lauantai 6. elokuuta 2016

My first Lindy Bop dress

Minulle tulee Opheliasta mieleen kolme asiaa: kaunis nimi, Ophelia-maalaukset ja Lindy Bopin samannimiset mekot. Koska hukkuvia naisia kuvaavat Ophelia-maalaukset ovat jokseenkin häiriintyneitä, ei puhuta niistä enempää ja keskitytään Lindy Bopin Opheliaan, ensimmäiseen mekkoon, jonka olen heiltä ostanut.
Minulla on aina ollut enemmän ja vähemmän ennakkoluuloja Lindy Bopia ja varsinkin heidän mekkojaan kohtaan. Mallien päällä näytti monesti siltä, että mekkojen vyötäröt ovat lähempänä kainaloa kuin vyötäröä, eikä se suoranaisesti houkuta pitkäselkäistä naista ostoksille. Helmatkaan eivät ole olleet oikeastaan missään mekossa täyskelloja ja se on minulle yksi iso syy jättää mekko ostamatta, koska rakastan alushameita ja haluan käyttää niitä likipitäen kaikkien mekkojen kanssa. Mitä minä tekisin mekolla, jonka alle ei mahdu alushametta?

Sitten kävi niin, että kun selailin Lindy Bopin jättialennuksia, törmäsin tähän Antique Rose Ophelia-mekkoon. Olin silmäillyt sen kaunista printtiä jo aiemmin, mutta kun en ole koskaan nähnyt yhtään imartelevaa kuvaa kyseisestä mekosta, olin aina sivuuttanut sen kaikkine sisarineen. Helma ei näyttänyt missään määrin kauniilta mallin päällä, mutta kun huomasin tämän maksavan alennuksessa vain 16 euroa, totesin mielessäni, että nyt jos ei koskaan ja lisäsin tämän ostoskoriin.

Eilen aamulla Matkahuollon täti soitti, että meillä olisi sinulle paketti ja tajusin heti unenpöpperöisenäkin, että sieltä ne nyt tulevat - viisi neulepaitaa (kyllä, luit oikein), hame ja ihkaensimmäinen Lindy Bopin mekkoni. Kuljetusfirman setä kävi kippaamassa minulle paketin, painelin jatkamaan kauneusuniani ja parin tunnin päästä nousin ylös sovittelemaan uusia vaatteitani. Ja arvatkaas mitä?

Mekko ei ole ollenkaan niin kamala kuin luulin, ei ainakaan verrattuna samassa paketissa tulleeseen 7 euron alushameeseen (joka oli tosiaankin vain hintansa arvoinen). Se istuu erittäin hyvin, vyötäröllä ei ole yhtään tyhjää, eikä se ole kainaloissa, rintamus ei kiipeä rintojen päälle, eikä myöskään ole yhtään väljä toisin kuin Dorelia-toppini, jossa on samanmallinen miehusta. Mekossa ei oikeastaan ole muuta vikaa kuin tuo helma, jonka täytyy olla kaikista hameistani ja mekoistani epäimartelevin. Malli näyttää siltä kuin se kadottaisi tyllihameesta huolimatta lantion kokonaan, koska se levee vasta vähän alempaa, joten vyötärökään ei pääse korostumaan. Miehusta taasen näyttää kapealta, jonka vuoksi kaltaisellani päärynälläkin näyttäisi olevan valtavat hartiat...
Siis, katsokaa nyt tuota helmaa. Yleensä ihmiset eivät varmaan kiinnitä hirveästi helman muotoon, mutta en pääse yli siitä, että helma alkaa leventyä vasta lantiolta, jonka ansiosta tällä on lantion kadottava vaikutus. Ei sen tietenkään pitäisi haitata, että leveä perseeni näyttää vähän pienemmältä, mutta kun vyötärö näyttää vyöstä huolimatta leveämmältä kuin onkaan.

