maanantai 3. lokakuuta 2016

Kaunis Ella - Kesämekko syksyllä

Mainitsin tässä taannoin syntymäpäivieni tuntumassa, että voisin hemmotella itseäni pistämällä tilauksen Pinup Girl Clothingille ja niinhän siinä kävi, että tuli tilattua tavaraa Jenkkilästä. Yleensä jo Euroopan sisällä tilatessakin toimituksessa menee viikko, joten otaksuin, että joudun jonkin aikaa odottamaan tavaroitani, mutta kävikin niin, että sain tilaukseni kotiovelle nopeammin kuin Iso-Britanniasta tilatessa! Laitoin tilauksen menemään perjantaina ja paketti lähetettiin samana päivänä, maanantaina soitettiin FedExistä ja koska minua laiskotti, annoin FedExin hoitaa tullauksen 15 euron lisähintaan ja sain paketin kotiovelle jo torstaina, päivää ennen arvioitua saapumisajankohtaa.

Suurin syy siihen miksi tilasin vaatteita USA:sta ei ollut suinkaan se, että minulla oli -15% alennuskoodi PUGille, vaan se, että jostain aivopierusta rakastuin korviani myöten tähän Ella Floral Ribbon -mekkoon, josta oli jäljellä vain ja ainoastaan juuri minun kokoni M. Tuijotin sitä useita viikkoja satunnaisesti pohdiskellen että onpa kaunis, kunnes aloin toden teolla pohtia että tuohon saattaisi sopia minulle, koska jostain syystä olen viime aikoina tykästynyt kukkakuvioon. Epäröin kuitenkin pitkään, koska mekko näytti mallin päällä valkoiselta, mutta tuotekuvissa vaaleanpunaiselta. Toivoin, että mekko olisi ollut melkein valkoinen, koska silloin siihen olisi ollut helpompaa yhdistellä eri sävyisiä asusteita, mutta kun sitten näin sen Soubrette Brunette -blogissa, tuli todettua että vaikka väri on vähän kummallinen murrettu vaaleanpunainen, niin mekko on niin kaunis, että ehkä se on hankittava. Mekosta oli jäljellä 5 kpl omaa kokoani M ja vaikka epäilin, että rintamus jäisi liian isoksi, mekko lähti ostoskoriin.
Ella-mekko istuu ylleni täydellisesti ja vaikka siinä on pari tuumaa pidempi helma kuin mihin olen tottunut, niin helman pituus itse asiassa on minusta täydellinen. Lyhyemmällä ihmisellä helma voisi olla aivan liian pitkä ja monille pitkillekin ihmisille melkein puoleen pohkeeseen ylettävä helma on liian pitkä, mutta kahden alushameen kanssa täyteläisen helman saa niin upeasti koholle, että toivoisin muidenkin mekkojeni olevan vähän pitempiä. Helma on kauniisti rypytetty ja todella valtava, ja bonuksena siinä on taskut. Kuka ei rakastaisi taskuja hameessa?

