torstai 7. huhtikuuta 2016

Monroe Badass

Minua ei näe kovin usein housuissa, mutta vielä harvemmin farkuissa, koska pidän niitä äärettömän epämukavina. Minulla on farkkuja, joista en ole raaskinut luopua, vaikka ne ovat pyörineet turhaan kaapin täytteenä jo vuosia ja sitten on sellaisia farkkuja (ja muitakin housuja), joista ajattelee, että ehkä sitten joskus. Pääasiassa minulla on kahdet "tavisfarkut", joita käytän laiskoina päivinä ja esim. kauppareissulla, kun en tuulipuvun housuja omista ja kollareissa ei kehtaa. Toiset niistä on ostettu Lindexiltä ja niitä voi vielä kutsua farkuiksikin ja toiset on Sokoksen alennuksesta ostetut jegginsit, joissa on riittävän korkea vyötärö, ettei ahdista ja niin paljon joustoa, että tiukkoja pöksyjä välttelevä mekkoihminenkin voi niitä käyttää.

Ja sitten on sellaisia housuja kuin nämä Collectifin Monroet, joiden ostamista harkitsin pitkään ja kauan ja joiden käyttämistä oston jälkeen harkitsin vielä kauempaa. Näistä ei taida (enää) olla blogissa yhtään kuvaa. Otin niistä kuvia kauan sitten talvisaikaan, mutta kävi niin, että veljellä oli käytössä vain kaukomatkan putki, alkoi tulla jo hämärää ja omalla vanhalla digipokkarilla otetut kuvat olivat niin surkeita, että niistä tuli vain paha mieli. Kyllä ne kuvat aika pitkään täällä blogissa roikkui (toivon mukaan ei roiku enää, jos en niitä jostain mielenhäiriöstä siivonnutkaan viimeksi kun siistin turhia postauksia pois), jonka jälkeen näitä housuja ei ole täällä näkynyt - yli vuoteen.

Käytin näitä viime kesänä ja näistä on kuviakin, jotka eivät jostain syystä koskaan päätyneet tänne.

Näissä vanhemmissa kuvissa ainoa vika on se sama, mikä piinasi näissä uudemmissakin kuvissa: valotus. Miksi ihminen ei vaan opi pysymään poissa suorasta auringonpaisteesta, jos kuvaajalla eikä kuvattavalla ei ole kärsivällisyyttä säätää kameran valoisuusasetuksia kuntoon ja ottaa kuvia manuaalilla?

Tyhmä ei ole se, joka tekee virheitä vaan se, joka ei opi niistä. (Ja yrittää peittää ne vanhanaikaisella filtterillä.)
Collectifin Monroe-farkut ovat Marilyn Monroelta nimensä saaneet korkeavyötäröiset farkut, jotka yltävät 172cm pitkällä henkilölläkin suurin piirtein oikealle vyötärölle, eli navan yläpuolelle. Näissä on kapea tiimalasivyötäröä korostava leikkaus, johon mahtuu isompikin ahteri, joten näissä kuolee vasta sitten ahtauteen kun syö vähän liian runsaasti rullakebabbia.

Lahkeet ovat 50-luvun tyyliin väljähköt ja melko suorat, joten isommatkin reidet mahtuu näihin (huom. kaikki päärynät, tässä teille oivat pöksyt!) ja lahkeet voi halutessaan kääriä, joten farkut sopivat monenpituisille ihmisille. Kesällä käytin näitä kaksinkertaisella taitoksella 3/4-pituisina ja onnistuin näemmä näyttämään huomattavasti todellisuutta lyhyemmältä niin, mutta nyt näin keväällä halusin pitää housut täyspitkinä. Ilman käännöstä lahkeet olivat kuitenkin hieman liian pitkät, joten sain sitten aikaan tuollaisen vähän hölmön näköisen yhden käännöksen, joka on teinivuosista opittuna oiva tapa kerätä kaikki kivet ja kasa hiekkaa tuonne taitokseen.

Ostin nämä aikoinaan monikäyttöisyyden vuoksi pitkinä versioina, mutta Monroeta saa myös capreina. Vähän tuntuu siltä, että olisi itsekin pitänyt ostaa caprit, koska nämä on liian lämpimät kesällä ja sitten taas syksyllä ja keväällä tulee viihdyttyä enemmän sukkahousuissa.
Yhdistin farkkuihin tällä kertaa Lindexiltä ostetun venekaula-aukkoisen paidan, joka onkin näkynyt blogissa aiemmin ja jonka omistan myös mustana (mutta jonka olen hukannut vaatekaapin syövereihin) ja Pinup Couturen vyön. Näihin olisi sopinut paremmin nahkavyö, mutta punainen vyö antaa kivasti väriä yhdessä huivin kanssa. Ilmankin vyötä olisi pärjännyt, sillä näissä farkuissa on napakka, hyvin istuva vyötärö, joka tosiaan sopii parhaiten päärynöille ja tiimalaseille, joilla on sitä massaa takalistossa, ettei housut roiku takapuolesta. Omasta mielestä nämä pöksyt istuukin parhaiten juuri vyötärön ja takapuolen kohdalta, mutta nuo lahkeet näyttää nykyaikaisiin housuihin tottuneen silmään vähän kummalliselle. Se taas on varmaan enemmän totuttelukysymys.

Mietin, että jos tänä vuonna uskaltaisin käyttämään näitä farkkuja useamminkin, koska perse näissä näyttää ainakin mahtavalta. Mitä mieltä te olette fiftarifarkuista ja ylipäänsä housuista, jotka eivät välttämättä istu nykyaikaiseen muottiin?


