torstai 1. lokakuuta 2015

Prinsessa ruusulinnassa

Prinsessa ruusulinnassa, linnassa, linnassa,
prinsessa ruusulinnassa, linnassa.

On pahan noidan pauloissa, pauloissa, pauloissa.
on pahan noidan pauloissa, pauloissa.

Vuossadan nukkuu Ruusunen, Ruusunen, Ruusunen,
vuossadan nukkuu Ruusunen, Ruusunen.

Ja linnan muurit kohoaa, kohoaa, kohoaa,
ja linnan muurit kohoaa, kohoaa.

Vaan prinssi uljas avun tuo, avun tuo, avun tuo,
vaan prinssi uljas avun tuo, avun tuo.

Hän rientää kauniin Ruusun luo, Ruusun luo, Ruusun luo,
hän rientää kauniin Ruusun luo, Ruusun luo.

Heräjä, Ruusu kaunoinen, kaunoinen, kaunoinen,
heräjä, Ruusu kaunoinen, kaunoinen.

Nyt tanssikaamme laulellen, laulellen, laulellen
nyt tanssikaamme laulellen, laulellen.

Päiväkodissa suosikkileikkini oli aina Prinsessa Ruusunen, joka on oikeammin loru, jonka mukana lapset tanssivat. Leikkiin valitaan ilkeä noita, prinssi, tornit, kukkasia ja tietenkin itse prinsessa - joka minä halusin aina olla, mutta joka niin hyvin harvoin sain olla.
Olin 19-vuotiaana työharjoittelussa päiväkodissa ja harjoittelun päätteeksi sain valita leikin, jota leikitään yhdessä ryhmän lapsien kanssa. Ei kai ollut vaikea arvata minkä leikin valitsin ja mihin rooliin päädyin?
Prinsessan tietenkin.

Tästä ihanasta Pinup Couturen Jenny-hameesta tulee juuri tämä leikki mieleen hameen upean linnaprintin myötä. Kun tilasin tämän Lucky Lolalta, ostin kuvassa näkyvän Hell Bunnyn Paloma neuleen juuri sitä varten, että yhdistäisin sen tämän kanssa, vaikka se jo aiemminkin blogissa on näkynyt ja on päässyt monen muunkin vaatteen kaveriksi. Hame itsessään on yhdisteltävissä jos jonkinlaisen yläosan kanssa, mutta itsellä kävi ensisijaisesti mielessä hameen sävyjä toistavat värit, jotka sointuvat hempeän prinsessamaiseen hameeseen.
Neuletakin ohella yhdistin hameeseen Collectifin valkoisen Dolores-topin, mutta vaihtoehtona oli myös Dusky Blue Dolores, joka olisi tuonut pallokuvioineen ehkä vähän liikaa sekavuutta asuun, joten valkoinen osoittautui paremmaksi vaihtoehdoksi.

Jenny-hameissa on hyvin paljon laskoksia ja tämä yksilö on melko raskasta puuvillasatiinia, joten mietin pitkään minkä alushameen laittaisin tämän kanssa. Muuten tätä voisi käyttää hyvin ilman, mutta hame on minulle vyötäröltä liian iso (normaalia isompaa kokoa, olisi pitänyt uskoa kun tästä varoiteltiin), joten jotta vyötäröni ei katoa kokonaan, käytän alushametta. Ja onhan olo tyllin kanssa aina faaabulous.

Ikävä kyllä musta Olivia Rougen tyllihameeni on tätä nykyä onnettoman littana eikä minulla vielä pari viikkoa sitten näiden kuvien aikaan ollut Hell Bunnyn tylliä (joka näyttäisi varmasti ihanalta näiden kanssa ja sopisi huivin väriin), joten lyhensin sitten Samsin tylliäni vaihtamalla kuminauhan alemmalle kujalle, mutta silti se vilkkuu välillä alta. Minulla on siinä mielessä erikoiset päähänpinttymät, että 50-luvun tyylisten mekkojen, kuten Vivien of Hollowayn kanssa minua ei haittaa, jos tylli vilkkuu alta ja itse asiassa tykkäänkin siitä, koska se tuo yksiväriseen mekkoon hyvin kontrastia ja toimii asusteena, mutta 60-luvun tyylisten mekkojen ja hameiden kanssa en tykkää yhtään, että tylli töröttää alta ja sekä tämä että Pinup Couturen Amanda-mekko ovat silmissäni enemmän 60-lukua kuin 50-lukua. Olen haaveillut Samsin supertuuhean 60 jaardin organza petticoatin ostamisesta, ja sen täytyy sitten olla sen pituinen, että se ei näy alta, koska alta töröttävä organza ei näytä kauniilta niin kuin ihana sifonkinen hattarapilvi.

