perjantai 29. huhtikuuta 2016

Sweet as Sugar

Tämän täytyy olla kaikista niistä omistamastani kolmestakymmenestä repro-mekosta se kaikkein vintagemaisin. Se, joka saattaisi joissain olosuhteissa erehtyä menemään aidosta. Kyseessä on Collectifin Vintage-linjan Dolores Doll-mekko hempeässä murretussa pastellipinkissä, jonka nähdessäni melkein kiljuin. Must. Get.

Nyt tämä ihanuus täyttää vaatekaappiani Blackgroupin viime viikonloppuisten alennusten jäljiltä. Olin valmistautunut ostamaan tämän suoraan Collectifilta, sillä vaikka aiemmin vaikutti siltä, että heidän tämän vuoden SS16-mallistossaan ei olisi minulle mitään sopivaa, niin kappas kummaa kun heiltä on tullut vaikka mitä ihanaa. Tämän Doloresin kyljessä tilasin myös Collectifin Maddison-mekon, jota kuolasin sen röyhkeän sitruunaprintin takia - se on niin jotain muuta verrattuna tämän hempeään sävymaailmaan.
Asusteina oli tällä kertaa pelkästään valkoista ja kermaa, jotta asu säilyy herttaisen hattaraisena. Alushameena on Samsin kermanvalkoinen tyllihame, vyönä on samassa tilauksessa tullut Collectifin Peggie, joka on siinä mielessä erittäin kätevä, että sama vyö sopii kaikenkokoisille, koska siinä ei ole säätelyreikiä. Vyö toimii liukusäädöllä ja mukana tuleva renksu pitää huolta, ettei se jää repsottamaan kapeammillakaan ihmisillä rumasti. Tämä on mielestäni erittäin hyvä systeemi, koska ostin joskus viime vuonna pinkin Martha-vyön, joka oli myös 110cm pitkä, mutta joka olisi pitänyt itse katkaista lyhyemmäksi ja siirtää solki sopivaan kohtaan. En hokassut kuinka, joten se on edelleen käyttämättömänä kaapissa. Olisinpa ostanut jo silloin Peggien, tätäkin kun saa pinkkinä.

King Louien Heart Ajour-neuletakki kruunasi asukokonaisuuden Le Keux Cosmeticsin Peachy Keen -huulipunan kera. Unohdin jo, että minulla on tällainenkin huulipuna/-maali, vaikka käytin sitä (kerran) talvellakin. Neuletakki sen sijaan on ollut kovassa käytössä, koska se on ihanaa puuvillasekoitemateriaali ja sopii melkein kaiken kanssa. Sievä sydänkuviointi antaa asulle kuin asulle ihanan vintage-fiiliksen, mutta tälle mekolle tuo neuletakki on kuin luotu. Monien kirkkaampien asujen kanssa vanhahtava kermanvaalea näyttää vähän irralliselta, mutta tähän murrettuun vintagetyyliseen roosansävyyn se sopii täydellisesti.

Tuli tässä kuvia selatessa huomattua, että mekko on näemmä paketista ottamisen jälkeen varsin ryppyinen, mutta koska en omista silityslautaa, niin kyllä se käytössä ennen pitkää suoristuu. Niin ne on muutkin mekot suoristuneet.

Huomasin myös, että kun aurinko ehti mennä juuri sopivasti pilveen ennen näitä kuvia, kaikista kuvista tuli tummia. Onneksi otan raakakuvia, joten tummistakin kuvista saa siedettäviä isolla valonsäädöllä ja hattarafilttereillä. Tarkoitus oli hakea vintagetunnelmaa, mutta hattaraisen pehmeä tunnelma voitti, koska sellainen tunnelma minulla oli näitä kuvia ottaessa.

Mitä te pidätte pastelliväreistä? Käyttäisittekö itse vai viehättävätkö tummat sävyt enemmän?
P.S. Tämänkertaisen kuva-annin helmiä: epic bitch face. Jos en olisi noin kyllästyneen oloisessa asennossa, olisi tästä saanut faaabulöösin kuvan.
As always there were a lot of not so good pictures. This one could have been fabulous if I didn't look so bored, but now I just have an epic bitch face. :D


In English:
This Dolores Dress by Collectif has to be the only dress I own that looks like it could be genuine vintage. The rest are more pinup/rockabilly style, but this is so sweet it could be straight from the 50's - especially with this cardigan by King Louie and the Peggie belt

I aimed to create an outfit that would be sweet as sugar and I think I nailed it for once. The cream shade of the cardigan goes perfectly with the vintage pink color of this dress and the belt works well too. The belt has to my new favourite, because it fits for multiple sizes. It's very long (110cm) but since it doesn't have any holes, it's very easy to adjust. I wish I had bought this instead of Martha previously, because this one doesn't require cutting and adjusting - it's ready to wear as it is.

