keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Liebster Award -blogihaaste

Remains of todayn Alisa haastoi minut Liebster Award-blogihaasteeseen. En yleensä vastaile niihin, koska en kehtaa haastaa ihmisiä, mutta tällä kertaa menkööt. Johan minä olen jonkin sortin infopostausta pohdiskellut varmaan vuoden päivät, mutta aina on jäänyt tekemättä. Kiitos siis tästä tilaisuudesta :)

Ajatuksena on kertoa 11 satunnaista faktaa itsestä, vastata haastajan yhteentoista kysymykseen ja keksiä omat 11 kysymystä. 
En nimitä ketään erikseen, mutta kuka haluaa, saa vastata tämän postauksen lopussa oleviin kysymyksiin omassa blogissaan. Tänne saa käydä linkittämässä/kertomassa sitten, jos on innostunut tekemään niin käyn katsomassa.

Pidemmittä puheitta mennään asiaan.

  11 Faktaa minusta

1. Olen luonnostani brunette, mutta olen värjäillyt tukkaa 16-vuotiaasta asti. Kaikki luonnolliset värit on käyty läpi: musta, punainen, blondi, tummanruskea, ginger... Ja shokkiväreistä violetti, pinkki ja punainen.
2. Teini-iässä sanoin äidille, ettei minusta tule koskaan punapäätä. Eikä blondia.
3. Minulla on äärettömän huono ääreisverenkierto, joten pesen varpaani ennen nukkumaanmenoa kuumalla vedellä ja nukun pörrösukat jalassa ympäri vuoden lukuun ottamatta kesähelteitä.
4. En käytä kotona rintaliivejä.
5. Pienenä halusin balettitanssijaksi ja olisin ollut siinä vielä hyväkin ainakin sen puolesta, että olin ruokottoman laiha. Ykkösluokalla painoin 20kg ja yläasteen lopussa 47kg, vaikka olin 168cm pitkä.
6. Omat kaverini mollasivat minua nuorena, koska olin laiha.
7. En ole koskaan tupakoinut, enkä voi sietää tupakointia/tupakoijia. Eniten raivostuttaa se kun kesällä tulee naapurin tupakansavut sisälle ja tekisi mieli työntää postilaatikosta sinappikaasut heidän kämppäänsä vastineeksi.
8. Minulla on krooninen nuha ja olen käyttänyt nuhasuihketta aivan liian kauan. Ei vain ole varaa mennä erikoislääkärille, mutta lupaan että jos nyt saan töitä, joista saa palkkaakin, varaan ajan Terveystalon lekurille.
9. Minulla on hirvittävä emektofobia eli oksennuskammo. Jos joku oksentaisi päälleni, näyttäisi oksentaja itse oksennukselta nyrkkieni jälkeen. Välttelen pahoinvoivia ihmisiä kuin ruttoa ja tärisen shokissa jos joudun olemaan tekemisissä oksennuksen kanssa. 
(Jouduin työharjoittelussa pesemään oksennuksen peitossa olevan lapsen. Lastentarhaopen haaveet kaatui siihen.)
10. Lueskelen yaoita internetistä joskus monta tuntia putkeen muun tekemisen puutteessa. Omistan myös Fifty Shadesit ja vielä niitäkin irstaamman Henkäys-kirjasarjan, jota en olisi ostanut jos olisin tiennyt, että siinä on kolmenkimpasta lähtien kaikkea. Hyi. Pidän eroottisesta lukemisesta, mutta joku raja töryn kanssa, kiitos.
11. Kirjoitan paljon enemmän kuin luen. Kirjoitin ensimmäisen romaaninini 14-vuotiaana ja sen jälkeen olen kirjoittanut kaksi kokonaista kirjaa, joista toinen on tulostettukin. Paawon kanssa ollaan kirjoitettu yhdessä kaksi vai kolme valmista usean sadan sivun tarinaa ja pari keskeneräistä. Omia tekstejä on kesken myös useita, mutta tuppaavat usein jämähtämään 200 sivun tienoille. Jos joskus saisi kirjoitettua loppuun asti, niin sitten voisi tuputtaa niitä julkaistavaksi, mutta valitettavasti Suomessa on äärettömän vaikeaa julkaista high fantasya, kun täällä pärjää vain Suomeen (tai Viroon) sijoittuvat juopporomaanit, trillerit ja harlekiinit.

