maanantai 24. huhtikuuta 2017

Sillisalaatti - kenkiä, teetä ja töitä

Päivää pitkästä aikaa. Minulle kuuluu hyvää, vaikka ei kukaan sitä kysynytkään :D On tullut pari viimeistä viikkoa juoksenneltua kaupungilla, käyty haastatteluissa, käyty uusiohaastatteluissa, käyty hoitamassa vakuutusasioita... Sillansuussakin käytiin poikaystävän kanssa parilla ihan päiväsaikaan, maistelun uutta Luksusdippi-ruoka-annosta. Chorizomakkaraa, lammaslihapullia ja perunalohkoja, simppeliä ja hyvää. Jotenkin rasvainen ruoka vain tökkii nykyään, enkä saanut syötyä annosta loppuun saakka.
Kahvillakin tuli käytyä parikin kertaa viime viikolla. Sain hyviä uutisia - pääsen töihin! Ja vielä sellaista hommaa, joka oikeasti kiinnostaa ja muutenkin kyseessä oli se ns. ensimmäinen vaihtoehto, jonne olisin halunnutkin kaikista eniten. Töitä ei ole kuin syyskuun toukokuun alusta syyskuun loppuun saakka, mutta saahan sitä aina toivoa jatkoa ja parempi sekin on kuin ei mitään. Olen ihan täpinöissäni! Kannattaa lupailla työkavereille pullaa ja muffinsseja, lahjomistaktiikka toimii, höhö.
Hammaslääkäriin pitäisi varata aika hammastarkastukseen ja kuontalonkin joutaisi pistää kuosiin ennen töiden alkua. Juurikasvu on kasvanut sen pituiseksi, että vaalentaminen tulisi jo tarpeeseen ja nyt kun päänahkakaan ei enää syyhyä kuin jatkuvasti, niin ehkä sen saisi jopa vaalennettua ja vähän muutenkin tukkaa siistittyä. Olen käynyt Sokoksen Hyvä olo-kampaamossa ja sinne voisi mennä seuraavaksikin.

Aasinsillan kautta Sokokselta ostin taas yhden NYXin punan sävyssä Merlot. Kuva valehtelee, väri on jotain marjanpunaisen ja viininpunaisen väliltä, seuraavissa asukuvissa sitten näette tarkemmin. Tuota Master Precise-eyelineria olen käyttänyt monta vuotta ja nyt kun edellinen sanoi itsensä irti, piti ostaa lisää. Loistava hinta-laatusuhde. Monesti tuollaiset tussimalliset kuivahtavat nopeasti tai väriä ei tule tarpeeksi, mutta tämä ei ole koskaan pettänyt.
Kirpparilöytöjäkin tein vaihteeksi. Tällaiset söpöt popot löytyivät Pelastakaa Lapset ry:n kirpparilta. Aitoa nahkaa, vähän napakat kärjestä, taitavat olla vintagea mallin perusteella, mutta ei hajuakaan miltä vuosikymmeneltä. Kengät olivat moitteettomassa kunnossa, mutta ekalla käytöllä huomasin, että kantalaput rapisivat pois, joten pitää käyttää nämä suutarilla, että pääsee taas käyttämään näitä. Näissä on juuri täydellisen matala korko ja tuo rusetti tekee kengistä söpön tyttömäiset.

En yleensä löydä kirpparilta mitään vaatteita, koska pikkukaupunki, jossa on tätä nykyä tasan H&M, Lindex ja Kappahl kun Vero Modakin lopettaa (ei sillä että olisin ostanut sieltä mitään moneen vuoteen muutenkaan), mutta tällaisilta kirppareilta, joista löytyy oikeasti vanhaa tavaraa, löytyy ihania aarteita. En oikein osta muuta kirpparilta kuin kenkiä ja nekin vain nahkaisina ja edulliseen hintaan. Näillä oli hintaa 2€, jonka lisäksi ostin kolmella eurolla käyttämättömän litran pressopannun, jonka vein porukoille, ettei tarvitse aina arpoa löytyykö teepusseja vai ei. Kippasin myös 450g kardemummateetä sinne samaan syssyyn, niin ei tarvitse ihan heti pohtia loppuuko tee.
Itselleni ostin viimeisimpänä teeostoksena lisää Mandragoran teetä, tällä kertaa mintun ja vadelman makuisena. Tämä on varmaan parasta teetä koskaan, maistuu oikeasti molemmille ja on ihanan raikasta. Omnomnom.