Kokotaulukon mukaan rintamuksen piti olla minulle ainakin tuuman liian iso, mutta ajattelin, ettei sitä kukaan huomaa, koska mekon rintamus on rypytetty sillä tavalla, että se pukee monenkokoisia naisia. Arvosteluissa oli marmatettu, että rintamus on väljä, rypytystä on liikaa ja että se näyttää etenkin sivuilta kummalliselta, mutta kun minä laitoin tämän upean kaunottaren päälleni, niin rintamuskin istui täydellisesti. Ei yhtään liian iso, eikä se mielestäni repsota mihinkään suuntaan kummallisesti, vaikka ymmärrän kyllä että kun tuo rypytys jatkuu noin pitkälle sivulle, että vähän siromman ihmisen päällä se voi näyttää vähän höpsöltä. Minusta se on kuitenkin oikein kaunis, mutta sen sijaan tuosta rinnan rusetista en tykkää. Vaikka se on aika olennainen osa mekkoa, niin sen sävy poikkeaa kuvioinnin sinisestä sävystä (näyttää livenä vähän neon-sävyiseltä turkoosilta) ja riitelee melkein kaikkien sävyjen kanssa. Kokeilin varmaan kymmentä eri neuletakkia tämän mekon kanssa ja kaikkien kanssa tuo rusetti kiukutteli, kunnes sitten tulin siihen lopputulokseen, että teen jotain ihan muuta enkä edes yritä saada muita asun osia sointumaan mekon sävyihin. Ajattelin, ettei tästä tule yhtään mitään ja että kuvaan tämän mekon vasta keväällä mintunvihreiden asusteiden kanssa, mutta lopputuloksesta tuli yllättävän hyvä siihen nähden, että lähdin tosiaan ulos mukavuusalueeltani yhdistämällä jotain näin hempeää johonkin niin tummaan kuin viininpunaiseen.
Dress: Ella Floral Ribbon Dress by Pinup Couture
Cardigan: Collectif
Shoes: B.A.I.T
Stockings: What Katie Did
Petticoats: Sams & Banned

Muita asun osia ovat B.A.I.T:in Ione -kengät sävyssä Fairy Pink, joista olin itse asiassa haaveillut jo hyvin pitkään. Monilla amerikkalaisilla, brittiläisillä ja muun maalaisilla bloggaajilla on näkynyt postauksissaan B.A.I.T:in kenkiä ja olin aina ihaillut niitä, koska Ida/Ione-malleja saa niin ihanissa pastellisävyissä, että niitä on helppo yhdistellä asujen kanssa (tai ainakin muut bloggaajat saavat sen vaikuttamaan helpolta) ja sen lisäksi molemmat mallit näyttävät todella siroilta ja naisellisilta jaloissa ilman jäätävän korkeaa korkoa.

Kenkien ostaminen netistä on aina enemmän tai vähemmän hasardia, mutta vielä riskialttiimpaa on tilata kengät sellaisesta paikasta, joka käyttää eri kokojärjestelmää. Tiedän kyllä olevani kokoa UK5, joka vastaa kokoa EU38, mutta amerikkalaisten kokojen kanssa ollaan tähän saakka menty enemmän tai vähemmän metsään. Pinup Couturen Cutie Pie-kengät ovat kokoa US8, mutta ne ovat minulle väljät, puhumattakaan Bettie Pagen kengistä, jotka olivat sitten ihan kohtuuttoman liian isot ja eivät ole siksi päässeet kertaakaan käyttöön. Esimerkiksi TopVintagella valtaosassa malleja lukee että US8 = EU38, mutta voin käytännön kokemuksella sanoa, että ei tosiaankaan ole ja konversiotaulukkojen mukaan koko vastaakin kokoa 38.5-39. Ei siis ihmekään, että ne Bettie Pagen kengät oli liian isot.

Vaikka Pinup Couturen ja Bettie Pagen kengissä ei ainakaan Euroopassa myytävissä malleissa ole puolikkaita kokoja, B.A.I.T:ilta niitä löytyy. Konversiotaulukon mukaan minun pitäisi olla kokoa 7.5 ja vaikka sekä Ida- että Ione-malleja oltiin sanottu pieniksi, luotin siihen, että jalkani on tarpeeksi kapea ja päädyin siis kokoon 7.5, joka osoittautui muuten hyväksi, paitsi että kengän kärjet ovat erittäin kapeat varpaiden kohdalta, mistä olikin varoiteltu. Isompi koko olisi kuitenkin ollut aivan liian pitkä, joten veikkaisin osuneeni niin hyvin oikeaan koon kanssa kuin vaan voi osua ostamalla sian säkissä.
Malliksi valikoitui tämä Ione, pitkälti sen takia, että jos kävisi niin köpelösti, että nämäkin kengät olisivat liian isot, niin ainakin tuo T-nauha pitäisi kengät (teoriassa) jalassa. Käytännössä reikiä ei ole tarpeeksi, joten remmit ovat väljät, mutta koska itse kengät istuvat hyvin, niin olisivat ne Idatkin pysyneet jalassa. Korko on kengissä miellyttävän matala, mutta naisellinen ja teoriassahan näillä voi matalan koron ansiosta kulkea koko päivän, mutta käytännössä saattaa käydä niin, että varpaat voivat vähän kärsiä tiukan kärjen kanssa. Materiaali on ihan hyvälaatuista keinonahkaa (valkoinen mattaa, vaaleanpunainen lakeeria), mutta keinonahka ei ihan hirveästi jousta, niin saa nähdä miten nämä muotoutuvat jalkaan, että jääkö nämä niille päiville, jolloin ei tarvitse kävellä paljon vai voisiko näillä olla esim. koko päivän töissä (jos saisi töitä).

