lauantai 9. huhtikuuta 2016

Pissed off Snowhite

Joskus kaikki ärsyttää ja kaikki pienet yksityiskohdat menevät päin persettä. Vetoketju ei pysy omin avuin ylhäällä ja poikaystävä kieltäytyy laittamasta yläreunassa olevaa nipsua kiinni huomatessaan minun olevan jo valmiiksi äkäinen. Kävelen kaupunkiin vetoketju puoliväliin saakka auki, koska myöhästyin bussista kiukutellessani ja tukkaa laittaessani, mutta sillalla tuulee niin rajusti, että kauniit kiharat on keskikaupungille päästyä historiaa. Eikä unohdeta sitä, että matkalla oli sellainen kuravelli, että tennaritkin tykkää.

Pieni ulkoilu teki kuitenkin hyvää. Oli täysin pilvetöntä ja aurinko lämmitti ihanasti. Kävelymatkalla tullut hiki haihtui sopivasti kuvia otettaessa ja hyvä fiilis jatkui kotona todetessa, että kuvista tuli vieläpä hyviä. Niin hyviä, että saatte oikein ihastella niitä runsain mitoin.
Päivän asun eka variaatio koostuu jo talvellakin täällä vilahtaneesta Pinup Couturen ihanasta Jenny Snowhite-mekosta ja saman merkin valkoisesta bolerosta, jota käytin ensimmäistä kertaa, vaikka ostin sen jo marraskuussa. Talvisaikaan ei ihan näin lyhyille boleroille ole ollut tarvetta, mutta etsin koko viime kesän juuri tällaisia vaaleita olkapäät peittäviä neuleita, jotta voisin käyttää töissä halterneck-mekkojani ilman että on pakko paahtua pitkähihaisen neuleen kanssa. Tämä bolero olisi siihen hommaan täydellinen, jos vain olisi varmuutta työn jatkumisesta.
Jenny-mekkoon ei kuulu vyötä, vaikka käytän sen kanssa vyötä. Nyt päätin rikkoa kaavaa ja kengät vaihdettuani otettiin kuvia mekosta ilman vyötä - ja ilman boleroa. Oli todella tuulista, mutta auringon ansiosta ulkona tarkeni kekkuloida kesäisemmässä asussa sen verran, että mekon kauneuden sai taltioitua talvisia kuvia paremmin kokonaisuudessaan.

Mekossa on kivat ohuet olkaimet, joiden ainoa huono puoli on siinä, että rintaliivien olkaimet on haastavaa asetella niiden alle piiloon. Tietysti tästäkin ongelmasta pääsee kun käyttää olkaimettomia rintaliivejä tai jättää rintsikat kokonaan välistä (vuorauksen ansiosta onnistuisi tämäkin), koska mekon luutetun yläosan ansiosta siinä on tarpeeksi tukea kulkea vaikka kommandona, jos siltä tuntuu.

