keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Ihon kosteuttaminen - Biotherm ja luonnonkosmetiikan kokeiluja

Puhutaanpas ihonhoidosta ja siitä kuinka kaltaiseni kosmetiikan kanssa töhöävä ihminen, joka alkoi käyttää ihonhoitotuotteita vasta 21-vuotiaana, tutustui luonnonkosmetiikkaan. Edellisen joten kuten ihonhoitoa sivuavan paasauksen voi lukea täältä ja niille, jotka eivät jaksa käydä etsimässä asiaa kaiken sen jaarittelun välistä, kerrottakoon pähkinän kuoressa, että selvisin parikymppiseksi ilman kasvovoiteita hyvillä geeneillä, mutta sitten kävi niin, että otsani puhkesi talvipakkasilla kukkimaan ja aikani sitä raavittuani tajusin, ettei ongelma ollut rasvaisuus vaan kuivuus. Ostin sitten marketin hurjista valikoimista L'Orealin Triple Active-voiteet, jotka pelastivat ihoni ja ystäviäni hermot.

Näin jälkikäteen ajateltuna mikä tahansa tarpeeksi kosteuttava rasva olisi tehnyt saman ja joskus viime talvena sitten totesin, että ei se Triple Active olekaan maailman paras kasvovoide, vaikka parhaimmillaan maksaakin vain 6 euroa. Olen aina laittanut yövoidetta vain illalla, mutta viime talvena jouduin meikkaamaan töihin, pesemään meikit pois illalla ja huuhtelemaan kasvot aamulla, että jaksoin pimeinäkin aamuina lähteä lontustamaan lumihangessa kaupunkiin, joten aloin käyttää kasvorasvaa aamullakin (niin kuin kuuluisikin tehdä). Ei siinä muuten mitään ihmeellistä, mutta aina kun levitin meikin päivävoiteen päälle, päivävoide lastuttui samalla tavalla kasvoilleni kuin kuiva iho, jos sitä rapsuttaa saunassa.

Siinä vaiheessa kun aamulla oli puolisen tuntia aikaa valmistautua, ei ollut aikaa ylimääräisille naaman pesuille, joten aloin etsiä muita vaihtoehtoja tuon kehnoksi osoittautuneen päivävoiteen tilalle. Töissä kun olin, niin ei tarvinnut rajata vaihtoehtoja sinne kuuden euron luokkaan, joten menin sitten ääripäästä toiseen ja ostin 40 euron arvoisen Biothermin Aquasource-kosteusvoiteen (alennuksessa 30€), joka mainosti itseään voiteena, jota voi käyttää aamuin illoin.
Kävi niin, että Aquasource osoittautui maailman parhaaksi kasvovoiteeksi joka pelasti kuivan ihon ja ratkaisi lastoittumisongelman. Triple Active-yövoidekin jäi käyttämättä, koska kuka nyt tahtoo rasvaisen ihon, kun voi käyttää ohutta, riittoisaa ja nopeasti imeytyvää voidetta, joka ei jätä ihoa tippaakaan rasvaiseksi. Tämän ansiosta ymmärsin, että kosteuttava ja rasvainen ovat kaksi eri asiaa ja että minä tarvitsen nimenomaan kosteuttavan kasvovoiteen.

Kävi myös niin, että jäin huhtikuussa työttömäksi, jolloin se 40 euron hinta alkoi kuulostaa aika suolaiselta maksettavaksi, vaikka purkki parhaimmillaan kestääkin kolmisen kuukautta. En etsinyt aktiivisesti muita vaihtoehtoja (koska jos löytää täydellisen tuotteen, haluaako siitä vaihtaa pois?), mutta törmäsin sitten ihan vahingossa paikalliseen luonnonkosmetiikkaa myyvään The Butikiin ja ajattelin, että kun on ollut paljon puhetta turhien kemikaalien ymppäämisestä iholle, voisin kokeilla toimiiko luonnollisempi vaihtoehto.
Aluksi iskin silmäni Naturadon karite-perusvoiteeseen, jota mainostettiin yleispäteväksi tuotteeksi, joka kelpaa myös kasvovoiteeksi. Innoissani ostin tätä tuubin, levitin kasvoilleni ja harmittelin kymmentä sekuntia myöhemmin sitä kuinka rasvaisesta pinnasta huolimatta kasvojani kiristi kuin epäonnistuneen kauneusleikkauksen jälkeen. Tulin jälleen todenneeksi, että rasvainen ja kosteuttava ovat kaksi eri asiaa.

