maanantai 11. heinäkuuta 2016

Lindy Bop Dorelia top

... Eli varmaan kaikista työläin toppi yhdistellä minkään vaatteen kanssa. En tiedä kuinka monta kertaa ennen näitä kuvia yritin yhdistellä tätä Lindy Bopin Dorelia-toppia erilaisiin alaosiin todeten aina, että ei ole hyvä. Tässä topissa on monta asiaa vialla, kuten esimerkiksi se, että jostain syystä miehiä ei viehätä tuo erivärinen miehusta sitten yhtään. Itseasiassa se tuntuu häiritsevän heitä, kuka ties miksi. En itsekään ole sen suuri fani, mutta kun sain tämän topin seitsemällä eurolla Lindy Bopin (edellisestä) alennuksesta, niin ajattelin, että vaikka se ei olisi täydellinen, niin eipähän mene paljon rahaa hukkaan.

No, täydellistä tämä ei ole nähnytkään. Rintarypytys on jokseenkin avara ja poikaystäväni kuvaili tätä herutuspaidaksi, kun yritin täyttää yläreunasta repsottavaa rypytystä super push-up liiveillä. Tavallisilla kun yläreunaan jää vähän tyhjää näin pienellä varustella, eikä sivusiluettikaan ole mitenkään imarteleva, koska tuo alareunan kangashärpäke kadottaa viimeisenkin illuusion siitä, että käyttäjällä on rinnat. Runsaammin siunatuilla sisarilla taas saattaa käydä niin kuin liian monella on käynyt Lindy Bopin samanmallisen yläosan omaavien Ophelia-mekkojen kanssa, että tuo rintojen alle tarkoitettu sauma osuu rintojen päälle. Pelkäsin sitä efektiä tämän topin kanssa, mutta ilmeisesti en ole ihan niin pitkäselkäinen, että rintasauma olisi rintojen päällä.

Top: Lindy Bop Dorelia
Belt: Thrifted
Capri pants: Hell Bunny Tina
Shoes: Gabor

Pitkäselkäisyydestäni on kuitenkin harmia. Kuten sanoin, tässä topissa on monta asiaa vialla ja rintarypytys on ongelmista pienin. Pitkäselkäisyyden takia nuo hihat (olkaimet?) ovat vähän liian lyhyet ja painavat olkapäitäni. Ongelma ei ole mitenkään massiivisen häiritsevä, mutta se on selkeästi yhteydessä tuohon rintasauman paikkaan. Jos olisin lyhyempi, niin toppi istuisi paremmin.

Itse asiassa Dorelia pukisi varmasti erinomaisesti jotain runsaammin siunattua ja ennen kaikkea lyhyempää naista, koska tämähän on muotoiltu toppi, joka levenee lantion kohdalta. Minun kohdallani tämä kuitenkin levenee heti vyötärön kohdalta, mikä tarkoittaa sitä, että tämä repsottaa ruhtinaallisesti ihan väärästä paikasta ja on muutenkin turhan väljä käytössä. Se on suurin syy siihen, miksi en ole kirveelläkään saanut käytettyä tätä, koska vyötärön kokonaan kadottava, rumasti helmasta repsottava (mutta istuvaksi tarkoitettu) toppi ei vaan näytä imartelevalta minkään päällä. Juonin, että sullon tämän hameen sisään ja kuron vyöllä, mutta sitten mieleeni juolahti, että mihin minä sitä hametta tarvitsen. Eikö vyö riitä?

Vyön kanssa tämä näyttää sen normaalisti häiritsevän repsotuksensa kanssa ihan peplum-topilta. Siitä on pitkä aika, kun minulla oli viimeksi peplumia päällä blogissa (tai missään muuallakaan), mutta minusta se on yksi imartelevimmista trendeistä, mitä on viime vuosina ollut ja se sopii liki pitäen kaikille ihmisille. Näkisin sitä mieluusti katukuvassa enemmän.
Kaikista ärsyttävistä vioistaan huolimatta tavallaan tykkään tästä topista, varsinkin peplumiksi huijattuna. Se on joustavaa, hieman karheaa puuvillaa lukuun ottamatta tuota rintarypytystä, joka on ohuempaa ja sileämpää materiaalia. Sivusta löytyy vähän nihkeästi liikkuva vetoketju, mikä estää sivusuunnasta kaventamisen (jos tätä haluaisi kaventaa), mutta edessä ja takana on saumoja, joista se onnistuisi hyvin. Minulla ei ole ompelukonetta eikä sen puoleen skilliäkään, niin aion käyttää tätä joko hameeseen sullottuna tai tällä tavalla peplumiksi huijattuna housujen ja kynähameiden kanssa.