Ja siitä huolimatta tykkään tästä mekosta. Hintaansa nähden tämä on erinomainen, printti on ihana, kangas on pehmeää hieman joustavaa puuvillaa, eikä mekko ollut edes paketista otettaessa kovinkaan ryppyinen vaan suoraan käytettävissä. Mekossa on myös taskut, mutta nekin on sijoitettu jostain syystä lantion alapuolelle, eikä niihin mahdu esim. isoa älypuhelinta, mutta ainakin tässä on taskut. Ja tuo printti, joko mainitsin sen? Se on aivan ihana! Olen monesti urputtanut, että en tykkää kukkaprinteistä, mutta tämä printti on täydellisen värinen ja mallinen ja tuo miehustan värikin on niin faaabulous, että en pääse yli siitä ajatuksesta, että tästä saattaa tulla kovassa käytössä oleva arkimekko minulle. Ainakin siihen saakka että tulee talvi ja pääsen käyttämään niitä lukuisia Lindy Bopin neuleita, joita olen kesän aikana hamstrannut. (Valehtelematta niitä on lähemmäs kymmenen.)
Ulkoilutin eilen myös uusia aurinkolasejani, jotka ovat Collectifin Lana-mallia. Näiden kanssa kävi vähän niin, että kun vanhat valkoiset aurinkolasini hajosivat, ajattelin, että ostan uudet hieman isommat tilalle. No, nämä ovat vähän enemmän kuin hieman isommat ja aiheuttivat erityisesti Paawossa valtavia nauruntyrskähdyksiä. Onhan nämä ihan jäätävän kokoiset, mutta koska maksoin niistä niinkin paljon kuin 5.25 £ Collectifin -50 % alessa, minähän käytän näitä.
Käytössä oli myös nämä Olavinpäiviltä ostetut kahvikuppikorvakorut, jotka ovat Pipsikin. Ne eivät ole yhtä ihanat kuin monet Elvarin kaulakorut, mutta ajattelin, että näille kyllä löytyy käyttöä monenkin asun kanssa, joten ostin nämä aika pitkälti ensisilmäyksellä. Hintaa oli kympin.

Hiuksien kanssa oli vähän lazy hair day, tai tarkemmin sanottuna tuli äkkilähtö. Tarkoitus oli tupeerata päällihiukset ja taivuttaa latvat, mutta hiukseni olivat jo entuudestaan näin postireissun jäljiltä (jep, eilen oli melkoinen karkkipäivä, kun sain molemmat aleostospakettini), eikä minulla ollut aikaa ruveta suhraamaan kihartimen kanssa, joten lähdin sitten näin. Tuli vähän tahtomatta pienet Elsa-vibat ja tulin myös todenneeksi, että tarvitsen sellaisen kivan vaaleanpunaisen hiusrusetin, ettei tarvitse kulkea suttuisen ponnarin kanssa ihmisten ilmoilla. Minulla oli punainen rusetti, mutta se kuoli, koska tukkani on kaikesta vaalentamisesta huolimatta yhä kohtuullisen paksu.
Dress: Antique Rose Ophelia by Lindy Bop
Belt: Collectif Martha
Petticoat: Hell Bunny
Shoes: Lola Ramona
Necklace: Collectif

Ostin samassa paketissa tosiaan myös pinkin alushameen, koska se maksoi vain 7 euroa, mutta se oli niin kertakaikkisen kamala, että tungin mekon alle kuvassa näkyvän vanhan Hell Bunnyn alushameeni. Muutkin Lindy Bopin asiakkaat ovat varmasti huomanneet, että he suosittelevat sivuillaan 26" alushametta moniin mekkoihinsa, mutta että se on aivan liian pitkä. Tämän mekon kanssa Hell Bunnyn n. 23" alushame oli juuri passeli ja se Lindy Bopin oma alushame aiheutti minussa sellaisen itkeäkö vai nauraako -reaktion. Olen monesti parjannut Hell Bunnyn alushameita karheiksi, mutta Lindy Bopin alushameeseen verrattuna ne ovat kuin pehmeitä untuvapilviä. En ole koskaan kokeillut niin karheaa tylliä - aivan kuin hame olisi perunasäkkikankaasta tehty!

Jos joku pohtii kuvien outoja filttereitä, niihin on kaksi syytä: ensinnäkin valtaosassa näistä kuvista valotus meni jostain kumman syystä totaalisesti perseelleen ja kaikesta säätämisestä huolimatta näytti yhä kummalliselta ja toisekseen, kun mekon nimessä on sana Antique, koin asialliseksi säätää kuvia vähän enemmän vintagetyylisiksi.

