keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Alexandria Shirt Dress

Jotkut teistä varmaan muistavatkin kuinka olen jo monta kertaa maininnut siitä miten paljon pidän paitamekoista - ei siis näistä moderneista nykyaikaisista tunikanmallisista rumista haleteista vaan 50-luvun tyylisistä shirt dresseistä, joissa on kaunis kaulus, napit, istuva vyötärö ja mekon kanssa samaa kangasta oleva vyö, jonka jälkeen helma leviää kauniiksi kelloksi. Esittelinkin tammikuussa ensimmäisen paitamekkoni Caterinan, johon olin hyvin tyytyväinen, mutta sitten kuitenkin iski sellainen, että taidan tarvita lisää...

Ja tässä onkin Alexandria-mekko Collectifilta.
Alun perin kun olin tilaamassa Caterina-mekkoa arvoin pitkään ja hartaasti otanko tämän vai Caterinan ja kun sitten päädyin mukamas käytännöllisempään lyhythihaiseen paitamekkoon, tämä jäi mieleni pohjukoille kolkuttelemaan, että "entä jos sittenkin..." ja Collectifin joulunjälkeisiä -50% alennuksia myöhemmin olin sitten tämänkin mekon onnellinen omistaja. (Vinkkinä sanottakoon, että tätä mekkoa saa muuten edelleen puoleen hintaan 35.50£, jos jotakuta kiinnostaa.)

Nyt kun minulla on molemmat mekot, voin rehellisesti sanoa, että pidän tästä Alexandriasta enemmän. Ensinnäkin tämä ei ole pelkästään talviaikaan sopivaa flanellimaista materiaalia vaan sellaista huonosti kuviin taltioitunutta puvuntakkimaista "raidallisella" tavalla kuvioitua kangasta, joten tätä voi käyttää hyvin ympäri vuoden, mutta ehkä kuitenkin tämä on värinsä ja mallinsa puolesta parempi syys- ja talviaikaan. Toisekseen mekon mukana tulleessa kangasvyössä on reiät, joten sitä voi jopa käyttääkin toisin kuin Caterinan mukana tullutta vyötä, joka löystyi jatkuvasti omia aikojaan kiinnityksen puutteessa. Kolmanneksi tässä on sivussa pukemista helpottava vetoketju, joten noita (täysin toiminnallisia) nappeja ei tarvitse aukoa joka kerta kun tämän haluaa pukea ylleen.
Alexandria-mekossa on suhteellisen vahvat militääriset vibat, vaikka otinkin tämän navynsinisen värin armeijanvihreän sijaan. Tässä ei ole olkatoppauksia aitoon 40-luvun tyyliin, mutta hihojen rypytys antaa kyllä tismalleen sellaisen hartialinjan kuin kuuluukin. Helma on vain puolikello asiaan kuuluvasti, mutta se imaisee tarvittaessa kevyen tyllin alleen; näissä kuvissa minulla on käytössä littein tyllihameeni Lady Vintagelta, mutta helma näyttää mekon tyyliin sopivasti kauniilta ilmankin tylliä, eikä takerru sukkahousuihin kiinni.

Ostin tämän mekon koossa UK10 ja kuten Caterina tämäkin mekko istuu melko väljästi, mutta koska materiaali ei jousta ollenkaan ja mekon voi kuitenkin kuroa vyöllä vyötäröltä tiukaksi, niin koko on minulle juuri täydellinen. Muille kiinnostuneille suosittelen ostamaan mekon ihan omassa koossa, koska niin väljä tämä ei ole että joustamattoman materiaalin takia kannattaisi riskeerata, ettei kädet mahdu hihoihin. Niissä on kyllä mukavasti tilaa tällaisille löllökäsillekin, ettei allien mahduttamista hihoihin tarvitse pelätä, mutta omalla koolla pärjää varmasti.
Ulkoilutin myös tätä Black Fridayn aikaan TopVintagelta ostettua La Parisiennen Bethany Bow-laukkua, joka on ollut kovassa käytössä jo monta kuukautta, mutta joka ei vain ollut vielä päässyt blogiin saakka, koska monesti kuvatessa mukana on ollut tämän sijaan samaan aikaan ostettu Voodoo Vixenin laukku, joka piipahti blogissa jo joulukuussa. 

