lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kaupungin valot keskellä mehtää

Vähän venähti tämän postauksen tekeminen, mutta tässä nyt tulee ensimmäinen niistä Lindy Bopin kolmesta tilaamastani mekosta ja tämä on suoraan sanottuna se vähemmän harkittu valinta. Kaksi muuta olivat sellaisia "pakko saada"-valintoja, joista toista olin katsellut jo varmaan vuoden, mutta tämän Sinead City Lights -mekon kanssa ei voi kovin pitkäaikaisesta harkinnasta puhua. Tarkemmin sanottuna olin kaavaillut hankkivani tämän Adalene-hameena samassa printissä nähtyäni hameen toisella bloggaajalla, mutta hame ehti loppua koossani, niinpä ajattelin, että eipä se mekkokaan maksanut kuin 30£ (nykyään alennuksessa 21£), että kokeillaan.
Mekossa minun osaltani ideana oli puhtaasti tämä kaunis helmassa oleva border-printti, jossa on kuvattuna kaikenlaisia kauniita lamppuja. Lindy Bopilla on ollut nyt paljon näitä border-printtejä toinen toistaan upeammissa kuvioissa (tykkäsin erityisesti siitä Moskova-hameesta ja NYC-hameesta, mutta molemmat jäivät hankkimatta) ja itse asiassa myös ne kaksi muuta ostamaani mekkoa ovat tällaisia helmasta rypytettyjä ja kauniisti kuvioituja kaunottaria. Enemmän minun tyylisiäni, mutta vaikka tämä Sinead City Lights ei ole ehkä se kaikista luontevimman mallinen tai -värinen mekko minulle, pidän tämän väriyhdistelmästä ja printistä.
Mekko on poikkeuksellisesti muiden brändien vaatteisiin verrattuna kauttaaltaa polyesteriä, helma on puoliksi mattaista todella miellyttävää materiaalia, jonka laadusta yllätyin itsekin ja yläosa taasen on hieman kiiltävää vähän trikoomaista polyesterisekoitetta sekin. Jos ihan rehellisiä ollaan niin yläosa ei ole mekon paras osa, mutta sopii joustonsa ansiosta monen kokoisille naisille. Yläosa on vuorattu tuosta torson kohdalta, mutta hihoja ei, joten ne ovat erityisesti kainaloiden kohdalta ja varsinkin venyessään läpikuultavat. Itsehän en tähän "ongelmaan" kiinnittänyt huomiota, mutta veli huomautteli asiasta, niin mainittakoon täällä.
Sinead City Lights-mekon mukana tuli vyö, joka on yksi iso syy siihen, miksi sitten ostin tämän mekkona, vaikka hame oli jo loppunut. Yritäpä löytää tuollainen keltainen rusetilla (tai edes ilman) varustettu patellavyö, niin voi olla, että aika pitkään saa jatkaa etsimistä. Aiemmin näitä tällaisia rusettivöitä sai tilattua monessa eri värissä Lindy Bopilta, mutta laatua epäillen jätin tilaamatta... Ei olisi pitänyt. Vyö on hyvälaatuinen ja mukavan napakkaa materiaalia, joka kuroo vyötärön kauniisti kapeaksi ja toimii ihanana kontrastivärinä sekä tämän että varmasti monien muiden mekkojen ja hameiden kanssa. Mekosta sen verran, että juuri tuon joustavan yläosan kanssa tämän mekon kanssa on melkein pakkokin käyttää vyötä, koska muuten vyötärö jää näyttämään väljän väljältä tuon rypytyksen takia, mutta sen takia tämän mukana tuleekin vyö.
Kaiken kaikkiaan mekko oli oikein loisto-ostos, hintansa arvoinen ja pääsee kyllä käyttöön. Materiaali ja mekon malli on sopivan rento jokapäiväiseen käyttöön ja vaikka mekossa on tosiaan vähän sellaista kiiltoa, jota jotkut saattaisivat suosia enemmän juhlavaatteissa, niin ei kuitenkaan niin paljoa, että tämä putoaisi automaattisesti juhla-asukategoriaan. Yritin kuvauttaa mekon eri valoissa ja juuri materiaalin elävyys onkin yksi niistä syistä miksi tykkään varsinkin mekon helmasta. Alle mahtuu hyvänkokoinen alushame, rypytystä ja helmaa on riittävästi toisin kuin joissain muissa (*köh* Ophelia) Lindy Bopin mekoissa, jossa kankaan kanssa on pihistelty. Mukava tietää, että näissä rypytetyissä niin ei ole. Helman taskut ovat tosin niin pienet, että niistä ei ihan hirveästi hyötyä ole. Ehkä avaimet tai huulipunan saa juuri laitettua taskuun, mutta se puhelin on kyllä työnnettävä laukkuun joka tapauksessa.

