tiistai 10. tammikuuta 2017

Kasuaalimpaa fiftaria: Emily, Bardot & Caterina

Viimeinen setti Paawon kanssa otettuja kuvia, vuorossa vähän arkisempaa asua molemmilta.
Aloitellaan blogin vierailevasta tähdestä, joka päätti voittaa fashion fearinsa ottamalla kuvia korkeavyötäröisissä farkuissa. Paawolla on tapana aristella myötäileviä vaatteita ja itsensä kuvaamista myötäilevissä housuissa, mutta nähtyään kuvansa hän totesi itsekin, että joskus pelolle ei ole mitään aihetta. Olin vähän hämilläni, kun hän tunnusti fashion fearinsa, koska otimme jo monta vuotta sitten kuvia kynämekoissa, mutta kaipa sitä joskus jokainen tuntee itsensä epävarmaksi. Joulukilojen jälkeen ei ainakaan itse tee mieli pukea housuja jalkaan, puhumattakaan että pukeutuisin bengaliinikynämekkoon, mutta siitä syystä sitäkin suuremmat aplodit Paawolle fashion fearinsa voittamisesta! *tapu tapu tapu*
Housujen kaveriksi Paawo oli valinnut kaksi kivaa yläosaa, joista päällimmäisenä löytyi tämä kaunis Collectifin Emily-neuletakki. Tämä on taas sitä settiä, joka (minun mielestäni) näytti tuotekuvissa kummalliselta enkä luonut sille montaakaan katsetta, mutta Paawon yllä niin upealta, että kelpaisi omaankin vaatekaappiin. Harmi vain, että tämä on vanhempaa mallistoa ja loppuunmyyty Collectifilta, sillä kuvio on oikein sievä ja taskuyksityiskohdat ovat supersuloiset. Mikä vielä parempaa, taskut ovat oikeita ja jos pienet muhkurat eivät haittaa, niin niissä voisi varmaan hyvin kuljettaa esimerkiksi avaimia tai huulipunaa.
Top: Bardot top by Hell Bunny
Jeans: Zizzi
Shoes: Ten Points
Earrings: Cybershop (old)

Neuletakin alta puolestaan paljastuu Hell Bunnyn Bardot-toppi, joka on valittu kuvattavaksi samalla perusteella kuin aiemman postauksen neuletakki: koska sitten voimme esitellä blogissa miltä samat vaatteet näyttävät erikokoisilla (ja osoittaa, että kuka tahansa voi olla koosta riippumatta faaaabulous). Hassua kyllä meillä on yllättävän paljon samoja vaatteita, vaikka emme ole tarkoituksella yrittäneet olla kuin paita ja peppu, mutta kaipa se vaan tulee siitä kun asumme niin kaukana toisistamme ja tyylisuuntakin on tietyissä määrin samanlainen. Toinen kaverini on aina kauhuissaan sanomassa "ei, en mie voi ostaa kun siulla on jo", vaikka yritän sanoa, että ei se haittaa, mutta Paawon kanssa ollaan enemmänkin ilahtuneita siitä, jos vaatekaapista löytyykin jotain samanlaista, oli se sitten tarkoituksella tai vahingossa. Muutenkin fiftari- ja bloggaajayhteisöissä suhtautuminen "matkimiseen" tuntuu olevan enemmän "näyttääpäs tuo upealta siun päälläs, miekin tahon!"/"Miullakin on tuo, näyttää ihanalta myös siun päällä!" kuin "Etkö sie ossaa ite pukeutua, onko pakko mennä matkimaan?" Henkilökohtaisesti tykkään katsella samoja vaatteita erikokoisten ja -muotoisten ihmisten yllä, mutta muistan nuoruudesta, miten kamalan noloa oli, jos jollakin oli sama vaate kuin itsellä ja siihen törmäsi väistämättä, kun kaupungissa oli ehkä kolme nuorille suunnattua vaatekauppaa. Fiftarityylisuunnan kanssa samoihin vaatteisiin törmää väkisinkin, mutta minusta se on vain hyvä asia, koska se antaa osviittaa siitä miltä jokin vaate näyttää, joten voi arvioida sopiiko se itselle. Suhtautuminen "matkimiseen" tuntuu olevan blogimaailmassa muutenkin positiivista ja jopa kannustavaakin. Onko joku muu huomannut saman?

