torstai 4. toukokuuta 2017

Wendi & Vintage

Taas on päässyt tämä postausväli vähän venähtämään. Nämäkin kuvat on otettu yli puolitoista viikkoa sitten keväänavajaisten aikaan kaupungilla. Kuten huomaa, täälläpäin ei vielä ihan hirveästi vihreää ole. Luntakin tuli vappuviikonloppun, mutta sulivat onneksi pois. Vappuna en tehnyt mitään ihmeellistä, kävimme aattoa edeltävänä lauantaina poikaystävän kanssa molempien vanhempien luona piipahtamassa ja syömässä munkkeja ja vappupäivänä sitten vielä testaamassa äipän paistamat munkit. Muuten vappu meni rauhallisesti kotioloissa, olen kai tullut vanhaksi kun ei edes kiinnosta lähteä rellestämään.
Mitä tulee tähän asuun, tässä taitaa olla ensimmäinen vintage-löytöni (vaatteiden ja kai kenkien osalta), eli tämä hame. Löysin tämän kahdella eurolla (!) tavalliselta kirpputorilta ja totta kai iskin siihen silmäni, vaikka kangas oli perhanan ruman värinen hailakan marjapuuron sävyinen. Ajattelin, että värjään sen kotona paremmanväriseksi ja fuksian värin lätkäistyäni päälle, hameesta ei tullut sitten ihan hirveän paljon paremman värinen kuitenkaan... Murretut värit eivät ole minun juttuni, mutta tarjoavat tietynlaista autenttisuutta, jota ei repro-vaatteissa yleensä ole.

Hame on Suomessa tehty, 100% todella laadukasta, kauniisti laskeutuvaa keskipaksua, täysin joustamatonta puuvillaa, joka ei rypisty käytössä, mutta joka on kuvissa kurtussa yli vuoden säilytyksen jäljiltä. En ole siis käyttänyt tätä ennen, koska väri oli mitä oli ja vaikka se ei väripatruunan jälkeen ole hirveästi parempi, niin materiaali sai minut nappaamaan tämän viimein käyttöön. Tykkään myös hameen pituudesta; se on vähän pitempi kuin pisimmät tyllini, mutta laskeutuu oikein autenttisesti pohkeen yläreunaan. Täydellinen pituus, tykkään nykyään vähän pidemmistä hameista.

Tunnustan kyllä, että tämä hame on minulle rehellisesti sanottuna liian pieni. Vetoketjun saan juuri ja juuri vetäistyä ylös (jossa se onneksi kestää hyvin, että voi käyttää silti), mutta ei toivoakaan, että napin saisi kiinni. En ole vielä jaksanut vaihtaa napin paikkaa, koska kotikutoiset ompeleeni harvoin ovat mistään kotoisin, mutta napin paikkaa vaihtamallakin alle tarvitsee melkoiset kureliivit, eli tässä tapauksessa uskollisen Ragon waist cincherini. Ajattelin, että karistan muutaman kilon niin hame ja muutkin vaatteeni mahtuvat päälle paremmin, mutta painoa on tullut vain lisää ja ensi viikolla aloitan työt, niin voi olla, ettei se painonpudotustavoite tule ihan heti saavutetuksi...
Hameessa on muuten myös vähän jännät taskut. Vetoketjuhan tässä on sivusaumassa, eli samassa paikassa taskujen kanssa. Taskut on ommeltu kiinni tuohon etukaistaleeseen, joten ne eivät lerpata vaan pysyvät paikallaan. Pelottaa aina, että kohta on taskukangas vetoketjun välissä kun tätä käyttää, mutta laadukas ommel pysyy paikallaan hyvin eikä tämän kanssa ole ollut mitään ongelmia. Helmakankaassa on pari tummaa tahraa, jotka eivät juuri käytössä erotu, niin kyllä tämä on silti kahden euron hintansa ja sen 10 euron värjäysoperaation jälkeenkin hintansa väärti.
Yläosa taasen on ihan uusi ja vaihteeksi uutta mallistoakin, eli Hell Bunnyn tummanpunainen Wendi-toppi, jonka ostin taannoin wannabelta. Samaa toppia saa myös punaisena, mustana, navynsinisenä, luonnonvalkoisena ja vaaleankeltaisena, jonka kotiutin myös kesäkäyttöön. Tämä ei ole ihan täysin vyötärömittainen, kuten kuvista näkyy, mutta sellaisen "korkeavyötäröisten" farkkujen kanssa käytettynä, jotka eivät yllä vyötärölle vaan navan kohdalle, tämä toimii varmasti hyvin ns. crop toppina. Oikeasti korkeavyötäröisten hameiden (ja housujen) kanssa tämän yltää työntämään vyötärön alle, mutta ei ole liian pitkä jätettäväksi myöskään päälle. Oikeastaan aika täydellisen pituinen.