Puhuin tässä postauksessa siitä kuinka paljon tykkään Nik Collectionin kuvasäädöistä ja kuinka ne pelastavat monesti vähän pilallekin menneet kuvat käyttökelpoisiksi. Otan kaikki kuvat raakamuodossa ja säädän niihin aina valot ja värit itse mieluisikseni, mutta aina ei säätämisestä huolimatta lopputulos miellytä silmää ja silloin tällaiset kivat pienet efektit tuntuvat hyvältä vaihtoehdolta. Paitsi jos käy niin, että tallentaa ja sulkee kuvan ja unohtaa mitkä säädöt siinä oli, eikä saa muihin kuviin enää samanlaisia, kuten minulle käy ihan säännöllisesti. Tyhmästä päästä kärsii koko... postaus?

No, mutta mitäs tykkäätte Opheliasta? Onko teillä Lindy Bopin mekkoja?


In English:

The word "Ophelia" brings three things into my mind: it's a beautiful name, a dress model by Lindy Bop and some very disturbing paintings depicting drowning women are also called Ophelia. Since I'm not very into suicides by drowning, let's talk about Lindy Bop's Ophelia in Antique Rose Print.

I bought this beauty from Lindy Bop's sale for 16 euros and it's my first ever Lindy Bop dress. I've always been hesitant about buying their dresses, because on most of the dresses the waistline seems to be way above the natural waist, but this dress sits on my 172 cm tall frame quite nicely. The bust isn't as big as in the Dorelia top and the waist sits perfectly. Basically the only thing I don't like about this dress is the thing that put me off from buying this in the first place: the skirt is only semi-swing.

I'm the kind of person that needs a full circle skirt and a massive petticoat, but this dress has so slight flare that the skirt barely takes in even a medium sized petticoat (I'm wearing a Hell Bunny one here). Also on Lindy Bop website they state that a 26" petticoat is recommended with this dress, so I bought one (because it cost like 6£), but it's way too long for this dress. My Hell Bunny petticoat is around 22-23" and it's the perfect length. A little too big for the skirt, but a good length.

The skirt flares on the hips (not from the waist), basically making even my large hips disappear completely. Some people would be flattered to have their butts looking less... voluminous, but at the same time you don't get that defined waist you would get with a proper swing skirt. Even the pockets are below my hips and therefore feel a bit weird, but regardless of the skirt issue I actually like this dress. It has a very pretty print, pretty colors and it sits well, so I have a feeling I'll be wearing it a lot on my casual days. (Probably without a petticoat though.)

Other new things I'm wearing in this post, are those coffee cup earrings I bought the market last week and the Lana sunglasses by Collectif. My other white pair of sunglasses broke so I thought I'd buy a pair that was slightly bigger... Well, turned out that the Lana sunglasses are WAY bigger. I mean, look at them. They're huge! But at the same time kind of cute, I guess, so I'll be wearing them despite looking rather ridiculous.

I had a plenty of trouble with these photos, because the lighting turned out quite funky on most of the photos, so I applied some filters to make them look at least half decent. I think that vintage-ish feelings suits the dress name, or at least the Antique part in it. I always take RAW-photos and adjust the colors, lighting, contrast and brightness by myself, but sometimes now matter how well I adjust them, they need something more and that's when things like the Nik Collection come in handy. Except if you forget to save the good settings and all photos end up looking different anyway...

Well, what do you think about Ophelia (the dress, not the paintings!) and do you own any Lindy Bop dresses yourself?

11 kommenttia:

 1. Mä niin tykkään kukkakuosista ja tuo mekko on kyllä just semmoinen mistä pidän <3 Ja sopii sulle hyvin! Tuo helma on tosiaan hassu kun alkaa leventyä vasta lantiolta! Mutta muuten ihan täydellinen, kiva kun säkin tykkäsit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mekko on kyllä kiva helmasta huolimatta :)

   Poista
 2. Miulla on jotain Lindy Bopin mekkoja, kun halvalla saa. Yllättävän hyvälaatuisia ne ovat hintaansa nähden. Hihansuut voisivat olla vähän väljempiä.

  Lindy Bopin neuleet ja sitten ne Peggy-hameet ovat <3 Edullinen hinta, ja napakka muttei liian raskas kangas, joka ei kuitenkaan lähde tuulen mukaan. Ja helmaa on tarpeeksi tälleen pitkällekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin oon harkinnut ostavani niitä Peggy-hameita, kun ovat ilmeisesti huomattavasti parempaa materiaalia kuin Hell Bunnyt, mutta ei ole ollut alennuksessa ja pääasiallisesti on tullut testailtua noita aletuotteita. Tässä Opheliassakin on hieman ahtaat nuo hihansuut/hartioiden alue, mutta ei onneksi häiritsevästi. Luulisin, että hihallisissa mekoissa saattaisi käydä käsivarret ahtaaksi.