Palatakseni takaisin Bardot-toppiin, se on malliesimerkki siitä, miten yksi vaate sopii kaiken kokoisille ja muotoisille ihmisille, sillä rintamuksen kokoa ja mallia voi säätää sitomalla etumuksen eri kohtaan. Paawon toppi on kokoa XL, ja kesällä otetuissa kuvissa minulla on ylläni koko S.
Näissä kuvissa puolestaan yltäni löytyy tuttuun tapaan mekko, Collectifin Caterina Chaise Check Swing Dress, jonka ostin TopVintagen Black Friday-alennuksesta. Olin etsinyt ikuisuuden shirtwaist-mekkoa, eli napitetulla kauluspaitamaisella yläosalla varustettua mekkoa, mutta sitä oikeaa ei vaan tahtonut tulla vastaan. Googlasin maat ja mannut, kävin läpi 200 sivua Etsyn hakutuloksia löytämättä täydellistä, harkitsin jopa täydellisen mekon teettämistä, mutta en kehdannut ruveta venyttämään budjettia niin runsaasti. Bernie Dexterillä oli kivanmallisia paitamekkoja, mutta ne ovat tunnetusti tehty lyhyille ihmisille ja jos joissain Hell Bunnyn mekoissakin vyötärö tahtoo kiivetä lähemmäksi kainaloa, ei 172cm pitkällä ihmisellä ole mitään jakoja 150 senttisen naisen suunnittelemien mekkojen kanssa.

Etsintä venyi, venyi ja venyi. Collectifille tuli Caterina-mekkoja, ensin pilkkuprintissä ja sitten printittömänä. Malli oli kiva, mutta printti ei, en pidä liian tiheästä pienestä pilkusta, koska sitä ei kunnolla erota polkadotiksi, eikä se yksivärinenkään sitten viehättänyt, koska rumanväriset napit. Huomasin, että vaatimuslista alkoi kasvaa entisestään, mutta mietin vain löytyykö jostain edes etäisesti Miss Candyflossin Idda-mekkoa muistuttavaa yksilöä, tai bonuksena vielä parempaa versiota, kunnes sitten tänä vuonna Collectifille tuli jälleen lisää Caterina-mekkoja, tällä kertaa ruutuprintissä. Nyt oltiin jo sen verran lähellä, että kun tuli Black Friday, mekko päätyi ostoskoriin ja tässä sitä nyt ollaan, viimeinkin vaatekaapista löytyy shirtwaist dress.
Mekossa on juuri täydellinen napitettava yläosa kauluspaita-kauluksella ja lyhyillä hihoilla. En olisi pistänyt pahakseni, vaikka hihat olisivat ylettäneet kyynärpäihin saakka, mutta sitä varten sitten repsahdin Collectifin joulunjälkeisissä aleissa toiseen samantyyliseen mekkoon... Mutta siitä myöhemmin. 

Caterina-mekossa ei ole vetoketjua vaan mekon edessä olevat napit ovat täysin funktionaaliset, ja helmassa olevat piilotaskut ovat myös mukavan syvät, että niihin mahtuu sullomaan vaikka älypuhelimen. Mekon mukana tuli vyö, mutta se on oikea murheenkryyni, jonka takia käytän näissä kuvissa Pinup Couturen mekon mukana tullutta vyötä. Caterinan mukana tulleessa vyössä ei ole laisinkaan vyönreikiä eikä se kestä tiukalla vaan aina istuessa/kumartuessa/hengittäessä vyö löystyy ja sitä saa olla jatkuvasti korjailemassa, joten ei se kelpaa oikein mihinkään muuhun kuin siihen, ettei porsastellessa tarvitse vaivihkaa löystyttää vyötä, kun se löystyy sitä mukaa kun vatsa turpoaa. Hyvä mekko joulupöytään ja käytinkin tätä joulupäivän aterialla poikaystävän vanhempien luona.
Mekon materiaali puolestaan oli vähän yllätys, koska en tajunnut lukea materiaaliselostetta. Luulin, että mekko on puuvillaa koska se näytti kuvissa sellaisilta, mutta mekko onkin flanellimaista polyesterisekoitetta, eli täydellinen talveen. Kangas on mukavan paksua ja pehmeää, eikä se rypisty samaan tapaan kuin puuvilla ja helmakin laskeutuu kauniisti tyllin kanssa ja ilman. Näissä kuvissa minulla on tyllihame alla, mutta ei tässä mekossa pylly palellu pakkasellakaan, vaikka sitä tylliä ei olisikaan, on sen verran lämmin materiaali. Testattu on.

