lauantai 19. joulukuuta 2015

Loska lotisee, mutta onneksi kohta on joulu

Ostin tänään viimeiset joululahjat ja nyt voi sanoa, että joululahjabudjetti on karannut tänä vuonna ihan täysin käsistä. Tuhlasin enemmän toisiin ihmisiin kuin itseeni!
T. Materialisti

Yleensä pidän hyvänä joululahjabudjettina n. 20 € ystäville, vanhemmille ehkä enemmän (ja puolisolle), mutta nyt ollaan vedelty aivan toisissa sfääreissä niin ystävien ja sisarusten kuin poikaystävänkin osalta. Töissä olosta on ollut hyötyä tälläkin alalla, koska mikä parasta, laitoin säästöönkin rahaa eikä ole tarvinnut ottaa kaikkea vielä takaisin käyttöön :D Vähän vähemmälle jää tililtä toiselle rahan siirtely tältä kuulta.
Monissa blogeissa on viime hetken joululahjavinkkejä ja niitä on jaeltu ympäri kuukautta. Sanonpa sen, että miehille on vaikea ostaa mitään ja varsinkin sellaisille, joilla on jo kaikkea (lue: iskälle). Naisille on niin paljon helpompaa ostaa lahjoja, koska valinnanvaraa on valtavasti. Katsokaa nyt vaikka kauppojen joulumyyntejä: 90% tuotteista on suunnattu naisille ja lapsille. Kuka nyt ei tykkää pörrösukista ja tohveleista ja yöpaidoista ja olopuvuista?
Paitsi jos niitä saa joka joulu. Minä tosin kelpuutan jokavuotiset sukkahousut, pörrösukat ja yöpuvut, koska vaikka ostan niitä itsekin, ne on yleensä ostoslistalla viimeisenä. Tätä ajatellen minulla itselläni on tapana ostaa ihmisille sellaisia lahjoja, joista tiedän, että he tykkäävät, mutta eivät suurella todennäköisellä viitsi/muista/kehtaa ostaa itse.

Väittelin kuluneella viikolla työkaverin kanssa lahjojen antamisen ideologiasta ja siitä miten monien mielestä joulu on joko ihana tai sitten kamala kulutusjuhla. Materialistina minä tietenkin pidän joulusta, mutta en osta joululahjoja siksi että on pakko, vaan siksi että haluan antaa (ja saada) lahjoja. Minua itseäni lahjat ilahduttavat hirveästi, joten haluan ilahduttaa muita samalla tavalla. Tunnustan, että tämä toimii myös negatiivisessa mielessä ja harmistun kun poikaystävä ei jaa ideologiaani vaan suhtautuu puolivillaisesti lahjojen ostamiseen ja jättää viime tinkaan lahjan hankkimisen. Ketään ei pitäisi pakottaa lahjojen ostamiseen, mutta jos tietää puolison odottavan lahjaa (ja odottaa sellaista itsekin), niin silloin voisi ihan rakkaudesta ilahduttaa, eikä niin että viime tingassa jouluaaton aattona sutaisee kunhan jotakin, tai sitten ei ollenkaan ja pahoittaa toisen mielen. Lahjomattomuus tietysti toimii hyvin, jos molemmat on samalla viivalla, mutta minä kyllä suivaannun, jos se ihminen, jolle alan suunnitella lahjaa hyvissä ajoin ennen syntymäpäivää/joulua, ei itse uhraa ajatustakaan minun ilahduttamiseeni kuin melkeinpä pakon edessä, vaikka odottaa kuitenkin itse saavansa lahjan - ja saakin. Vastineeksi minä odotan, että syntymäpäivillä ja jouluna avokki muistaa minua muutenkin kuin viemällä roskat vapaaehtoisesti.
Asiasta toiseen, meillä oli tällä viikolla jopa lunta, mutta tällä menolla sitä ei ole enää huomenna, koska näissäkin kuvissa tuli käveltyä kymmenen sentin loskassa varpaat märkinä. Miksi minusta tuntuu siltä, että aina viikolla on hyvä sää, mutta kun tulee lauantai, on pimeää ja kurja sää? Näin on ollut jo monta viikkoa, että viikolla on kirpakka pikkupakkanen ja jopa aurinkoista, mutta kun lauantaiaamuna avaan verhot, on ulkona sen verran pimeää, että pitäisi melkein laittaa valot päälle heti aamusta. Mietin jo että pitäisikö alkaa raahata kamera töihin ja lahjoa kotitekoisella karpalotoffeella joku työkavereista ottamaan pari räpsyä lounastauolla, mutta kun seura on sellaista, että jo kymmeneltä alkaa natkutus, että joko saa mennä syömään, ei lounastauosta liikene sekuntiakaan turhuuksille. Ja lounaastahan liu'utaan puolen tunnin päästä jo päiväkahveille, niin se siitä sitten.
Dress: Collectif Regina in navy
Cardigan: M.A.K from Pinup Girl Clothing
Boots: Gabor
Necklace & Earrings: Gifts from mah mom
Lip paint: Peachy Keen by Le Keux Cosmetics
Lumet tuli tällä viikolla keskiviikkona ja oli ihana kiljua työpisteeltä, että lunta, lunta! Ihanaa oli myös kävellä kotiin pehmeässä lumessa ja vielä takaisin kaupunkiin katsomaan Star Wars: The Force Awakens. Lykkäydyin työkavereiden ja heidän poikiensa seuraan, koska kukaan kavereista ei lupautunut katsomaan elokuvaa kanssani ja vaikka olisin voinut odottaa parikin viikkoa sen katsomista, vaadin sen lupauksen, että myös mennään eikä niin että odotan, odotan ja odotan ja sitten leffa ei enää olekaan esityksessä. Been there, done that.

