sunnuntai 6. joulukuuta 2015

It's not yellow anymore!

Ai mikäkö ei ole enää keltainen? No, tukkani tietenkin!
Kävin siis eilen kampaajalla pitkän vitkuttelun jälkeen. Kun alunperin vetäisin kertaheitolla pinkistä vaaleaksi vaalennusaineella, olin aikeissa mennä kampaajalle kellertävän tukkani kanssa jo heti seuraavalla viikolla, mutta maltoin mieleni ja ajattelin, että jospa sitten pikkujouluihin. No, pikkujoulut oli ja meni ja totuin tukkaani, eikä se niin pahalta näyttänyt jos muisti käyttää keltaisuutta taittavaa shampoota ja Color Mask Pearlia, joka antoi tukkaan kiiltoa ja tasoitti sen sävyjä - olihan hiuksissani yhä punaista vivahdetta aiemman värin osalta.

Viime viikolla sitten sain aikaiseksi varata ajan kampaajalle, koska totesin, että jouluun mennessä haluan kuivista latvoista eroon. Olisin hyvin voinut varata ajan vain hiustenleikkuuteen, koska minulla on karmaisevia kokemuksia hiusten vaalentamisesta "ammattilaisella", mutta samalla juurikasvu kaipasi vaalennusta ja minä kaipasin vaaleampia (ja tasavärisempiä) hiuksia. Tai että ainakin niistä vihreistä taktisesti kuvissa piiloon jääneistä niskahaituvista pääsisi eroon.
Sisävalo saa minut näyttämään sairaalta :D Näytän maksatautiselta.
Varasin ajan Sokoksen Hyvä Olo -kampaamoon sillä perusteella, että yhtä kallista on kaikkialla muuallakin ja että sinne minulla oli S-ryhmään liittymisen jäljiltä 15% alennuskuponki. Se alennus tuli vaalennuspalveluista, mutta vaalennuksen kylkeen otin myös Olaplex-hoidon. Hintaa tuli yhteensä n. 120€, jonka maksoin mielelläni onnistuneesta lopputuloksesta. Sain oikeasti vaaleat hiukset, joissa ei ole juuri keltaisuuden häivää. Hienoinen vivahdus on tummempaa/punertavampaa siellä missä ennenkin, mutta koska ehdin jo tottua siihen, ei se minua haittaa. Kuivat latvat lähtivät ja Olaplexin ansiosta ei ole muukaan pää ihan täyttä hamppua.

Mikä hiton Olaplex?
No, jos joku muukin lukee iltapäivälehtien julkkis"uutisia", olette varmasti nähneet Kim Kardashianin platinanvaalean vaiheen ja sittemmin SAARAn platinaisen kuontalon, jonka hän hehkutti saaneensa kertariipaisulla Olaplexin ansiosta. Googlasin uteliaana ja löysin, että se on rakennekorjaava hoito, joka tukan kuluttamisen sijaan jopa hoitaa sitä.

No onko siitä mihinkään?
Vaikea sanoa. Hiukset tuntuu samalta (eli hieman kuivalta) kuin ennen Olaplexiä, mutta ehdottomasti ei kuitenkaan huonommalta ja aika lailla tukkaa kuitenkin vaalennettiin. Aine haisi vähän liimalle, tai ainakin oletan, että se oli Olaplexiä ja hiukset tuntuivat vielä kotipesun jälkeenkin pehmeiltä ja helposti kampautuvilta. Yleensä juuri ensimmäisen pesun jälkeen, kun kampaajan hienot tökötit lähtee tukasta, huomaa onko hiuksista tullut kuivaa heinää ja voin sanoa, että ei. Oli sen 25 euron arvoista, mutta ei nämä tosiaan kyllä korjaantuneet ole ja kuten kampaaja sanoikin, oli Olaplexiä tai ei, vaalennusaine kuluttaa joka tapauksessa hiuksia. Ehkä ilman vaalennusta lopputulos olisi merkittävämpi, jos ottaa pelkkänä hiuksia korjaavana hoitona tämän.

Vaiheista en osaa kertoa oikein mitään, koska kävi niin, että kampaajani oli hiljaisempaa sorttia ja kolme tuntia sujahti siinä, että olimme molemmat tehokkaasti hiljaa ehkä 10 minuutin keskustelun jälkeen.
Taidan olla vaaleampi kuin Janina!
Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, minulla on paljon puolipitkiä ja katkenneita hiuksia, mutta en menisi syyttämään pelkästään vaalennusta siitä. Suurin osa hiuksista nimittäin katkesi shokkivärjätessä, joka ei itsessään kuluta hiuksia, mutta kun väriä kampaa/harjaa päässä, katkeilevat märät hiukset tehokkaasti. En ikinä harjaa tukkaa märkänä tästä syystä.

Kampaajan jälkeen käytiin Tallikahvila Kinskissä taas kerran. Omistaja oli tehnyt suklaakonvehteja!
Nämä on 60% ja 80% tummasta suklaasta ja ai että oli herkkua. Kermahatun päällä keikkuvassa suklaaukkelissa ei ole mitään muuta kuin sitä itseään, mutta tuossa simpukkamallisessa oli täytteenä juoksevaa mustikkatäytettä ja toisessa appelsiinitryffeliä. Tumma suklaa oli sen verran dominoiva maku, että mustikkaa ei juuri maistanut (mutta kerman maistoi) ja appelsiinitryffeli taas oli sellaista herkkua, että näistä tulisi hyviä joululahjoja jollekin kotimaista käsityötä (ja suklaata) arvostavalle.

