tiistai 3. tammikuuta 2017

Lumituiskussakin voi kuvata, kun ystävyys lämmittää

Jatketaan Paawon visiitin aikaisilla kuvilla, antina tällä kertaa toisen kuvauspäivän saalista. Kuvat on otettu jo reippaasti ennen joulua, kun lunta vielä oli runsaasti ja tuli lisää sitäkin runsaammin (kuten kuvista huomaa), mutta olen ollut vähän laiska päivittämään blogia sisäisen gamer girlini herättyä taas vaihteeksi eloon. Loskakeleillä oli mukava vetäytyä sisälle pelaamaan tuntikausiksi astumatta ulos jalallakaan, mutta nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja aloittanut jälleen lenkkeilyn ja sitä myötä virkistynyt sen verran, että blogillekin liikenee aikaa. Jatketaan siis lumituiskun täyteisillä kuvilla ja todetaan, että vaikka lumisateessa voi kuvata, niin ei se ehkä ole kovin ihanteellista.
Säästä riippuen meillä olikin pientä erimielisyyttä siitä, missä kuvataan ja ennen kuin ehdimme ottaa yhtään kuvaa, veljeni liittyi seuraamme. Erillisten kompromissikuvien jälkeen valjastimme veljen kuvaajaksi, jonka ansiosta saimme myös yhteiskuvia pitkästä aikaa. Edellisistä alkaa olla jo luvattoman pitkä aika, mutta niin tuppaa käymään, kun välimatkaa on kevyet 400 km.
Dress: Hell Bunny
Cardigan: Collectif
Shoes: Ten Points
Petticoat: Hell Bunny
Lipstick: NYX Liquid Suede in Cherry Skies

Paawolla oli yllään Collectifin kaunis neuletakki, jollainen minullakin on ja joka on nähty mm. näissä kuvissa, joissa oli muuten näemmä vielä kurjempi sää kuin näissä. Tarkoituksella valittiin Paawon osalta kuvattavaksi sellaisia vaatteita, jollaisia molemmilla on, että blogin lukijat näkevät miltä samat vaatteet näyttävät erikokoisilla ihmisillä. Kuten huomaatte, tämä neuletakki on Paawolla jonkin verran pitempi kuin minulla sekä vyötärön että hihojen osalta, mutta osansa voi toki olla silläkin, että meillä on pituuseroakin kymmenen senttiä.

Mekkona Paawolla on niinkin tuore ostos kuin juuri päivää ennen näitä kuvauksia wannabelta ostettu Hell Bunnyn April-mekko. Paawo haaveili hameesta, eikä olisi uskaltanut sovittaa mekkoa peläten sen olevan liian pieni, mutta pienellä patistuksella sain hänet sovituskoppiin ja lopputulos oli upea.
Mekko on kokoa XL ja istuu täydellisesti, vaikka Paawon oli sitä aluksi vaikea uskoakin, sillä hän käyttää yleensä kokoa UK20 (Collectifin vaatteissa). Toisekseen minun näkökulmastani hänellä on ollut tapana ostaa ainakin kokoa liian isoja vaatteita ja sitten kavennella niitä sopivaksi. Yleensä se auttaa hyvän koon saamisessa, jos sattuu putoamaan kokojen väliin, niin kuin Paawolle harmillisen monesti käy, mutta joskus varman päälle pelaaminen menee liioittelun puolelle. Siitä hyvänä esimerkkinä on hänen Vanity-mekkonsa, jonka hän aikoinaan tilasi koossa 3XL. Mekkoa ei ollut saatavilla koossa XXL, joten Paawo vetäisi sitten vielä yhden koon isommaksi ja kaventeli mekkoa sitten ihan urakalla.

Tämän mekon kanssa kävi niin, että minä tosiaan patistin tämän Paawon mukaan pukukoppiin ja lupasin maksaa siitä joululahjaksi 20 euroa, jos se mahtuu päälle. Paawo uskoi vakaasti, että mekko on liian pieni, mutta tässä sitä ollaan. Olin oikeassa ja Paawo on uuden mekon onnellinen omistaja. Taitaa olla Paawon ensimmäinen mekko, jossa on taskut, sellainen riemu niistä repesi :D Vähän niin kuin minulla Sasha-mekkoni kanssa, kun kahden viikon jälkeen tajusin, että herran pieksut, siinähän on taskut! Mekko on samaa mallia kuin April, joten tässäkin voitte katsoa miltä samanmallinen mekko näyttää eri kokoisen ihmisen päällä. Minulla on mekosta koko S.
Sweater: Lindy Bop
Skirt: Retrolicious
Petticoat: Lady V London
Belt: Seppälä (old)
Shoes: Thrifted

Näissä kuvissa minulla on puolestaan ylläni Lindy Bopia ja Retroliciousta. Neulepaita on niitä aleostoksia kesän alkupuolelta, kun hurahdin ja ostin Lindy Bopin alesta 7-11€/kpl sen verran villapaitoja, että niillä pärjää koko talven. Minulla on tämän neulepaidan ja aiemmassa postauksessa näkyneen neuletakin lisäksi sama neule myös sinisenä neuletakkina. Nyt alkaa taas olla sopivan kylmä käytellä tällaisia lähes 50% villapitoisuudella varustettuja neuleita, koska nollakeleillähän näissä tulee kuuma.

Neuleessa on tosiaan ihan hyvä villapitoisuus ja hyvä niin, koska ostin tämän (ja ne kaksi muuta) korvikkeeksi kashmirneuleelleni, johon ilmestyi viime talvena randomisti reikiä, eikä sitä ole enää sen jälkeen voinut ihmisten ilmoilla käyttää. Villalla on yleensä ollut tapana kutittaa ihoani ja siksi suosinkin kashmiria, mutta tämä neule ei alun syyhystä huolimatta ole päällä yhtään hullumpi. Kunhan iho tottuu karheahkoon villamateriaaliin, tämä on päällä oikein mukava ja lämmin ja juuri sopivan neutraali käytettäväksi värikkäiden alaosien kanssa.

Hame on TopVintagen Black Friday-alennuksesta ostettu Retroliciousin Madison Swing Skirt, jonka värimaailma veti minua puoleensa niin paljon, että se pääsi ostoskoriin saakka. Olen kuluneen vuoden aikana tykästynyt keltaiseen ja vaikka Vivien of Hollowayn mekkoni onkin liian kesäinen käytettäväksi talvella, tätä Madison-hametta sen sijaan voi huoletta käyttää ympäri vuoden sen sinapinkeltaisen värimaailman ja kevyen materiaalin ansiosta. 

Hame on 100% joustamatonta puuvillaa, mutta ei sitä rapsakkaa sileää materiaalia, jota Hell Bunnyn hameet ovat, vaan sellaista flanellin tuntuista. Kangas on talviaikaan käytettäväksi melko ohutta, mutta laskeutuu rypytyksen ansiosta kauniisti sekä tyllin kanssa että ilman, eikä takerru kiinni sukkahousuihin niin kuin normipuuvillalla on tapana tehdä. Näissä kuvissa hameen alla on littein tyllihameeni Lady Vintagelta, joka kohottaa helmaa juuri sen verran, että vyötärö näyttää kapeammalta kuin onkaan, mutta hame imaisee myös muhkean Samsin alleen ihan nätisti. Olen käyttänyt tätä ilman tylliä, kevyellä tyllillä ja oikein tuuhealla tyllillä ja näyttää ja tuntuu joka kerta aivan yhtä hyvältä. Bonuksena tässä on myös ihan tilavat taskut, joissa lämmitellä käsiä ulkokuvauksissa. Koko M on aavistuksen väljä vyötäröltä, mutta ihan hyvä vaan, että on ruokailuvara, koska jouluna tuli syötyä sen verran runsaasti.
Kun olimme kuvaamassa sisätiloissa, luoksemme tuli silmävikainen ilmeisesti juoppo mies, joka tunki vierelleni puhumaan höpöjä. Ennen kuin ehdin kieltäytyä tästä vähemmän hurmaavasta kuvausseurasta, oli mies jo tuijottamassa tissejäni käsi puoliksi ojolla, eikä asiaa auttanut yhtään se, että neuleen alla minulla oli bullet brat, koska havittelin autenttisuutta (mustista sukkiksista huolimatta). Aikansa tuijoteltuaan ja jotain sönköteltyään mies möläytti: "Mikä kuppikoko?"
Kyllä muuten muljauttelin silmiäni kysymykselle, kun tokaisin takaisin: "Eikö tuo ole aika asiaton kysymys?"

