lauantai 12. joulukuuta 2015

Katse sinne missä aurinko paistaa

Kyllästyin sitten lopultakin Suomen surkeaan säähän ja lähdin reissuun lämpimään.
So I finally had enough with Finland's shitty weather and left on a vacation.
Ensimmäiseksi suuntasin tietenkin etelän rannoille, koska pitäähän sitä aurinkoa saada.
First I headed south, where the sun actually shines.
Seuraavaksi piipahdin kaupunkilomalla Keski-Euroopassa.
Next I took a tour in Central Europe.
Välissä kävin kiipeilemässä vuorilla ja ihailemassa maisemia.
Afterwards I took a detour in the mountains and admired the beautiful scenery.
Koska paikalliset puistot on enemmissä määrin pyllystä ainakin näin talvisaikaan, kävin myös rentouttavalla retkellä puistossa. Ja koska olin nyt sopivasti reissussa, hommasin uuden kämpänkin, jonne paitsi mekkoni, myös valtava egoni mahtuu.
I also had to take a stroll in a park and take pics, because that's what I do. While I was at it, I also bought myself a new apartment large enough to contain both my dresses and my ego.
James, bring me some tea!
Ja sitten todellisuudessa passini umpeutui pari vuotta sitten ja ainoa asia, joka on matkustanut, ovat kuvissa ylläolevat vaatteet, jotka matkasivat oikein Ameriikasta asti Suomeen. Kaikkien näiden vuosien ja epäröinnin jälkeen minä sitten lopulta ratkesin kuitenkin tilaamaan Yhdysvalloista Pinup Couturen sivuilta. Black Friday ehti hurahtaa ohi ilman suurempia ostoksia, mutta auta armias kun tuli Cyber Monday ja -35% ale Pinup Girl Clothingin sivuilla, niin sinne meni rahat niin, että upposi. Tullikin rokotti reilulla satasella jo entuudestaan joululahjabudjetin repsahdettua kärsinyttä tiliäni.
Tili tuli, tili meni, joku välistä sen veti, ja sitä rataa...

In reality my passport expired few years ago and the only thing that has been traveling in my life was a parcel of clothes I bought from Pinup Girl Clothing. After avoiding buying from the US for several years I finally decided to try my luck on Cyber Monday when everything was on -35% sale. In the end I didn't save much since the customs hit me with huge fees, and after using so much money on Christmas presents my account is running very low on funds.
Reality is so not fabulous.
Paketti saapui Suomeen alle kahdessa viikossa. Tilasin maanantaina ja seuraavan viikon tiistaina paketti oli jo Suomessa FedExin tullauskonttorissa. Huomasin tämän tosin vasta keskiviikkona, joka oli annettu saapumispäivämääräksi, että ylittivät odotukseni tässäkin. Tullattuani paketin ja kiukuteltuani FedExin erittäin joustamattomista toimitusajoista paketti toimitettiin eilen töihin ja kotona pääsin sitten sovittelemaan ihania uutuuksiani. Ei tarvitse enää tahtomattaan murhemursukseni joutuneen työkaverin kuunnella valitustani ennen kuin löydän jonkun toisen aiheen. (Anteeksi, yritän kyllä hillitä itseäni!)

My parcel arrived in two weeks. I placed my order on Monday and my parcel was in Finland on next Tuesday. After paying custom fees and sending angry mail to FedEx about their inflexible delivery times, my order was delivered on Friday ending my endless complaining about FedEx. Finally my co-worker(s) can work in peace until I find another subject to complain about. (I'm sorry already!)
Kyllä nyt kunnon nörttitytöllä pitää olla muistikammoista tehdyt korvikset! Pekka Saleniuksen käsityötä.
Ylläni on musta Jayne-mekko, jonka hommasin myös vaaleansinisenä, vaikka kesästä ei ole tietoakan. Mekko on hieman joustavaa puuvillasatiinia ja se on kokonaan vuorattu silkkisen pehmeällä satiinilla, joten helma ei kiipeä kävellessä. Ei sillä, että se mahtuisikaan kiipeämään, koska se ottaa tehokkaasti kiinni takalistoni kohdalta ja takana oleva halkio on niin pieni, ettei se oikein anna liikkumavaraa sekään. Yläosa on samanlainen kuin Jenny-mekossa, eli pehmeät luut rintamuksessa ja säädettävät olkaimet, mutta bonuksena mukana tulee myös vyö. Nyt minulla on näitä vöitä neljä, kaksi tismalleen samaista mustaa (toinen tuli Amanda-mekon kanssa), yksi vaaleansininen toisen Jayne-mekon kylkiäisenä ja tummanpunainen, josta tilasin erikseen, että on sitten millä asustaa. Olen vähän kyllästynyt asustamaan mekkojani aina paksuilla vöillä, joten hyvä saada vaihtelua. Voi jättää mekkojen ostamisen vähemmälle, kun on enemmän asusteita, joilla luoda enemmän erilaisia asuja samoista mekoista.