Uusi Star Wars oli hyvä, mutta myös paha. Ei siis missään nimessä huono vaan eeeeeevul. Harmittaa, että en voi vaahdota asiasta kenenkään muun kuin työkavereideni kanssa. Pidin siitä, että se oli tehty vanhojen elokuvien tyyliin, mutta istuimme liian lähellä ruutua, joten katsoin 3D-tekstejä pahasti kieroon. Ensi kerralla menen takariviin niin ei rasita niin pahasti silmiä, tai sitten suosin suosiolla 2D-elokuvia.
Tänään puolestaan käytiin poikaystävän siskon kanssa kaupungilla kuvaamassa ja tosiaan viimeisillä lahjaostoksilla. Silittelin torilla ollutta poroa tänäkin vuonna, mutta nyt se ei tykännyt rapsuttelusta ja melkein tökkäsi minua sarvellaan. Ei saatu kuviakaan, koska ei viitsinyt jäädä viivyttelemään ulos litimärissä kengissä. Ilmaiset riisipuurot tuli kyllä hotkittua, oli namia.

Jouluun on enää muutama päivä aikaa ja yksi lahjoista on vasta matkalla, vaikka tilasin sen jo kaksi viikkoa sitten. Odotan sitä kuin tuli hännän alla ja kävin jo ärhentelemässä lähettäjällekin, että missä paketti kuppaa, mutta vastaukseksi tuli suurin piirtein vain: "Please bare with us."
Osa lahjoista vaatii paketointia, joka onkin tavaramerkkini - se lahja, jossa on kaikista eniten ylimääräistä paperia ja epämääräisiä ruttuja, on minulta :D


Rakkaudella,
Maawo

P.S. Dem birds.

In English:
I bought last Christmas presents today and I have to say my budget went over the board by a lot, but hopefully it's worth it. I try to buy presents I know people like, but wouldn't probably buy by themselves. I also hope to get similar presents myself, but sadly my boyfriend doesn't share my thoughts and never buys my present in time if he buys one at all. That makes me sad and mad, since I think that if you have someone you care about and know they enjoy getting presents, you should make them happy at least twice a year on birthday and on Christmas. I mean I know my boyfriend wants a birthday and a Christmas present himself so I start planning them well beforehand, but he doesn't do the same for me voluntarily. I basically have to point out what I want and tell him to get it, but I'd much prefer to get a surprise present - something that I like, but wouldn't probably buy by myself.

It snowed this week, but it's probably gonna melt away by tomorrow morning since the weather is bad already. It was quite uncomfortable to walk around in wet shoes, but since I can't take pictures for my blog during the week, I have to do it on weekends. During work days the weather is nice and sometimes even sunny, but when comes Saturday, it's raining and so cloudy you practically need to have lights on all day long. It's never good weather on weekend.

On Wednesday I went to watch the premier of Star Wars: The Force awakens with my co-workers and enjoyed it up to the point I'm sad I can't talk to anyone about it, because none of my friends have seen it. The movie was so good, but so evil! I like how it was very much like the original movies although I also like the newer movies everyone hates.

So yeah, I'm quite ready for Christmas. Obviously we need to clean our apartment, and one of the Christmas presents is still on it's way although I ordered it two weeks ago. When I inquired about its whereabouts, I got an answer that basically said "please bare with us", because it's almost Christmas. Well, I hope it arrives in time.

4 kommenttia:

 1. Kiva että sinne on tullut lunta! Täällä vaan sade jatkuu :D Minä en joulusta pidä vaikka materialisti olenkin. Kaikki perinteet ahdistaa ja sellainen joulun tavanomainen kuvailu on ihan kamalaa :D Niitä saa kauheasti lukea nyt joulun alla blogeista. "Äidit puuhastelevat aamuvarhain keittiössä ihanalta tuoksuvan jouluruuan parissa kun lapset leikkivät kuusen alla kynttilöiden valossa" Nousee karvat pystyyn! No joo, lahjoja on kiva saada ja ostaa mutta ärsyttää että se kaikki tapahtuu jeesuksen muistolle, vaikkei kukaan edes ajattele enää niin. En tykkää tuollaisista muovautuneista perinteistä joita vietetään ihan väärien syiden vuoksi :D Ehkä vaan ajattelen liikaa. Joulussa hyvää on sen jälkeiset alennukset!

  Pääsisinpä minäkin silittämään poroa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täälläkään enää jouluna lunta ollut ja aika pitkälti näiden kuvien jälkeen ne sulivatkin pois. Juuri sopivasti, ettei tarvinnut enää toisia kenkiä kastella.

   Minäkin tykkään joulun jälkeisistä alennuksista, mutta harvoin ne asiat, joita haluan, ovat olleet alennuksessa. Minulle joulu on perinteistä ylensyöntiä ja jouluruokia, perheen kanssa oloa ja Samu Sirkan joulutervehdys :D

   Poista
 2. Vau mitkä vaatteet ja hiukset! Toi tukan mitta pukee sua tosi hyvin :) eksyin blogiisi ja selailin huvikseni postauksia pidemmän ajan takaa.

  Hyvää joulua sinne!

  VastaaPoista