sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Mökkiviikonloppu

No nyt on se jokakesäinen mökkireissu tehty ja tällä kertaa poikaystäväkin lähti mukaan, kun kysyttiin jo hyvissä ajoin, eikä aina sitä, että tunnin varoitusajalla pitäisi olla liikenteessä. Äiti soitti jo torstaina, että huomenna oltais menossa ja minähän olin heti lähdössä mukaan, mutta poikaystävä myöntyi kaveriksi vasta illalla koko päivän asiaa sulateltuaan (ja natkutustani kuunneltuaan).

Perjantaiaamusta sitten lähdettiin mökille, jossa oltiin jo keskipäivällä. Ensimmäisenä juotiin päiväkahvit ja sitten mentiin kaivamaan matoja. Poikaystävä ei ollut yhtä innoissaan kuin minä, mutta halusi sitten lopulta heilua lapion kanssa puolitoista tuntia melkein parimetrisen heinikon keskellä. Koirakin tuli auttamaan matojen kaivamisessa viimeisen puolen tunnin ajan.
Kalareissuun mentiin syönnin jälkeen, kun oltiin herkuteltu grillatulla lohella, tuoreilla perunoilla, salaateilla ja riisipiirakoilla. Kalaa ei tullut, mutta poikaystävä jätti ongen pohjaan ja minä jätin ankkurin tukkiin tänäkin vuonna. Ei kai se kalareissu voi olla onnistunut, jos jompikumpi tai molemmat ei jää kiinni.

Siiman vaihdon jälkeen jatkettiin onkimista, mutta uusi siima oli liian pitkä ja poikaystävä liian laiska sitä lyhentämään. Kalakaan ei enää syönyt. Kaipa ne seitsemän pikkuahventa, yksi keskikokoinen ja pari särjen lutjaketta olivat kaikki mitä järvi piti sisällään.
Lauantaina käytiin "kaupungilla", jos sitä kyläpahasta voi kaupungiksi sanoa, josta ostettiin vähän lisätarvikkeita herkutteluun, mansikoita, kirsikoita, makkaraa, olutta sipsejä jne. Mökillä tehtiin muurikkapannulla lettuja ja minä voin ylpeänä sanoa, että kahta lettua lukuun ottamatta paistoin kaikki yksinäni! Yleensä isä paistaa meillä letut ja äiti tekee taikinan, mutta tunnustan, että koska niissä on ollut vähän... puutteita parina viime kesänä (liian paksuja ja liian mustia), niin ajattelin, että jos teen alusta asti itse, niin saanpahan sellaisia lettuja kuin haluan. Letuista tuli täydellisiä isoja räiskäleitä, jotka maistuivat maukkaalle varsinkin mansikoiden ja kermavaahdon kanssa. Kun herkutellaan, niin herkutellaan sitten oikein kunnolla!
Jos yleensä minulla on blogissa edes jossain määrin asiallinen olemus, niin mökillä ollaan sitten ihan hunningolla. Tukkaa ei harjata, meikkiä ei käytetä ja Lidlin halpisshortseilla ja henkkamaukan topilla pärjää. Pärjää myös pelkillä bikinihousuilla ja sandaaleillakin. Paistoin lettuja varsin vähissä pukeissa, koska ulkona oli hellettä ja nuotion ääressä vielä kuumempi ja paistuin itsekin siinä possunpunaiseksi. Uimaan onneksi pääsee milloin lystää ja koska vesi on lämmintä, puljattiinkin varsin ahkeraan.
Koiralla oli luonnollisesti myös kuuma, mutta jaksoi silti louskuttaa naapurimökkiläisille. Sietääkin, koska naapurit tuijottivat omalta laituriltaan jatkuvasti, kun käytiin saunasta alasti uimassa. Ei sitä tietenkään tarvitse laiturilta lähteä karkuun, mutta ihan pakko ei ole kyllä tarkoituksella töllistellä. Minähän en omalla mökillä uikkareissa ui.
Valtaosan menomatkasta Pöysti louskutti autossa, kiipeili sylissä ja kynsi reiteni naarmuille siinä samalla, mutta paluumatkan nukkui rauhallisesti pää sylissä. Ai että tykkään karvaisista eläimistä jos ne kerrankin tulevat kylkeen kyhnyttämään. <3