Oli muuten ensimmäistä kertaa epämiellyttävällä tavalla itsetietoinen olo siitä, että ihmiset tuijottaa eri tavalla pukeutuvia. Olen aiemmin käyttänyt huomattavasti seksikkäämpiä ja paljastavampia vaatteita, mutta juuri silloin, kun olen oikeasti peittänyt itseni kaulaan saakka, pukeutunut herran pieksut sentään harmaaseen villapaitaan ja yli polviin ylettävään leveään hameeseen, juuri silloin saan sitä ei-toivottua huomiota. Kyllä muljauttelin silmiäni vielä pitkään äijän jatkettua matkaansa ja vaikka kyseessä ei tainnut olla ihan täysissä järjissään oleva ihminen, niin joku roti sentään. En hepuloi siitä, jos joku viheltelee perään tai jos juopot kutsuvat prinsessaksi, niin kuin heillä yleensä tuntuu olevan tapana tehdä, mutta kun joku on kosketusetäisyydellä käpälä ojossa kysymässä kuppikokoani, niin kyllä siinä menee iho kananlihalle.

No, tilanne oli ja meni, enkä lopettanut bullet bran käyttämistä. En ole kyllä hirveästi joulun aikaan tai sen jälkeen ulkoillut, mutta kunhan pääsee taas ottamaan asukuvia, eiköhän siellä tule lisää sweater girl -tyyliä. Vielä on se kolmas samanlainen neule nimittäin kuvaamatta, kaikesta muusta kivasta puhumattakaan :)
Minulla on suunnitelmissa tehdä myös postauksia koskien vuotta 2016. Tarkoitus olisi tehdä taas vuosi epäonnistuneina kuvina, mutta sen lisäksi myös vuoden parhaat ja huonoimmat ostokset kattava postaus, tai ehkä jopa kaksi riippuen siitä kuinka paljon siihen on tulossa sisältöä. Hukkaostoksia on nimittäin tehty ihan jonkin verran, mutta hyviä onneksi sitäkin enemmän.

Vaikka ollaankin jo kolmannessa päivässä, niin hyvät uuden vuoden toivotukset vielä kaikille! Vietin uuden vuoden aika pitkälti kotona Baileysin ja pelien parissa, mutta käytiin alkuillasta vahtimassa myös hauvaa vanhempien saunan ajan, koska Pöysti pelkää rakettien pauketta. Lopun iltaa pelasin poikaystävän kanssa Heroes of the Stormia, jota on tullut hakattua myös yksinään ihan kohtuullisesti. Siksi pitääkin vähän katsoa missä vaiheessa postailee mitäkin, sillä HotSin kaltaiset moba-pelit ovat melko koukuttavia ja niihin uppoaa ihan mukavasti aikaa. Ensin kello on neljä ja seuraavan kerran sitä katsookin puoli yhdeksältä. Oho.
Seuraavaa kertaa odotellessa muistakaa, että vaikka lumituisku kylmää, ystävyys lämmittää.
(Ihan ite keksin!)


In English:
I'm back with some photos of me and my cousin and this time we actually have a few where we're together, thanks to my brother. It was snowing rather heavily, but friendship keeps us warm!

My cousin Paawo was wearing her new April Dress by Hell Bunny, which she bought just the day before these photos and a cardigan by Collectif. I actually have the same cardigan, which is why she chose to take photos of this cardigan, so my readers can see how it looks on people of different sizes. I also have the same dress in a different print called the Sasha Dress.

Paawo's dress fits beautifully even though she initially thought that her size XL would be too small on her (she's used to wearing size UK20) as she has a tendency to buy too big clothes and then take them in to make them fit. It works when you're between sizes, but sometimes you can go overboard like she did with her Vanity Dress, which she bought in size 3XL, two sizes too big for her. That dress needed some heavy sewing to fit properly, but luckily this April Dress fits perfectly right from the start.

I wore a sweater by Lindy Bop and Madison Swing Skirt by Retrolicious (another new brand!), which is lovely for multiple reasons. I love the colorway, the fact that it has pockets and that it looks pretty with and without a petticoat. For these photos I wore my lightest petticoat from Lady Vintage, but it can fit a full one as well. The fabric is a very light 100% cotton flannel type material that falls beautifully and doesn't climb up my legs. It's not a very warm skirt, but it's good, because now I wear this all year.