Pidin pitkään tästä Bethany-laukusta enemmän kuin Voodoo Vixenin laukusta, koska viininpunainen väri on ihana, rusetti on vielä ihanampi ja sen lisäksi rakastan noita kisslock-kiinnityksiä, mutta valitettavasti tuo kiinnitys on tämän laukun ainoa huono puoli, joka laskee hieman käytännöllisyyttä. Laukku on oikea tilaihme ja se imaisee nätisti järkkärin ja lompakon ja vaikka pullon viiniäkin, mutta jos tähän laittaa liikaa painoa, lukitus napsahtaa omia aikojaan auki, koska kantokahva on vain toisella puolella laukkua. Järkkärin ym. kuvaamisen tarvittavat tykötarpeet laukku vielä kantaa nätisti aukeamatta omia aikojaan, mutta ei tämän sisään ehkä sitä maitopönttöä kannata enää sulloa, vaikka se varmasti laukkuun mahtuukin.
Loppuun vielä vähän eri valossa otetut kuvat Alexandria-mekosta, joissa mekon väri toistuu paremmin. Pidän hirveästi mekon siluetista, varsinkin noista hihoista, jotka antaa ilman olkatoppauksiakin oikeanlaisen hartialinjan. Edessä olevat taskut ovat myös mukavaa vaihtelua piilotaskuille, jotka piilottelevat aina silloin kun niille olisi tarvista. (Ihan oikeasti niitä saa aina etsimällä etsiä, jos on vähänkään enemmän helmaa.) Hyvänä puolena myös se, että materiaalinsa puolesta Alexandria-mekko sopii sekä arkikäyttöön että töihin, tyllillä tai ilman. Ihana laiskojen päivien vaate, jossa näyttää hyvin pienellä vaivalla huolitellulta.

En ole viime aikoina ihan hirveästi jaksanut laittaa hiuksiani, kun lämpötila on ollut plussan puolella ja kosteassa säässä hiukset suoristuvat omia aikojaan. Juurikasvuakin on ehtinyt tulla sen verran, että käväisin ostamassa vaalennusainetta pari purkkia, koska viimeksi yksi purkki ei tahtonut riittää edes juurikasvun vaalentamiseen. Miten voi olla että yhdellä purkilla pitäisi pystyä vaalentamaan leukaan saakka ylettävät hiukset, jos se ei meinaa riittää juurikasvunkaan vaalentamiseen? :O

Ostin myös viimein Kingdom Hearts 2.5 HD Remixin, jota olin etsinyt kaupasta siitä saakka kun se ilmestyi joskus viime vuonna (minulla on myös 1.5 HD Remix ja alkuperäinen Kingdom Hearts) ja nyt sopivasti löysin sen tuurilla samaan aikaan, kun Kingdom Hearts 2.8 HD Remix on juuri tullut Ps4:lle. Pelaamista siis riittäisi, kunhan vain jaksaisi pelailla. Isä aina sanoi, että aikuisena pelit ei kiinnosta ja vaikka hän olikin siinä asiassa väärässä, niin huomattavasti vähemmän sitä tulee tätä nykyä pelattua, vaikka aikaa olisi enemmän kuin lapsena/teininä, jolloin en mitään muuta tehnytkään kuin hakkasin pelejä koko vapaa-aikani. Kaipa se pitää vain saada se nostalgian puuska ja sitten istunkin seuraavat kaksi viikkoa pleikkarin ääressä pelaamassa ihan niin kuin vanhoina hyvinä aikoina. Ei se sisäinen gamergirl ole minnekään kadonnut, se on vain ollut uinumassa ja kaipaa vähän herättelyä :)


In English:

Some of you may know that I have a huge love for shirt dresses, but I'm very picky with them. I previously reviewed my first ever shirt dress, Caterina Dress by Collectif, and this time I'm back with another Collectif piece, the Alexandria dress.