Mokoma rutjake nappasi eilen aamulla myyrän ja taisi ehtiä murskata pään ennen kuin saatiin raato pois. Niin kiva kun koiraa olisikin mukava pitää vapaana edes mökillä, ei metsästyskoirarotua voi päästää vapaaksi kun se ottaa kiinni kaiken ja tappaa ne, vaikka ei söisikään ja saalistahan ei ihmisille luovuteta. Ukkoetanankin päälle tallasi, mutta etana selvisi siitä kohtaamisesta naarmuitta.
Otin myös eilen illalla ja tänä aamuna kuvia kasveista ja hyönteisistä kun harjoittelin käyttämään kameraani. Minullahan on siis hyvä kamera, Canonin Eos 700D kittiputkella, jolla saisi hyviä kuvia (paremmalla putkella), jos opettelisi säätämään kaikki asetukset kohdilleen ja lainaisi vaikka isältä putkia. Hyvin pitkälti olen kuvannut perusasetuksilla ja automaatilla, mutta nyt testailin muitakin asetuksia ja sainkin omasta mielestä ihan hyviä kuvia aikaan. Ikävä kyllä ne kuvat vaan hävisivät kuin tuhka tuuleen, kun kamera heitti errorit muistikortista, joka luuli olevansa täynnä vaikka tilaa oli 58Gt. Mistä minä olisin voinut tietää, että muistikortti pitää alustaa kuvien siirtämisen jälkeen tai se jättää kaiken välimuistiin?

No, siirrettiin ne vähäiset kuvat talteen mitä minulla oli, alustettiin muistikortti ja sitten pääsin kuvaamaan uudestaan samat asiat, jotka olin jo kahteen kertaan kuvannut. Kolmas kerta toden sanoo, mutta ikävä kyllä ne nätit perhoset eivät enää suostuneet poseeraamaan minulle, joten jouduin tyytymään kasveihin. Nyyh. Turhan työn tekeminen on kivaa.
Joka tapauksessa oli ihan kiva käydä mökillä kerrankin hyvän sään aikana. Viime kesänä halusin mökille useamminkin, mutta olin töissä ja siinä vaiheessa kun pääsin töistä, kaikki olivat jo mökillä eivätkä viitsineet ajaa tuntia yhteen suuntaan hakemaan minua. On kai sitä siis jotain hyötyä työttömyydestäkin, kun pääsee nauttimaan kesästä silloin kun siltä tuntuu.

Penskana ja varsinkin teini-iässä en tykännyt käydä mökillä, koska käytiin siellä ihan liikaa. Isän kesäloma oltiin käytännössä kokonaan mökillä, jolloin jäin auttamatta aina pitkiksi ajoiksi ilman kavereita ja kaverit sitten ystävystyivät keskenään ja tunsin oloni ulkopuoliseksi kesän lopussa, kun pääsin viimein takaisin ihmisten ilmoille. Joskus oli mukana kavereita ja se oli aina tosi hauskaa, joten vielä nykyäänkin haluaisin mieluusti mökille seuraa, mutta nyt kun siellä tulee käytyä harvemmin, siellä viihtyy myös ns. yksin. Eihän siellä ikinä olla yksin, koska äiti hössöttää, iskä jupisee ja koira haukkuu, mutta ainahan se on mukavampaa, kun on joku, jonka kanssa voi käryyttää kohtuuttoman läjän puuta, trollata ja kirjoittaa hiilellä nuotiosijan sivuun ihan älyttömiä juttuja.

Nokikana. Manukana. Maawo riivaa.