I usually wear my red Bésame lipstick or my pink Chanel, but this time I used my Peachy Keen lip paint by Le Keux Cosmetics. I bought mine from Collectif back when they were selling it, wore it for a few times and then forgot I had it. I think the peachy color works for this outfit, but to be honest I'd prefer something lighter, like Bésame Portrait Pink (which I plan on buying eventually).

I noticed that my dress is still wrinkly from packaging, but since I don't have a board to iron it on, I did what I always do: wear it until it's not wrinkly anymore. Works everytime! ... Eventually.

What do you think about pastel colors? Do you like your clothes sweet as sugar or something darker?

12 kommenttia:

  1. I love pastel colours and this dress looks amazing on you, love the pink and white together! xo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you, I think the colours work really well together. It could be easily bland, but instead it came out very sweet :)

      Poista
  2. Aivan ihana mekko! <3 Kävin kattoon ton toisenkin mekon ja en voi muuta sanoa,että vau! ^_^ Mun vyötärö ei salli tollasia mekkoja, mutta oo kyllä kateellinen,että noi mekot näyttää supermakeilta sun päällä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä mekothan sopii kaikenmuotoisille, koska nämä luo vyötärön ja häivyttää ongelma-alueet :)

      Poista
  3. Mun mielestä ne sun Vivien of Hollowayt menee paljon enempi vintagesta kun tää! Ihania värejä, mäkin tykkäsin kovasti tosta Doloreksesta mutta se väri näyttää taittuvan vähän liikaa oranssiin/persikkaan/tms mun makuun. Sama muuten PUGin vaatteissa, ei oo sitä pinkkiä/vaaleanpunaista mistä mä tykkään vaan jotenkin taittuu oranssiin :D Mulla on ollut varmaankin jo 4 Dolores-mekkoa, mutta ne on kaikki päätyneet myyntiin kun tuntuu vaan liian pitkiltä ja helma ei tunnu omalta. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie just mietin, että osa Vivieneistä on sen verran räikeitä (lähinnä se pinkki) että se on enemmän rockabillya kuin varsinaista vintagen matkimista, mutta joo, niissä se muoto on parempi kun rintamus korostuu eri tavalla :) Tämän kanssa sopisi bullet-liivit niin näyttäisi paremmalta, mutta kun olkaimet näkyy ellei peitä neuletakilla. Itseä häiritsi sen tartan Doloresin helma, mutta tässä ei häiritse vaikka se muoto on kyllä edelleen kummallinen. Käyttää vaan pitempää ja "laihempaa" petticoatia, Doloresien alle on turha änkeä mitään tuuheaa :D

      Poista
  4. I love this dress - it is truly wonderful!

    VastaaPoista
  5. Hahahha, tuo vika kuva, hajosin :D Fablous se on kyllä noinkin ;) Ja ai että mikä pastelliunelma <3 Asuun olisi sopinut mainiosti vaaleat korkkarit, mutta nuo baltsutkin ovat ylisöpöt :) Tässä on kyllä asu, jonka laittaisin hetinyt itsekin päälle ja vieläpä hattaran kera! Tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä se onkin, kun en (vielä) omista vaaleita korkokenkiä, niin hain sitten kontrastia noilla ballerinoilla :) Ostoslistalla on kyllä puuteripinkit korkkarit, jotka sopii mekon sävyyn kuin nenä päähän.

      Poista
  6. OOOO! Aivan mahtava asukokonaisuus, värit sopii sun hiuksiin! Kerrassaan Marilynmäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yritinkin hakea sellaista kunnon 50-luvun hattaramaista fiilistä :)

      Poista
  7. Pastels are not usually my thing, but this look is so good on you - and I especially love the contrast with your shoes! Kx

    VastaaPoista