Ostin mekon koossa UK10/S ja mekko vastaa hyvin kokoaan. Kaltaiselleni pitkälle ihmiselle vyötärö osuu vähän korkealle, mutta materiaali onneksi joustaa sen verran, että sen voi venyttää "kohdilleen" ja sitten sitoa paikalleen tuolla vyöllä. Jos jotakuta muuta nämä Sinead-mekot kiinnostavat, niin kokotaulukkoa seuraamalla saa varmasti oikean koon. Ostin toisenkin mekon samassa mallissa ja siinä oli tismalleen samanlainen istuvuus; ei ollut onneksi sitä ärsyttävää kokojen heittelyä saman mallin sisällä, jota varsinkin Collectifilla on ollut. Tästä siis pisteet Lindy Bopille.
Joskus halvalla saa hyvää.


In English:

It's about time to publish the first set of photos of my new Lindy Bop dresses. Here's Sinead dress in City Lights print, ironically photographed in the middle of the forest. I initially wanted this print as a skirt, but as it ran out of my size I went with the dress thinking 30£ isn't bad (and for everyone who is interested in this dress, it's now on sale for 21£). This wasn't the kind of dress that I felt like I had to have, but since I was already buying too other dresses (the other being a Sinead dress as well), I thought why the hell not. It's not like it was expensive.

I can gladly say this dress was worth the cost. I didn't know what to think about the polyester matte satin material, but I actually quite like it. It's a little bit shiny, but not so much as regular satin. The top is very stretchy and will fit girls of different sizes, but even though it's lined in the bust, the sleeves are not and might become transparent when stretched out. It didn't bother me, but my brother noted me about this issue and I thought I might as well mention it.

The dress came with a removable belt, which is honestly one of the reasons I bought this dress despite not initially being in love with it. Lindy Bop used to have these bow belts available at their site, but somehow I thought they wouldn't be good and ended up not buying any... I wish I had, because this belt is great quality and really nips in my waist (which the dress doesn't do on its own because of the gathered waist).

The skirt is really lovely, it's full enough for me (unlike their Ophelia dresses), I love the gathers and how the skirt looks in different lightning. It has tiny little hidden pockets which barely fit a lipstick, but it's good to have them anyway.

All in all I really like this dress. I bought mine in size UK10/S and it fits true to size, just like the other Sinead dress I bought. I'm happy Lindy Bop's dresses have the same fit in different prints and it seems like their quality is good too. I seriously haven't had a single disappointment about their products so far and I'm very confused about that, because I always thought cheap = bad quality, but it's so nice to realize that isn't always the case. Sometimes you can get a great bargain even for a full price.

9 kommenttia:

 1. Oli mahtavaa löytää tämä blogi silloin jokunen aika sitten! Täältä löytää niin paljon erilaisia vinkkejä esimerkiksi kauppojen suhteen. Olisi pitänyt jo aiemmin yrittää etsiä, samalla tavalla nämä blogit löytää kaikista tyyleistä.

  Nyt virallisissa suunnitelmissa on ommella fiftarityylinen mekko. Minulla on kaapissa liikaa mekkoja, mikä estää mekkojen ostamisen, mutta ompelu on hyvä ajanviete, jonka nimiin saa laitettua uudet mekot.

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tykkäät :) Voi kun osaisi itekin ommella, haluaisin sellaisen Tom of Finland -kellomekon kivalla rypytyksellä ja täyteläisellä helmalla. Saattaisin jopa teettää sellaisen, jos löytäisin jostain sopivasti kangasta.

   Poista
 2. Niin kauniit värit tuossa mekossa! Mäkin oon tykkäillyt niitä LB:n border printtejä, mutta ei oikein mitään sellaista pakko saada!! printtiä oo tullut vastaan, vaikka useimmiten oon aina noiden border printtien perään. Ihanaa että sun veli huomasi ton vuorausjutun, tarkkasilmäinen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla se Delta Carnaby Street-mekon borderprintti oli se "PAKKO SAADA"-printti ja ostinkin sen mekon samaan syssyyn, samoin se toinen tämänmallinen, joka onkin jo Lindy Bopin sivuilta loppu :) Se Moskova-mekko on tosiaan myös kiva, koska Venäjä, mutta muita en ole niin kuolaillut.

   Poista
 3. Hurrah, a Lindybop hit!!
  There's such lovely lighting in these photos, it picks up the slight sheen on the fabric. I think you chose a nice print, some of the new ones are just so loud! x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I actually had three hits, with all three dresses I bought from them! :O
   I'm also happy how these photos turned out, the slight sheen of the fabric looks very nice, like it does irl.

   Poista
 4. Todella kaunis mekko. Keltainen vyö on piste i:n päälle. Sulla on kyllä aina niin upeita kuvia! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana printti, todella kiva! Ja tuo vyö! Voi hitsi ko noita sais ostettua erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin harmittelen sitä kun ei tullut ostettua silloin kun niitä sai vain 3£ hintaan. Ehkä niitä tulisi, jos heille laittaisi viestiä siitä?

   Poista