   Neuleet on muuten hyviä, mutta vyötärölle ja erityisesti selkään jää oudosti tyhjää erityisesti noissa neuletakeissa. Jos käyttää hameen kanssa ja työntää hameen alle, niin ei haittaa, mutta mekon päällä näyttää vähän kummalliselta.

   Poista
 3. Mulla on yks Ophelia ja tykkään siitä kovasti nimenomaan kukkakuosin ja semmoisen vintagemaisen keltaisuuden vuoksi. Miehus on todella imarteleva, mutta tosiaan vyötäröt on kaikissa Lindy Bopeissa vähän oudossa kohdassa olleet ja eniten myös harmittaa tuo helma kun on todella outo. Mua ei haittaisi yhtään puolikellokaan helma, mutta juuri kun noissa laskeutuu vasta lantion alta se kello niin ulkomuoto on vähän epäimarteleva ja häiritsevä.

  Mutta siitä huolimatta niin kauniisti sopii sule tuo mekko väreineen ja kuosineen. Eipä ollu enää mitää kiva (ainakaan mun koossa) Lindy Bopin alesta jäljellä, mutta ehkä hyvä niin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli vyötärö onneksi hyvässä kohdassa, mutta en nyt tiiä onko tuo miehusta kovin imarteleva. Se kun pakottaa rinnat lähelle toisiaan, tai luo ainakin illuusion siitä, niin näyttää rintakehä leveämmältä kuin onkaan.Onneksi se on sentään oikealla kohdalla, jäisi käyttämättä, jos tuo sauma tulisi rinnan päälle niin kuin joillain on tullut. :/

   Mekko on muuten kyllä ihana, kuosi ja värit varsinkin, mutta tuo helma on tosiaan murheenkryyni. En ymmärrä miksi se on niin pieni, kun joissain tuotekuvissa se näyttää täyteläiseltä.

   Poista
 4. A lovely outfit - it suits you. I do not have any Lindy Bop dresses myself

  VastaaPoista
 5. Ophelia on tosi kaunis mekko! Mieki kahtelin tuota samaa eri kuoseissa, mutta päädyinkin arkisempiin vaihtoehtoihin. Tein ensimmäisen LindyBop tilauksen viime viikolla ku alet oli nii hyvät, mie en oo koskaan tilannut heiltä mitään. Itellä osui kaikki tilaukset nappiin, mutta sisko tilas samalla kaks mekkoa koossa 8, koska kokotaulukon mukaan ne sopivat hälle parhaiten. Kas kummaa, ne olivatkin järkyttävän isoja eivätkä ollenkaan vastanneet taulukkoa. noin 8 senttiä lähti yhteensä sivuilta molemmista mekoista, ja minä tietenkin jouduin ne pienentämään. Harmittaa nuo kokotaulukot, kun ne eivät aina pidä paikkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin tämä oli vasta toinen tilaus, tilasin edellisistä aleista myös hirveän läjän yläosia, kun sai halvalla :) Eka mekko heiltä ja tämä osoittautui hyväksi, vaikka tuo helma häiritseekin.

   Outoa, että oli koko 8 niin iso, mutta käytännössä voi sanoa, että heidän Made in Britain mallisto on huomattavasti isompaa kokoa kuin normivaatteet. Ainakin tietyt mallit ovat olleet isoja (mitä olen muilta sivuilta lukenut ja mitä serkulla on kokemusta). Lindy Bopillakin on vähän harmillisesti vain yksi kokotaulukko, eikä juuri vinkkiä siitä onko joku malli isompaa kuin toinen, kuten monilla muilla, mutta itse olen tosiaan googlannut muilta sivuilta löytyykö samoja tuotteita ja sieltä yleensä löytyy vähän vinkkeliä vaatteen oikeasta koosta.

   Poista
 6. You took the plunge! I think it's a very pretty dress on you, and the not-quite full skirt is great for windy days as there's less chance of it ending up around your neck! The item I'm most admiring in these photos though is that pair of Lola Ramona shoes. They are divine. Did you get them locally or order them online somewhere?? I need a pair!! xx

  VastaaPoista
 7. Thank you for sharing the information that really matters to me, I also have a website that shares the information about your daily life you can visit my site when you can thank you very much.

  VastaaPoista