tiistai 2. helmikuuta 2016

Burgundy once, burgundy twice

Meinas tänään käydä kuulkaa niin, että oli vähällä, että olin kirjaimellisesti yksin elokuvissa. Menin töiden jälkeen katsomaan Tyttökuningasta ja parikymmentä minuuttia yksin kökötettyäni alkoi jo vaikuttaa siltä, että joudun katsomaan leffan kirjaimellisesti yksin, mutta pari minuuttia ennen leffan alkamisajankohtaa elokuvateatteriin lappoi muutakin porukkaa. Väljää siellä oli siitä huolimatta ja oikeastaan ymmärrän miksi - ei ollut kovin kaksinen leffa. Jos haluatte nähdä oikeasti hyvän pohjoismaalaisen pukudraaman, katsokaa En kongelig affære, joka tunnetaan Suomessa nimellä Kuningatar ja henkilääkäri, muualla maailmassa The Royal Affair. Voin suositella sitä lämpimästi, koska Tyttökuninkaassa ainoa hyvä asia oli Francois Arnaud, joka esitti Borgiasissa Cesarea. So hawt.

Jos ette ole vielä kuulleet The Borgiasista, niin voin suositella sitä. Suosikkiohjelmani ja mielestäni parempi kuin Game of Thrones. Siinä missä GoT vetää tietyt jutut överiksi, pysyy The Borgias vielä hyvän maun rajoissa niissä inhottavissakin aiheissa. Ainoa huono asia koko sarjassa on siinä, että se loppuu vähän seinään, mutta katsoisin sen mielelläni uudestaan ja uudestaan jos ei olisi vielä kuusi kautta Siskoni on noitaa edessä. Sillä välin kun minä palaan takaisin lapsuuteen, te voitte valistaa itseänne Borgiasilla, jollette ole jo niin tehneet.
Edellisessä postauksessa esittelin Collectifin ostoksia ja mainitsin ostaneeni jotain myös Hell Bunnylta, joten tässä on. Ylläni on Hell Bunnyn Sasha-mekko, jota sai keväällä pirteän turkoosina, mutta jota en ostanut koska en tykkää meksikokalloista. En myöskään välitä viininpunaisesta, joten on varmaan pienimuotoinen ihme, että ihastuin tähän mekkoon, jossa yhdistyy kaksi asiaa, joista en niin välitä.
Ehkä kaksi miinusta on lopulta plussa?
Kun näin tämän mekon netissä, katsoin että ihan kiva, mutta että taas ne perskutin meksikokallot, joista en tykkää. Sitten näin mekon wannabella livenä ja katsoin, että yllättävän kivanvärinen lähes viininpunaiseksi mekoksi, mutta taas ne meksikokallot. Seuraavalla visiitillä päädyinkin jo sovittamaan mekkoa, koska malli siinä on aivan ihana, printistä viis... ja sitten se olikin jo ostoskassissa Hell Bunnyn lyhyen mustan petticoatin kanssa, joka on muuten tässä pidemmän Samsin petticoatin alla antamassa volyymia. (Jostain syystä musta Samsini on aina ollut muita luttanampi ja olen siitä hyvin katkera.)

Mekon vyötärö istui poikkeuksellisen hyvin. Yleensä Hell Bunnyn mekoissa on minulle väljähkö vyötärö ja sama vika on esim. Camellia-mekossa, jonka ajattelin laittaa vähän käytettynä kiertoon juuri tästä syystä, mutta Sasha-mekko istuu vyötäröltä niin napakasti, ettei sen kanssa tarvitse edes vyötä. Ei myöskään haittaa yhtään, vaikka vyötärö on hieman liian korkealla pitkälle selälleni, koska niin kauan kuin mekon kanssa käyttää tyllihametta se korostaa sitä vähäistä vyötäröä, joka minulla on kaiken mässäilyn jäljiltä vielä olemassa.
Myös mekon rintamus istuu ihanasti sekä pienemmille että isommille rinnoille. Rypytyksen ansiosta ei näytä pienemmilläkään rinnoilla siltä, että yläosaan jää tyhjää ja samasta syystä mekko näyttää kauniilta myös runsaammin siunatuilla naisilla. Kokeilin sekä tavallisilla liiveillä että bombshell-liiveillä ja molempien kanssa istui hyvin - ei ottanut mistään kiinni eikä jäänyt roikkumaan päällä. Vaihteeksi ei tarvitse valita alusvaatteita mekon mukaan niin kuin Vivien of Hollowayn mekoissa, jotka vaativat vähän ekstratäytettä, tai kuin Lady Vintagen Sophia-mekossa, jonka kanssa pitää olla mahdollisimman litteät liivit jos meinaa saada rinnat mahtumaan, vaikka sitä on väljennetty koko yläosasta.

