maanantai 27. heinäkuuta 2015

Ravataan ravintolassa ja lukitaan poikaystävä yöksi ulos

Ja törmätään toisen blogin pitäjään ihan täysin sattumalta kuvanotto- ja terassikäynnillä. Voisin sanoa, että aika mahtava tuuri, kun käy kerran kesässä ja/tai talvessa Savonlinnassa, että osutaan samaan aikaan samalle terassille. :)
Minttu-Maaria pitää Nainen tummissa -blogia. Käykää kurkistamassa!
Ja tosiaan jos joku muukin sattuu eksymään Savonlinnaan ja huomaa jonkun räikeätukkaisen ja yleensä räikeään mekkoon pukeutuneen olennon kuljeksimassa jossain, saa käydä tervehtimässä. Eipähän tarvitse sitten yksinäisyyttään jäädä ruokatauolla jututtamaan suomenpystykorvien omistajia. Who am I kidding, tarvitseepas!
Olin liikenteessä Kuopion Matkuksessa olevasta Sunny's-liikkeestä ostetussa mekossa, jonka asustin Pinup Couturen vyöllä ja korkokengillä. Mekko on italialainen ja pientä kokoa, mutta joustaa reippaasti. Ostin silti M-koon, että mahtuu paisumaankin vielä tässä ilman, että meinaa saumat ratketa. On tullut sen verran syötyä tämän viikonlopun aikana, että ihan hyvä vain, että otin isomman koon. Muut mekot Sunny'silla olivat aika pitkälti one size, eli (X)S-M.
On muuten outoa käyttää näin lyhyttä mekkoa, kun on tottunut siihen, että helmat yltää (yli) polviin. Vähän sama homma kuin Lady Vintagen kuppikakkumekon kanssa, mutta se taitaa olla hieman pitempi. Ei parane mennä pyllistelemään hirveästi.
Lauantaina kuvien ottamisen jälkeen mentiin tosiaan Valoon, jossa törmäsin sattumalta Minttu-Maariaan, kun hän tuli nykäisemään olemattomasta hihastani. Oltiin nauttimassa mojitoa, alkoholitonta ylimakeaa eikä tarpeeksi kirpeää drinkkiä ja minun mango-lime-sitruuna-herkkuani, kun alkanut loma sai positiivisemman käänteen uuden tuttavan muodossa. Ei hirveän pitkään ehditty jutustella, mutta sen verran, että saatiin otettua muutamat kuvat kummankin kameralla.
Meillä oli poikaystävän kanssa vuosipäivä eilen, mutta juhlittiin sitä kuvien ottamisaikaan lauantaina yhdessä veljen ja Janinan kanssa. Parin drinkin jälkeen siirryttiin Valon ruokapuolelle syömään oopperaturistit silmissä pitäen melko ylihinnoiteltua evästä.
No, kerran vuodessa voi?
Paitsi että käytiin mamman kanssa vielä sunnuntaina Perlina di Castellossa, mutta mamma maksoi, niin ei haittaa :D
Lauantaina syötiin ukon kanssa ainoa nauta-annos, eli sisäfilettä Annan perunoilla (=perunalaatikolla, me no like), paahdetuilla punajuurilla ja punaviinikastikkeella. Kummankin mediumina tilatut pihvit olivat lähes läpikypsiä, mutta vain minä sain jälkkärin ilmaiseksi, koska valitin omastani. Hyvän makuinen se oli, mutta ei mitä tilasin. Joka tapauksessa ilmaisesta jälkkäristä johtuen annoin tippiä hurjat 1,60€, että pääsin tasalaskuun 40€ pistaasi- ja madagaskarin vanilja-jäätelöiden ja irish coffeen kanssa.
Veljellä oli liian sitkeää villisikaa ja joku mustikkamuffini, Janinalla Valon leipä, jossa oli riistakäristystä ja sienikastiketta (mutta leipä itsessään oli oudon makuinen), ja poikaystävä otti jälkkäriksi suklaakaakkuva, joka oli hyvää, mutta jota oli liian vähän.
Itse en tiedä miksi tilasin pistaasijäätelöä, kun en pidä pähkinöistä :'D Jätski oli kyllä ihan hyvää, mutta ehkä sorbetti olisi ollut parempi vaihtoehto.