Nuo What Katie Didin saumasukat ei ehkä väriltään ihan hirveästi sovi noiden kenkien kanssa, mutta ajattelin, että ne toimivat neuletakin ja huulipunan kanssa hyvin yhteen, ja vaikka ne ovatkin kuvassa vongertaneet itsensä vinoon, niin vannon, että ne olivat suorassa vielä silloin, kun lähdin kotoa. Täytyy vielä vähän harjoitella tuota sukkien kiinnittämistä paikalleen, että ensi kerralla ne myös pysyvät suorassa, tai sitten ostaa aidot nailonit, joiden ei pitäisi lähteä vongertamaan enää sitten kun ne on kerran saanut paikalleen. En vain ole valmis maksamaan sukkahousuista 25 euroa ihan vielä, että niiden kanssa joutuu odottamaan jonkin aikaa.
Myös huulipuna on uusi ostos, jokseenkin sen ostin Sokokselta enkä netistä. En oikein tunne oloani itsekseni tummissa huulipunasävyissä, joten arvoin kolmen eri sävyn kanssa sen verran pitkään, että piti oikein pyytää myyjältä apua valitsemaan sävy kolmesta melkein samanvärisestä viininpunaisesta. Lopulta kunhan olin ensin tuhrinut oman käteni huulipunaan ja myyjä oli tuhrinut omansa, niin päädyin tähän Cliniquen huulipunaan sävyssä 08 bold pop. Muut vaihtoehdot olivat Diorin mattapuna, joka oli liian ruskea ja Lancomen puna, joka oli näiden kahden väliltä, mutta joka näytti jotenkin hailakammalta. Cliniquen puna vivahti muita enemmän vadelmanpunaiseen ja koska minulla on paljon väriin sopivia asusteita, päädyin tähän. Olen valintaani hyvin tyytyväinen ja vaikka huulipuna onkin huomattavasti tummempi kuin mihin olen tottunut ja mitä olisin vielä vähän aiemmin valinnut, niin olen hamstrannut sen verran viininpunaisia asusteita, että eiköhän tälle tule paljon käyttöä näin syksyn aikaan.

Oliko onnistunut asukokonaisuus vai onko väriyhdistelmä liian sekava tuon kukkaprintin kanssa?
P.S. Loppuun vielä, katsokaa nyt tuota helman volyymia!
P.S. Look at that volume!


In English:

A couple of weeks ago I mentioned that I was going to buy some stuff from Pinup Girl Clothing despite heavy custom fees, and now here's the first post about the things I bought. This Ella Floral Ribbon Dress is the main reason I decided to use my -15% coupon now, because there were only 5 of these left in my size when I placed my order and after having my eyes on this for a few weeks I felt like it was now or never. (There are still 3 left in case you were wondering if it's now sold out.)

When buying from Europe, it usually takes about one week for my orders to arrive to our local post office, but it took less than a week for my PUG parcel to arrive at my doorstep. I placed my order on Friday, they sent it the same day (thanks to the time difference!) and after having paid custom fees I had my beautiful dress on Thursday. Superb service, but for this price it better be!

