maanantai 24. lokakuuta 2016

Lovely Dorothy

Tiedättekö kun joskus löydätte jotain, johon rakastutte, mutta hintalappu karkottaa teidät kauas kukkuloille ja sitten paria vuotta myöhemmin jo koko asian unohtaneena, löydätte sen kolmasosaan alkuperäisestä hinnasta? Niin kävi tämän Collectifin Dorothy Floral Tulle-mekon kanssa. Alkuperäinen hinta oli muistaakseni n. 150£, mikä silloisen valuuttakurssin mukaan oli enemmän kuin 200 euroa, eli aivan liian kallis silloiseen (ja nykyiseenkin) budjettiin. Toisekseen en millään kyennyt oikeuttamaan itseäni ostamaan niin kohtuuttoman kallista juhlamekkoa edes puoleen hintaan, koska hintaa olisi jäänyt silloinkin aika runsaasti juhlamekolle, joita tulee käytettyä harvemmin. Toki meillä oli tämä sukujuhlien suma viime vuonna, mutta jälkiviisaus ei auta näissä asioissa. Sen sijaan se auttaa, kun ihan vahingossa toista kohtuuttoman vitkuttelun ja arpomisen jälkeen missattua mekkoa googlaillessa törmää eBayssa vanhaan tuttavaan ja vieläpä alle kolmasosalla hinnasta. Liian hyvää ollakseen totta?

Rehellisesti sanottuna epäilin ja vitkuttelin niin kauan, että alkuperäinen huutokauppa ehti loppua ja luulin mekon menneen ikuisiksi ajoiksi... kunnes se ilmestyi uudelleen saman myyjän sivuille omassa koossani. Viimeisenä auction-päivänä liityin eBayhin, laitoin huudon vetämään ja samana sunnuntai-iltana maksoin jo uutta mekkoani. Toisin sanoen, kun mainitsin aiemmin liittyneeni eBayhin, se oli tämän yhden ainoan mekon tähden. Hintaa tälle kaunokaiselle tuli Global Shipping Programin takia yhteensä n. 68 euroa, (39.99£ + n. 16,70£ toimituskulut) ja samasta syystä toimituksessa meni melkein kaksi viikkoa. Myyjä lähetti maanantaina paketin Global Shipping Centeriin, mutta minä sain pakettini vasta sitä seuraavan viikon torstaina. Posti ei tästäkään ilmoittanut mitään ja netissä luki että saapumisilmoitus saapuu paperisena kolmen päivän kuluessa. You kiddings me, miten ois jos jätettäis se nurmikon leikkaaminen ja haravointi vähemmälle ja alettais toimittaa ne paketit kotiovelle, niin kuin pitäisi? Onneksi eBaysta sai seurantakoodin, jolla hain pakettini perjantaina, koska se paperi-ilmoitus tuli tosiaan vasta maanantaina.
Mekko on onneksi pitkän toimituksen ja hintansa arvoinen. Sain sen tosiaan uutena alkuperäisten hintalappujen kanssa, eikä tässä ollut mitään ilmeisiä virheitäkään, jotka olisivat oikeuttaneet alhaisen hinnan, joten ihan sama miltä kantilta asiaa katsoo, kyllä tämä ostos oli niiden jatkuvien eBayn mainospostien arvoinen.

Mekon kuvaaminen sen sijaan osoittautui vähän ongelmallisemmaksi. Keskiviikkona katsoin, että sääennusteen mukaan pitäisi paistaa aurinko, joten laitoin tukkani rullalle ja jäin odottelemaan pilvien väistymistä. Paitsi että sitä ei sitten koskaan tapahtunut, ei vaikka ajattelin, että jos Tampereella paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta jo aamulla, niin kyllä se nyt tännekin edes kerran kahteen viikkoon paistaisi. Ei paistanut.

Minulla oli suunnitelmissa taltioida mekon kesäinen tyyli ja syksyn värien kontrasti pikkukirkon pihalla upeissa syksymaisemissa, mutta kun päästiin sinne veljen kanssa, oli koko piha haravoitu. Uudessa kuvauspaikassa kameran muistikortti heitti saman herjan kuin mökillä ja minun piti alustaa se jo neljättä kertaa ennen kuin saimme yhtään mitään aikaan. Onneksi muistikortilla ei ollut mitään muuta kuin pari selfietä hiuksistani siltä varalta, että ne suoristuisivat pyörämatkan aikana, mutta koska keksin kietoa ohuen huivin tukkani suojaksi kuin 50-luvulla konsanaan, hiukseni säilyivät kuviin saakka suhteellisen sellaisina kuin olin tarkoittanutkin.
Dress: Collectif Dorothy Floral Tulle dress
Belt: Pinup Couture (from another dress)
Shoes: Lola Ramona
Petticoat: Banned
Necklace: Collectif

Dorothy Floral Tulle-mekko on ihanan ylellinen, se on vuorattu ja siinä on helmassa viisi kerrosta kangasta: päällikerros, välikerros, kaksi kerrosta tylliä ja aluskerros. Mekon rakennetta tutkaillessa alkaa vähitellen ymmärtää mistä sen alkuperäinen hinta koostuu, sillä rintamuskin on kauniisti rakennettu, eikä se off shoulder-tyylistään huolimatta pääse putoamaan kokonaan olkapäiltä ja menettämään muotoaan, sillä mekossa on olkaimet, jotka pitävät tuon rypytyksen paikoillaan liikkeessäkin. Mekko on minulle aavistuksen väljä vyötäröltä (varmaan joustamattoman materiaalinsa vuoksi), joten yhdistin mekkoon vyön, joka kuroo vyötärön kapeaksi ja käytin vielä erillistä alushametta kohottaakseni helmaa entisestään. Kerrosten ansiosta mekko pitää muotonsa ilmankin, mutta rakastan koholla olevia prinsessahelmoja ja syksyllä lisälämmöstä ei ole haittaakaan.
Kävimme näiden kuvien jälkeen kaupungilla, jonne piti keksiä joku mekon juhlallisuutta neutralisoiva suoja ja lämmike olkapäille ja siihen valikoitui Bannedin neuletakki. Mekon rintamuksen rypytys esitti omat haasteensa neuleen valinnalle, joten vaikka minulla olisi ollut paremmansävyisiä ja vähän ryhdikkäämpiä neuleita, ne eivät oikein toimineet tämän mekon mallin kanssa. Ihanteellisesti mekon kanssa olisi sopinut joku ryhdikäs bleiseri, mutta tällä mentiin paremman puutteessa. 

Neuletakkiin taasen olisi sopinut joku kiva rintakoru, mutta yksikään pienestä kokoelmastani ei oikein toiminut kukkakuosin kanssa. Tarvitsenkin lisää asusteita ja rinta- ja kaulakorujen lisäksi kaipailen hiuskukkia, rannerenkaita ja ohuita pitsihansikkaita, jollaiset olisivat toimineet hyvin tämän mekon kanssa. Ehkäpä ensi keväänä tai kesänä saisin kuvautettua tämän mekon asiaan kuuluvan elegantissa ympäristössä ja täydellisesti asustettuna.
Näihin kuviin tuli vähän arkisempi ote alkuperäisten suunnitelmien mentyä mönkään, mutta olosuhteet huomioon ottaen näistä tuli ihan hyviä (kuvien valaistuksen säätäminen vaati hirveästi vaivaa). Olisin toivonut juhlavampaa ympäristöä, kaunista auringonpaistetta, juurikasvuttomia hiuksia ja parempia asusteita, mutta talven kolkuttaessa ovelle ei ollut aikaa jäädä odottelemaan josko se aurinko joskus paistaisi, että saisi ne "täydelliset" kuvat. Aurinkoa ei ole näkynyt varmaan lähemmäs kolmeen viikkoon pilkahdusta enempää (eikä varmaan tule näkymäänkään) ja lumi- ja räntäsadettakin ovat loppuviikoksi luvanneet. Kampaajalla kävin perjantaina, että tukka on kyllä kuosissa seuraavia asukuvia varten, mutta voi olla että pahimpien säiden aikaan joudun keksimään jotain muuta tekemistä. Millaisia postauksia te haluaisitte lukea?
Bloggaamisen ulkopuolella minulla on kyllä tekemistä. Marraskuussa julkaistaan The Sims 4 Kaupunkielämää, jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa ja sen lisäksi samassa kuussa on National Novel Writing Month, eli NaNoWriMo, johon osallistuin muistaakseni vuosina 2008-2009, mutta josta olen pitänyt jo useamman vuoden ajan taukoa. Olen kyllä melkein joka vuosi meinannut kirjoittaa jotain, mutta ainakin yksi teksti jäi kesken enkä saavuttanut 50 000 sanan määrää, ja muuten olen kirjoittanut omia tarinoitani enemmän marraskuun ulkopuolella. Tänä vuonna ajattelin kuitenkin ottaa itseäni viimein niskasta kiinni ja osallistua, koska minulla on paljon tarinaideoita, joita olen jo useamman kuukauden ajan kehitellyt, mutta joita en ole kirjoittanut paria sivua enempää. 

Nykyään tuntuu siltä, että mitä parempi pohjustus, sitä huonommin kirjoittaminen lähtee käyntiin, vaikka ennen kykenin kirjoittamaan lennosta tekstiä monen sadan sivun edestä. Nykyään olen niin perfektionisti, etten haluaisi kirjoittaa sivuakaan "täytetekstiä" vaan tarinan pitäisi liukua eteenpäin sulavasti kuin voilla voideltu perse. Ideoita kyllä vilisee, mutta niiden yhteen kytkeminen on ongelmallista, koska vaikka ne tarjoavat samaan aikaan sisältöä ja merkityllisiä tapahtumia, niiden väliin on vaikea keksiä mitään, joka ei sotkisi jo olemassa olevia suunnitelmia. Aiemmin minulla oli harvoin mitään niin pitkälle suunniteltua, että tätä ongelmaa olisi ollut, joten tekstin tuottaminenkin luisti sulavammin. Voi olla siis, että vedän tänäkin vuonna lonkalta, vaikka mieluummin panostaisin tässäkin asiassa enemmän laatuun kuin määrään. Quality over quantity.

Onko teillä millaisia suunnitelmia marraskuun varalle?


In English:

You know that feeling when you fall in love with something that is way out of your budget and convince yourself to forget it, but then at some point you decide that maybe it is worth the money after all and by that time it's sold out? That happened with this Dorothy Floral Tulle Swing dress by Collectif. The original price of about 150£ was way out of my budget and even though I loved the dress, I couldn't convince myself to buy something so expensive, especially since this dress is very formal and wouldn't get as much use as my other dresses. Therefore I lost it forever, or so I thought...

One day when I was googling another dress, I found myself on eBay and there it was: the lost unicorn. It was the exact print I preferred (there are other prints), it was my size and had an affordable price tag of 39.99£. Seemed like too good to be true, so after hesitating a bit, I actually missed it! I thought it just wasn't meant to be until I saw the dress appear on the same seller's page again. At that point I created an eBay account, bid and won the auction. The dress was mine for 39.99£ + ~16.70£ postage through Global Shipping Program. The shipping took forever (2 weeks) due to that shipping program and was very costly, but it was all worth it.

The dress itself is very luxurious; it has five layers of fabric in the skirt (two of them tulle), it's fully lined and it has "hidden" straps that keep the off shoulder fabric in place. Since it has a built-in petticoat, it doesn't necessarily require one, but I preferred to use one anyway since I like my skirts very full. I wore the dress with pink accessories, which are relatively casual, but since I don't have formal accessories, lace gloves or beautiful pearls, I went for a less formal style. I hope that by the time it's spring/summer I'll get to photograph this dress with the kind of elegant accessories it deserves, but for a cloudy autumn day like this, these worked decently.