When I first bought my Caterina dress I was torn between these two dresses and although I eventually went with Caterina, I couldn't get my mind of Alexandria. When Collectif had their -50% sale (which is still on), I decided to get the Alexandria dress as well and I have to admit I actually like this one better than the Caterina. This has a more structured feeling, especially with the belt which actually has holes and therefore stays put much better than the belt of Caterina, which was a pain in the ass.

The Alexandria dress doesn't have a full swing skirt, but it's still wide enough to take a petticoat, although it doesn't really need one because of the more 40's style silhouette. I love the shoulders, which don't have any padding but due to the shape of the sleeves almost looks like it does, which is great for pear shaped girls like me. The dress runs slightly on the larger side, but because the material doesn't stretch and you can cinch your waist with the belt, it still gives a very flattering figure. Best of all, it's work appropriate and elegant, but also great for casual wear.

I'm also featuring my La Parisienne Bethany Bow bag in this post. I've had it since Black Friday, but this was the first time I actually photographed it. I used to love it more than my Voodoo Vixen bag, because it has everything I want: a nice large bow, beautiful color and a lovely kisslock, but sadly it isn't quite as practical as my other bags. Even though it can fit a ton of stuff inside, if it gets too heavy, the kisslock will pop open on its own, because the bag has only one handle. Sure it can still take in my systems camera and other stuff required for blogging, but it's probably better not to add wine bottles or milk cartons inside (even though they will fit).

Yesterday I bought some hair brightener so I'll be able to get rid of my root growth and I also bought a game I had been searching for months, Kingdom Hearts 2.5 HD Remix for ps3. Some of you may know I'm a gamergirl, but lately I have calmed down  and don't play nearly as much as I used to play back when I was a teenager. I have become a lot lazier, but I still love playing games and I hope I'll get back to it with my new game (collection, actually). I love Kingdom Hearts series as it combines two of my favorites: Final Fantasy and Disney characters and also gives me a huge burst of nostalgia. Who knows, maybe I'll spend the next two weeks doing nothing else than playing. That's who I was and is partly who I still am, after all. ;P

8 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia sinusta! Tuo paitamekko näyttää kyllä kivalta. Voisin itsekin kuvitella käyttäväni jotain tuon tapaista jos onnistuisi löytämään jostain mustana ja vähän lyhyemmällä helmalla :D

    VastaaPoista
  2. Oh, that really is the perfect fit - it suits you so well! Kx

    VastaaPoista
  3. On kyllä nätti mekko, oon itekin sitä katsellut mutta nyt ei ole ollut rahaa vähään aikaan niin en edes puoleen hintaan mitään Collectifilta löytänyt :D Mulle nuo hihojen rypytykset sun muut korostavat ovat tosin aina aika ei-ei, koska mulla on jo omasta takaa leveät hartiat joita en kauheasti haluaisi korostaa D: Laukku on kanssa söpöliini, ja lumi! Täältä on jo lumi kadonnut. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on lunta vielä runsaasti, vasta toissa viikonloppuna tuli useampi sentti lisää :) Jäi onneksi vielä näiden 3 asteen lämpimien kelienkin jälkeen.
      Itekään en yleensä ihan hirveästi olkapäätä korostavista jutuista tykkää, mutta tämä mekko antaa kyllä tosi nätin siluetin, ei yhtään sellaisen liioitellun.

      Poista
  4. I also have the Caterina dress and find the belt annoying! This one looks like a smart choice, the fit is good on you. Xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, I like the fit too. It's very comfortable but stylish at the same time :)

      Poista
  5. Ihanat hihat ja mekko kokonaisuudessaankin! Itse vältän aika pitkälle joustamattomia vaatteita ja tuommoisia hihoja paksujen käsivarsieni vuoksi, mutta toivottavasti joku päivä löytyisi joku kiva vastaava mekko jota ei tarvisi pelätä :)

    Tuo laukkukin on herkku ❤nuo lukot on kans mun suosikkeja mutta oon huomannu että melkein jokaisessa jonka omistan, on tuo sama ongelma; Aavistuksen liikaa painoa ja klik - se on auki. Huoh. Mutta kauniita ovat silti ja ostan niitä silti :D

    VastaaPoista