perjantai 17. toukokuuta 2013

Ravintola-arvostelu: Savon Hovi

Onko joku muu mennyt vahingossa helvetin kalliiseen ravintolaan, eikä ole enää kehdannut lähteä pois sen jälkeen, kun on ottanut ruokalistan käteen ja todennut, että "OMFG"?

En jaksanut tehdä ruokaa, joten nälkäinen poikaystäväni ehdotti, että voisimme mennä hampurilaisille. Minä sitten totesin, että mennään käymään lähistöllä olevassa Savon Hovissa syömässä, kun ei olla ennen käyty. Jo kynnyksen jälkeen olisi pitänyt kääntyä takaisin, mutta kun olimme ainoat asiakkaat ravintolassa niin ei kehdannut enää lähteä takaisin. Ei edes sitten, kun huomasimme, että halvimmat annokset maksaa 18€ ja useimmilla normiannoksilla, kuten pippuripihvillä hintaa oli 31€, mikä on jo aika hiton kallis, kun Majakassakin saa halvemmalla.

Vähän outo sijainti niin hienolla ravintolalla eikä ulkoasukaan niin korvia hivelevän kaunis ollut ulkopuolelle, mutta kun sisälle mentiin niin ravintolassa oli hienot matot, tiskin alla feikkitakkoja kolmin kappalein, oikein syvennyksissä olevat romanttisiksi määriteltävät pöydät ja kultaiset pylväät. Kyllä, kultaiset egyptiläisittäin hieroglyfeillä koristellut pylväät.


Totesin ukolleni, että jos ravintolan logo näyttää tuolta niin kuka hitto osaa varautua siihen, että ravintola on sisältä... hovimainen. Kyllä nimestä olisi ehkä voinut päätellä jotain, mutta minäkin osaan tehdä nätimmän logon, joka ei näytä Turkin/Italian lipulta. Edes fontti olisi voinut olla nätimpi ja jotenkin osviittaa antavampi, jos värit on pakko olla täysin paikan kanssa ei-yhteensopivat.


Tilasimme molemmat pippuripihviä (200g, eli isompi kuin normiraflassa) ja punaviiniä. Meille tuotiin nätisti oikein posliinikoristeella rullatut ruokalaput/liinat ja aperatiiviksi ilmainen snapsilasillinen punajuurikeittoa, jonka päällä oli kermavaahtoa. Naminami, vaikken pidäkään punajuuresta lämpinänä yleensä.

Pääruoka oli siis pippuripihviä, perunakakku ja vissiinkin tryffeliöljyssä olevia rehuja, joista erotin ainakin isot määrät kesäkurpitsaa, vähän munakoisoa, mahdollisesti purjoa ja jotain mikä näytti erehdyttävästi raparperilta, mutta saattoi olla jotain muutakin... Itse pihvi oli juuri ja juuri medium, mutta lähempänä se oli kyllä kypsää kuin tilaamaani mediumia. Taisin murmattaa niin kovaan ääneen ukolleni pihvin kypsyydestä, että sen takia nuori tarjoilijatyttönen (varmasti juuri äsken Paviljongilta valmistunut, kuten muukin henkilökunta) kävi kysymässä maistuuko.
En jaksanut syödä kaikkea, joten syötin ukolle osan perunakakusta. Olisipa vaan ollut Valossakin tuon kokoinen perunakakku, kun veljeni tilasi 40€ maksavan aterian viime kesänä ja sai pikkurillin kokoisia "hirviMAKKAROITA" ja yhden miniröstin kokoisen perunakakun. Kyllä naurettiin paskaisesti mitä riistoa :D

Koska kaikki rahat meni jo muutenkin ruokaan niin otin jälkiruokaakin. Joo, sanoin, etten jaksanut syödä, mutta jälkiruoalle löytyy aina tilaa. Creme brulee maistui appelsiinille, nuo kaksi juovaa jollekin minulle tuntemattomalle hedelmälle ja mukana tuli oikein raikas kuningatarsorbetti/jäätelö, jossa oli suklaalla tehdyt ravintolan nimikirjaimet.

Jos olisin tiennyt ravintolan olevan niin hieno niin näistä parin päivän asuista olisin ehdottomasti pukeutunut jälkimmäiseen tämän päivän asuun tuon raitamekon sijaan...

Loppuun itse arvostelu:

Ravintolan ulko-asu: 4/5 - Olisi voinut antaa ulkoa hieman osviittaa siitä, mitä odottaa sisällä. Sisältä todella upea ja romanttinen paikka, kuin oikea hovi. (Egyptiläinen sellainen.)
Palvelu: 3/5 - Innokkaita kenties juuri valmistuneita Paviljongin opiskelijoita, jotka toivat kaksi lihaveistä.
Hinta: 2/5 - Kallis, mutta jossain on varmasti vielä kalliimpaakin. Olisi pitänyt arvata, kun ravintolassa ei ollut muita asiakkaita.
Ruoka: 3/5 - Pihvillä oli kokoa, mutta liian kypsä ja mauton kastikkeen valuttua alas. Liikaa kasviksia, kun perunakakkukin oli ihan hyvän kokoinen. Missään ei lukenut onko pihvi ulkofilettä vai sisäfilettä, mutta ulkofileeksi se oli ihan liian kallista, kun Majakassa saa sisäfileen 28.50€.
Jälkiruoka: 5/5 - Cremee brulee oli ihanan makeaa ja jäätelö raikasta. Siitä ylipäänsä iso bonus, että mukana oli jäätelöä, kun yleensä samaan 8€ hintaan tulee vain pelkkä pikkuruinen creme brulee.

3 kommenttia:

 1. Taivaallisen näköset annokset mutta pihvin lisäks on kyllä liikaa kasviksia. Tuota jälkiruokaa haluisin maistaa itsekin, mutta asusta siun ei tarvihte huolehtia, olit tyylikäs ilman valkosta mekkoakin <3 Ihana mekko kyllä :D

  VastaaPoista
 2. ..paikka toimiikin lähinnä lounaspaikkana ja lomakauden ulkopuolella pöydät lähes täynnä...hintaan alle 9 EUR jos lataa kerralla korttiin parin viikon lounaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin käydä syömässä joku päivä lounasta, olen kuullut, että maukasta on sekin :)

   Poista