torstai 27. helmikuuta 2014

Toiveita ja toivelista

Pari viime viikkoa on hujahtanut ohi nopeasti, enkä ole tehnyt oikein mitään erikoista. Työkkäristä tuli toissaviikolla lappu, että haepas töihin poliisiasemalle. No, reippaana tyttönä soitin ensin pariin väärään numeroon ennen kuin tavoitin oikean henkilön kiinni ja sovimme haastattelusta. Maanantaina sitten kauhealla paniikilla juoksin jäistä tietä pitkin haastatteluun ja kauhukseni huomasin sillalla, että kello näyttää 9.26, kun haastattelu on 9.30. Lopulta olin perillä 9.29, hikisenä ja naama punaisena, mutta ainakin tyylikkäästi ajoissa!
Ei sillä niin väliä, kun en työpaikkaa saanut, mutta en ole ikinä ollut noin vähällä myöhästyä mistään tärkeästä. Olen saattanut olla tyylikkäästi myöhässä ammattikorkeakouluaikoina, mutta en koskaan töissä tai lukiossa ollessani, jolloin oikealla ajoituksella olikin väliä. Hyvä, ettei tullut ensimmäinen kerta tässä, vaikka ei kai sillä tosiaan niin väliä lopputuloksen kannalta ollut muutenkaan.


Kyllästyin haalistuneen väriseen punertavaan tukkaan, jonka siis piti olla violetti, mutta joka on ollut punainen varmaan jo viikkotolkulla, joten päätin shokkivärjätä vähän eloa päähän, kun kevätkin näyttää saapuneen etuajassa.
Ostin Directionsin Plum-, Violet- ja myöhemmin myös Cerise-sävyä. Testailin vähän alushaituviin, että mikä näyttää parhaimmalta ja tulin siihen lopputulokseen, että vedän ainakin alhaalta luumulla (vasemmalla puolella) ja ehkä loput läpikuultavat Violet-sävyt sotken sekaisin Cerisen kanssa, joka on siis aika lailla liilaan taittava tumma pinkki. Sekin on herttaisen värinen, joten todennäköisesti vedän tukastani kolmesävyisen, jonka lisäksi minulla on mustat hiukset korvalliselle saakka (+ juurikasvu). Toivottavasti ei näytä kamalalta maanantaina, kun painelen serkun luo Tampereelle vajaaksi viikoksi höntsäilemään. Ensi viikolla (tai sen jälkeläisellä viikolla riippuen saadaanko netti toimimaan serkun luona molemmille) siis tulossa asukuvia ja tukkakuvia, vaikka lopputulos ei olisikaan aivan esittelykelpoinen hiuksien osalta.
Sitten sitten... Bloggaajat ilmeisesti tekevät Wishlistejä/toivelistauksia blogeihinsa, joten minäkin ajattelin tehdä sellaisen. Minullahan on tuollainen Restylen mekko pinkkinä, kun ihanasta kohtalon oikusta johtuen löysin sen omassa koossani tori.fi:stä syksyllä, mutta yritäpä löytää tuota sinisenä netistä niin saat käyttää siihen tunteja ja silti se on turha toivo. Niinpä otin yhteyttä paikalliseen ompelijaan, johon törmäsin Innostimen kautta töissä ollessa ja jo silloin kyselin yhden kellohameeni korjausompelusta. Kerroin alustavasti toiveeni sähköpostilla niin korjausompelusta kuin mekostakin ja sain hinta-arvionkin mekkoa koskien. Ajattelin, että Tampereen reissun jälkeen voisi käydä paikan päällä ideoimassa ja alkaa toteuttamaan mekkoa, mutta en vielä tiedä haluanko tyllit mukaan vai en, mutta vuorituksen ainakin - sekin tosin riippuu päällyskankaasta. Hihat ainakin haluan alkuperäisestä esikuvasta poiketen ja ne ovatkin suurin syy miksi en tilaa mekkoa esim. Olivia Rougelta (siellä on vähän samantyylinen puuvillainen, mutta väri ei ole kyllä ihan yhtä kaunis sininen), koska sitä ei ikinä tiedä mahtuuko kädet hihansuista läpi ja jos materiaali ei jousta, niin ei paljon naurata, kun verenkierto katkeaa käsivarsista jos niitä vähänkin liikuttaa. Sitä paitsi Olivia Rougella on vyötärölinja hyvin ylhäällä, vaikka sitä voi ilmeisesti kyllä muuttaa, mutta muuten mekkojen mitat eivät sovi vartalolleni, joten samapa tuo jos tuen paikallista yrittäjää :)

