tiistai 17. tammikuuta 2017

Ballerina Angette

Hyvää päivää, tänään on luvassa vuoden ensimmäisiä asukuvia. Asukuvat ovat värimaailmaltaan hyvinkin jouluiset - ja itseasiassa tarkoituksenani olikin käyttää tätä asua jouluna, mutta jouduin korvaamaan hameen toisella, koska olin jo ennen joulua ehtinyt syödä itseni niin turpeaksi, että en olisi saanut syötyä tässä hameessa edes yhtä torttua... Mutta nyt on pahin jouluturvotus jo ohi ja tämä upea Hell Bunnyn asukokonaisuus saatu kuvattua.
Yltäni löytyy tällä kertaa tosiaan hyvin paljon Hell Bunnya koruja, tylliä, sukkahousuja ja Lindy Bopin neuletakkia lukuun ottamatta. Neuletakki onkin vilahtanut blogissa aiemmin, mutta eihän tuota tahdo samaksi takiksi enää tunnistaa. Kutistin sen vähän vahingossa pesukoneessa, mutta onni onnettomuudessa nyt se istuu paljon paremmin. Vyötärö ei ole enää väljä eikä neuletakki ole enää liian pitkä vaan vyötärö on siellä missä kuuluukin, eli vyötäröllä. Vähän ikävänä sivuvaikutuksena myös hihat ovat lyhentyneet 3/4-mittaan, mutta väliäkö tuolla, kun eivät ne alun alkuenkaan olleet riittävän pitkät minun makuuni. Toivotaan, ettei kutistu pesussa enää enempää, sillä nyt tämä istuu täydellisesti.

Muut asun osat ovatkin tosiaan Hell Bunnya: Angette-toppi, Ballerina-hame, joululahjapostauksessa vilahtanut Tippi-laukku ja hopeinen vyö. Ostin yläosan ja hameen jo joulukuun alussa, sillä ne olivat ylläni yliopiston joulukonsertissa, mutta vaikka yläosa on ollut kovassa käytössä sen jälkeenkin, joutui hameen kuvauttaminen odottamaan vielä pari viikkoa joulun jälkeenkin. Laukun sain joululahjaksi ja hyvä niin, koska ostin tuon vyön jo etukäteen niissä toiveissa, että pääsen yhdistelemään näitä toisiinsa. Asua oli siis suunniteltu jo pitkään, jokseenkin kuvauspäivänä siihen tuli pieni twist mukaan: lisäsin jo entuudestaan tylliä olevan hameen alle erillisen alushameen. Tylliä tyllin alla, siis, mutta lopputuloksesta tuli ihanan muhkea ja ainakin omaa silmää miellyttävä.
Top: Angette top by Hell Bunny
Belt: Hell Bunny
Skirt: Ballerina Skirt by Hell Bunny
Bag: Tippi bag by Hell Bunny
Cardigan: Hartley Cardigan by Lindy Bop
Necklace: Collectif
Bracelet: Sulokas 