Back to the dress. I really didn't think things through again when I bought a summer dress in autumn, because it's very difficult to combine anything with these colors. The pink is a cold shade that doesn't really work well in autumn, but the bow in the front is even bigger pain in the ass, because it's not the same shade as the print in the dress and really doesn't work with anything. It looks almost neon in real life and I was even considering taking it off, but since it is a relatively important part of the dress, I kept it on and decided that instead of playing with colors in the dress, I do something way different and wear the dress with burgundy. You know, to make it more suitable for autumn. It's not the best color combination, but good enough for me (despite my stockings having moved out of place).

The dress itself fits me wonderfully, even though according to the size chart, the bust should have been too big. Better this way of course, and even the longer skirt is to my liking. I usually prefer a 27" skirt, but this one is more like 29", which is really long especially on shorter women, but looks gorgeous especially with two petticoats (or one very full petticoat) that lift the skirt beautifully. I love the very full gathered skirt and that is has pockets.

Other new things are my B.A.I.T shoes, featured in these photos as well. I don't like buying shoes from the internet, but it's especially risky buying shoes that don't use the same sizing. Sure, I know my EU38 is equivalent to UK5, but I've had some issues with US sizing. My size 8 Pinup Couture shoes are slightly too big for me and my Bettie Page shoes have never been worn, because they are way too big. B.A.I.T has more sizes available so I figured out that since size 8 is too big and 7 is probably too small, I'd go for 7.5. Reviews said that Ione and Ida shoes run small, but for my 37.5-38 sized feet the 7.5 works fine. 

These Ione shoes are a bit tight around the toes, but a bigger size would have been too big so I'm good with these. I also considered getting the Ida shoes, which don't have straps, but I thought that the straps would keep the shoes on much better in case I did buy a size too big again. Even though I managed to get the right size, the T-straps could use a couple more holes, because they are quite loose on me, but these shoes are still very much wearable with the low heels.

I'm not usually one for dark red/burgundy lipstick, but this year I've bought so many burgundy and wine colored accessories that I figured I should try a lipstick as well. After having spent almost an hour deciding on the brand and shade, I went with this Clinique 08 bold pop. It's a matte lipstick, with a little bit of raspberry tones in it and it was actually the cheapest one out of my three possible choices. My other choices were Dior (too brown) and Lancome which was something between this Clinique lipstick and Dior, but a little too light on the lips so I'm quite happy I went with this lipstick. Even though I'm not used to dark lipsticks, it suits my skintone and all the gloves, hats and cardigans I have in burgundy. I'll surely use it a lot during this autumn!

Well, do you think I succeeded in wearing a summer dress in the autumn or is this just too random for you?

21 kommenttia:

 1. Toimii! Itse olisin tosin purkanut tuon rusetin pois mekosta. Toisaalta, puran kaikki rusetit pois. :D Jopa ne liivien ja pikkuhousujen minirusetit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vakavasti harkitsin, mutta sitten ajattelin että olkoot. Ehkä annan taitavamman kaverin purkaa sen irti ja keksin jonkin hakaneulavirityksen siihen, niin sitten sen saa kiinni jos haluaa mutta että se ei sitten häiritse siinä silloin, kun sitä ei kaivata.

   Poista
 2. Tuo on oikein kaunis mekko ja rintamus pukee sinua oikein hyvin! Mitä tuo tarkoittaa että FedEx hoitaa tullit? Nuo Baitin kengät on kuulemma tosi kapeita muutenkin, ei sovi minun leveälle lestille :( Tosi herkullisen näköisiä ja kovasti tykkäisin itekkin! Huulipuna sopii hyvin, oon itekin käyttänyt vähän tummempaa viimeaikoina. Oikein nätti asu eikä yhtään haittaa että on syssy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketin ollessa matkalla FedExin täti soittaa ja kysyy haluatko tullata itse tuotteet,jolloin pitää käyä tullin sivuilla katsomassa kaiken maailman koodit ja tullata ja laittaa kuitti tullin maksusta FedExille. Jos ei jaksa ite tullata, niin maksaa sen 15€ ekstraa ja FedEx laittaa ennakkomaksun tullista (tullimaksu+verot+ tuo 15€) ja kun sen on hoitanut ja laittanut siitä kuitin/kuvakaappauksen verkkopankista, he tullaavat tavarat puolestasi. Silloin välttyy siltä koodien etsimiseltä ja kirjoittamiselta ite, mutta vähän ekstraa joutuu maksamaan. Jos ei ole niin nökönuukaa tuo 15€ niin sillon kannattaa antaa FedExin hoitaa, mutta viimeksi tullasin ite eikä sekään nyt ihan mahotonta ollut.