Naturadon perusvoide ei kuitenkaan ole täysi susi vaan perusvoiteena se toimii erinomaisesti ja itse asiassa kävin ostamassa tätä toisen tuubin siinä pelossa, että nykyinen ehtii loppua juuri silloin kun sitä tarvitsee eniten. Hötkyilystäni on yli kuukausi aikaa ja kyllä tuolla tuubin jämällä kintut vielä pari kertaa hivelee.

Käytän siis Naturadon perusvoidetta pääasiassa sääriin, mutta myös jalkateriin, koska se imeytyy hyvin ja hoitaa ihoa mukavasti. Saman merkkistä tuotetta saa myös 100% karitevoina, jota äitini osti samalla kerralla ja joka auttaa oikeasti kuiviin kantapäihin. 

Paras asia Naturadon perusvoiteessa on kuitenkin herkullinen kaakaovoin tuoksu, mutta samaa ei voi valitettavasti sanoa tuosta Cattierin kasvovoiteesta, joka haisee tuoksuu auringonkukille. Tai ehkä se on nuo kurpitsansiemenet, mutta en pidä siitä joka tapauksessa. Ei se ole yhtä häiritsevä kuin The Bodyshopin aloe vera -päivävoiteessa, mutta mieluummin nuuhkisin kaakaovoita.
Ostin tämän Cattierin kasvovoiteen samalla reissulla, kun kävin hakemassa Naturadon perusvoidetta lisää. Biothermin suolainen hinta mielessä piinaten tuijotin muistaakseni parinkympin hintalappua ja sormet ristissä toivoin, ettei mene ne kaksikymppiä kankkulan kaivoon. Testasin tätä The Butikin myymälässä, mutta eihän se ole koskaan sama asia testata jo valmiiksi hoidetulle (ja meikatulla) iholle kuin vasta puhdistetulle.

Kuukauden käytön jälkeen minulla on vähän sekalaiset tunteet, koska tämä maksoi puolet vähemmän kuin Aquasource, mutta ei ole kuin puoliksi yhtä hyvä. Ensinnäkin tuote jättää aluksi samanlaisen rasvaisen ja kiristävän tunteen kuin tuo Naturadon perusvoide, mutta imeytyy ajallaan, jonka jälkeen iho tuntuu ihanan pehmeältä. Voisin kuvailla sitä niin, että siinä missä Aquasource jättää raikkaan tunteen iholle, tämä jättää samettisen pehmeän tuntuman. Tuote kosteuttaa kyllä joten kuten ja toimii päivävoiteena, mutta talvipakkasilla tämän teho jää auttamatta Aquasourcen taakse.

Hajusta ja kosteutuksen vajaudesta huolimatta olen harkinnut ostavani Cattierin päivävoidetta lisää. Ensinnäkin se maksaa puolet vähemmän ja toisekseen tekee työnsä ihan hyvin päivävoiteena ja kolmanneksi olen palannut vanhoille tavoille ja käytän kasvovoidetta vain illalla. Yritän totutella ihoa olemaan vähemmällä rasvaamisella ja koska työttömänä tulee meikattua huomattavasti vähemmän, en tarvitse yhtä paljon Aquasourcea kuin tarvitsin talvella. Aion ostaa sitä kyllä talveksi, mutta niin kauan kuin on kesää jäljellä, yritän totutella ihoa pärjäämään vähemmälläkin.
En yleensä rasvaa vartaloa sääriä lukuun ottamatta kesäaikaan ja talvellakin vain silloin, kun iskee se perinteinen selkäsyyhy, mutta viime talven raapimajäljistä oppineena olen panostanut myös vartalonhoitoon. Vaikka minulla on monia vartalovoiteita ja body buttereita, niin jälleen kerran rasvainen ei ole sama asia kuin kosteuttava ja Biothermia ei mikään voita ihon kosteuttamisessa.