Myös kaula-aukko on minulle poikkeuksellinen, koska se ei ole sweetheart-mallia, joka on suursuosikkini. Käytän toki muitakin tyylejä, mutta sitä löytyy ylivoimaisesti kaapista eniten. Joku varmaan muistaa, että minulla on myös kaksi Jayne-mekkoa, joissa on samanlainen leikkaus yläosassa, mutta niitä olen käyttänyt tätä mekkoa vähemmän, koska paksujen sukkahousujen kanssa takalistolla on vähän turhan ahtaat oltavat.
Jostain syystä olen hyvin mieltynyt käyttämään Jenny-mekkoa punaisten asusteiden kanssa ja talvella käytinkin tätä paljon punaisen pitkähihaisen boleron ja paksun punaisen vyön kanssa. Kesää kohti kevyemmät asusteet ovat parempia, joten otin myös ehkä minulle yleisemmässä asukokonaisuudessa muutaman kuvan, eli Pinup Couturen ohuella punaisella vyöllä ja Collectifin Elizabeth-bolerolla asustettuna. Harkitsin myös punaista petticoatia, mutta tulin siihen tulokseen, että näiden enemmän 60-luvun tyylisten mekkojen ja hameiden kanssa on parempi, jos alushame ei vilku alta. Tyllin vilkkuminen ei oikein sovi helman muotoon samalla tavalla kuin joidenkin rypytyksettömien A-linjaisten helmojen kanssa.
Kuten mainitsin alussa, oli hyvin tuulista. Jostain syystä mieleen ei juolahtanut, että mäen päällä nököttävän tuomiokirkon pihalla saattaisi käydä melkoinen viima.
Alkaa näitä epäonnistuneita kuvia olla kertynyt jo sellainen määrä, että saattaa jossain vaiheessa tulla taas fail-postausta. Tällä tahdilla mitä näitä kertyy olisi tämän vuoden alussa tai ensi vuoden lopussa vähän haastavaa selata kaikki kuvat läpi. Tietty viisas tekisi tämänkin asian niin, että keräisi kaikki epäonnistuneet kuvat samaan kansioon sitä mukaa kuin niitä kertyy sen sijaan, että säilöisi niitä kymmenissä eri kansioissa vuoden ajan, mutta kuten on tästä auringossa möllöttämisestä jo huomattu, niin viisaus ei asu meissä.

Mutta ei mitään huonoa jos ei hyvääkin. Kuvien jälkeen käytiin Kinskissä ja katselin, että naapuriin on tulossa uusi kauppa. Puhuivat tanskalaisista kengistä ja minä tietenkin ajattelin, että olisipa hienoa jos sieltä tulisi Lola Ramonaa. Puhuin nämä kuvat ottaneelle Janinalle siitä millaisista kengistä olen haaveillut jo aivan liian pitkää, kun kappas kuppas - juuri ne samat kengät ilmestyivät naapuriliiketilan korokkeelle pällistelemään. Taisin kiljaista vähän liian kovaa innostuksesta.

Eli uusia kenkiä odotellessa ei tarvitse murehtia sitä, että meni hyvä asunto siipan mieltymyksen vuoksi sivu suun. Nyt voi nekin rahat käyttää kenkiin, eli win-win.


In English:
You might wonder why this blog post is called "Pissed off Snowhite". You see, I had a really bad day, because of really small things. My boyfriend wouldn't close the hook on my dress, so after missing my bus I walked all the way to the city centre with my zipper half open. My pantyhose fell halfway down my legs and my hair got mostly ruined in the wind. Somehow I thought it wouldn't be windy where we were having our photoshoot, but it turned out I was wrong. Luckily it was actually funny instead of irritating.

When we were taking pictures, I got over my irritation and just enjoyed the beautiful weather. The photos turned out great and even though some of them are more funny than pretty, it's alright, because I had a lot of fun.

The day turned even better when I heard that we're going to have a Lola Ramona shop just next to my favourite cafe. I even saw the same shoes I've been drooling over for months just there on display. I wanted to buy them immediately, but sadly I have to wait until the shop opens.

Today's outfit is Jenny Snowhite dress by Pinup Couture with varying accessories. I usually prefer to wear red boleros and cardigans with this Jenny, but today I opted for white and blue as well. I couldn't decide what combination I wanted to wear, so I wore both, and in addition I wore the dress on it's own. I think I might even prefer to wear it on it's own, because the dress doesn't require a belt to cinch the waist - it does that on it's own. The Jenny might actually be my best fitting dress. It fits and looks beautiful with and without a waist cincher and doesn't even necessarily require a petticoat due to the ruching on the skirt, but I prefer to wear it with a petticoat anyway.

I have two Jayne dresses, black and blue, and they have the same top as the Jenny, boned and lined with slightly stretchy satin for comfort. (And the belt I'm wearing in the first four pictures is from my Jayne dress.) I like the straps on these dresses and even the neckline, although I usually prefer sweetheart necklines, but I think it's good to have something different for a change. Now I just need those new shoes.