   Minulle nuo B.A.I.T:in kengät oli muuten hyvät leveydeltä, mutta tosiaan kärki vaan kapeni aika rajusti. Ei ne epämukavat olleet jalassa kunhan niillä oli vähän aikaa kävellyt, että ehkä ne siitä pikkaisen antaa periksi ajan kanssa. Muuten kyllä hyvät jalassa, kun on noin matala korko eikä lonksu :)

   Poista
 3. Aivan täydellinen mekko! Oooohhhh!!!! Ei lisättävää tuohon sun selostukseen istuvuudesta, helman pituudesta ym :D

  En ole ihan varma, sopiiko viininpunainen neuletakki ja tumma huulipuna tuohon mekkoon. Minä olen sen verran järjestelmällinen, että aina liiankin loogisesti ja tylsästi yhdistelen vain tiettyjä värejä. Ei tuo pahalta näytä, sillä yhdistelmä on kuitenkin erittäin harkitun näköinen ja sopii syksyyn hyvin. Toisaalta kyllä tykkään niin paljon viinipunaisesta, että se näyttää lähes kaiken kanssa hyvältä :)

  Huulipuna on upea ja näytät ihan oikeasti tyrmäävältä :) Mä ostin pitkästä aikaa vähän vastaavan sävyn ja ihmettelin, että mitenkäs minä niin ihastuin tummaan sävyyn, mut tykkään nyt tosi paljon tummasta punasta. On kivaa vaihtelua käyttää tuon väristä punaa. Sullakin on niin vaalea iho, että sävyn kanssa täytyy olla tarkkana. Mä kokeilin yhtä ihan hitusen verran oranssiin taittavaa punaa, jota mainostettiin klassiseksi punaksi ja se oli mun naamassa ihan karmea, koska sävy riiteli niin pahasti mun ihon ja silmien ja kaiken kanssa.

  Mukavia syyspäiviä siulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on yleensä tapana yhdistellä loogisesti ja ostinkin sellaisen vaaleansinisen neuleen tämän mekon kanssa käytettäväksi, mutta se vivahtaa kyllä enemmän minttuun. Ei sillä niin väliä, se sopii kyllä mekon kanssa mutta kokonaisuutena olisi vähän liian keväinen asukokonaisuus näin syksyllä, joten ajattelin rikkoa vähän sääntöjä :) Liian usein tulee yhdisteltyä niitä selkeästi yhteen sopivia värejä, joten tässä oli ihan kiva poikkeus.

   Poista
 4. Onpa kaunis kuvauspaikka! :) Nyt syksyisin on niin upeata kuvailla melkein missä vaan kun on lehdet putoilleet maahan ja puissa on upeat sävyt <3 Tuossa mekossa on tosi kaunis kuosi, kukkakuosi toimii aina :) Upea olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan vaan sää olisi aina hyvä, niin hyviä kuvauspaikkoja kyllä löytyy :) Melkein koko viime viikko satoi vettä, mutta onneksi viikonloppuna pääsi kuvaamaan.

   Poista
 5. Upea asu, hyvin toimii tuo kokonaisuus. Neuleen ja mekon välille tulee tuossa kiva kontrasti, joka oikeastaan korostaa molempia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekon väri tosiaan korostuu hyvin ja samoin neulekin.