11 vastausta

1. Makeaa vaiko suolaista?
- Makeaa, ehdottomasti makeaa. Suolainen kelpaa sitten kun makeaa on syöty liikaa.
2. Hame vai housut?
- Hame, mutta vielä mieluummin mekko. Käytän housuja vaan talvella koiran kanssa lenkillä, kotona on jalassa kollarit, mutta ihmisten ilmoilla minua näkee housuissa aniharvoin.
Suomenluimukorva.
 3. Tuliko muna vai kana ennen?
- Munasta on paha kuoriutua, jos kukaan ei haudo sitä.
4. Lemppari menneistä vuosikymmenistä? Miksi?
- Saako vastata vuosisadoista? Vastaisin että 1800-luku ja nimenomaan 1800-luvun alkupuoli.
Vuosikymmenistä lemppari on varmaankin 1950-luku, koska silloin naiset oli vielä naisia, pukeuduttiin kauniisin mekkoihin ja hiuksia laitettiin. Musiikki oli menevää, lavatansseissa käytiin ja ruoka oli oikeaa ruokaa (silloin kun sitä oli). Lapsia sai kurittaa, ja opettajia ja vanhempia kunnioitettiin.
5. Mistä tiedät onko elämäsi totta?
- Siitä kun en vieläkään osaa lentää enkä taikoa. Sniff.
6. Haittaisiko sinua tietää, että ihmiselämällä ei ole mitään merkitystä?
- Eipä varmaan haittaisi, koska ei sillä hirveästi ole merkitystä. Ihmiset elää ja kuolee ja kerran vuosikymmenessä tai -sadassa ilmestyy joku, jonka elämällä on merkitystä ja sitäkin vain toisille ihmisille. Eläimiä eläinten joukossa.
7. Oletko tyytyväinen itseesi?
- Kyllä, minulla on ihan hyvä itsetunto ja sen verran narsistisia piirteitä, että osaan tarvittaessa vierittää syyn muiden niskoille niin ei tarvitse olla tyytymätön itseeni :D Vitsi vitsi. Olen ihan riittävän tyytyväinen, vaikka töitä kun saisi niin voisi olla elämäänkin tyytyväinen.
8. Oletko koskaan joutunut onnettomuuteen?
- Jäin puoliksi auton alle lukioaikoina. Onko se onnettomuus vai vain haveri? Säilyin parilla naarmulla, kun auto töytäisi pyörän takarengasta.
9. Kuinka monta kertaa päivässä luultavasti katsot peiliin?
- Aika monta. Aamulla ja illalla kun pesen hampaat, silloin kun harjaan hiukset ja silloin kun menen/tulen suihkusta. Veikkaan viidestä kymmentä kertaa.
10. Mikä on lempivaatteesi?
- Mekot ja mekoista suosikit on Vivien of Hollowayn navynvärinen mekko ja Pinup Couturen Birdie Red Floral.
11. Olisitko mieluummin kuuro vai sokea?
- Kuuro, koska silloin kykenen edelleen kirjoittamaan, näen kaikki kauniit värit, voin pukeutua nätisti, laittaa tukkaa. Miehen kuorsauskaan ei enää haittaisi siinä vaiheessa :D