Onko muilla tällaisia rajaavia päähänpinttymiä vai pätevätkö samat säännöt teillä kaikkiin vaatteisiin?
Kuvaajana toimi tällä kertaa Janina, ja kuvat on tosiaan otettu pari viikkoa sitten "kesän" viimeisenä päivänä, eli silloin kun näitä otettiin, sää oli lähempänä kahtakymmentä astetta, aurinko paistoi ja oli ihanan lämmin. Oli mukava käydä kaupungilla kuvattavana eri paikoissa ja vielä mukavampi oli katsoa kuinka kivoja kuvia saatiin aikaan. Ai että on ihanaa kun on monta hovikuvaajaa :)
Kahdenkymmenen asteen lämpötiloista ei ole enää tietoakaan, nyt ulkona on aamulla töihin mennessä jotain 8-10 asteen väliltä ja on käytettävä hanskoja ja mielellään pitkähihaista takin alla. Hyvä puoli siinä on se että voin käyttää trenssiäni nyt aiempaa aktiivisemmin, mutta huono puoli se, että jos sataa, niin sitten takiksi valikoituu jompi kumpi jotenkuten vettä pitävä softshell. Jos aamulla sataa ja iltapäivällä paistaa aurinko, niin sen vedenpidon voi kääntää myös niin päin, ettei mikään pääse sisäpuoleltakaan haihtumaan, että ihan kiitettävän tahmainen olo on pyöräillessä jos iltapäivä sattuukin olemaan vähän lämpimämpi.
Vielä vähän ihan postauksen alkuun palatakseni, minä tosiaan olen rakastanut prinsessoja lapsesta asti, mutta en koskaan päässyt olemaan se prinsessa paitsi ehkä ulkona pihaleikeissä oltiin merenneitoprinsessa, joka ui pakkasessa lumihangessa ja nousi välillä "kuivalle maalle" paistattelemaan lumipenkan päälle, mutta muutoin en. Naapureilla oli nätimmät barbit, minulla vain Pocahontas, jonka tukan väri vaihtui lämpimässä vedessä siniraitaisesta pinkkiraitaiseksi, ja ai että olin katkera kun se nätti valkoinen barbin hääpuku katosi jonnekin, eikä enää ikinä löytynyt. Joku kylän mukuloistakin varasti yhden barbeistani ekalla (ja vikalla) vierailullaan kotonani. >:(

Mekkoja ja hameita minulla ei ollut kuin juhliin ja naapureilla oli niitäkin, niin olin kamalan kateellinen. Pitkän tarinan voi lukea Tietoa blogista -välilehden alta, jonka päivitin taannoin blogin ulkoasun muutoksen yhteydessä, mutta long story short: se että elin lapsuuteni ja teini-iän saamatta olla haluamani prinsessa, purkautuu nyt niin, että olen sitten prinsessa senkin edestä leveine helmoineni ja tyllihameineni. Kiukuttelen myös poikaystävälle, mutta se on toinen asia sitten, eikä tätä yksiötä voi linnaksi sanoa, mutta ehkä sitten joskus, jos voittaisi vaikka lotossa (vaikka en lottoa).

10 kommenttia:

 1. Hei! Näytät aivan ihanalta tuossa hameessa, ihan kuin prinsessa :) Hei sori, kun vaivaan, mutta miten Lucky Lolassa toimii maksaminen? Käykö siellä vain paypal, eikä siis esim mastercard? Yritin kattella sivustolta, mutta en osaa sanaakaan saksaa... :) Kiitti jos valaiset kielitaidotonta!
  T. Krisse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihan täysin saksantaidoton, joten käänsin kaiken Google Translatella :D Mutta käsittääkseni Lucky Lolalla toimii vain PayPal ulkomailta tilaaville, sitä kautta itsekin maksoin ja se onkin ihan helppoa ja yksinkertaista. PayPalin kautta voi myös sinne kirjautumatta maksaa yksittäin kortilla, ettei sitä tarvitse sen takia aristella.
   Toimituskin oli nopea, lähettivät seuraavana päivänä paketin matkaan :)

   Poista
  2. Selvä, kiitti paljon avusta :) Pitääkin opiskella tuo PayPalin käyttö, ei tässä muutakaan voi ;)
   T. Krisse

   Poista
 2. Tuo hame on IHANA! <3 Olen ihaillut sitä jo Remais of Todayn Alisan kuvissa, ja oon salaa tyytyväinen ettei pinkki käy minulle. Muuten minun olisi aivan pakko tilata tuo hame jostain, maksoi mitä maksoi :D

  Itse oon sitä mieltä että tylli voi vilkkua vähän, mutta se ei saa näkyä kiinteästi! Perustuen siihen ettei 50-luvullakaan kukaan vetänyt tylliä näkyviin. Se, että tylli näkyy, on joku 2000-luvun oma juttu.