Hell Bunnylla on ollut vähän hittejä ja huteja mekkojen istuvuuden kanssa, mutta ihana tietää, että ovat ottaneet opikseen. Joissain mekoissa on joustamaton, hyvin pieni tila rinnoille ja väljä vyötärö, ja joissain taas on rintamuksessa (ja edelleen vyötäröllä) liikaa tilaa. Yleensä ottaen olisi hyvä, jos koot eivät heitä ihan häränpyllyä millään merkillä, koska kun kerran löytää hyvän mallin, soisi sen olevan samaa kokoa myös seuraavalla kerralla.
Sasha-mekko ei ole ainoa viniinpunainen vaate kaapissani. Minulla myös syksyllä blogissa vilahtanut Hell Bunnyn Coleen-takki, johon olin alunperin pettynyt, koska siinä(kin) on turhan väljä vyötärö, mutta kunhan alle laittaa tarpeeksi tuhdisti tylliä, niin kyllä se vyötärö siinäkin esille pääsee.
Vaikka tykkään paukkupakkasista, olen itse asiassa tyytyväinen, että vaihteeksi sää sallii näiden ohuempien "villakangas"takkien käyttämisen. Hell Bunnyn takeissa ei ole yhtään villaa, joten niillä ei tarkene alle -10 asteen lämpötiloissa ilman kunnon kerrostamista ja minä kun en tykkää ahtaa tuhatta neuletakkia päälle, joudun kulkemaan vähän vähemmän tyylikkäissä asuissa pakkasilla, jos mielin käyttää kellohelmoja ja tyllihameita. Nyt olen kuitenkin päässyt käyttämään sekä Coleenia että Trixiä ja myös uutta talvitakkiani, jossa on sen verran täytettä, että sillä tarkenee kyllä niillä -20 asteen pakkasillakin vallan hyvin. Tyllit jää vain silloin käyttämättä ja sitten palelee takalisto, kun ei ole ekstraröyhelöt lämmittämässä.

Viininpunaista tuli myös ostettua Collectifilta Jessica-neuletakin muodossa. Ajattelin käyttää sitä Dolores tartan-mekon kanssa, joka odottaa yhä tilaamista, mutta myös Sasha-mekon kanssa. Minun piti laittaa se kuviin päälle, mutta jotenkin se ei vain sopinut niin hyvin yhteen Sashan kanssa kuin luulin. Näemmä riippuu hyvin paljon vaatekappaleesta pidänkö siitä viininpunaisena vai en, mutta Jessica alkaa olla jo vähän turhan rusehtava makuuni. Otaksun, että se toimii paremmin mustan kanssa kuin yhtenä osana jo muutenkin punaista asua. Liika on liikaa.


In English:
I went to see The Girl King today, a movie about Queen Christina of Sweden. It wasn't particularly good so if you want to watch a good scandinavian historical drama I'd rather recommend The Royal Affair. The only good thing about The Girl King was Francois Arnaud who was so hot I didn't mind the rest of the cast being bad. He played Cesare Borgia in the Borgias which is one of my favourite tv series - imo it's better than Game of Thrones. Where GoT goes over the top The Borgias stays classy and of course Cesare is just so hawt.

Enough of movies and tv series, let's get into dress business! I'm wearing Sasha dress in red by Hell Bunny and even though I'm not into neither burgundy colour or mexican skulls, this dress has both. Maybe two bad things make one good thing?

I've never had a Hell Bunny dress that sits this well. Usually they have too large and too high waist, but this dress actually fits tight on my waist. The waistline is still too high for my long back, but I don't mind since for once I don't need to wear a belt with a Hell Bunny dress. On top of that the bust sits really well too; I tried the dress on with normal bra and bombshell bra that enlarges the chest and it sit well both ways. No need to choose underwear according to the dress, just go with what you're wearing!

Surprisingly enough even though I don't particularly like burgundy, I've got other clothes in burgundy as well. For one I've got the Jessica cardigan I recently bought from Collectif and my Hell Bunny Coleen coat. I can finally wear it again now that it isn't too cold, but I still dislike the too large waist. If I wear poofy enough petticoat underneath it, it stops bothering me, but I'd still prefer it sit tighter on my waist enhancing my figure and not hiding it.

8 kommenttia:

 1. Minäkin pidän tuon mekon mallista, mutta värimaailma ja tuollaiset kallot ei oikein innosta. Tuo on ollut ilmeisesti aika suosittu mekko, tai Hell Bunny European Addicts fb-ryhmässä on paljon ollut kuhinaa tuosta mekosta.

  Leffassa on niin kiva olla yksin! Näyttää muuten ihan hiton liukkaalta tuo tie missä seisot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se OLI liukas, mutta muualla oli vielä liukkaampaa, niin piti valita pienempi paha :D Tuo oli sentäs hiekotettu.

   Poista
 2. Looking fab in that gorgeous colour coat! Shame about the waist sizing, could you just wear a belt with it? I do that with one coat I have.

  I have a hankering to wear this colour tomorrow to work now! Though I did wear burgundy tights today already.
  x

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko! Muhunkaan ei oikeen iske kallot mutta tohon mekkoon ne jotenkin sopii!
  Sun blogi on muutenkin ihanan inspiroiva asuineen, oon ihan kade sun mekkokokoelmasta *_*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla, että jonkun mielestä blogi on inspiroiva, kun yleensä haen muilta inspiraatiota! Paras kohteliaisuus pitkiin aikoihin :)

   Poista
 4. Näyttääpä kivalta. Varsinkin tyllien kanssa.
  Muhun iskee kaikki mahdolliset kallot ja punainen. En kuitenkaan omista yhtäkään punaista tai kallomekkoa. :D Jos olisi rahaa ja kaappitilaa niin hankkisin tuon.

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita kuvia, vähän keväisiä jopa :) Minun tyyliini kallot ovat ehkä vähän liikaa, mutta mekossa on tosi kaunis värimaailma, sopii hyvin sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en tykkää kalloista, mutta kun mekko istuu muuten niin hyvin ja värimaailma on kaunis, niin hyväksyn ne :)

   Poista