Neuletakki on merkiltään M.A.K ja tehty Kiinassa, mutta se on hyvälaatuista ja pehmeää sekoitekangasta, joka tuntuu erittäin mukavalta päällä. Otin riskin ja ostin saman neuleen neljässä eri värissä (baby yellow, sinappi, magenta ja fiesta orange), että on vaihtelua tälläkin osa-alueella. Olisin ostanut vielä punaisena ja mustanakin, mutta ne olivat loppuneet jo Black Fridayn aikana.

PUG:in vaatteissa olen yleensä kokoa M, mutta neuletakit (ja boleron) otin koossa S, koska minulla ei ole mitenkään poikkeuksellisen leveät hartiat ja neuletakit ovat erittäin joustavia. Jos joku on kuolannut näiden oikeasti lyhyiden neuletakkien perään, niin voin lämpimästi suositella. Toki minun pituudellani (172cm) nämä yltävät kiinni ollessa vain juuri ja juuri rinnan alle, eivätkä 50-luvun tyylisesti vyötärölle, mutta lyhyemmille ihmisille ja isommassa koossa näillä saa varmasti juuri sen oikeaoppisen pituuden aikaan. Toisaalta tämä Jayne ja Jenny-mekko ovat enemmän 60-luvun alun tyyliä, mutta ei se haittaa, koska minä en ole niin kovin rajoittunut tyylini kanssa vaan pukeudun siihen mikä on mielestäni kaunista/hauskaa/hölmöä/siistiä.
Simple as that.

I'm wearing Jayne Dress which I also bought in baby blue. It's slightly stretchy cotton sateen and fully lined in divine satin. Because of the lining it doesn't climb up my legs, but on the other hands it's a bit tight on my butt and hips, so it probably even can't climb... :D
The top of the dress is exactly the same as in my Jenny Dress, with gentle boning and adjustable straps. I love the fit, it's so comfortable and fits short and tall people all the same.

The cardigan is labeled M.A.K and it's Made in China, but it's just as good quality as the dress and fits wonderfully. I'm usually a size M with PUG, but with this cardigan I opted for S since it's stretchy and I don't have particularly broad shoulders. I actually bought it in four colours: baby yellow, mustard, magenta and fiesta orange. I would have bought it in red and black as well, but they were out of stock along with baby pink.

I usually prefer 50's style clothing, but both Jenny and Jayne dress are more 60's style and I love them all the same. I'm not actually all that restricted on what I wear and in addition to fifties/rockabilly style I wear smart casual. I'm pretty sure my co-workers get a bit confused when I first wear a pink polkadot dress with a fluffy petticoat and the next day I'm wearing a pencil skirt and a smart looking black blazer. At home I look like I ran away from an asylum, but regardless of whether it fits to a certain style, it fits to my style. Simple as that.

7 kommenttia:

 1. Haha, ihania kuvia! Minäkään (tai noh, minä ja hovikuvaaja) en ole päässyt kuvaamaan kun säät ovat ihan hirveitä. Täällä meren äärellä tuulee niin jumalattomasti kokoajan, ja valoa riittää muutama tunti. Jess. Inhoan juuri tämän takia talvea. Kaikki aina luulee että Suomessa on talvella lunta. Ei ole. Paitsi jossain Äkäslompolossa. Tämä on vain kamalaa harmautta ja märkyyttä ja tuulta ja hirveää elämää. Mun Black Friday ostoksetkin tulivat myöhässä, ja noita PUGin vaatteita joudun odottamaan 29. päivään asti koska sisko kotiutuu vasta silloin Ameriikoista. Yhyy! Ei kyllä haittaa kauheasti, kun miettii minkälaiset tullit olisi siitä pitänyt maksaa..

  Sun tukka näyttää tosi hyvältä! Niin ja tuo keltaisen ja mustan yhdistelmä ja sinä. Minäkin olen pikkuhiljaa tykkäämässä kynämekoista, ja katselinkin tuota mekkoa. Hiukan ahdistaa tuo miten kireältä se näyttää (kuten kaikki kynämekot lol), mutta luulen että kesään mennessä olen jo uskaltautunut johonkin kivaan.