In English:

I'm a dress person, but I own some trousers and jeans. Some of them I have because I'm not good at letting things go and some are there, because I'll wear them "someday". These Monroe jeans by Collectif have been in my wardrobe for over a year, but I've only worn them a couple of times.

Last summer I wore these jeans and even took some proper outfit pictures (after deleting the old poor quality ones), but for some reason I never published them until now. I didn't like the lighting of my older pictures and since I have these problems often, you'd think I had learned to stay in the shadows, but I still stand in the sun trying to think it would work out this time. And it never does.
People make mistakes, but only stupid people make same mistakes again and again. 

These newer photos have the same problem as the old ones and some of these were grainy to begin with, so I used my "artistic view" and used a vintage style filter to make it less obvious.What a genious I am.

The Monroes are a true high waisted 50's style jeans with straight legs and optional turn-ups. They work best for pear and hourglass shaped people, because there's a lot of space for your junk in the trunk, but not so much space for your tummy. These flatter a tiny waist, but expect you to have larger hips and/or butt to fit beautifully.


I don't quite know what to think about these jeans, because I'm used to tighter jeans, but these really flatter my butt and I love the truly high waist that hides my lower tummy problem area. I don't like regular jeans, because they are too tight and usually the "waist" ends just above my hips giving me an ugly pouch at the front. With the Monroes I don't have this problem, but on the other hand if I eat too much, these will quickly make me feel rather uncomfortable. But I guess I just have to stop overeating!

What do you think about 50's style jeans?

7 kommenttia:

 1. Vitsi mikä ihana pylly sulla on <3 Mulla on noi Monroet capreina, mutta en ole käyttänyt koska vierastan housuja vaan niin paljon :D Ne ei tunnu menevän mulla ihan tarpeeksi korkealle, mutta sen verran kummiskin että viitsis käyttää jos vaan viitsis hah. Etsin syksyllä ihan hirveästi housuja tuloksetta, mutta sen verran opin että pillifarkut ei vaan sovi mulle. Aloitin tietysti etsimisen korkeavyötäröisistä pillifarkuista, mutta niissä oli aina joku tyhmyys. Ei vaan istu kivasti jalat niihin. Sitten uskalsin koettaa vähän leveämpiä lahkeita, ja ne sopi ihan hirveesti paremmin. Jotkut ostin vohilta mitkä on ihan ookoo, mutta kun jostain syystä ei vaan toimi :D Nykyaikaisen ihmisen silmään kyllä näyttää ihan jäätävän leveiltä edes suorat lahkeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämäkin näyttää tosi leveiltä ja tuntukin tosi leveiltä, siksi olen näitä vierastanutkin. Bonuksena se, että takin kanssa nämä näyttää todella mummomaisilta, mutta onneksi jos on vaan paita niin kuin näissä kuvissa, niin ei sentäs niin pahalta. Istuu kuitenki sen verran hyvin takalistosta.

   Itsekin sovittelin noita normikauppojen "korkeavyötäröisiä", mutta ne ei yllä edes napaan ja sitten ne on tehty suorille ihmisille, eli selkään vähintäänkin jää 10cm tyhjää tilaa, jos ne mahtuu muuten päälle. Monroessa ei onneksi ole sitä ongelmaa, kun nämä yltää ehkä senttiä vaille oikealle vyötärölle. Joka tapauksessa yltää navan päälle eikä jää sen alle.

   Oliko ne Vohin pöksyt hyvät jalassa ja vastaako ne kokoaan? Mietin jos kokeilisin joskus shortseja ja/tai pedal pushereita heiltä ja ei viittis ostaa, jos jää liikaa tilaa lanteille tai jos ei mahdu jalkaan ollenkaan. Pinkit sydänkuvioiset shortshit ois kyllä tosi söpöt kesäksi :D

   Poista
  2. Joo kyllä ne jalassa ihan mukavat on. Ne on kuitenkin vähän kovempaa farkkua kuin esim. nuo Monroet, mutta ihan mukavat kyllä. Siellähän on koot tuumina lantiosta ja vyötäröstä, ja sen mukaan ostin niin sen mukaiset oli. Ne on kokoa UK 18 lapussa, mutta sitä ei mainittu ostaessa :D Kuitenkin kannattaa mennä koko ylöspäin jos nyt jää siihen välille, kuten minä jäin vyötäröstä. Ei silti oo yhtään liian isot.

   Poista
 2. These jeans do look great on you - they fit very well and the "rear view" is very flattering!

  I do not currently wear jeans as I am not too sure about the image suiting me and I am not a lover of denim. My daughter and best friend keep persuading me to buy some and may be I will one day.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I don't like denim either and I have two pairs of jeans I wear occasionally and the other pair are actually jeggins, so super stretchy. I only wear them when I go buy groceries or I'm super lazy and don't want to dress up, which is rare.

   I don't like these jeans particularly much either, but I guess I'll just need to keep wearing them and learn to like and love them :) Like you said, they do fit me rather well so they deserve to be worn.

   Poista
 3. These jeans look great on you! I'm more of a dress person too, but when it starts getting cooler where I live In Australia I'll be wearing my vintage style jeans/trousers! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I on the hand don't wear my trousers when it's cold :D I mean in the winter they are way too cold compared to thermal pantyhose, but in the spring and early autumn they're great for more casual outfits (or if it's too windy!).

   Poista