  Miten oot saanut Olivia Rougen tyllihameenhameen littanaksi? Minulla sieltä tilattu on sellainen mustasta organzasta tehty "tylli" joka säilyy muhkeana säilytti sitä miten säilytti. Paras ostos koskaan. Toki tiedän että sieltä on ainakin joskus saanut sellaisia helpommin litistyviäkin tyllejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivia Rougen petticoat on littaantunut jokapäiväisessä käytössä, ei niinkään säilytyksessä (lojuu hyllyllä levällään muiden tyllien kanssa). Organza on pehmennyt käytössä ja painunut "kasaan" raskaiden mekkojen alla, joten pehmenemisen seurauksena siitä on tullut littana niin kuin käy monille tylleille. Se on myös revennyt yhdestä kohdasta kehnohkon ompeleen takia. On se ollut minulla kohta kaksi vuottakin.

   Mitä tulee tyllin näkymiseen, niin yksiväristen mekkojen kanssa tosiaan tykkään, että tylli vilkkuu alta vähän kontrastivärinä (esim. punaisen mekon kanssa mustat asusteet ja musta alta vilkkuva tylli), mutta sitten taas näiden 60-luvun tyylisten rypytettyjen helmojen alta en tykkää näkyvän, koska se ei korosta asua vaan rikkoo sen muodon. Osaanko selittää itseäni, en varmaan? :D
   Luulen että se tyllin näkyminen juontuu jo 80-luvulta, jolloin oli 50-luvun tyylin "uusi tuleminen" vähän mauttomampana versiona (ne röyhelöt + olkatoppaukset). Hyvin toteutettuna tyllin vilkkuminen (näkyy tasaisesti pari senttiä niin kuin minulla monissa vanhemmissa kuvissa), on mielestäni ihan nättiä. Ei se ole välttämättä suoraan 50-luvun tyyliä, mutta nykyajan fiftarityyliin sopivaa modernilla vivahteella. Minä toteutankin enemmän omaa tyyliä kuin seuraan orjallisesti 50-luvun tyyliä ja ostankin vain sellaisia vaatteita, joita voisin käyttää, vaikka en olisi fiftari. (Toki pilkku- ja kukkamekkoja ostan vain fiftarilookin takia, mutta sellaisia, joista pidän muutenkin.) Siksi en ole juuri katsellut vintagea, koska tuntuu siltä, että vaikka ne sopisivat hyvin 50-luvun lookkiin, eivät välttämättä kuvasta omaa persoonaa, jos sieltä tulee liian vanhanaikainen hame tai mummolan verhot vastaan. Mutta ehkä joskus minäkin löydän jotain ihanaa, joka kuvastaa persoonaani siinä missä tyyliänikin. :)

   Poista
  2. Ah, tulipa vielä mieleen miten yksi vanhempi rouva valisti minua ja Paawoa toissakesänä siitä, että 50-luvulla oli pumpattavia(!) alushameita, joihin laitettiin ilmaa isän avulla autotallissa ennen tansseihin lähtöä, että helmat saatiin koholle. Alushameet olivat niin rumia, etteivät ne voineet missään nimessä näkyä niin kuin nykyajan värikkäät ja nätit tyllihameet, joita rouva ihasteli. :D

   Poista
  3. Ihan hyvin osasit selittää! Itse asiassa oon nähnyt joitain 50s kuvia joissa se tylli vilkkuu mutta nimenomaan vilkkuu. Silloin se tosiaan voi näyttää hyvältä! Diggailen muuten tuosta asenteesta, että teet omaa tyyliäsi etkä suoraan jotain valmista.

   Pumpattava tyllihame! Voihan vitsi :D 50-luku on ollut oikeasti aikaansa edellä


   Poista
  4. Ihan samaa mieltä olin kuullessani pumpattavista hameista. Ensimmäisenä tuli mieleen kuinka teini-ikäinen tyttö kiekuu iskän autotallista, että "iskä hei, nyt ilmaa hameeseen. Minä lähden tansseihin!" :'D

   Poista
 3. Kauniit sukkahousut ja ballerinat :)
  -Judy-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin pidän niistä vaikka kengänpohjat onkin jo melko kuluneet :) En silti raaski/halua luopua ennen kuin koko kenkä halkeaa kahti.

   Poista