Sunnuntaina piti mennä muuten vain syömään, mutta mammalle tulikin n. 120 euron lasku, höhöhö. Syötiin veljen kanssa naudan grillipihviä, minä ulkofileellä ja pikkuveli sisäfileellä. Nyt oli kunnolla medium, ellei vähän medium raren puolellakin omakin. Veli totesi, että vetelee tästä lähin rarena, koska parhaimman makuista. Äiti söi mozzarellalla ja basilikalla täytettyä parmankinkkuun käärittyä kanaa, jonka kyljessä tuli helvetillinen määrä hunajamarinoitua hillosipulia. Vähemmälläkin olisi pärjännyt.
Jälkkäriksi otin talon tiramisun, joka oli sitä mitä pitikin olla, namnam. Pikkuveli otti suklaakakkua, jota oli oikeasti reippaasti (vaikka olikin juusto-/hyydykekakkua) ja äippä otti päivän erikoisen, eli sitruunamarenkitartelettia, joka puolestaan ei minun mielestäni ollut niin hyvää kuin esim. Lidlin sitruunamarenkitortut. Sitruunahillo oli liian kirpeää, olisi ollut parempi vähän kermaisempana versiona ja pelkällä lusikalla kovan pohjan läpi riipiminen oli hankalaa.
Silti, taitaa olla Perlina di Castello Savonlinnan paras hieno ravintola. Ruoasta tulee kylläiseksi, hinnat ei ole pilvissä (jos on S-etukortti) ja valikoimaa riittää. Viiniä saa maistaa ennen kuin lyö lukkoon, että jos ei tykkääkään, niin ei tarvitse väkisillä sitä kuravettä litkiä.

Lukitsin myös vahingossa poikaystävän yöksi ulos näin viidennen vuosipäivän kunniaksi. :'D
Sanonpa vaan, että oma on häpeänsä, jos ei ole avaimia mukana eikä lähde oman seurueen mukana samaan aikaan baarista pois vaan on pakko mennä sinne pers-Coloon, jota kaikki muut paitsi yksi ainoa kaveri vihaa. Kaikki, jolle olen tästä sanonut, olivat samaa mieltä kuin isäni: "Oma häppeesä. Pitikö mennä?"

Minua kävi kyllä sääliksi sitten kun olin lopettanut nauramisen. Tarkoituksena oli ottaa ritolat, mennä porukoille nukkumaan ja säikyttää kaverin seuran minun ylitseni valinnut poikaystävä, kun en olekaan kotona nukkumassa (koska mielestäni puolison tehtävä on varsinkin vuosipäivänä saattaa kotiin, eikä pikkuveljen), mutta nyt se meni niin, että minä sitten säikähdin eilen päivällä puhelimen avatessani, kun tulee yöllä lähetetty viesti: "Päästä sisään!"
Kuulemma oli kymmeneltä aamulla kuusi tuntia rappukäytävässä istuttuaan päässyt nukkumaan porukoilleen pienet päiväunet. Ei ollut töhö huoltomies saanut meidän ovea auki, kaikilla puhelimet kiinni ja yksikään naapurikaan ei tajunnut, että jotain voi olla vialla, jos joku rinkuttelee ovikelloa parin tunnin ajan ennen kuin käy selväksi, että minä en ehkä niin sikeästi nuku, etten edes korvatulppien läpi kuulisi ovikelloa. Minua huonounisempaa ihmistä ei olekaan.

Voi sitä viidettä vuosipäivää viettää näinkin.

2 kommenttia:

  1. Onnea vuosipäivän johdosta ♥ Tuo "Oma häppeesä" on kyllä loistava sanonta ja usein paikkansapitävä :D Toinen vastaava on Pulttiboisissakin hoettu "Mitäs läksit", jota ainakin kotikylillä kuulen käytettävän.

    Hitsi, kun olisi ollut aikaa istahtaa sun kanssa jutskailemaan, mutta kiva, että törmättiin edes pikaisesti :)

    Luen mielelläni näitä ravintola-arvosteluja, sulla kun on persoonallinen ja rehellinen ote. Itekin oon joskus kokenut jotain tollasta, että tyyliin joku Lidlin tuote on parempi kuin ravintolan vastaava. Mua vähän harmittaa, kun ei ehditty syödä Valon terassilla, mut se edellisillan Opera Grill & Barin annos oli niin huippu, että se riitti viikonlopun ruokaelämykseksi.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valon terassin ruoka-annokset hampurilaista lukuun ottamatta on todella pieniä, että nälkäisiksi olisitte jääneet, vaikka olisitte ehtineetkin syödä :) Perlinassa sen sijaan tulee maha täyteen ja varmaan siellä Opera grillilläkin, mutta siellä en ole ehtinyt käydä.

      Poista