The sweater on the other hand is very warm. It has almost 50% wool and it's quite thick so it'll keep me warm in the colder winter days. I actually have this top as two cardigans as well, one you saw here and then another one in blue that I haven't worn yet, despite buying them way back in June from Lindy Bop's huge sale. All of these cost less than 10£ a piece so they were very affordable and good quality for the price.

In other news I spent my New Year's Eve mostly at home. I did go watch our dog at my parents' house, but came back home and spent rest of the evening playing Heroes of the Storm with my boyfriend and drinking Baileys. I've actually spent a lot of time playing games on my computer and PlayStation and that's why I haven't been posting as often as I used to, but I'll try to make some time for this hobby as well. I have plenty of ideas for next posts so I need to get to preparing them if I want to publish them in January. It wouldn't be wise to wait too long, especially since those posts will be about year 2016: my fails, my purchases, my fail purchases... Things like that.

Even though it's already 3rd of January, Happy New Year for everyone!

9 kommenttia:

 1. Minun kokemuksieni mukaan Hell Bunnyihin voi mahtua vaikka kokolappu sanoisi mitä :D Etenkin ennen vanhaan kun niillä oli niitä joustorypytyksiä takana! Voi niitä aikoja. Minusta Hell Bunnyt on aika reiluja ja niihin saa kyllä mahdutettua erityisen paljon jos oikein toivoo :D Ihana sweater girl -look sinulla, ja tosi harmi tuo miesjuttu. Minulle ei tapahdu tuollaisia juttuja kauhean usein, mutta kun tapahtuu niin ne ahdistaa ihan hirveästi ja alan melkein itkemään D: Kaksi päivää sitten joku seurasi minua melkein kotiin kahden korttelin ajan ja höpötti tuollaisia juttuja, hyi kun ahdisti ja ahdistaa vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun asuin Ikaalisissa, joku jätkä yritti pyytää minua treffeille/kahville varmaan viidesti, vaikka sanoin joka kerta, että sori, seurustelen. Se oli erittäin creepyä, koska ajoi aina pakettiautolla vierelle jututtamaan ja kyseli kummallisuuksia autostaan. Viimeisen kerran kun näin sen auton lähellä, pinkaisin aivan toista reittiä kotia, ettei vaan pääse seuraamaan missä asun :/

   Poista
 2. Both are such cute, stylish outfits, I just love the photos of you and your cousin in the snow! :)

  VastaaPoista
 3. Happy New Year! I love these double outfit posts, you both look gorgeous. Really practical too, with the cosy jumper and boots. I hope you had a wonderful Christmas, and look forward to more of your fabulous outfit posts in 2017. x

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Näytätte molemmat niin upeilta. Taskujen löytyminen mekoista on niin hassunhauska tunne! Niitä saisi olla mielestäni enemmänkin kellohelmaisissa mekoissa ja muutenkin naisten vaatteissa.

  Mä en käsitä mitä joidenkin päässä oikein liikkuu! En mäkään mene kyselemään kuppikokoja tai mitä toisen housuista löytyy tms. vaikka kuinka kännissä olisinkin. Tietty, jos viina/huumeet on tuhonnu ne aivot, niin ei kai sille mitään sitten voi. Itseä ärsyttää jo perus suht harmiton catcalling, joten tuosta olisin saattanut vetää kunnon pultit. Yök. Onneksi et saanut traumoja ja toivottavasti jatkat noiden liivien käyttöä. :) Ne sopii sulle eikä ole yhtään säädyttömät.

  VastaaPoista
 5. Ihania asuja, erityisesti tuo keltainen hame näyttää erittäin kivalta vaikka en yleensä kiinnitä keltaiseen huomiota ollenkaan kun en koe sen olevan mun juttu. Nyt alkoi heti epäilyttää.. :D

  Noita idiootteja riittää, älä välitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ennen välittänyt keltaisesta, mutta nykyään sitä tulee ostettua ja käytettyä enemmän aina tilaisuuden tullen :)

   Poista
 6. Aivan ihastuttavia ootte jälleen<3

  VastaaPoista