Sitten olen myös kuolannut Restylen mustaa pinup-paitaa hihoilla. Meinasin että tämänkin tyylisen voisi joskus teettää ompelijalla, kunhan rahatilanne antaa periksi, mutta sitä voi nykyään tilata ihan Restylen verkkokaupasta. Yksi asia tämänkin kanssa vaan epäilyttää, eli juurikin hartiat ja hihan suut. Sen lisäksi Restylella on epämääräisiä mittoja joissain paidoissa ja mekoissa varsinkin vyötärön osalta. Ehkä tilaan sen joskus myöhemmin ja jos on korjattavaa niin korjautan.

Aiemmin puhuin Olivia Rougesta niin sieltä voisin kyllä ostaa yhden kellohameen lisää, mustan valkoisilla palloilla varustetun polkadot-hameen. Putiikki sijaitsee Tampereella niin voisi käydä kurkkaamassa miltä paikka näyttää.

Viimeisimpänä wishlistillä on punainen vyötärövyö. Minulla on valkoinen samanlainen ja muutamakin musta, mutta punainen toisi sitä kunnon pinup/fiftarimeininkiä ja ennen kaikkea väriä mustiin mekkoihin.

Toisekseen haluaisin myös punaiset korkkarit, mutta ne eivät ole vielä tämän ajan murhe ja eräässä blogissa oli maailman nerokkain idea viedä popot suutarille ja teetättää niihin remmit, etteivät avokkaat lipsu jalasta, joten voisin vain viedä Lola Ramonani sinne joskus keväällä, eikä minun tarvitsisi enää venkslata kantapää- ja päkiälappujen kanssa. Mutta kun ne eivät ole kokonaan punaiset ja punaiset olisivat niin söpöt...

Sitten kun jostain saisi rahaa kaiken tämän ostamiseen :D
Mekon teettäminen ompelijalla maksaa, joten en voi ostaa tiliä tyhjäksi Tampereella, mutta ehkä sitä sitten kesään asti malttaisi olla tuhlaamatta. (Paitsi että unohdin toivelistasta yhden neuleen, jonka haluan käydä maaliskuun puolella Wannabelta, joten sen kyllä ostan.) Vielä parempi olisi jos malttaisi kesänkin olla tuhlaamatta, mutta jospa sitä myisi vanhoja vaatteita pois niin saattaisi ehkä saada rahaa sen sijaan, että sitä vain kuluisi.

Onko kellään kokemuksia huuto.netissä tai tori.fi:ssä myynnistä? Mietin että onko helppoa ja luotettavaa ja ostaako kukaan (hyväkuntoisia gootti/rock-)vaatteita sieltä?

2 kommenttia:

  1. Suosittelen ainakin vaatteidenmyyntiä facebookin kirppiksillä. Sieltä ne tavoittaa ainakin oikean kohderyhmän helposti ja myyminenkin on luotettavampaa, kun toisen nimi on ainakin selvillä. Toki sielläkin kannattaa varauksella suhtautua, mutta itselläni on ainakin käynyt niin hyvä tuuri, että kaikki kaupat ovat sujuneet hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en käytä, enkä aio käyttää Facebookia, joten se on poissa laskuista :) Kiitos ehdotuksesta kuitenkin. Ehkä löydän jonkun kanavan, jota kautta uskaltaa myydä, täytyy vaikka kokeilla tuota tori.fi. Itse olen ostanut sieltä, mutten myynyt mitään.

      Poista