Tässä oli nyt vuoden 2016 viimeiset kuvat, seuraavassa asupostauksessa onkin sitten jo tämän vuoden puolella otettuja kuvia. Voi olla että julkaisen kollaasipostauksen ennen sitä, mutta joka tapauksessa tässä oli myös viimeiset Paawon kanssa otetut kuvat. Toivotaan, että ensi vuonna ehtisimme nähdä useammin, jolloin hän pääsee vierailemaan myös blogissa useammin :)


In English:

Here's the last set of photos of me and my cousin and also the last photos from 2016. I'll probably make a post about 2016, but the next outfit photos will be the first of 2017 :)

About this photoshoot, we both went with more casual looks. I'm still wearing a dress, but Paawo decided to face her fashion fear and wear highwaisted jeans with a tucked in Bardot top by Hell Bunny. I have the same top, which is why she decided to wear hers for these photos, so you guys can see how it looks on people of different sizes. As you can see, fits and looks great.

Her cardigan is by Collectif, it's older season but very pretty. I overlooked it on Collectif website for ages, but now I wish I hadn't because it's so cute with those little pockets and ribbon details. Since it's a bit longer, it works perfectly with trousers.

I was wearing Collectif too, Caterina Chaise Check Swing Dress. Finally I have a shirtwaist dress! I had been looking for one for like two years, but never quite managed to find a perfect one. I searched 200 pages of Etsy results on "shirtwaist dress", googled multiple repro manufacturers and even though I found one or two dresses I could have considered from Bernie Dexter, I knew they'd be way too short on me, and to be honest, too expensive. I even considered going to a tailor to get the dress I wanted, but that would have been even more expensive, so I just waited and kept searching for "the One".

Then came the Caterina dress in a new chaise check fabric and I was sold. I always liked the style of the Caterina dress, but not the polkadot fabric or the simple colorway, which for me was ruined by bad choice of buttons. (Yes, I'm very specific with the type of shirtwaist dress I want.) This version of Caterina however was about as close to perfect as it can get. It's not grey like "the One" would be, but it's check print, has a nice neckline, functional buttons (no zip), belt and deep pockets. Falls beautifully with and without a petticoat. It's not cotton like I thought it would be, but a flannel type of polyester fabric that keeps me warm in winter months even if I don't wear a petticoat, but like always, I prefer wearing one. It really brings out the volume in the skirt.

The only bad thing about this dress is the belt it came with. I'm wearing my PUG belt here, because the belt doesn't have any holes so whenever I bend over, sit or breath, the belt becomes looser and it's a pain in the ass to keep adjusting it every minute. Even though I'd prefer to wear a self-fabric belt with this dress, it's just not worth the effort. Except maybe when you're eating heavily. That way you don't have to adjust the belt, because it does it by itself.

Like I said, this is the last set of photos of us from 2016, but let's hope this year we'll get to meet more often :)

12 kommenttia:

 1. Muistan kanssa miten kamalaa se oli tulla kouluun kun joku oli ostanut samanlaisen paidan. Kehtaisiko sitä enää pitää? Entäjos se kuvittelee, että matkin sitä, vaikka ostin paidan ensin? :D
  Nykyään ei haittaa yhtään, jos joku hankkii samoja vaatteita mitä mulla on, tietoisesti tai ei. Kunhan nyt ei osu tasan sama vaatekerta päälle samaan paikkaan. Näyttää niin pirun koomiselta, jos jollain on esim. häissä tasan sama mekko päällä. Tai kerran kun sisko tuli kylään niin molemmille oli osunut sama paita päälle.
  Kaupungilla ja muiden blogeissa taas on kiva bongailla vaatteita, jota omassakin kaapissa on. Tai hakea inspiraatiota siihen omaan kaappiin.