11 Kysymystä

1. Jos voisit olla mikä tahansa myyttinen olento/satueläin, mikä olisit?
2. Jos pitäisi valita, pukeutuisitko loppuelämäsi mekkoihin vai housuihin?
3. Epämukavat, mutta upeat korkokengät vai rumat, mutta mukavat mummokengät?
4. Jos sinulla olisi rahaa, ostaisitko merkkilaukun esim. Louis Vuittonin tai Birkinin?
5. Maistaisitko tarjottaessa eksoottisempia ruokia esim. häränkiveksiä tai ötököitä?
6. Kuljetko koskaan commandona (ilman alusvaatteita)?
7. Tykkäätkö saunomisesta?
8. Oletko uinut koskaan avannossa?
9. Osaatko perata kalan?
10. Oletko aamuvirkku vai kukutko mieluummin myöhään yöhön ja heräät myöhään?
11. Mikä on ihanteellisin unien pituus sinulle?

Siinä on. Vastata saa kaikki, jotka haluaa. :)

8 kommenttia:

 1. "Lapsia sai kurittaa"
  Kyllä niitä lapsiä vieläkin saa kurittaa. Ainoastaan fyysinen kuritus on kielletty. Tarkoittaako tämä, että haikailet aikaa, jolloin lapsia sai vielä lyödä ja tukistaa? Sanoisin että jos lasta ei saa kuriin ilman fyysistä väkivaltaa, niin silloin vika on itsessä ja omassa kasvatus tavassa, ei lapsessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan pieleen mennen kasvatustavan takia monet penskat kaipaisivat kunnon kuritusta, kun tapakasvatus on autuaan onnellisesti hukassa, mutta kun eihän niitä pikku Mirja-Pettereitä voi kieltää, kun voivat vielä loukkaantua. Itsellä ei ole lapsia, enkä lasta löisi, mutta totta puhuen jotkut penskat kaipaisivat kovempaa kuria. Meille annettiin pentuna tukkapöllyä töllöntöiden jälkeen eikä kukaan meistä kieroon kasvanut tai saanut traumoja. Päinvastoin nauretaan sille kuka toi suurimman risun kotiin.

   Nykyaika vaatisi paljon nohevampaa kasvatusta kuin hyysäysyhteiskunnan, jossa lapsilla ei ole kotiintuloaikoja ja puhelin netteineen tyrkätään kouraan jo kuusivuotiaana ja sitten surffaavat koulussakin vain puhelimillaan. Vanhemmat ei käytä auktoriteettiaan ja muiden lapsia ei saa komentaa, ei edes opettajat. Sitä minä tarkoitin, että lapsia sai kurittaa. Jos eivät käyttäytyneet eivätkä kunnioittaneet aikuisia, naapurit/opet sai torua ilman että sieltä tuli raivohuudot vastaan. Jos sekään ei mennyt perille, koivuniemen herra lauloi. Viimeinen keino se oli silloinkin, mutta nykyään ei sitäkään.
   Mitä siis tehdä kun keinot loppuu kieroon kasvaneiden/kasvatettujen penskojen kanssa, jotka eivät kuuntele ketään eivätkä mitään?

   Poista
  2. Edelleen, jos lapseen, joka yleensä on huomattavasti fyysisesti pienempi ja heikompi kuin aikuinen, ei saa kuria muulla kuin väkivallalla, niin vika löytyy silloin peilistä (tuskin kukaan enää teini-ikäiselle meinaa antaa selkään, koska siinähän voisi itse saada turpaan...)

   Toi sun kertoma esimerkki on aikamoinen olkiukko, ja perustuu lähinnä iltalehtien otsikoihin ja stereotypioihin. Jos lapsi ei osaa käyttäytyä/sillä ei ole kotiintuloaikoja, vika on vanhemmassa, joka ei ole sitä opettanut. Mun mielestä tässä kohtaa on outoa rangaista siitä lasta. Noissa sun esimerkeissäkin kuritusta vaatisi se aikuinen/vanhempi, ei lapsi. Kunnioituksen vaatiminen siksi, että joku on aikuinen, on typerää, oon itsekkin tavannut aika montaa aikuista jotka ei sitä kunnioitusta ansaitse. Käytöstavat pitää olla, mutta kunnioitus ansaitaan omalla käytöksellä, ei sillä että toinen on vaan vaan vanhempi, ja siksi automaattisesti oikeassa. Suurinta osaa lapsista ei kuriteta fyysisesti, ja ihan hyväkäytöksisiä niistäkin tulee.