En ole käyttänyt tätä yläosaa napit auki niin kuin yleensä käytän neuletakkeja, mutta minusta tämä menee kivasti tällä lailla paitana. Pakko sanoa, että topin alla olevat What Katie Didin Margaret-liivit antavat kyllä täydellisen hienovaraisen sweater girl-vivahteen ja muutenkin ovat uudet suosikkiliivini. Harmi, että leopardikuvio paistaa vaaleista sävyistä läpi, muuten en muita liivejä käyttäisikään. Noilla saa juuri sopivasti autenttisuutta, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että herättäisi liikaa huomiota.
Top: Wendi top by Hell Bunny
Skirt: Vintage
Belt: Pinup Couture
Petticoat: Banned
Shoes: Gabor
Stockings: What Katie Did

Huulipunakin on uusi, Nyxin huulipuna sävyssä Merlot. Vähän viininpunaisen suuntaan, mutta ei kuitenkaan niin tumma kuin aiemmat versiot. Sopii myös kesäkäyttöön ja epämääräisen kellertävään ihonsävyyni ennen kuin sitä vähän päivettyy. Jos päivettyy, kun työt kuitenkin alkavat maanantaina. Alkaa jo jännittää, ihanaa kun pääsee tekemään jotain hyödyllistä!
Hyvää alkanutta kevättä kaikille, toivotaan, että sää tästä lämpenisi ja alkaisi tulla jo vähän vihreääkin.


In English:

It's been a while again since I've last posted anything. I did plan on making an outfit post right after taking these photos (like two weeks ago), but I ended up buying lazy and waiting for a better time... which never came :D

Either way here's something old and something new. That lovely circle skirt is a true vintage find from flee market which I bought for 2 euros way back in... 2016? The color was very ugly light dusky pink so I dyed it with fuchsia and well... it didn't get much better but at least it looks decent now. It's 100% high quality non-wrinkly cotton (it's only wrinkly because I stored it for like a year before wearing it - I don't iron anything) and made in Finland (!), which is how I know it has to be old, in addition to the original color of course. It has pockets that are sewed together with the front of the skirt and a side zipper that's so close to the pockets I always worry I'll screw up and ruin the skirt, but nope... High quality craftmanship, everything stays in place. Even the zipper, even though this skirt is actually too small for me and I can't button it up. I haven't move the button yet, but I think it'll still be too small for me to wear on top of tops, but underneath them it works perfectly. Requires a very tight waist cincher, but it's just me not being able to lose weight and instead gaining a little more... Maybe someday :D

The top is new, Wendi top by Hell Bunny that's also available in navy, red, white and yellow. I also bought the yellow colorway, because I like wearing bright colors in the spring and in the summer. This dark red/burgundy colorway works for all seasons though and it looks great with my new NYX lipstick in Merlot, and also works with the funky colored skirt that didn't work with anything else...

The Wendi Top is a slightly funny length. It's not entirely cropped but can be worn over high waisted clothing and if you have something that's a true high waist, can also be tucked in skirts. Doesn't work so well with jeans at least on my body, because I have a long torso and where jeans end, this top also ends, leaving a little patch of bare skin showing every time I move or bend over. But it's a great top anyway and looks great with my Margaret bra from What Katie Did. I get a little bit of that authentic sweater girl look, but not so much it would get too much attention. Great bra for everyday use, soft and gives a great natural shape, my new favorite.

I'm starting my new job next week and I'm so excited I can finally do something useful. I hope I can wear my lovely dresses there. I'm not sure with the dress code yet, but based on that I actually went to the job interview dressed up in my Delta dress with bright magenta cardigan, they probably won't mind me bringing some color to the office. :)

3 kommenttia:

 1. I love how you make pink and that gorgeous shade of red work together - a beautiful look! Kx

  VastaaPoista
 2. A really lovely outfit on you, I love that pink and red together! Gorgeous photos as well.
  Good luck with the new job! :)

  VastaaPoista
 3. These colours work so well together. What dye did you use? I have had good results from Dylon machine dye in the past. Hope your new job is going well x

  VastaaPoista