  Noi housut näyttää upeelta Paawolla! Taas ihan turhia pelkoja liikkeellä. :) Ja toi sun mekkos näyttää niin lämpöseltä <3 Vaikkakin mulle tulee ruutukuosista aina mieleen pöytäliinat :D Sori!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli joskus itellekin mieleen pöytäliinat, kuin myös kukkakuvioista, mutta nykyään ei enää :)

   Poista
 2. Musta on jotenkin ihanaa, jos jollakin on samanlainen vaate. Tulee semmonen olo et "Hei, sullakin on toi, näytät upeelta, otetaan yhteiskuva!"

  Ihania kuvia jälleen teistä molemmista ja tosi kivat vaatteet. Ja noi sun kengät! <3

  VastaaPoista
 3. The swing Caterina looks great on you! I have two in the wiggle version. Light backgrounds so they don't get much wear in Winter. I feel the need for a darker Caterina...! X

  VastaaPoista
 4. I really like that swing dress on you. The pattern is slightly unusual for that shape and it works beautifully. You also make it really swing! Kx

  VastaaPoista
 5. Oi ihana, minkä blogin löysinkään! Pidän niin paljon 50-luvun tyylistä, miksi lie nykyään kutsutaankaan. En halua edes arvata, koska käyttäisin vääriä sanoja.

  En osaa kuvailla tyyliäni, koska se menee niin laidasta laitaan, mutta juuri nyt haluan käyttää näitä tämän blogin edustamia vaatteita. Onhan minulla jo pari oikeanlaista mekkoakin. Luin juuri tuon tyllihametekstin. Ehkä pitäisi hankkia oikeanlainen tyllihame, koska perässäni roikkuvan lolitatyylin hame on liian kuppikakkumallinen ja tuo oikeanlainen on taas Hell Bunny, joka ei ole oikean laatuinen.

  Ihanaa löytää tällaisia blogeja ja kauppoja vielä. Minun piti löytää uusi talvitakki, joka sopisi mekkojen kanssa, mutta luovutin ja otin lyhyen mallisen. Ehdottamiesi kauppojen kautta olisin voinut tilata juuri sen oikean, mutta se on jo liian myöhäistä. Ehkä joskus...

  Juu, ei minulla nyt muuta. Pitäisi ommella joku kiva vaate seuraavaksi. Liityn lukijaksi, jos saisin lisää vinkkejä.

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan! Ja en ole itsekään ihan niin nökönuuka noiden termien kanssa, kutsun tätä fiftariksi tai pinupiksi, vaikka himoharrastajien mukaan ei varmaan ole kumpaakaan, kun en osaa tukkaani kunnolla laittaa. Ehkä joskus :)

   Vielähän sen talvitakin ehtii hankkia ja samoin tyllin. Cybershopista saa myös laadukkaita Bannedin tyllihameita, en muista olinko niitä tyllitekstissä maininnut, kun se on jo vähän vanhempi postaus, mutta niillä on hintaa jotain 45-50€ pitkillä ja lyhyillä jotain 40€, että sieltä saa suunnilleen Samsin hameiden tasaista laatua ihan Suomesta. Ovat ne vähän litteämpiä, mutta kangas on pehmeää ja niissä on erillinen alushame, joka estää sen vähäisenkin sukkahousuihin takertumisen talvella. :)

   Poista
 6. both of you wear nice & charming outfits!

