tiistai 7. toukokuuta 2013

Hickoryperunat

Tiedättekö Atrian puolivalmiit ruoat, jotka vaativat vain uunissa kypsentämisen? Olen yleensä skeptinen niiden suhteen, mutta pekonipossua hickoryperunoilla on taivaallista. Ikävä kyllä täällä sitä saa vain City-Marketista, joten emme ole ostaneet sitä kuin pari kertaa.

Tänään kävin Lidlissä isoilla ruokaostoksilla, koska sinne on vain 300m matkaa, eikä mieheni päässyt mukaan, koska tallasi kimalaisen päälle. (Oli vain ilmestynyt keittiön lattialle mysteerisesti.) Jos joku katsoo telkkaria niin tietää varmaan, että nyt on runsaasti Grillimaisterin herkkuja myynnissä. Ostinkin possun ulkofilettä, naudan ulkofilepihvit ja raakamakkaraa. (Rakastan raakamakkaraa.)
Sitten näin myös Grillimaisterin Hickory BBQ-kastikkeen myynnissä ja mietin, että mitä suotta itkeä valmisruoan perään, kun voi tehdä sitä itse. Viis siitä, ettei netistä löytynyt ainoatakaan ohjetta kyseiselle ruoalle, osaanhan minä soveltaa!

Kas tässä (herkullinen) tulos.



Pekoni-hickory-perunat

jauhoisia perunoita
1 paprika
1 iso sipuli
hickory-kastiketta (esim. Grillimaisteri)
oliiviöljyä
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
1 pkt (n.140-180g) pekonia

  • Pilko perunat, paprika ja sipuli suht isoiksi lohkoiksi. Lorottele sekaan pari ruokalusikallista hickorykastiketta ja oliiviöljyä ja sekoita tasaisesti. Mausta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla.
  • Pilko pekonisiivut ja sotke joukkoon, jätä pintaan enemmän siivuja.
  • Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 1h.
  • Tarjoa sellaisenaan tai grilliruoan, esim. pihvien tai makkaran kanssa.
  • Nämä maistuvat yhtä hyvälle tai jopa paremmalle kuin Atrian perunat, joten jätetään ne valmisruoat vastaisuudessakin hyllyyn :)

2 kommenttia:

  1. Kypsennysajassa on varmaankin virhe... 10h ? Ehkä 1h ;o)

    Kokeilenpa tätäkin, kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että huomautit. Vanhempi postaus niin virhe olisi jäänyt ikuisiksi ajoiksi huomaamatta :D

      Poista