Afterwards we went for a coffee so in an attempt to make my outfit less formal, I wore my Banned cardigan over the dress. It looks a bit bumpy, but trust me when I say all other cardigans looked even worse due to the ruched bust, and since I mostly wanted to keep myself warm, it worked fine for that cause. It would have needed a brooch, but I don't have suitable ones to go with floral prints. I really need to buy more accessories and even though I usually go for novelty style brooches, I think I need to get some simpler ones that work with everything.

Weather hasn't been good lately, it's been cloudy and cold and by the end of the week it's supposed to snow. It'll probably melt away instantly, but those nice sunny autumn days are probably over and we're heading into winter. Shitty weather makes it hard to take any outfit photos, but I'll try to think something. What kind of posts would you like to read?

Outside of blogging I'm looking forward to the new Sims 4 expansion, City Life and I'm also thinking of participating in National Novel Writing Month. In 2008-2009 I participated and finished the challenge of writing 50 000 words in a month, but lately I haven't participated nor finished the challenge. This year however I thought I'd actually make an effort, since I have multiple ideas for stories, but I'm having trouble with beginning to write. I make so elaborate plans that filling the time periods between them becomes difficult. I didn't have this problem when I was younger, because I rarely had that many plans and I just wrote what came to mind and it worked fine. Now I'm too much of a perfectionist to write fillers in between important stuff, but I guess what I really need is to just go with the flow.

Do you have any particular plans for November?

16 kommenttia:

 1. It's a truly gorgeous dress - another thing that simply wouldn't work on me, but it looks absolutely wonderful on you. And more lovely stockings too! beautiful photos.

  VastaaPoista
 2. Mekossa on aivan hiuken hieno etuosa. Pidän mekoista, joissa on jokin juju - tässä mekossa sellainen on. Hyvä hankinta!

  Mä olen neljä kertaa haaveillut osallistumisesta NaNoWriMo hon saamatta kertaakaan akaiseksi mitään fiksua tekstiä. Musta on tullut hyvä novellikuukauden kannatusjäsen, toisten novelleita lukiessa ja kannustaessa heitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän en ole koskaan eksynyt sinne foorumeille lukemaan toisten tuotoksia, varmaan pitäisi käydä tutkimassa. Viimeksi kun kirjoitin, ei ollut suomalaisia foorumeita, kaikki oli englanniksi :)

   Poista
 3. Siis niin ihanan värinen mekko! <3 Ja tuo kuosi on myös niin kaunis! Aivan täydellinen mekko ja asukokonaisuus :) Tuollaisessa paikassa olisi myös niin mukava kuvailla, näyttää niin kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi ehdittiin ottaa kuvat, koska tiistaina tuli jo lumet, niin nyt ei olisi ollut enää senkään vertaa kaunista ympäristöä :)

   Poista
 4. Oh my wow this gorgeous dress is absolutely stunning on you...love it!! You look wonderful in pink and floral! xo

  VastaaPoista
 5. Haha, mahtoiko olla postilainen joka kirkon pihan oli haravoinut :D Minä en oikein löydä Ebaysta huutokaupaten mitään, aina joku muu huutaa enemmän. Plus ne postikulut on välillä aika kauheita. Kävin pin up kirppiksellä viikonloppuna ja löysin sieltä kympillä Hell Bunnyn mustan Eternityn! Sitä olen katsellut jo pitkään mutta ei tunnu löytyvän mistään kivan hintaisena. No nyt on se sitten :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais olla oman poikaystävän työkaverit haravoimassa, siippa on puistopuolella töissä :D

   Hyvä, että löysit mustan Eternityn, se on niin kaunis sekä valkoisena että mustana <3

   Poista
 6. Siis tää mekko on ihan supernätti!! <3 <3

  VastaaPoista
 7. Oo, upea blogi ja mekkovalikoima indeed~ Seurailen jatkossa todellakin :)

  VastaaPoista
 8. Oh this looks so lovely on you!! The colour, the cut, everything is perfect!! <3

  Many hugs
  Sandra

  VastaaPoista
 9. Such a delicate looking dress, it's so very pretty! Good luck with the writing x

  P.S. I was so shocked to hear how expensive returning items can be for you!!

  VastaaPoista