Ostin tämän Biothermin Lait Corporel Body Milkin Tokmannilta 17€ alennushintaan, mutta näitä on saanut myös Sokokselta alennuksessa 19.90€/kpl hintaan. Hinta ei ole ollenkaan hullumpi 400 ml purnukaksi ja sellaiseksi tuotteeksi, joka toimii tismalleen niin kuin lupaakin, mutta jos minulla ei olisi ollut niin hyviä kokemuksia Biothermin tuotteista, olisin saattanut kävellä tämän purkin ohi sitä toista kertaa vilkaisematta, koska marketista saa niin paljon halvemmalla. Jos taasen minulla olisi hyviä kokemuksia halvoista ihonhoitotuotteista, ei minulla olisi tarvetta katsella kalliimpien perään. Minusta tuote on täysin hintansa arvoinen, kuten muutkin Biothermin tuotteet. Näiden tuotteiden lisäksi minulla on kokemusta Biothermin Deo Pure-deodorantista ja poikaystävällä luomudeodorantista, jotka molemmat toimivat hyvin. (Luomudödö tuoksui perunakellarille!)

Biothermin body milk taas on kertakaikkisen täydellinen, se on juoksevaa ja helposti imeytyvää, mutta sen sentään ehtii levittää jalkoihin kunnolla ennen imeytymistä toisin kuin tuon Naturadon. Yhdellä painalluksella ehtii hyvin hivellä sääret ja reidetkin, mutta niiden lisäksi käytän tätä muuallekin vartalolle. Tuote on parabeeniton ja tuoksuu ihanan vienosti sitrukselle, mikä on aina hyvä asia.

Loppuun huomautettakoon, että minä en ole mikään luonnonkosmetiikan suurkuluttaja tai INCI-kyttääjä. Ennen näitä kokemukseni luonnonkosmetiikasta olivat vain marseillesaippuasta, kivimineraalideodorantista ja satunnaisesta tukan valelusta neitsytkookosöljyllä, jota ei lasketa, koska teen sitä vaalennuksen yhteydessä. Arvostan kyllä, jos kosmetiikkani on luonnonmukaisesti tuotettua, mutta en pidä sitä kriteerinä ostamiselle ja minulle riittääkin, että tuote toimii, eikä siinä ole mitään äärimmäisen haitallista. Sen verran minäkin katson ainesosaluetteloa, ettei sieltä löydy syöpää aiheuttavia aineita.

Kaikki The Butikin tuotteista kiinnostuneet voivat käydä kurkkaamassa heidän verkkosivujaan. He toimivat luonnonkosmetiikan maahantuojina ja pitävät verkkokauppaa, joten tänne peräkorpeen saakka ei tarvitse vaivautua, jos iskee pakottava tarve saada kariteperusvoidetta. Kaikki tuotteet olen omin roposin ostanut, joten en hyödy mainostamisesta mitään muuta kuin paikallisen tukemisesta koituvan hyvän mielen.

Käytättekö te luonnonkosmetiikkaa ja onko teille väliä sillä onko tuotteessa luonnollisia ainesosia?


Sorry, this time not in English! (= can't be arsed to translate all of this.)

8 kommenttia:

 1. Minäkin heräsin viime talvena siihen todellisuuteen, että ihoni on pintakuiva. Sitä ennen sekaiholle tarkoitettuja kosteusvoiteita oli tullut käytettyä lähinnä vain tavan vuoksi. Viime talvena ostin sitten Herbinan moisture balance -nassurasvan, joka toimi ihan kohtuullisen hyvin. Se imeytyi kivasti eikä jättänyt mitään ikävää kalvomaista tunnetta iholle, mutta kosteuttaa se olisi voinut vielä vähäisen paremmin. Nyt on hirveä pohdinta siitä, että ostaakko tulevalle syksylle/talvelle sitä samaa vai pitäisikö kokeilla jotain muuta tuotetta. Viime viikolla myös hamstrasin Yves Rocherilta valmiiksi jonkin kosteuttavan kasvonaamion talven varalle.