Kuten sanoin aiemmin, en yleensä löydä mitään kirppareilta, mutta sitten muistin, että löysin nuo yllänäkyvät Topmanin Avecit jo viime syksynä kierrätyskeskukselta neljällä euroa. Aitoa nahkaa, Made in Finland, sopivat varmasti hyvin fiftarityyliin ja vaikka mihin muuhunkin käyttöön. Korko on maltillinen, tykkään tuosta t-remmistä. Käyttöön eivät ole vielä päässeet, mutta nyt kun alkaa tareta taas normaaleilla korkokengillä ja sukkanauhasukilla, niin eiköhän nämä käyttöön kohta puoliin pääse.

Seuraavissa asukuvissa on yksi vielä vähän vanhempi kirppariostos, joka pääsi vasta nyt käyttöön, vaikka on sekin vaatekaapissa pyörinyt jo pitkään. Tuoreemmat ja uudemmat ostokset ovat vasta matkalla Suomeen Iso-Britanniasta, kun tuli tässä toissa viikolla ostettua tavaraa Collectifilta. Kevät on tulossa, niin vähän lisää kukkasia ja hempeitä pastellivärejä elämään. Niiden kuvailua odotellessa.

Aurinko paistaa risukasaankin, innolla odotan töiden alkua ja unirytmin kuntoon saamista. Tänään pitäisi vielä käydä shoppailemassa äidin ja veljen kanssa ja vaikka minulla ei mitään ostettavaa olekaan, niin samapa tuo on käydä tuulettumassa ihmisten ilmoilla. Paljon on koneella tullut istuttua, kirjoittelen edelleen tarinoitani ja olen tylsään elämääni ihan tyytyväinen :)

Ei enempää tällä erää. Mukavaa kevättä kaikille! Palaillaan seuraavassa postauksessa asukuvien kanssa.


In English:

I'm doing good, thank you for (not) asking. I actually got a job and will be working from May till the end of September. Shorter time period than expected, but much better than nothing. I'm so excited!

Everything else is good too, nothing special. I found some really pretty vintage(?) shoes for 2 euros, they're leather and in good shape except for the heels that need a replacement. I wore them out and noticed that the heels are breaking apart, but it's nothing a quick trip to a shoemaker won't fix. Those shoes are a little bit on the tiny side (I usually wear a 5, but these are 4.5), but leather is a nice material and will surely stretch enough to fit my toes a little better.

The black shoes are an earlier purchase that cost 4 euros. Genuine leather, made in Finland, in perfect shape. (Why do people give up these kind of shoes for free?) Haven't worn them yet, but will surely do so at some point. I could see them working for 40's inspired outfits even though the heel isn't the right shape, but close enough. I like the t-strap.

I also bought a new NYX lipstick in Merlot. The color is very nice, you'll be seeing more from this lipstick in the next outfit photos. There's also an even earlier second hand purchase in those photos which I've had for almost a year, but hadn't worn even once. Seems like I have actually found something, even though I always say I never find anything useful in second hand shops. It's are, but when it happens, I find true gems, like those brown shoes. So cute!

The last item is some more tea with mint and raspberry. So tasty, and I'm still sorry it's not available outside Finland, because it's like the best tea I've ever had. Om nom nom.

In other news I have no other news :D Happy spring for everyone!

5 kommenttia:

  1. Paljon onnea töiden johdosta! :)

    Ihanan kuuloinen tuo tee, ei ole varmaan tullut maistettuakaan tuota. Pitää laittaa muistiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa maistaa, oli todella hyvää. Piti käydä ostamassa lisää jo ennen kuin edellinen paketti loppui, niin ei tarvitse pihistellä että milloin juo :)

      Poista
  2. Those brown shoes are lovely! Congrats on the job xx

    VastaaPoista
  3. Onnea töistä! Ja kenkälöydöistä :)

    VastaaPoista