20 kommenttia:

 1. I love this dress - the cardigan and belt completes the outfit beautifully.

  Sorry to hear you had a bad day - it happens to us all!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Vaikka tuuli tuntuu joskus ärsyttävältä, se saattaa saada aikaan tosi makeita tilannekuvia. :) Kaunis mekko, ja myös tukka ja meikki näyttävät upeilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En mie sitä tuulta juurikaan ärsyttävänä kokenut vaan lähinnä huumorin aiheena, kun tuomiokirkon pihalla helmat nousee kirjaimellisesti korviin :D Ja tosiaan tulee kivoja tilannekuvia, kun oikein ajoittaa.

   Poista
 3. I love the pink petticoat under your beautiful dress and those red shoes are so cute! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. At first I thought that pink wouldn't work with this dress, but seeing from these pictures it's actually very pretty :)
   And I have to say those shoes are my favourite, but sadly they are so high I can't wear them all the time.

   Poista
 4. Ihanalta näyttää mekko ja mahtavia kuvia tuulen kanssa! :D

  Semmoista kysyisin että vastaako tuo Jenny mekko kokoaan? Kun olen normaalisti PUG:in vaatteissa L ja Jayne oli esimerkiksi aivan liian nafti ja tarvitsee runsaasti paastoa sekä aikaa jotta saisin sen päälleni, niin onko tuo Jenny mekko samanlainen vai löysempi? :D Jenny hameita löytyy kyllä mutta mekko vähän mietityttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenny vastaa kyllä kokoaan, mutta pienemmästä päästä. Minulla on M-koko, jonka vyötärö on 27.5"-28.5" muistaakseni ja kyllä se on mitoiltaan varmaan lähinnä tuota 27.5". Minun vyötärön ympärykseni on sellaiset 72cm ja mekko mahtuu jouston ansiosta nätin tiukasti päälle, mutta näissä kuvissa päällä on waist cincher, joka laskee vyötärön ympäryksen 68cm ja kuten näkyy, mekko istuu silloinkin myötäilevästi päälle. Rinnanympärys on sitä mitä pitääkin, eli sen 36" suunnilleen M-koossa.

   Jännä että siulla oli Jaynet pienehköjä, minulla ne on vyötäröstä juuri sitä mitä pitääkin, mutta ehkä enemmän koon isommassa päässä (eli tässä tapauksessa 29"), kun vyöllä tuli ne kurottua. Lanteilta sen sijaan ne oli melko tiukkoja. Hyvä että sain pyllyn ahdettua niihin ollenkaan, mutta onneksi joustaa vähän ja Jennyssähän tätä ongelmaa ei ole, kun on kellohelma.

   Mutta joo, ilmeisesti juuri Snowhite Jenny on kokotaulukon pienemmässä päässä. Kyllä se menee päälle isommallekin, mutta pitää varautua siihen, että se on sitten tosi nafti, tai vaihtoehtoisesti tukeutua waist cincheriin mekon alla.

   Ja tästä päästäänkin sellaiseen ilmoitusluontoiseen asiaan, että päätin kokeilla sitä What Katie Didin Underbust Zip Girdleä. Laitoin palautuksessa muutaman jutun ja ajattelin ottaa tuon vaihdossa, jos ei ehdi loppua persikanvärisenä ennen sitä. Toivottavasti istuu yhtä hyvin kuin sinulle :)

   Poista
  2. Aa jännä juttu. Itse kyllä tipun aika herkästi kahden koon väliin noissa vaatteissa, että sekin voi toki selittää sen. Hmm. Mut otin nyt riskin ja otin oman peruskokoni. Otan sitten turvotuksia pois ja paastoan pari päivää, jos jää naftiksi :D

   Oi kiva kuulla, että uskalsit ottaa sen girdlen. Itse en muuta käytäkään, erityisesti kynämekkojen/hameiden kanssa. Toivottavasti on mieluinen. Itse ostin sen emerald Liz setin ja tykkäsin todella paljon! Kerrankin liivit joista ei todellakaan omat rinnat tipu mistään reunasta milliäkään :D

   Poista
 5. Ihanan värikäs mekko! Näyttää tosi kivalta varsinkin tuon punaisen boleron kanssa :) Tuuli on kyllä ärsyttävä asukuvia ottaessa, mutta toisaalta jää ainakin hauskoja tilannekuvia muistoksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hulmuavien kellohelmojen kanssa tuntee olonsa varsin fabulöösiksi, kunnes käy niin, että ne helmat on korvissa :D Se on jo vähemmän hienoa.