   Poista
 6. I do love this dress on you actually and paired with those bait shoes looks even better! The print is nothing really striking but it does sort of grow on you after a while!
  I actually bought the skirt version recently which I'm still yet to wear and blog about...hopefully sometime soon! :)

  VastaaPoista
 7. Todella kauniita kuvia! Tuo kuvauympäristö syksyn ruskan väreissä on upea. Ihastuin sun huulipunaasi, ihanan naisellinen sävy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin tykästyin tuohon sävyyn, vaikka aluksi tuntui siltä että se on aivan liian tumma, mutta tästä huulipunasta tulee vähän sellaiset femme fatale-fiilikset :)

   Poista
 8. Tuo Ella on kyllä todella kaunis mekko, mutta monesti olen miettinyt, mahtuukohan tuonne miten isot rinnat kun kaikki missä on muotoon ommeltu rintamus tuuppaa jäämään vähän rinnan puoleen väliin. Myöskin tuo väri on aivan ihana, mutta en näe yhtään sitä omaan ihonväriisi sointuvaksi. Sulle se käy täydellisesti! Ja itse kyllä tykkään tuosta rusetista :D

  Nuo B.A.I.T:n kengät onihanat. Omistan ne punaisena ja haluaisin kans nuo vaalenpunaiset ja turkoosit... Paljon värejä! Ne on nii kivat kun niissä on pieni korko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa tuo rusetti ei näytä niin pahalta, kun miten se häiritse sovitellessa :D Mutta itseäkin epäilytti sopiiko tämä vaaleanpunaisen sävy ihoon, mutta siihen se vaan sitten sointui, kunhan ensin itse totutteli.

   Tässä mekossahan pitäisi olla tilaa rinnoille oikein runsaasti kokotaulukon mukaan ja vaikka tämä mekko istuukin myös pienemmälle povelle, niin otaksuisin että tämä sopii ihan hyvin myös isommalle povelle. Tuo rypytys on aika armelias eri kokoisille ja muotoisille naisille ja materiaalikin joustaa vähän. Helma voi kyllä olla toooodella pitkä, kun tämä on minullekin pitkä :)

   Tekisi itekin mieli hamstrata lisää B.A.I.T:n kenkiä, voisin hommata mintunväriset ja kellertävät. Aivan ihania malliltaan ja tosiaan korkokin on oikein hyvä, just sen verran että tulee naisellinen fiilis mutta ei niin paljon, että kävisi päkiöihin. Ehkä sitten taas hurahdan Black Fridayna tai Cyber Mondayna jos olisi vielä kokoja jäljellä :) Tässä ehtisi hyvin säästääkin siihen mennessä.

   Poista
 9. Gorgeous photos! Autumn has well and truly arrived with you. I think you've done a great job teaming that dress with burgundy, it really works. The dress itself is stunning, the longer length is super. Gorgeous! X

  VastaaPoista
 10. I love the way you have teamed the pink and burgundy. I am not sure I would have thought of that as such a good combination, but it really works, and makes the whole look that bit more autumnal than summery. Your shoes are gorgeous and when I saw the photos from the front, I thought it would be a great outfit for your pink seams. But it works even better with the burgundy ones - they are fabulous and I am now going to have to get some - I can see that they'll be more versatile than the red ones I currently have. Thanks for some wonderful inspiration! Kx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You're welcome. I realized that burgundy seamed stockings work so well for autumn that they have definitely had the most use out of my three What Katie Did stockings (black, pink and burgundy). I've used the others as well, but the burgundy ones have been the most useful ones :) I think I need to get more stockings at some point in case I end up getting ladders in the ones I already have. My pink ones have a very small ladder in the inner thigh, but as we all know, it won't stay there for long before it leads all the way down to my feet...

   Poista
 11. Iiks miten suloinen asukokonaisuus! Upea malli on mekolla, miusta tuo rusettiyksityiskohta on söpö! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan sievä, mutta voisi olla vähän vähemmän neonvärinen luonnossa niin sulautuisi paremmin mekon sävyihin :)

   Poista