Tykkään tämän Dorelian printistä, koska se toimii hyvin mustan kanssa, mutta en tiedä viitsisinkö ostaa tätä muissa väreissä noiden ylläolevien vikojen takia. Tuntuu siltä, että juuri printin takia tämä on kivan näköinen peplumiksi huijattuna, mutta esim. navynsininen toppi taas ei välttämättä näyttäisi oikein miltään. Sen sijaan voisin harkita Ophelia-mekon ostamista, niitä kun löytyy Lindy Bopin (nykyisestä) alesta todella halvalla. Ikävä vaan, että niissä ei ole kuin puolikellohelma, mikä häiritsee minua aivan suunnattomasti. Kangas on kuitenkin sellaista, ettei se laskeudu nätisti ilman alushametta, mutta kun puolikellon helman alle laittaa alushameen, ei sekään näytä hyvältä. :/

Ehkä tyydyn vain tähän toppiin, ellei sitten joskus iske iso paha aivopieru ja ostan sen syksykuvioisen ruskean Ophelian syksyksi. Paitsi että en tykkää ruskeasta. Enkä oikein tuosta miehustastakaan. Eikä sitä ole enää edes valikoimassa. Onneksi, koska en varmaan tykkäisi siitä kuitenkaan ja minulla on kuitenkin ihan tarpeeksi mekkoja, joita rakastan, joten en tarvitse sellaisia, joita en rakasta.

P.S. Blogger on sekoillut jotenkin ja tehnyt omituisia välejä kuvien väliin, että jos postaukset näyttää hulluilta, niin se ei johdu minusta. Yritän korjata ne kuntoon.


In English:

This Dorelia top by Lindy Bop has to be the most annoying top I have bought. I've tried to wear it for photos on several occasions, but every time I ended up changing into something else, because it simply didn't work with anything I own. After quite a few failed attempts to style this top, I finally figured it out. How about I wear it with a circle skirt and a large belt? Or maybe even better, just wear it with the belt!

The reason why I need to style this with a belt, is because the top is too wide for my waist. It's not that it's way too big for me - that isn't the case - but it's because I'm too tall for this top. It's meant to fitted at the waist and then it widens at the hip, but in my case it widens right at my waist and ends up looking ridiculous. With a belt however, this looks like a peplum top and I've always liked them.

But... that's not all of the flaws. The bust area is a bit too large for me as well, mainly because of the ruching, but it would look great on someone with a larger chest. There is one problem though, and that's the placement of the bust seam. It's obviously meant to hit below the chest, but on so many ladies (who wear Ophelia dresses, that have the same cut) it climbs over the chest and looks horrible. (I'm sorry, but it does!) I was afraid I'd have this problem because of my height, but surprisingly the bust seam sits where its supposed to. The sleeves(?) are a bit too short for my torso though, so it isn't entirely comfortable, but at least I can still wear this.

I bought this Dorelia top from Lindy Bop's previous sale for around 7 euros, so despite its flaws, I think it was worth the money. I'll be wearing this as a peplum top and tucked into circle skirts. I like the print enough to wear this even though it's not perfect, but I wouldn't buy this for full price nor buy this in solid colors, because I don't feel like I could save them with just a belt. 

However, I might buy myself the Ophelia dress in some pretty floral print eventually, if I can snag one from the sale cheap enough. There's just that problem that I really don't like the ruching detail and I like their semi swing skirts even less. Lindy Bop's Ophelia dresses seem to be the kind of fabric that doesn't fall prettily without a petticoat, but the skirt isn't wide enough to wear with a (poofy!) petticoat either. Not actually my cup of tea, so I might just skip on this. Not like I don't have enough dresses that I like, so I don't need a dress I end up disliking.

P.S If my blog posts look funny, it's because of Blogger. They have changed something in the coding and given weird gaps between photos. I'm trying to figure out how to change them back.

15 kommenttia:

 1. The top looks fine how you are wearing it. I also like the colour - turquoise is one of my favourites.

  I pleased that you are wearing pants more than you used to. I found I gradually wore my pants more often when I started to wear them two years ago.