Joululahjoista puheen ollen, olen hommannut jo puolet lahjoista tai ainakin suunnitellut mitä ostan ja tänä vuonna on joululahjabudjetti sen verran korkealla, että ymmärrän hyvin, kun netissä sanotaan, että menee satoja euroja joululahjoihin. Voin sanoa, että täällä menee ennen pitkään, mutta kun en ole löytänyt mitään halpaa, joka sopisi saajalle, joten ostan sitten vähän tyyriimpää, mutta sellaista, joka on varmasti mieluista. Poikaystävälle minulla oli lahja suunniteltuna, mutta sitten huomasin, ettei uuden Guitar Heron kitara toimi vanhojen pelien kanssa ja että siinä on vaan kolme nappulaa, joten se siitä sitten. Not interested, laululistakin oli huono.

Pitää varmaan sitten se uusi Rock Band 4 ostaa, mutta mistään ei saa selvää toimivatko soittimet takautuvasti ps3:n pelien kanssa. Kyllä joka paikassa puhutaan, että vanhat soittimet saa toimimaan ps4:lla, mutta ei sitten toisinpäin. Ihan varmasti on ihmisiä, jotka haluavat vain toimivat soittimet.

Onko teillä jo joululahjat hankittu, tai tiedossa, vai oletteko mattimyöhäisiä?


In English:
I finally went to the hairdresser after waiting for almost two months. Originally I had planned to go pretty much right after I bleached my hair at home, but somehow I got used to my slightly yellow hair and didn't even go to the hairdresser before my pre-Christmas Party. Well, now I decided I want to get rid of my dry ends and get a proper blonde color.

I opted for Olaplex treatment, which is supposed to heal damaged hair even while bleaching, but I think it's a bit overrated and it will not make a damaged hair miraculously healthy. Even the hairdresser said that even though it's a gentle treatment, bleaching always damages hair. I guess it would be different thing if I had perfectly healthy hair to begin with, since after yesterdays bleaching my hair feels the same as before (slightly dry), as opposed to being dry hay. So with this logic, if you have a healthy silky hair before using Olaplex bleaching, you could come out with your hair undamaged.

I also guess that if you don't bleach your hair and just take the repairing treatment, it could work just as well as all the celebrities (Kim Kardashian had hair platinum hair bleached with Olaplex) are saying it does. I wouldn't know, but for 25 euros I'm quite happy with the result. I don't have miraculously repaired silky hair, but my hair didn't take much damage either considering it's already been bleached 2-3 times within a year.

Afterwards we went to a local cafe where the owner had made chocolates. <3 They were made from 60% and 80% dark cocoa and tasted real good. I think they'd make a perfect Christmas present for someone who can appreciate all the hard work put into them and obviously likes dark chocolate. I'm more for milk chocolate, but generally anything with chocolate is good for me. :D

4 kommenttia:

 1. Mä luin jostain kosmetiikkakriittisestä blogista, jota pitää joku, joka tietää asioista oikeesti jotain, että Olaplex on vain mainoskikka! Nyt en muista jutusta enempää, mut totesin vaan, että voi hyvinkin olla! Mun kampaaja on tehnyt mulle joskus värjäyksen yhteydessä Kerastasen syväkorjaavan hoidon ja sen jälkeen hiukset tuntuu tosi pitkään hyviltä, erilaisilta kuin jos hoitoa ei tehdä, mut ei se mikään mullistava hoito ole. Varmaan samantyyppinen se mun hoitoaine kuin tuo Olaplex eli että toimii, mutta ei ihan niin paljon kuitenkaan kuin markkinamiehet antaa ymmärtää.

  Tuo vaalea tukka on kyllä kiva, silleen siisti, että ei ole värjäysjäämiä, juurikasvua tai mitään epämääräisyyksiä. Mut heti aattelin, että onko tuo sulle kuitenkin vähän tylsä? :) Että mitenkähän kauan maltat pitäytyä blondina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästähän saa nopeasti ja pienellä vaivalla vaikka pastellipinkit hiukset :D Sitä minä jo kampaajallekin sanoin, että se ei edes liukene uimahalliveteen (mikä on suurin syy siihen miksi vaihdoin blondiksi) ja ennen kaikkea pastellisävyt haihtuu aikanaan pois hiuksista. Toki ajattelin nyt ainakin jonkin aikaa olla blondi, kun tuli niin hyvä sävy :)

   Ja joo, Olaplex on varmaan aika sama homma kuin tuo syväkorjaava hoito, tai sellainenhan se on. Ainakaan tukka ei vaurioitunut niin pahasti kuin ilman sitä, että ihan sen 25 euron arvoinen oli :)

   Poista
 2. Hyvin sopii sulle vaaleatkin hiukset! Mulle ei käy vaalea, ei sitten millään :D Tai en ole koskaan noin vaaleaa kokeillut.

  Tänään ostin vasta ensimmäisen joululahjan, niiden osto jää yleensä aina viimetinkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole näin vaaleaa kokeillut, aina kun olen ollut blondi, tukka on ollut sellainen kullankeltainen :) Aina pitäytynyt lämpimissä sävyissä ja tämä taas alkaa olla aika viileä, mutta kuten ylemmäksi kirjoitinkin, jos se ei tunnu omalta, niin tähänhän saa eeppisen hattaravärin pienellä vaivalla.

   Poista