keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Better hair day & Blender

Aiemmassa tekstissäni kommentoin sitä kuinka tukkani lopputulos kampaajakäynnin jälkeen ei oikein vastannut mielikuvaani. Juurikasvu näkyi edelleen selkeästi, koska kampaaja ei ollut välittänyt katsoa sopiko väri yhtään yhteen valmiiksi päässäni olleisiin värin jämiin. Halusin liukuvärin, mutta liukuvärin kampaaja aloitti paljon matalammalta kuin olin alun perin sanonut tehden siitä aivan liian tumman, joten lopputulos oli se, ettei se erottunut missään muualla kuin auringossa onnettomana suikaleena.

Ei hätiä mitiä! Kampaaja lupasi ilmaisen korjauskerran tiistaiksi. Tyytyväisenä kököttelin nuoremman kampaajan tuolissa antaen hänen tehdä korjaukset tukkaani, eli juurikasvun hiiteen ja liukuvärin ylempää, kun tämä omistaja tuleekin ilmoittamaan "ei tätä nyt kyllä voi ihan ilmaiseksi tehdä, koska et sanonut mitään liukuväristä kun tein sitä". Olin ilmaissut toiveeni jo hyvän aikaa ennen kuin naikkonen alkoi tehdä liukuväriä, joten oletin hänen vaalentavan ensin latvoja ja sitten vielä vähän ylempää, että väri oikeasti liukuu. Paskat.

Ilmaisesta käynnistä tulikin 70€ lisäkustannuksia. Kampaaja feilaa ja minä maksan?
Voin sanoa, että tämä iski sellaisen loven minun luottamukseeni kyseistä kampaamoa kohti, että harkitsen vakavasti menenkö sinne toiste ja jos menen niin pidän huolta, että menen vain nuoremmille kampaajille, kuten sille joka korjasi värini kuunnellen kaikkia toiveitani. Kaikki vähän vanhemmat tekevän omin päin asiakkaalta kyselemättä, mikä on syy siihen, että ylipäänsä vaihdoin tähän kalliimmalle kampaajalle.

Naapuripöydässä kampaaja selitti toiselle asiakkaallen kuinka heillä on runsas asiakaskunta ja kaupungissa tuntuu olevan puutetta asiakkaista. Arveli sen johtuvan "edullisuudesta".

Kertokaa minulle missä helvetissä 200 € tukan leikkuusta ja värjäyksestä on edullista?!

Tässä joka tapauksessa lopputulos, johon olen verrattain tyytyväinen. Olisi vaan ekalla kerralla onnistunut niin olisi tältäkin pahalta mieleltä säästytty.


En ole päivitellyt blogia, koska olen viime päivinä kirjoitellut serkkuni kanssa tarinaa ja tehnyt Blenderillä jonkin sortin lisuketta opinnäytetyöhön. Tässä vähän kuvia vaiheista.Sitten kun saisi tuon pöytäliinan näyttämään kankaalta ja keksisi vähän jotain jotain virikettä kuvaan, ettei näytä noin tyhjältä niin olisin tyytyväinen. Jos jaksaisi vaikka tehdä viinipullon ja täyttää edes toisen laseista viinillä.

Arvatkaapa vain miten hiton vaikeaa oli saada nuo helvetin materiaalit toimimaan? Kaikissa ohjeissa luki Material-välilehden kohdalla Data-valikko, jota käyttämällä kuvatekstuurit eivät tulleet näkyviin vaan pelkkä väri. Revin persettäni kyseisen ongelman kanssa viisi tuntia, kunnes muutama päivää myöhemmin sain sen toimimaan.

Olen ihan varma, että ennen kuin saan kuvan nätiksi ja verrattain luonnollisen näköiseksi, tulee vielä jotain muutakin ongelmaa kuin se, että kuvissa viimeisimmän renderöimisessä kesti 20 minuuttia :D Eikä laatu nyt niin silmiä hivelevän kauniimpaa ole kuin sitä ylemmässä, vähemmän rakeista vain. Arvatkaa vain miten pitkään kestäisi jos olisin pitänyt tuon tiililattian heijastuksineen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti