torstai 11. elokuuta 2016

Windy Winifred

Viime päivinä on ollut erittäin tuulista, mutta kun sää on muuten hyvä ja edes puoliksi aurinkoinen, sitä on päästävä ottamaan blogikuvia. Tukka ei lähtenyt tuulen mukana, mutta kampauksesta tuli 8m/s tuulessa melko... erikoinen. Puolet tukasta suoristui ja lopusta tuli lammaskäkkärää, mutta ei anneta asian haitata, vaan esitellään yksi Collectifin aleostoksistani: pitkään himoittu punainen Winifred-hame.
Shoes: Lola Ramona
Brooch: TopVintage

Yleensä minulla on tapana ostaa himoitsemani tuote aika pitkälti heti, kun rahatilanne sallii, mutta tämä Winifred on poikkeus. Kuolasin tätä hametta jo viime syksynä, kun tämä ilmestyi Collectifin sivuille ja vaikka minulla oli monta tilaisuutta ostaa tämä, joko tätä ei ollut varastossa tai taktisesti unohdin. Ainakin kerran tilasin Collectifilta pelkkiä aletuotteita ja unohdin tämän olemassaolon ja TopVintagelta en viitsinyt ostaa, koska se oli siellä kalliimpi.

Huomasin tämän hameen olevan alennuskorissa jo ennen Collectifin vuotuisia -50% alennuksia ja juonittelin jo, että ostan tämän kanssa myös ne viime vuonna missatut punaiset bikinitkin, jotka jätin sillä ajatuksella ostamatta, että ei elokuussa tule kuitenkaan uitua. Ei käynyt mielessä, että on se kesä seuraavanakin vuonna, mutta tänä vuonna en tehnyt sitä virhettä ja ostin ne bikinit tämän hameen kanssa ja totesin, että yläosa on tehty D+ kupille jopa UK10 koossa. Ei jatkoon. Halukkaat ostajat saa ilmoittautua.

Tämä hame sen sijaan tosiaan oli jo valmiiksi alennuksessa ja kun tästäkin sai vielä -50% alennusta, ei tälle jäänyt hintaa kuin vajaa 10 £. Erittäin edullisesti hame, jota olin tosiaan melkein vuoden ajan kytännyt ja vollannutkin, kun aina unohdin tai missasin tilaisuuteni.
Winifred on suosikkimateriaaliani bengaliinia ja vaikka se on aika armoton muhkuroille, niin ei sentään ihan niin ohutta materiaalia kuin navynsininen Regina-mekkoni, jota on tullut aika vähän käytettyä juuri sen takia, että mekko on niin ohutta kangasta. Huomasin myös, että joko ahterini on kohdannut painovoiman lait ja pudonnut reippaasti alaspäin tai sitten sitä ei talvella paksujen sukkahousujen kanssa huomaa, mutta Regina-kynämekoissa halkio ylettää melkein persvakoon saakka. (Ja minä kävin töissä niissä mekoissa!)

Yhtenä päivänä aioin lähteä kaupungilla fabulöösisti pinkissä Regina-mekossani, joka olisi värinsä puolesta täydellinen kesämekko tällaiselle feikkiblondille, mutta kun puin sen päälleni, totesin, että olisin yhtä hyvin voinut lähteä liikkeelle perse paljaana - kumartuessa näkyi alushousut halkion välistä.

En ymmärrä miksi Collectifin bengaliinimekoissa ja hameissa täytyy olla halkio, puhumattakaan pyllyä hivelevän korkeasta halkiosta, koska Winifred on malliesimerkki siitä, ettei sitä tarvitse yhtään mihinkään. Pakko silti myöntää, että jos tässä ei olisi tuota merenneitohelmaa, niin pyöräilystä saisi vain haaveilla. Merenneitohelma onkin tämän hameen parhaita puolia: se on imarteleva ja korostaa kurveja, mutta totta puhuen tämäkin hame on makuuni vähän lyhyt. Tämä olisi imartelevampi, jos merenneitohelma alkaisi alempaa, jostakin vähän polven yläpuolelta puolen reiden sijaan, mutta sitten tällä ei voisi pyöräillä ja pyöräilevänä naisena arvostan liikkuvuutta.

Ja kyllä. Pyöräilin tässä asussa kaupunkiin.

Collectifin sivuilla suositellaan ottamaan Winifred-hameesta suurempi koko, koska se on kapeaksi leikattua mallia erityisesti vyötäröltä, mutta minä otin oman kokoni (UK10) ja se istuu hyvin. Toki, jos en käyttäisi alla waist cincheria siloittelemassa siluettia, tämä voisi upota mukavasti vatsamakkaroihin, mutta sanoisin siltä, että tämä vastaa hyvin kokoaan ja että myös vyötärönauha joustaa. Mukavuudenhaluiset ihmiset haluavat ehkä ottaa sen isomman koon, mutta kurveja havittelevat oman kokonsa.
Näiden kuvien aikaan kävin veljen kanssa taustalla näkyvän Wanhan Aseman käsityökaupassa ja Butik-luonnonkosmetiikkakaupassa. Pidän hirveästi näistä pikkuputiikeista niiden tarjonnan vuoksi ja vaikka hinnat onkin melko korkeita, ostin Butikista kuorintavoiteen ja suihkuvoiteen ja Huru Craft Shopista paria herkullista teetä ja Belgian Praline -maustettua kahvia. Jutustelin myös Sulokkaan pitäjän kanssa ja silittelin hänen ihanaa, jo harmaantunutta tanskandoggiaan.

Kyselin jo aiemmin kesällä custom-laukkujen perään ja otin saman asian puheeksi tälläkin kertaa, mutta laukkujen metallikiinnitykset ovat loppuneet ja niitä tulee vasta muutaman kuukauden päästä, joten minulla on hyvin aikaa harkita sitä kuinka paljon olen valmis laukusta maksamaan. TopVintagella olisi yksi merkittävästi halvempi vaihtoehto, mutta paikallista käsityötä oleva, laadukkaista materiaaleista tehty, juuri minulle sorvattu laukku olisi kaikinpuolin täydellinen (paitsi hinnan puolesta). Olen halunnut kunnollisen nahkalaukun jo vuosia, mutta en ole löytänyt edes siedettävän näköistä yksilöä ja koska nahka maksaa joka tapauksessa, en halua maksaa laukusta, jota en rakasta. Paikallista käsityötä tukemalla saisin itselleni juuri sellainen laukun kuin haluan, ja siihen nähden, että ihmiset maksavat jopa tuhansia euroja merkkilaukuista, ei muutaman satasen maksaminen juuri minua varten tehdystä laukusta kuulosta yhtään niin kamalalta. Saisin muutamassa kuukaudessa shoppailubudjetista nipistämällä säästettyä laukun (oletettavan) hinnan, joten nyt vaihtoehdoiksi jää vain se, että haluanko parempaa laatua vai enemmän tavaraa.
Quality vs. quantity.

Minulla on ollut viime aikoina kova vimma tukea nimenomaan paikallisia pienyrittäjiä, kuten näitä käsityökauppoja, jotka ovat pullollaan erikoisia (luomu-)teelaatuja, herkkukahveja, saippuoita ja muuta ihanaa, joita ei tavan kaupoista saa. Hintaa niillä on yleensä aika runsaasti, mutta joskus laadusta (ja palvelusta) tosiaan voi maksaa. Niissä on myös paljon mukavampi käydä vain ihastelemassa kaikkea kuin tavallisissa kaupoissa, koska esillepano on monesti miellyttävämpi kuin isommissa kaupoissa, ja siksi niistä onkin varmaan niin vaikea poistua tyhjin käsin.

Muihin shoppailuihin kuuluu wannabella käynti, josta mukaan tarttui housut, hame ja mekko. Menin hakemaan pelkkiä housuja, mutta en osannut päättää haluanko housut vai hameen, joten ostin molemmat. Mekko ei ehkä ole täysin minua, mutta väriltään ihana syksyyn ja luulen, että saan sen stailattua niin, että se näyttää oikein kivalta. Sain kaikista alennusta kun nätisti pyysin, joten nämä menee melkein täydestä hinnastaan huolimatta alennusshoppailuihin, joten lasketaan hyväksyttäväksi.

Kävin eilen myös katsomassa Suicide Squadin ylhäisessä yksinäisyydessäni, koska kukaan ei halunnut lähteä kaveriksi. Ajattelin että keskityn leffanautintoon, mutta muutaman penkin päähän oikealle istui joku yksinään leffaa kovaan ääneen kommentoiva poika, jonka mielestä oli hulvatonta laulaa täyteen ääneen Bohemian Rhapsodya leffan mukana ja kiljahdella innostuneena. Toisella puolella pari tyttöä keskusteli keskenään vähän liian kovaan ääneen ja liian pitkään. Meinasin jo hermostua ja huutaa kehottaa heitä hienovaraisesti pitämään turpansa tukossa suunsa kiinni.