  Minulle kosmetiikkatuotteissa ykkösenä on myös toimivuus ja edullisuus ja tietty se ettei mukana olisi mitään haitallista. Fiksut pakkaukset ja nopea biohajoavuus olisivat myös plussaa, mutta aika harva brändi tuosta biohajoavuudesta ainakaan kovin selkeästi viestii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itellä ei ole kokemusta noista naamioista, jos ei henkkamaukan halpisnaamioita lasketa. Pitäisi jaksaa tehdä noita "erikoisjuttuja" useammin, yleensä kun tulee tosiaan vain laitettua se naamarasva kasvojen pesun jälkeen ja se siitä.

   Ainoa brändi, jonka tiedän joskus markkinoineen itseään biohajoavilla pakkauksilla, taitaa olla The Bodyshop, enkä ole niinkään varma, että muistan edes oikein. Joku sellainen kutina on, että heillä olisi tietyt pakkaukset olleet biohajoavia, mutta vaikea mennä vannomaan.

   Poista
 2. Kiva postaus! Kosmetiikka aiheiset kiinnostaa aina ^^ Mulla on kanssa Biothermin tuote ja tykkäilen kyllä ♡

  ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Kiva uusi banneri blogissa!! :)

   Poista
  2. Kiitos, en ole täysin tyytyväinen blogin ulkoasuun, mutta menetin jo hermot sen kanssa, joten olkoot toistaiseksi tällainen :)

   Biothermilla on monia hyviä tuotteita, harmi vaan, ettei ihan sovi työttömän kukkarolle ostaa pelkästään heidän tuotteitaan.

   Poista
 3. Mä olen käyttänyt monta purkkia tätä Lumenen Arctic Aqua päivävoidetta ja satunnaisesti myös saman sarjan yövoidetta. Olen tosin löytänyt Carlsonilta puolet isomman purkin (100ml) hintaan 9,90, mikä tulee jo todella edulliseksi. Joskus myös saattaa saada päivä ja yövoiteen samaan yhteishintaan tarjouksesta.

  https://www.sokos.fi/fi/sokos/lumene-arctic-aqua-syvakosteuttava-kasvovoide-50-ml

  Nyt tosin ostin poikkeuksena sitä Herbinan Energy Boost kasvovoidetta, jossa on suojakerroin mukana. Sekin on ollut ihan toimiva, tosin en ole meikin kanssa ehtinyt kokeilla sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos löytäisin Lumenea noin halvalla, niin voisin itsekin kokeilla. Luulisi, että suomalainen tuote sopii hyvin suomalaiselle (talvi-)iholle. :)

   Poista
 4. Kiva lukea kokemuksiasi kosmetiikasta :)

  Jonkin lehden välissä tuli tuosta Biothermistä testeri ja mun iholle se teki vain omituisen kalvon eikä kosteuttanut kunnolla.

  Mä olen kosmetiikan käyttäjänä semi eli käytän sekä normikosmetiikkaa että luonnonkosmetiikkaa. Ekohenkisenä käyttäisin luonnonkosmetiikkaa enemmän, mutta en ole löytänyt sopivia tuotteita. Ja koska mun iho on niin haastava ja olen tehnyt niin paljon turhia kosmetiikkaostoksia, niin olen päättänyt, että en osta mitään ellen saa testeriä ja että en käytä mitään puolihyviä tuotteita. Ostan myös yleensä tois halpoja tuotteita, koska olen todennut, että kallis hinta ei ole toimivuuden tai laadun tae.

  Mulla on käytössä Avonien lisäksi L300-sarjan kosteusvoide ja hitsi, kun se onkin hyvä! Löysin Tokmannilta :D Usein nuo perussarjat, kuten Lumene ja L300 on tosi hyviä ja monet vannoo Niveankin nimeen. Yritän tässä kovasti miettiä edullisia kasvojen- ja vartalonhoitotuotteita, jos osaisin vinkkaista sulle jotakin. Attitudella ainakin on edullisia ekorasvoja vartalolle, mut niissä on se luonnonkosmetiikan tympeä haju.

  VastaaPoista