Iskä ei tykännyt tuhrimisesta, mutta ainakin meillä oli poikaystävän kanssa hauskaa. :D


In English:

It was the time for a trip to our summer cottage again. Last year I never had the time to go there, because I was working and by the time I got home for weekend, everyone else had already left. This time my mum called me in advance to ask if we wanted to go and even though I knew immediately that I wanted to go, my bf needed some time to think. Luckily he ended up coming with me.

I haven't talked about our summer cottage activities here in English previously, but it's always the same: digging for worms (fish bait), fishing, swimming and going to sauna. I was the one who wanted to go digging for worms, but my bf was the one who wanted to do that for 1,5 hours. We both got sore muscles, but very little fish in the fishing trip that came afterwards. My bf was disappointed - all that work for nine small fish (of which he got two)!

Usually my dad makes crepes at the fire (my mum makes the batter), but this year I thought I'd help. My dad's crepes/pancakes are usually too thick and a bit too... burnt for my taste, but since I made the batter and the pancakes, they ended up the way I like them. We ate them with whip cream and strawberries, yum.

Since it was quite hot I was half-naked most of the time and when I actually wore clothing, I was dressed very casually. Cheap shorts from Lidl and a top from H&M. No make up, messy (and most of the time wet) hair. Why bother wearing clothes, when you're gonna go swim anyway? It was just my bf and family (and people in the neighboring cottage, who really loved staring at us, when we were swimming naked...)

I have a Canon Eos 700D, which is a good camera, but I usually have my photos taken with the basic settings. Yesterday I thought I'd actually try to use other settings and take some photographs by myself, but my memory card gave an error that made all my pretty butterfly pictures disappear. Sniff. How would I know I had to format my memory card every time I took out the pictures? If it says it's empty, it should be empty, ffs!
Well, I eventually managed to get some photos, but they're not as good as the ones that disappeared.

I had a lot of fun at our summer cottage and I think my bf enjoyed it too. I've always liked having my friends stay over, but there was a time when I didn't like going to our summer cottage at all. It's because when I was a kid we had to stay there all summer and most of the time I didn't have any friends with me. By the time summer was over and I came back home permanently, I felt like an outsider with my friends who had befriended each other and had their own things going on, which I wasn't part of.

Well, now I'm older and I don't have any friends anyway, so I enjoy going to our summer cottage more. Since I don't have to go there if I don't want to, I actually want to go there more often than just once in a summer. Our dog Pöysti also really loved having us there and although she basically barked all the way to the summer cottage, on the way back she slept calmly in my lap. So cute <3

7 kommenttia:

 1. Tuollaiset mökkiviikonloput on niin kivoja! :) Ja oot todella kaunis myös ilman meikkiä <3 Mökillä ei todellakaan jaksa välittää onko meikkiä tai mitkä vaatteet on päällä :D Ja tuo koira! Niin suloinen :) Harmi kun kuvat katosivat, mutta tosi kivoja näistä tuli!

  VastaaPoista
 2. Upeita mökkikuvia kerrassaan! Ja vitsit miten ilmeikäs koira :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pöystillä on aina kivoja ilmeitä, jos vaan ehtii ottaa kuvan ennen kuin pää jo liikkuu :D

   Poista
 3. Mökillä saakin näyttää vähän räjähtäneeltä. Musta sä näytät kauniilta ilman panostustakin. :)
  Eikä sitä korttia tarvitse alustaa joka välissä. Riittää kun aina sillontällön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että tietää vastasuudessa. Ei ole ennen käynyt näin, vaikka pikkuveljen kameraa käytin varmaan kaksi vuotta ja kertaakaan ei muistikorttia alustettu.

   Poista
  2. Joo eihän toi ole mitenkään yleistä. Harmillista tietty kun osuu kohdalle. Enemmin mulla on ihan tavan muistitikut alkaneet tökkiä kun kameran muistikortti.

   Poista