  Minusta tuo sun neule laskeutuu juuri kivasti. Ostin itsekin yhden, mutta valitettavasti ostin liian ison, kun ei ollut kokoja jäljellä. Ostin koska se oli joko se tai postit (koska se -35% päivä houkutteli ostamaan vielä yhden mekon) niin päätin sitten ottaa sen kun kaikki muu kiva oli loppu. Luin vasta jälkeenpäin että kannattais mennä yksi koko alaspäin, minä ostin kaksi kokoa liian ison, heh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta taitaa olla vain Lapissa ja vielä vähän kauempana Itä-Suomessa kuin missä itse asun. Miten penskana aina olikin lunta ja nyt tulee lunta hyvällä tuurilla tammikuussa?
   Minä jo epäilen, että vuodenajat on siirtyneet kuukaudella tai parilla eteenpäin: talvi tulee tammi-helmikuussa ja kevät sitten vasta toukokuussa. Kesästä on turha haaveilla ennen heinäkuuta ja syksy tulee sitten joskus syys-lokakuun välissä. Toisin sanoen meillä on yksi ainoa vuodenaika ja se on syksy, kun kesällä on samat 10 astetta lämmintä kuin keskitalvella. Juhannuksenakin on enemmän lunta kuin joulukuussa :D
   Mutta joo, toivotaan että tulisi edes vähän lunta ja pakkasta. Olisi valoisampaa ja lumessa on paljon kivempi ottaa kuvia kuin pimeässä ja märässä metikössä, jossa tulee epätarkkoja ja rumia kuvia. Tukkakin suoristuu heti kun ulos astuu, minulla oli näissäkin kuvissa kiharat ennen ulos astumista T__T

   Ja neule laskeutuu joo ihan hyvin, jos sitä ei pidä kiinni, mutta kiinni laitettaessa se on liian lyhyt, kun tykkään siitä, että se edes hipoisi vyötäröä, mutta kun ei. Tietty jos ajattelee sitä, että useimpien mekkojen vyötärö on ylempänä kuin oma vyötäröni, niin ehkä se sitten osuu "vyötärölle". :D

   Sinun liian iso neuleesi sitten varmasti hipoo vyötäröä, mutta toivottavasti se ei nyt ihan älyttömän iso ole. En minäkään näitä kiinni käytä, joten jos se jää liian väljäksi vyötäröltä, niin ehkä sitä voi sentäs käyttää auki :)

   Poista
 2. I love this outfit, and the fantasy travelling is brilliant! Such a shame about the customs charges, that always puts me off ordering from America. x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeah, I've been worried about custom charges as well, but since I got everything on sale, I think it was worth it. Sure I wished my parcel would not get stuck in the customs, but FedEx doesn't deliver until the parcel has been cleared through customs. I was also worried about how to do it, but it was surprisingly easy and if it proved out to be too difficult, they could have done it for me for a fee of ~15 euros.

   Poista
 3. Miten musta tuntuu että olen ainoa, jota tämä harmaus ei ahdista? :D Saan vaan lisää virtaa pimeästä ja kylmästä! Kaupungin valot näyttävät niin kauniilta ja ilmassa on ihanaa kirpeyttä, kun öisin lämpötila laskee niin alas. Pukeudun pinkkiin ja pompin vaan tuolla menemään. Teen pitkää päivää puvustuksen kanssa, mutta kotonakin riittää vielä boogieta. Mutta mä sitten masennun keväällä kun valo alkaa lisääntyä, jännä miten erilaisia ihmiset on! :D

  Ihana kynämekko! Mäkin tahtoisin lisää tiukkoja mekkoja, mulla on yksi pikkumusta ja yksi mustaharmaa mekko. Kaikki muut onkin sitten isoja ja hörhelöisiä :D Ja noi lyhyet neuletakit on olleet mullakin ostoslistalla, kun on niin paljon mekkoja tuollaisten kanssa käytettäviksi!

  VastaaPoista
 4. Pimeys ja harmaus, fine, mutta tuo 24/7 jatkuva vesisade ja hirmutuuli ei ole fine! Menee hermo, kun joka päivä pitää perhana sataa. Ja jos ei sada, niin sitten tuulee niin kovaa, että meinaa hiuksetkin lähteä päästä. Ja "parhaimmillaan" sataa ja tuulee samaan aikaan, minkä takia vesi tulee vaakatasossa päin naamaa. Pimeydestä ja harmaudesta minä itse asiassa nautin suuresti, mutta kunhan ei vain sataisi. Haikeudella muistelen viime joulukuuta, jolloin oli lunta :( Nyt ei ole edes pakkasta. Varmaan muutan kohta jonnekin Utsjoelle porojen keskelle, kun tykkään ihan hirmuisesti lumesta ja pakkasesta ja haluaisin kunnon talven.

  Minäkin tarvitsisin enemmän kynämekkoja ja tiukempia hameita. Tällä hetkellä omistan vain yhden tiukemman hameen ja mekon. Ja se hame onkin sitten niin tiukka, ettei kannata ihan hirveästi kyykkiä se päällä... :D Tuo neuletakki on ihanan värinen ja laskeutuu ainakin minun mielestäni ihan hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en nauti harmaudesta enkä märästä, mutta lumesta kyllä pidän ja pimeällä pakkaslumella kävelemisestä :) Muuten olen valon lapsia ja tarvitsen auringonvaloa että virtaa riittää, enkä nuupota. Tarvitsen myös sitä pakkasta, ei tätä voi edes talveksi sanoa.

   Poista