   Itsekin tykkään käyttää tätä mekkoa eniten punaisten asusteiden kanssa, tuo mukavasti väriä ja hyvää kontrastia mekon siniseen :) Sellainenkin olisi kiva, että on keltainen neule ja punainen vyö, mutta neuletakki oli pesussa niin kokeilin sitten muita juttuja.

   Poista
 6. Wau mitä kuvia! Onnistuisimpa itsekin noin hyvin kuten eräät ;D Tykkään kyllä ihan älyttömästi toista mekon yläosan mallista. Ei ole niin tavanomainen mitä yleensä kellomekoissa näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miekin tykkään, että tässä on erilainen tuo yläosa, vaikka yleensä suosin sitä perus sweetheartia. Ei tuo yläosa ole ihan ominta tyyliä, mutta mukavaa vaihtelua kuitenkin. Vähän enemmän 60-luvun alun tyyliä kuin 50-luvun tyyliä :)

   Poista
 7. Ihania kuvia! <3 Toi mekko on tosi ihana! ^_^ Ite tykkään hirmusesti noista punaisista asusteista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itekin tykkään eniten punaisista asusteista tämän mekon kanssa ja oikeastaan melkein kaikkien muidenkin. :)

   Poista
 8. Wau miltä näytätkään! Tykkään niin kovasti blondeista hiuksista ja punaisesta huulipunasta *_* <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen huulipuna näyttää kyllä tosi upealta blondin tukan kanssa. Mietin pitkään miksi näytin niin hölmöltä huulipunan kanssa, mutta ei siinä huulipunassa ollutkaan mitään vikaa vaan se, että tukan pinkki sävy riiteli huulipunan kanssa :)

   Poista
 9. Mä voin niin samaistua tuohon kiharoiden lässähtämiseen... Itseasiassa mä en nykyisin edes vaivaudu laittamaan tukkaa överisti ellen tiedä meneväni hetinytsamantien ottamaan kuvia :D Pilalle ne menevät kummiskin! On muuten aivan ihana mekko kauniilla kusilla ja sinisen sävyllä! Nuo punaiset kengät ja bolero sopivat siihen kuin nykki silmään if you know what I mean :D Mä olen muuten itsekin kuikuillut Lola Ramonan kenkiä, rakastuin muutama kuukausi sitten heidän ballerinoihin ja haluaisin jotkut veikeät ja printikkäät :) Jos en ihan väärin nähnyt niin Lola Ramonan kengät taitavat tulla Campadren kamppikseen pian uudestaan, jos vaikka bongailisi jotain alesta! PS. Näytät noissa tuulenpuuskakuvissa ihan Marilyniltä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään yleensä laita, mutta tarkoitus OLI mennä bussilla kaupunkiin, eli sen tukan pöllyämisen olisi suurimmilta osin välttänyt. Ja sitten myöhästyin ja piti kävellä ja sillalla tuuli aivan hurjasti. Onneksi kuvissa oli sentäs edes vähän kiharaa jäljellä! (Sietikin olla sillä lakkamäärällä.)

   Lola Ramonalla on muutamat ihanat ballerinat, mutta jotenkin minulle on valtava kynnys maksaa ballerinoista satasia... Mutta haluaisin Rinna-ballerinat valkoisena, punaisella rusetilla ja sydämillä. En vaan tiedä saako niitä enää mistään :) Ja ehkä parempi vähän odotella, jos käyn eka ne punaiset mokkanahkakorkkarit kotouttamassa.

   Poista
 10. Upea mekko, upea sinä! Piti ihan jäädä katselemana kuvia, ko oli niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon kehuista! Itsekin olin hyvin tyytyväinen näihin kuviin. :)

   Poista