   Jos lapsi on huonokäytöksinen, ei se korjaannu millään yksittäisellä tempulla(=selkään antaminen) vaan vaatii pidempi aikaista työtä. Kyllähän se huono käytöskin on tullut pikku hiljaa, outoa odottaa että se siis sekunnissa katoaisi...

   Poista
  3. Ei varmasti katoakaan. Kasvatuksen pitää olla jänteikästä alusta loppuun saakka, ettei sitten mene "peruuttamattomasti vikaan", jos näin saa ilmaista. Entinen naapurin penska (nykyään aikuinen) on malliesimerkki tuosta stereotypiasta kun vanhemmat hyysää. Heitteli monta viikkoa omenoita meidän ikkunoihin yhtenä syksynä ja kiusasi pikkuveljeä, mutta vanhemmat olivat aina vain "ei meiän kulta sellaista", kunnes jäi kiinni, kun pikkuveli jätti kiusaajan jättämän lapun kiusaajan omaan postilaatikkoon. Siinä oli erittäin hyvä kurinpitotoimi vanhemmilta, kun toivat henkilökohtaisesti kotiovelle pyytämään anteeksi ja tarjosivat pesemään sotkeutuneet ikkunat. Tällaista kuria toivon nykyajan mukuloille, mutta valitettavasti monet vanhemmat on kasvatuksen puutteessa itse ja käyttäytyvät lapsia huonommin.
   Totta kai lapset (ja teinit) tekee töllöntöitä ja kokeilee rajojaan, mutta vanhemman vastuulla on opettaa rajat ja mitä selkeämmin asia menee perille, sitä parempi.

   Poista
 2. Jee! Kiva kun vastasit :3

  On muuten ihan hirvittävän kaunis tuo Pinup Couturen Birdie. Haaveilen vain nuista vähän kalleimmista mekoista. Oikein mielelläni ottaisin huostaani jotain Deadly Damesin mekkoja, huh <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä haaveilen sinapinvärisestä ja vaaleansinisestä Birdiestä :) Ihananmallisia ovat, mutta niin kamalan kalliita ja Euroopasta kun ei saa, joutuisi maksamaan USA:sta kamalat tullit.

   Poista
 3. Ihania mekkoja, ja ymmärrän ehdottomasti miksi nuo kaksi ovat suosikkejasi. :)

  Mutta sen verran täytyy sanoa, että, kuten anonyymilla, itsellänikin särähti korvaan tuo 50-luvun ihannointi. Naiset olivat "naisia", koska oli pakko, muuten ei pärjännyt maailmassa. Asema yhteiskunnassa oli surkea ja elettiin täysin miesten armoilla. Et oikeasti haluaisi olla nainen silloin.
  50-luvun estetiikan ihannoinnin ymmärrän, ja siihen toisaalta nuo kuvaamasi asiat oikeastaan liittyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että naisen oli pakko olla nainen, mutta minulla ei ole mitään perinteisiä sukupuolirooleja vastaan. Voisin hyvin olla kotiäitinä ja hoitaa kotia, kun mies tuo leivän pöytään.
   Tarinoita on kuultu paljon mummolta, ettei se elämä ollut ruusuilla tanssimista, mutta vaivan näkeminen toi myös suuremman tyydytyksen kuin se, että raha tulee seinästä vaikka nukkuisit ympäri vuorokauden.
   Mutta joo, enemmän estetiikka kiinnostaa kuin kotiorjana toimiminen, vaikka elän nytkin parisuhteessa, jossa kodinhoito on enemmän tai vähemmän kokonaan omalla vastuulla. Miehen ruoanlaittotaito rajoittuu mikropuuroon ja satunnaiseen italianpataan. ;P

   Poista