  VastaaPoista
 2. Hyvältähän se näyttää ainakin kuvissa. Mullakin on vähän mixed feelings tota miehustaa kohtaan. Näyttää vähän siltä kun sulla olis turkoosi paidankaulus vedettynä tissien alle. Toisaalta taas se näyttää tosi kivalta. En just ton muotojen katoamisen takia ole uskaltanut ostaa yhtä mekkoa jota katselin jossa oli samanlainen.
  Peplum on kanssa yksi, jota olen varonut kun pelkään, että se vaan vetää huomion enemmän tohon lantio-takapuoli -alueelle. Kuvittelen varmaan vaan. Ehkä se toimii jonkun kynähameen kaverina juuri päinvastaisena efektinä oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peplumhan on yksi imartelevimmista asioista mitä on, mutta minä nyt oon sitä mieltä, että jos on upea naisellinen lantio ja pullea peräsin, niin saa viedä huomiota just niin paljon kuin haluaa! Ja jos ei ole, niin peplumilla niitä muotoja saa :)

   Poista
 3. Ihana väri ja hyvin yhdistelit! Näytät oikein hyvältä :3 Mulla on yksi tuollainen mekko, ja siinä tuo rintamus on ihan jees, ei tule kovin hassuihin paikkaan saumoja tai muuta. Vähän se on pieni, mutta kai sen voisi joskus kuvauttaa kunhan saa kivemmat pois alta :D Sekin siis alennuksista jollain kympillä hommattu kokeilun vuoksi.

  Mullakin Blogger sekoaa, hirveät välit eikä suostu keskittämään kuvia. HTML-puolellakin se näyttää että olis keskittänyt, mutta ei se vaan ole. En saa millään niitä välejä pois ja kiukuttaa ja meinasin jo hajottaa koko asunnon kun menee hermot :D Onneksi en ilmeisesti ole ainoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli samanlainen hermoromahdus Bloggerin kanssa eilen, täälläkin oli vähällä mennä kämppä säpäleiksi :D

   Poista
  2. Ongelma taisi olla templaten koodissa, mutta nyt kuvat näyttää olevan taas normaalisti, ettei tule hervottomia välejä. Voi silti olla, että on blogin ulkoasun muokkaaminen edessä :)

   Poista
 4. I have to say it looks great on you! I really love the peplum style you've achieved with it. As for the bust seam not fitting right, is it possible to lengthen the straps?? I would probably have the same problem as you with this top, also being tall and not as busty as some ladies. xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The straps are solid. I forgot to photograph the back, but there are folds at the back which prevent the adjusting on the straps. :/

   Poista
 5. Minä taas tykkään tosi paljon tuosta erivärisestä miehustasta! Lady Vintagella on joissakin mekoissa samanlainen miehusta, mutta en ole uskaltanut tilata kun en osaa visualisoida miltä se näyttäisi minun kokoisellani.

  Blogger on kyllä ärsyttävä, minunkin kuvani olivat siirtyneet ihan vinksin vonksin blogissa. Onneksi mies osaa koodata ja asia saatiin kuntoon, itse en olisi osannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos rintasauma ei osu keskelle rintaa, niin se näyttäisi varmasti kauniilta :) Lady Vintagela pitäisi olla myös hieman paremmin suunniteltu se miehusta, ettei sauma jää rinnan päälle vaan menee alle myös runsaammin varustetuilla naisilla. Itse en ole kokeillut, mutta serkku kokeili ja hänelle ikävä kyllä sattui liian iso koko, joten hän joutui palauttamaan sen. Vyötärösauma on ainakin varmasti sinun pituiselle hyvällä paikalla.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää kyllä noissa kuvissa ja erityisesti on kiva kun tulee tuommoinen peplum-huijaus tuohon. Itse olen miettinyt kans tuota toppia pitkään, mutta tullut siihen tulokseen, että se ei ole mun juttuni. Mulla on yks Lindy Bopin mekko, jossa kyseinen miehusta löytyy. Lyhyt selkäinen ja muutenkin lyhyenä sen vyötärölinja ja olkaimet osuu kyllä nappiin, mutta isorintaisena tuo alareuna tulee keskelle rintaa ja häiritsee itseä ainakin todella paljon. Lady Vintagelle kun tuli noita vastaavia mekkoja, oon miettinyt uskaltaisiko niiltä kokeilla onko tuo miehus isompi ja istuvampi isorintaisemmalle kuin Lindy Bopin.

  Mutta ihanat nuo värit kyllä. Oih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Serkku kokeili sitä Lady Vintagen versiota ja ainakin hänen koossaan rintamus oli kerta kaikkiaan valtava. Siitä tuli ainoa mekko, jonka hän on koskaan palauttanut ulkomaille. Muutenkin tuo rypytys on aika anteeksi antava.

   Poista
 7. Minulla on yksi tuollainen toppi myös, ja en keksi sille muuta käyttötarkoitusta kuin että sen laittaa päälle jonkun korkeavyötäröisen hameen kanssa joka peittää sen typerän alareunan. :D

  VastaaPoista