Onneksi ei mennyt katselunautinto ihan pilalle näiden ajattelemattomien moukkien takia ja totta puhuen leffa olisi saattanut olla parempaa katsottavaa, jos se olisi ollut K-15 ja nämä puheripulista kärsivät lapsukaiset olisi jätetty kylmästi leffateatterin ulkopuolelle. Tuntui siltä, että elokuva oli liian kesy nimeensä nähden ja että se olisi kaivannut Deadpoolin ja Kick-Assin tapaan ronskia huumoria ja veren lentämistä, kyseessä on sentään eeppisistä pahiksista kertova elokuva. Kävin katsomassa elokuvan 3D:nä, mutta efektit olivat niin mitättömiä, että se olisi ollut varmasti parempi tavallisena versiona. Rogue Onen trailerissakin oli paremmat 3D-efektit.

Nyt on taas herkuteltu kebabilla ja karkilla sen verran, että voi olla, etten ihan heti pukeudu kynähameeseen tai mihinkään ihoa myötäilevään. Paitsi, että kaikki vaatteet, joita en ole vielä esitellyt täällä, ovat enemmän tai vähemmän vartalonmyötäisiä. Dayum, kaipa se on tosiaan ilmoittauduttava sinne joogakurssille.


In English:

It has been very windy the last couple of days, but pencil skirts are perfect for that weather. Sadly my hair isn't and half of it straightened out and the rest ended up looking like a lamb's wool, but let's not focus on that and talk about my new skirt instead.

I'm usually the type to buy what I want pretty much as soon as I can afford, but this Winifred skirt by Collectif was an exception. I've wanted this skirt since last autumn, but never quite managed to get it; half of the time it wasn't available in my size and the other times I forgot it existed and cried afterwards. When it finally appeared in the sale section on Collectif's website and on top of that they had a sitewide -50% sale, I snagged it up.

The Winifred is a very form fitting, super stretchy pencil skirt with a mermaid ruffle at the bottom. Collectif recommends to size up in this skirt because of the tiny waistband, but since it's made of bengaline, I took my usual size UK10 and it fits perfectly. However if I wasn't wearing a waist cincher to smooth out my silhouette, it would probably dig into my tummy fat and look terrible, so if you aren't prepared to wear shapewear, I would recommend to size up. It will fit in a smaller size, but will enhance any tummy and/or hip flaws.

I love how the Winifred doesn't have a slit at the back, because recently I noticed that almost all of my Regina pencil dresses have a very, very high slits. I was going to wear my pink one the other day, but when I bent over, I could see my panties, so I obviously passed. I didn't notice this problem earlier (except for the navy Regina, which is a smaller size and thinner fabric) when I was wearing opaque tights, but without tights, it's waaaayyy too flashy to wear and it's sad, because the pink dress would have made a fabulous summer dress on a fake blonde like me.

I don't understand why you would even need a slit on a bengaline dress. I have two Tempest dresses which don't have slits and they're perfect, and then of course there is this Winifred skirt, which has that mermaid bottom instead. I can walk and even ride a bike in this skirt and it doesn't hinder my movement in any way. I think that a very high slit hinders my movement way more than not having any, because half the time I need to pulling the dress down in order not to flash anyone. It's called a wiggle dress/skirt for a reason.

I love my Winifred skirt, although it's a bit unforgiving with the lumps and bumps and a tad too short my taste. It was look more flattering if it was a little bit longer, but it's still great and I will wear it a lot on windy days like these. It's also work appropriate now that I noticed that the Regina dresses aren't (although I wore them to work in the winter without noticing the slit problem, ugh).

Yesterday I went to see Suicide Squad, which was a good movie, but would have been even better if it was more violent, like Deadpool and Kick-Ass. I mean, they are bad guys and look a bit ridiculous when tamed down to suit kids (who btw think it's alright to talk in the movies and comment the movie out loud so everyone can hear). I also shopped at out local Hell Bunny store and bought cigarette trousers, skirt and a dress, but let's say that was sale shopping, since I asked for a little discount and got one.

I've been doing quite a lot of cosmetics shopping too lately and will probably blog about them later. On top of that I've supported small local boutiques by buying over-priced tea and Belgian Praline flavored coffee, but since it makes me happy and keeps up the business, it's acceptable.

23 kommenttia:

 1. Voi näyttääpä kivalta toi hame. Mulla on vastaavanlainen myrkynvihreänä, mutta en nyt yhtäkkisesti muista olikohan se Miss Candyflossin. Oikean paksua matskua.. Bengaline tuommoinen olisi varmasti mukavampi ja imartelevampi (ja vähemmän kuuma kunnon kesäilmoilla!).

  Suosittelen ehdottomasti Sulokasta. Itsekin haluan panostaa suomalaiseen kotimaiseen käsityöhön. Nimimerkillä omista kaksi Sulokkaan laukkua ja yhden clutchin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon käynyt niitä hipelöimässä siellä pariin otteeseen ja yhdestä mallista jos vähän muokkaisi korkeamman ja tekisi taskun tilalle rusetin, niin siinä olisi täydellinen laukku :) Mustaa mattanahkaa tai kiiltonahkaa, niin voila.

   Poista
 2. Ihanaa kun sait vihdoin hameesi! :) Tuo malli on aivan ihana <3 Mulla ei oo koskaan ollut tuon mallista hametta, vois olla hassun näköinen mun päällä :D Mutta sopii mahtavasti tuon paidan kanssa, todella kiva asu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään tästä kovasti, vaikka onkin aika armoton :)

   Poista
 3. Siis vau! Upeita kuvia ja ai että toi asu on kyllä kuuma <3

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. You look amazing in this skirt, love red and black together! No way I could pull of that skirt so beautifully like you are! Also I'm loving those shoes! xo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! For a while I couldn't wear those shoes, because I had trouble walking with shoes that didn't have any kind of straps, but now I've learned to wear them and will need to wear them more often :) xo

   Poista
 5. Tiiäkkö, taisin juuri rakastua tohon kynähameeseen! ♥ ;O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä voi olla rakastamatta! Vielä löytyy kokoja Collectifilta puoleen hintaan yllättävän paljon, vaikka on näin ihana yksilö kyseessä :)

   Poista
 6. Tuo punainen hame näyttää kyllä tosi hyvältä! Katselin että se olisi vielä tarjouksessakin tuolla Collectifin sivuilla ...<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain hankkimaan, on ehdottomasti rahansa arvoinen myös täysihintaisenakin, vaikka tokihan se alesta kannattaa napata :)

   Poista
  2. Tilasin hameen :D Ollaan sitten samiksia

   Poista
 7. Va va voom! A very grown-up outfit, I love it. Good to hear you're supporting local businesses. Sometimes over-priced tea tastes better! xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I agree! Especially since they're made from real ingredients and not just artificial flavours :)

   Poista
 8. IIIIiiihana hame! Minä niin rakastan punaisia hameita. :)

  Ja samaa mieltä niistä pitkistä halkioista, niin ärsyttäviä ja tarpeettomia! Mikään ei ole niin turhauttavaa, kuin se, että ostaa kivan, vartalonmyötäisen mekon ja joutuu sitten käyttämään jotain mustaa alushametta, ettei perse vilku halkiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes huomannut, että kaikissa niissä on niin korkea halkio, kun käytin niitä talvella töissäkin. toki alla oli paksut sukkahousut, ettei sieltä mitään näkynyt, mutta ihme kun ei tullut sanomista. Toisaalta olin töissä miesten kanssa, että tuskinpa se heitä haittaa :D En tosiaan ennen tätä yritystä huomannut, että pinkissäkin mekossa halkio hivelee pebaa. Pitänee varmaan ommella se huomattavasti pienemmäksi, kun se kuitenkin joustaa niin, ettei halkiolle olisi tarvetta ollenkaan.

   Poista
 9. o-m-g ihan sika hienoja kuvia 8)! ♥ toi hame ja toppi on aivan ihanat!

  VastaaPoista
 10. Hei, peukut siitä että pyöräilit tossa asussa! :D Tosi upea kokonaisuus, tykkään tosta topista paljon! :) Alelöydöt on jotain parasta.

  ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo toppi on minunkin suosikkejani, kun se on niin ryhdikäs. Ainoa huono puoli, että vaatii just tietynlaiset rintariivit alleen, että istuu oikein, että jos ne yhdet ainoat oikeanmalliset on pesussa, niin sitten tätä ei käytetä :D

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Eikö olekin? Kuuluu ehdottomasti suosikkeihini :)

   Poista