  VastaaPoista
 7. Moi! Kun ollaan saman pituisia ja nopeasti katsottuna sama ruumiinrakenne niin voinko kysyä, minkä kokoisia mekkoja käytät collectifiltä? Mulla on hankaluuksia hahmottaa collectifin mekkojen kokoa. Ostin itelle koko 10 mutta mietin kuuluisiko mekon olla napakampi.. Tuntuu vähän olenko joku typerä puolikoko. Mulla mitat ehkä vyötärö 70 vaatteissa ja ry 90 luokkaa, lantio 94. Toisaalta hellbunyn mekossa myyjä on opastanut vyötärön perustella xs mekkokokoon joka kyllä istuu parhaiten. On tää vaikeaa. Ps. Olet eka nainen jolla on melko identtinen pukeutumistyyli mun kanssa. Tosin tiettyjä värejä suosin enemmän :D Hauskaa. Hyvä blogi! Jään seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän UK10, mutta Collectifilla on vähän se ongelma vaatteiden kanssa, että osa vaatteista istuu tosi hyvin ja napakasti (esim. joustavat bengaliinimekot, tai ainakin osa niistä) ja sitten osa on väljiä, kuten näissä blogikuvissa näkyvä mekko. Itsellä on mitat nykyään jotain 92-73-100 ja vaikka olin itseasiassa pyllyä lukuun ottamatta tismalleen samankokoinen kuin sinä aiemmin, niin ihan sama juttu oli silloinkin, että osa vaatteista oli juuri sopivan tiukkoja ja osa väljiä. Joissakin on Collectifilla varoitettu että istuu väljästi, niin silloin voi myös varautua että kans istuu väljästi. Yhden mekon omistankin koossa XS/UK8 ja sekin on väljä :D Itsehän katson yleensä onko esim. TopVintagella samoja vaatteita myynnissä, koska sieltä näkee yleensä ne realistiset mitat, että onko vaate oikeasti niin iso/pieni kuin sen manataan olevan. Joustavissa materiaaleissa voi vielä harkita pienempää kokoa, mutta itsellä on käsivarsia sen verran, että yleensä se UK10 on parempi, vaikka olisikin sitten vyötäröltä ja rinnasta vähän väljä, mutta eipähän purista käsiä tai hartioita.

   Hell Bunnyissa puolestaan käytän S-kokoa. Minulla on yksi XS-koon mekko, jossa on joustorypytys, mutta yleensä ostan S-kokoa ja jos käy niin että se on väljä (aiemmin oli ihan yleinen ongelma, mutta nykyään onneksi melkein kaikki Hell Bunnyn vaatteet vastaa kokoaan eikä ole niin isoja heittoja saman koon sisällä eri malleissa), niin saatan kokeilla XS-kokoa mutta yleensä jätän kokonaan ostamatta samasta syystä kuin Collectifilla, eli käsivarret ja hartiat. En viitsi ahtautua liian tiukkaan vaatteeseen, jotkut mallit ei vain sovi kaikille :)

   Tervetuloa lukijaksi! Mukava että on samantyylisiä lukijoita. Mitä värejä sinä suosit pukeutumisessa? Haen mielelläni inspiraatiota muista ihmisistä :)

   Poista
  2. Vau, kiitos kun kerroit! Auttaa meikäläistä huomattavasti. :) Shoppailun pettymykset jos koot on miten sattuun ja aikaa menee kokojen kanssa venkslatessa.

   Oletko muuten tilannut Modclothyltä tavaraa? Itse olen kova fani, mutta hinnat vähän välissä ahdistaa. Jotain on kyllä tullut tilattua, etenkin mekkoja. Olen tosin saattanut löytää välissä jonkun tuotteen edullisemmin joltain muulta sivulta ja siksi nykyään pakko pidättäytyä tilailemasta. Olen värimaailmaltani juurikin ehkä vähän sellainen Modcloth, astetta vaaleampien sävyjen ja vähemmän voimakkaiden väriyhdistelmien käyttäjä. Kaverit sanoo välissä että prinsessatyyli, vaikka en nyt todellakaan mikään pelkkien hempeiden ja pastellien vaatteiden käyttäjä ole xD Mutta tosiaan sun arkilook: nahkatakki, hatut ja pitkät saappaat jne, menee myös mun mieltymiksien kanssa hyvin yksiin. :D

   Poista
  3. Vastaus tulee nyt vähän myöhässä, mutta en ole tilannut Modclothilta. Harkitsin kyllä kun siellä oli aivan ihania kenkiä, mutta silloin kun niitä katselin, en vielä uskaltanut tilata Jenkkilästä. Voisikin kurkistaa miltä valikoima tätä nykyä näyttää :) Toistaiseksi ainoa paikka USAssa, josta olen tilannut mitään, on Pinup Girl Clothing. Tykkään kyllä Modclothin juuri niistä hempeänvärisemmistä vaatteista, mutta enemmän olen pitäytynyt ns. "puhtaasti" fiftarissa ja eurooppalaisissa kaupoissa.

   Poista