lauantai 1. maaliskuuta 2014

Hiustenhoitotuotteita

... eli jonkin sortin postaus hiustenhoidosta. Okei, eli siis värjäilen hiuksia toisinaan ja tarvitsen yleensä sellaiset shampoot, etteivät värit karise viemäriin jo ekassa pesussa. Jos en ole värjännyt tukkaa pitkään aikaan käytän markettishampoita, joista Suomalainen Koivushampoo on suuri suosikkini. Olen myös monesti laiska, enkä välttämättä käytä hoitoainetta muuta kuin saunapäivinä perjantaisin. Siitä huolimatta minulla on ihan julmettomasti hiustököttejä jos jonkinlaiseen lähtöön.

Yleensä käytän Goldwellin värjätyille hiuksille tarkoitettuja tuotteita, mielellään Extra Rich-muodossa, koska tukkani on paksu ja jokseenkin karhea paljosta värjäyksestä. Riemukseni löysin toisenkin putelin shampoota jostain ammeen laidalta lojumasta, mutta sitten muistin että hemmetti, minähän vasta ostin sen tällä viikolla. Hienoa.
Goldwellilta minulla oli joskus normaali hoitoaine, mutta jostain syystä en ole tullut ostaneeksi toiste sitä, vaikkei siinä mitään moittimista ollut. Sen sijaan minulla on tehohoitoaine, jota käytän aina silloin tällöin tukkaan, ettei se olisi ihan niin... kuollut. Olen tehnyt myös tuosta tehohoitoaineesta ja shokkiväristä oman hoitoainemikserin, joten mietin että voisin ostaa toisenkin purnukan tuota ja tehdä myös violetista omanlaisensa, kunhan värjään ensin huomenissa hiukset.

No Nothing -sarjan tuotteet ovat minulle uusia ja niitä mainostettiin kaupassakin uutuutena, joten totta kai hairahduin ostamaan. Ostin nämä Sokokselta. Parabeenittomia, hajusteettomia ja tosi hellävaraisia ja riittoisia hiuksille. Nätti purnukka ja vähän Goldwellia huokeampi hinta 9.90€/kpl kiinnitti huomion. Purnukat ovat myös paljon Goldwellia isompia. Tähän mennessä olen pitänyt näistä.

Four Reasonsin ensimmäinen tuotteeni oli hoitoaine, joka minulla on yhä, mutta jonka olemassaolon unohdin ja siksi se puuttuu kuvasta. Kun alotin shokkivärjäämään tukkaa, ostin tuon syväpuhdistavan shampoon (koska en löytänyt millään muulla merkillä) ja se tosiaan syväpuhdistaa. Kun testailin haituviin värejä sutaisin ensin tukkani tällä puhtaaksi ja sinne menivät kestoväriliilat (näyttivät jo silloin punaiselta) viemäristä alas. Tuoksuu vissiin omenalle tai jollekin sitrushedelmän tapaiselle ja toimii, shokkivärit tarttuu hyvin näiden jälkeen rapsakkaan tukkaan.
Sitten sitten... Ostin Four Reasonsin lämpösuojasuihkeen, koska halusin kiharrellakähärrellä hiuksia. En tiedä onko siitä niin hirveästi hyötyä koska latvani ovat jo muutenkin korppua, mutta onpahan olemassa. Ei ainakaan katkea tukka kihartaessa.
Four Reasonsista täytyy sanoa sen verran, että tykkään noista purnukoista ja niissä olevista teksteistä. Sääli, ettei hoitoaine ainakaan mistään ole ollut kotoisin, mutta onpahan hyvä mieli noita lueskellessa.

Joko mainitsin, etten aina jaksa käyttää hoitoainetta? Monesti korvaan hoitoaineen jälkikäteen hiusöljyllä tai tuolla hoitosuihkeella, joka on varmaan 3-4 vuotta vanhaa. Kun ostin Kitokon hiusöljyn se vähän unohtui. Kitoko-hiusöljy on maailman parasta - siloittaa hiukset, hoitaa niitä ja kyllä muuten kuivattaa paksutkin hiukset puolessa tunnissa, vaikka normaalisti menisi 2h. Sekin on ollut minulla jo varmaan kaksi vuotta, mutta purnukassa on vielä reilu puolet jälellä. Olen saattanut joskus aiemminkin viime talvena tästä hehkuttaa, mutta itku pääsee, kun se joskus loppuu, koska sitä ei saa enää alakerran kampaajalta, enkä ole missään muuallakaan nähnyt.
L'Orealin öljyn ostin joskus Sokoksen alennuksesta, koska se on tarkoitettu värjätyille hiuksille. Sitä voi käyttää ennen tai jälkeen hiuspesun ja ehkä juuri ostin sen sen takia, että käyttäisin sitä ennen pesua, jos se vaikka lupausten mukaan auttaisi väriä pysymään paremmin päässä. Muuten en ole käyttänyt sitä niin paljon, koska Kitokin öljy on vaan yksinkertaisesti paras. Joskus tosin käytän tätä kuiviin (hoitoaineettomiin) hiuksiin saadakseni niistä vähän silkkisemmät ja suoremmat.

Lopuksi kuivashampoot ja muut randomtuotteet. Colormaskia käytän värjättyyn tukkaan ja tuo jopa toimii hyvin, mutta sotkee ihan pirusti. Tuoksuu luumulle nimensä mukaisesti.
Kuivashampoita käytän yleensä jos pitää mennä kaupungille kaksi päivää hiustenpesun jälkeen. Pesen siis yleensä tukan joka toinen päivä ja en pese aamulla hiuksia ennen kaupungille lähtöä kuivamisongelman takia, joten jos tukka näyttää vähän luuhkalta niin sipaisen joko Klippoteketin kuivashampoota kuontaloon tai tuota Batisten, josta luin parturissa ollessani jostakin naistenlehdestä.
Klippoteketilla on hyvä hintalaatusuhde, maksaa yleensä 4.90€/kpl Sokoksella ja on riittoisaa. Sitä voi käyttää muotoiluun ja ihan kuivashampoona, eikä se näytä harmaalta mustassakaan tukassa.
Batiste on kuivashampoo-ominaisuuksiltaan paljon parempi, vähän tyyriimpi ja... PERKELE. On minulla kolmaskin kuivashampoo, joku rokkiputeli, joka on mystisesti kadonnut kesän jälkeen. No, sitä ei ole kuvassa, mutta Batiste on tosiaan hyvin puuterimainen, joten kun sitä olevinaan vähän sipaisee tukkaan niin kyllä pölisee. Ei voi ainakaan sanoa, että tukka näyttäisi rasvaiselta sen jälkeen, mutta ei se harmauskaan niin kauheen kauniilta näytä. Vaaleisiin hiuksiin varmasti hyvä ja tätä oli montaa erilaista tarjolla, itse otin tämän ihan tavallisen, vaikka supervoluumiakin oli tarjolla.

Jos laitan tukkaa kiharalle niin tarvitsen lakkaa tukkaan, että ne myös kestävät kiharalla. Minulla on tuollainen Wellan supervahva hiuslakka, mutta ei se kyllä niin kamalan vahva ole, ellei suihkuta niin paljon, että koko pää on rapsakka kuin raaka spagetti.
Eli siis otan ehdotuksia vastaan: pitkillä hiuksille sopiva hiuslakka, joka ei rapsakoita tukkaa, mutta kiinnittää kuitenkin kampauksen kohdilleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti