perjantai 23. lokakuuta 2015

Ruska/Fall colors

Minä pidän kaikista vuodenajoista. Minua on haukuttu negatiiviseksi, mutta vuodenajoista löydän kaikista jotain hyvää; toki niissä on huonojakin asioita, mutta yleensä katson niitä mukavalta kantilta.

Talvella on (toivon mukaan) lunta ja pakkasta, ja pidän siitä kun joka puolella on paksut valkoiset kinokset ja pakkaslumi rapisee kengänpohjissa. Rakastan sellaisia 5-15 asteen pakkasia, joilloin hengitys höyrystyy ja aurinko paistaa ja lumipenkat meinaa sokaista ulos astuessa ja pitäisi käyttää aurinkolaseja, mutta jos käyttää, niin näyttää hölmöltä.

Keväässä pidän sitä, että talven lopun loskakelit on viimein ohi ja luonto herää eloon, alkaa tulla kauniin vihreää joka paikkaan ja aurinko nousee varhaisemmin.

Kesässä pidän lämpimästä säästä, luonnon viherryksestä ja uimisesta. Viime kesänä en käynyt uimassa kuin muutaman kerran, joista kerran lähirannalla ja loput kerrat mökkiviikonlopun aikana saunasta ja ilman. Nyt lämmittelen uintiharrastusta käymällä uimahallissa ja näiden kuvien aikaan keskiviikkona tarkoituksena olikin mennä kuvien, kiinalaisessa syönnin ja shoppailun jälkeen kuntosalille ja uimahalliin.

Kun olin kävelemässä kaupunkiin pysähdyin matkalla ja hätistelin Janinan vähän lähemmäksi minua törmättyäni upean ruskaiseen ympäristöön, jossa ehdottomasti halusin kuvia. Syksyssä minä näet pidän kaikista eniten juuri ruskasta, ihanista kelta-, puna- ja ruskeasävyisistä lehdistä, värikkäästä ympäristöstä ja siitä kuinka lehdet pöllyää pitkin katuja tuulessa. Nytkin tuuli aika paljon ja kauniit kiharani suoristuivat ennen kuin sain niistä yhtään ainoaa kuvaa, nyyh. Why do I even bother?
Teoriassa kiharoiden pitäisi kestää tukassani, koska se on sen verran kuiva, että ainakin nutturalla olon jälkeen se jää melkoiselle sykerölle, mutta käytännössä kiharat katoaa, koska joudun käyttämään latvoihin tukevasti hiusöljyä. Ajattelin nuo kuivimmat latvat leikkuuttaa/leikata pois, niin pääsee siitäkin vaivasta eroon ja voi taas tehdä kampauksia, joiden tekemiseen ei toivon mukaan mene kahta tuntia. Voin sanoa, että puolen tunninkin kihartamisen jälkeen turhauttaa, kun kuvauspaikalle päästessä jäljellä ei ole kuin niskassa yksi pikkuisen kaartuva suortuva.
Dress: Vivien of Holloway
Cardigan: Hell Bunny
Boots: Gabor
Scarf: mom's old
Earrings: Elvari
Kuvien asuna oli toisinto viimeisen työpäiväni asusta, jota käytin tiistaina. Ei mennyt viimeiset työpäivät ihan nappiin, kun maanantaina lätkäni ei toiminut ja tiistaina kirjautumisoikeuteni olivat loppuneet, joten piti käydä ahdistelemassa ihmisiä, että kuulkaas, minä olen vielä töissä. Lätkä ei toiminut oikein tiistainakaan, joten en tiedä mitä kävi liukumilleni. Unohdin myös leimata itseni lomalle.

Vaikka ostin uuden talvi-/syystakin, uskaltauduin käyttämään myös Hell Bunnyn Colleen-takkia, vaikka sitä ei vieläkään ole kavennettu. Olen sellainen sävy sävyyn pukeutuja, että en missään nimessä voinut laittaa mustaa mekkoa vaaleanpunaisen takin kanssa, koska se olisi rikkonut asun pääsuuntaisen pehmeyden, joten turvauduin sitten tähän takkiin. Istuu edelleen turhan väljästi vyötäröltä ja erityisesti selkään jää nyrkin mentävä tila, mutta ehkä annan sille anteeksi tämän karmaisevan virheen sen vuoksi, että viininpunainen vain näyttää upealta syksyn ruskassa.
Coat: Hell Bunny Colleen Burgundy
Hat & Gloves: Sokos
Lipstick: Besame Red

Kuvausten jälkeen kävimme kiinalaisessa ahtamassa mahan täyteen ja kiroamassa, että aurinko kävi paistamaan sitten, kun maha pullottaa niin, ettei jaksa tai halua kuvata enää. No, ehkä sekin annetaan anteeksi, Janina otti hyviä kuvia vaikka aurinko pysyttelikin pilvien takana piilossa.

Käytiin myös Sokoksen hiustenhoitoviikoilla ennen kuntosalia ja uimahallia. Ostin Goldwellin blondeille hiuksille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta ja täydensin Repair-sarjaani seerumilla. Sitä voin kehua, mutta en tiedä onko sinisävyisestä shampoosta ja hoitoaineesta tämän sävyiseen tukkaan hyötyä, joten ostin myös Color Mask Pearlia, jolla voi vaaleaa tukkaa taittaa vähän persikkaisempaan helmiäissävyyn. En ole vielä käyttänyt, mutta toivotaan, ettei se aiheuta tukkakatastrofia, joka vaatii sitruunakäsittelyä rankempaa tavaraa korjautuakseen.


In English:
I love all seasons and though I'm sometimes negative, I usually list only the good things about each season.
I love cold weather and snow in the winter, but when spring comes, I'm happy that the winter is over. In the summer I love warm/hot weather and swimming, but since I swam only a couple of times this summer, I'm now going to the swimming hall to make up for it. That's why I also bleached my hair.

About autumn I love the autumn foliage. When I was going to town this Wednesday I had to stop and ask my friend to come meet me further away after seeing these beautiful fall colors. I absolutely had to take pictures there, and they turned out pretty even though my curled hair straightened before I could have even single photo taken. Sniff, why do I bother?
In theory it should be easy to curl my hair, but in action it isn't, since I need to use lots of conditioner and hair oil to keep it relatively smooth. I'm thinking of cutting some away so I can make my hair easier. It's frustrating to lose up to 2 hours for curling, when my hair decides to "nope" me anyway.

I wore something I wore to work on Tuesday, and added my Hell Bunny Colleen coat. I should have it taken in, but I haven't and probably won't need to. It has too much space in the back, but maybe I can overlook it, as it looks so pretty in the autumn. Better than mixing black with my pink coat. That's a no-no for someone like me, who likes to keep color combinations simple.

6 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Tuo takki on aivan ihana. :) Itsekin pidän kaikista vuodenajoista - teoriassa ainakin, siitä loskapaskakurakelistä, josta Suomen talvi nykyään valitettavasti pääasiassa koostuu, en kauheasti välitä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siitä minäkään en pidä, mutta yritin listata tähän vain positiivisia asioita. Toki kaikissa vuodenajoissa on huonotkin puolet, talvessa juuri tuo loskapaskakeli ja pimeys, keväässä samat loskapaskakelit kuin lopputalvestakin, kesässä se, että on liian kylmä tai liian kuuma, ettei saa nukuttua ja töissä kuolee hikeen, ja syksyssä sateet ja pimeys. :D

      Mutta toivotaan, että jos tänä talvena olisi kylmää ja pakkasta, vaikka työtoveri jo povasi, että talvi tulee sitten maaliskuussa pariksi viikoksi...

      Poista
  2. Oi miten ihanan syksyisiä kuvia! Minäkin tykkään kyllä syksystä, keväästä ja talvesta, mutta kesä vähän tökkii :D Alkukesä on vielä ihan kiva, kun ei ole niin hirveän kuuma, mutta aika pian kyllästyn siihen jatkuvaan valoisuuteen ja lämpöön ja haluaisin vain skipata koko vuodenajan. Syksy on kyllä se ehdoton suosikkini!

    Ja tiedän tuon tukkaongelman, mulla ei kiharat pysy millään, oli sitten kesä tai talvi, satoi tai paistoi :D Heti kun astuu ovesta ulos, niin menee alle 10 minuuttia ja kauniit kiharat ovat muisto vain. Sen takia pidän hiukseni aina kiinni, varsinkin nyt, kun ne ovat aivan liian pitkät, mutten ole vielä saanut raahattua itseäni kampaajalle :D Sopii muuten hyvin sulle tuo vaalea tukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla kiharat kestää tasan, jos kiharran ne karrelle ja siihen menee se kaksi tuntia. Alle muotovaahdot, multisprayt ja lämpösuojat (jota taitaa olla jo valmiiksi kaikissa muutenkin) ja sitten yhtä suortuvaa kun kihartaa (lue: kärventää) pari minuuttia, niin ehkä sitten. Ajattelin ostaa vaahtorullat, jos onnistuisi niillä, mutta kun en usko osaavani nukkua ne päässä, niin tiedä sitten miten saisin onnistumaan niillä.
      Joskus ns. pikakiharat, eli vajaan tunnin kiharat kestää just sen verran, että niistä ehtii saada kuvia, jos ei lähde kauas, mutta jos tuulee, tai on käyttänyt hoitoainetta hiuksiin, on turha kuvitellakaan että ne kestäisi sen pitempää kuin mitä on käyttänyt aikaa kihartamiseen. Erittäin harmillista. :(

      Poista
  3. Hei! Ihania kuvia. Olen uusi lukijasi...eksyin tänne sattumalta ja nyt oon ihaillut upeaa mekkokokoelmaasi. Postaus idea sulle, vaatekaappisi. Minne nämä kaikki mekkoihanuutesi mahtuvat? Vai onko sinulla iso vaatehuone, jossa mekot kauniisti henkareissaan roikkuvat? Ja vaalea tukka käy upeasti sulle. Aion jatkossakin seurata blogiasi niin ihanalta se vaikuttaa. Upeaa syksyä sinne :)
    T. Tiinuskaf

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi ja hyvää syksyä sinnekin! :)

      Voisin vaikka joku kerta tehdäkin postauksen vaatteiden säilytyksestä, vaikka vaatehuoneeni (kyllä, minulla on vaatehuone) onkin lähinnä surkuhupaisan pieni ja sotkuinen. Pistetään ehdotus korvan taakse. ;)

      Poista