Viime aikoina olen pitänyt tyllihameet visusti piilossa helmojen alla, mutta kun aikani lyhyillä tylleillä leikiteltyäni testasin tätä ihkaensimmäistä Samsin alushamettani Ballerina-hameen alla, muistin kuinka kivan pienen yksityiskohdan kauniisti helman alta vilkkuva tylli voi antaa asuille. Ballerina-hame on itsessäänkin tylliä (kaksi kerrosta suoraa tylliä satiinikankaan päällä), eikä se välttämättä tarvitse alushametta, mutta rakastan muhkeita helmoja, joten halusin kohottaa helmaa tyllihameella. Lyhyemmät tyllit jättivät lopputuloksesta liian kuppikakkumaisen, mutta tällä pidemmällä tyllillä siluetista tuli oikeanlainen ja kauniin muhkea. Lopputulos ei varmastikaan olisi näin hyvä, jos tyllihame olisi eri väriä, mutta tummanpunainen tyllihame jotenkin sointui hyvin tämän asun värimaailmaan.
Hame itsessään on joustamatonta kangasta ja siinä on hyvin napakka melko kapea vyötärönauha. Kokeilin samaa hametta kaikissa eri väreissä ja violetti oli näistä väljin, punainen pienin, vaikka kaikkien kokolapussa luki S. Kokoero ei ollut massiivinen, mutta huomattavissa kun kaikkia sovitti samaan aikaan. Harkitsin mustan ostamista, koska minulla on tuo Angette-toppi myös mustana, mutta päädyin lopulta sitten tähän punaiseen hameeseen. Jos ostan joskus mustan tyllin, ostan astetta laadukkaamman, sillä tässäkin tapauksessa halvalla ei saa täydellistä. Ballerina-hameen tyllimateriaali on karheahkoa ja herkästi itseensä takertuvaa ja kurttautuvaa, mutta onneksi sen saa helposti suoristettua. Ei tätä voi verrata siihen täydelliseen Carrie-hameeseen, joka laskeutuu kauniisti monessa kerroksessa ja hulmuaa tuulessa niin, että tuntee olonsa prinsessaksi, mutta istuvuudeltaan tässä ei ole moitteita. Vyötärö on sen verran napakka, ettei tämän kanssa tarvitse minkäänlaista vyötä ja vaikka minun mielestäni tässä olisi voinut olla muutama sentti lisää pituutta, lyhyemmille neitokaisille tämä on varmasti oikein passeli.

Vinkkinä tästä hameesta haaveileville: jos putoat kokojen väliin etkä käytä waist cincheriä, kannattaa ottaa suosiolla isompi koko. Syy siihen miksi en voinut käyttää tätä jouluna, on siinä etten mahtunut hameeseeni varsinkaan ilman waist cincheriä. Nyt kun turvotus on lähtenyt hame mahtuu taas päälle, mutta ei tämän kanssa kyllä kannata edes haaveilla minkään syömisestä, jos ei ole jo valmiiksi kiristänyt muutamia senttejä vyötäröltä muotoilevilla alusvaatteilla. Siinä tapauksessa tämän kanssa uskaltaa käydä kahvilla ilman, että saumat alkavat rutista.
Yllättäen myös tämä punainen Angette-toppi on mustaa versiota huomattavasti napakampi. Musta toppi on aina ollut ihanan mukava päällä, joten kun huomasin punaisen Angetten puristavan käsivarsia/hartioita, minun oli pakko katsoa kokolapusta olinko sittenkin ostanut vahingossa XS:n. En ollut. Seuraavaksi kokeilin mustaa sillä ajatuksella, että elopainoa on tullut kerättyä enemmän kuin tarpeeksi, mutta musta toppi istui yhtä hyvin kuin aina ennenkin. Vaihdettuani takaisin tähän punaiseen toppiin tulin siihen lopputulokseen, että tämä punainen Angette on mustaa sisartaan arviolta puoli kokoa pienempi. Vaikka kokoero ei ole niin massiivinen, että olisi pitänyt ostaa tämä toppi isommassa koossa, sen huomaa kuitenkin selkeästi. Tämä punainen jää ylläni lyhyemmäksi ja hartioista tämä tuntuu tiukalta varsinkin eteenpäin kumarrellessa, mutta onneksi materiaali antaa periksi sen verran, ettei tästä jää mitään hiertymiä käsivarsiin tai kainaloiden alueelle (köh, Dolores-topit). En tiedä muista väreistä, mutta jos joskus löydän Angette-topin jostain hopeisena, niin toivotaan, että se vastaa kooltaan enemmän mustaa kuin tätä punaista.

Jos jollain muulla on näitä toppeja eri väreissä (mustana, punaisena, vihreänä ja hopeisena), niin olisin kiinnostunut kuulemaan onko niissä ollut kokoeroja?


In English:

First outfit post of this year and it's a very Christmassy outfit. I was supposed to wear this outfit for Christmas, but this skirt fits so tightly I wouldn't have been able to it or breath in it during the holidays... But now I'm done over eating so it was time to take some outfit photos!

I'm wearing mostly Hell Bunny in these photos, aside from the Hartley cardigan by Lindy Bop, which has been featured in the blog previously with my Juliana dress. I complained that it wasn't as form fitting as the product photos suggested, but that isn't a problem anymore. I accidentally shrunk it in the washing machine and now it fits perfectly, lol.

You might have seen my Tippi bag in my Christmas present post earlier, but now it's here in action. I actually bought my silver belt to go with that bag, even though at that time I didn't even know if my bf would buy it for me or not. Luckily he did :D

The Ballerina skirt by Hell Bunny and the red Angette top are earlier purchases back from early December (or maybe even November, can't remember). I have worn that top a lot, but the skirt has been waiting in my closet and finally it was time for her to shine. I added a very poofy Sams petticoat underneath to bring out the fullness of the skirt, but it's wearable as it's own as well (and probably intended to wear without a separate petticoat). I like how the red petticoat works so well with this skirt, as it it was a part of it. This reminds me how much I liked showing off my petticoats before and that maybe I should let them show every once in a while.

The Ballerina skirt itself isn't very poofy, the material is relatively scratchy and doesn't stay in place. It's not the perfect "Carrie skirt", but good enough for the price. The fit is very tight on me and the waistband doesn't stretch either so if you are between sizes and don't like shapewear, it would be better to size up. This skirt is also available in black and purple, but in my experience those are slightly more forgiving on the sizing than this red one, which runs slightly smaller.

Surprisingly enough the red Angette top also runs small, like a half size small. I have the same top in black and it's a lovely, very comfortable fit, but this one is actually tight around my arms and shoulders. I had to check if I had accidentally bought an XS, but no, both tops are size S. Then I tried on my black one to see if it was because I had gained weight, but that wasn't the problem either. The red Angette just runs smaller than the black one: it's tighter and shorter and it doesn't stretch as much as the black one. (Or maybe it's just that it's smaller.)

Those of you who have these Angette tops in different colors, have you noticed if they have differences in sizing? I'm interested in getting the silver Angette at some point (it was always my first color choice, but now it's the only one I don't have, except for green which I don't need), but I hope it'll fit more like the black, nice and comfortable as opposed to the (too) tight fit of the red one.

12 kommenttia:

 1. Jopas on taas söpö asu! Mistä nuo kengät muuten ovat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin ne muistaakseni kolmisen vuotta sitten City-Marketista vajaalla kolmellakympillä. Impulsin kengät ja olleet enemmän kuin hintansa arvoiset :)

   Poista
 2. It's so annoying when sizing differs between colours/prints! Well done on the shrink-to-fit cardi though x

  VastaaPoista
 3. Such a lovely outfit! I really like the combination of red and white and it works so well for you, even after Christmas. ;-)

  Many hugs,
  Sandra <3

  VastaaPoista
 4. Ihana asukokonaisuus! en ole pahemmin välittänyt noista ballerina hameista nettisivuilla, mutta nyt kun näen sen päälläsi, haluaisin ehkä sitten tuon mustana :D

  Harmi, että näissä Hell Bunnyn vaatteissa on myös tullut nyt tuota kokoero ongelmaa mitä muun muassa Collectifilla on ollut jo pitkään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sen, jos saman merkin eri mallin vaatteissa on kokoeroa, mutta se hämmentää kun saman mallin vaatteet eri värissä ovat erikokoisia (miten tulikaan Dolores-topit taas mieleen?). Hell Bunnylla on ollut välillä vähän kokoeroja, mutta yleensä siinä että edellisvuoden malli on tyyliin ollut väljempi kuin uusi. Harvemmin kuitenkin kokoeroja on saman vuoden vaatteissa, paitsi nyt. Ei onneksi ole niin massiivinen kokoero, että häiritsisi mutta kyllä sen itse huomaa.

   Poista
 5. Such a gorgeous colour on you and I love that silver Hell Bunny bag and those black boots! Wonderful backdrop for photos too! xo

  VastaaPoista
 6. Such a beautiful outfit, you look gorgeous x

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana mekko ja nuo kengät - vau! *.* Huulipuna sopii sulle tosi hyvin :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista