lauantai 21. maaliskuuta 2015

Red is the new black

Läpi talven minulla on ollut punaista päällä. Olen hurahtanut punaiseen ja jotenkin muistin tänään, että perhana - Hell Bunnyn Momohan on ensimmäinen punainen mekkoni. En ikinä ajatellut asiaa, koska se ei ole aivan niin huomiota huutava sävyltään kuin Collectifin ja VOH:in mekot, mutta kyllä se vain on ensimmäinen punainen (retro-)mekkoni.

Momo-mekko on näkynyt muutamaan otteeseen blogissa, mutta oikeastaan käytän sitä varmaan arkimekoistani vähiten. Jotenkin mieleeni iskostui nelisen kiloa painavampina aikoina, ettei se mahdu päälle, vaikka laihduttuani mekko ei kiristä enää edes hartioista samalla tavalla kuin ennen. Rintamus litistyy edelleen, mutta mekko on mukava päällä (niin kauan kuin ei tarvitse nostaa käsiä ylös ja meikata, silloin katkeaa verenkierto :D) ja ennen kaikkea punainen taitaa nykyään olla suosikkivärejäni. Tai ainakin käytän sitä ehdottomasti eniten niin, että mustakin jää kakkoseksi.
Red is the new black.
Dress: Hell Bunny Momo
Belt & jewellery: Vivien of Holloway
Petticoat: Sams

Kirjoitin kauan sitten jotain vaatteiden nimistä. Pidän siitä, että vaatteilla on nimet ja pidän siitä, että ihmiset kirjoittavat niiden nimet ylös blogiinsa/linkkaavat mistä ovat ostaneet. Silloin on halukkaiden helppoa googlata kyseinen vaatekappale ja käydä kasvattamassa omaa vaatekaappia. Sillä oletuksella tietenkin, että niitä vielä myydään muuallakin kuin käytettynä

Toissa vuonna(ko?) metsästin Restylen vadelmanpunaista mekkoa. Tiesin mekon nimen, mutta oli joka paikasta loppu, kunnes ihan oikeasti vahingossa törmäsin mekkoon tori.fi:ssä ja ostin sen sieltä käytettynä. Olin ihan höpönä ja ehdin vastausta odotellessa panikoidakin, että teinköhän nyt oikein, mutta kun mekko tuli postissa, olin onneni kukkuloilla.
Se on edelleen ainoa mekko, jonka olen ostanut netistä käytettynä. En ylipäänsä osta käytettynä oikein mitään, koska en yksinkertaisesti löydä haluaamani kirppareilta. Viime viikolla tosin onni potkaisi, kun löysin sopivan kokoisen hyväkuntoisen softshell-takin kirpparilta kahdella eurolla. On ollut kovassa käytössä koiraa ulkoiluttaessa.
Joku on varmaan huomannut, että minulla on aika paljon kokovartalokuvia ja hyvin vähän naamakuvia. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että näytän hyvin harvoin edes siedettävältä lähikuvissa. Osaan meikata vain keskinkertaisesti ja tukan laittaminen on niin vaivalloista, että jätän ennemmin laittamatta, pysyypähän pitempään puhtaana. En osaa poseerata kunnolla, mutta ennemmin esittelen koko asua ja vartaloa kuin pelkkää naamaa, koska kuka nyt ei haluaisi esitellä ennemmin hyviä kuin huonoja puolia?

Värjäsin myös tukan, mutta lopputulos ei ollut sitä mitä odotin. Pohjaväri oli äärettömän epätasainen ja siihen nähden nykyinen sävy on ok, koska se on ainakin vähän tasaisempi, mutta jos purkissa lukee kirkas kirsikanpunainen ja lopputulos on punaruskea, niin jotain on mennyt vikaan.
Kaiken lisäksi vaahtoava väri oli kaikkea muuta paitsi riittoisaa ja helppo levittää. Yksi purkki ei riittänyt kunnolla edes pelkkään juureen (wtf) ja kahdella sai juuri ja juuri olkapääpituisen tukan värjättyä. En suosittele kenellekään.
Pohjaväri, L'oreal Sublime Mousse Cherry Bikini ja tukan sävy värjäyksen jälkeen.
Minulle punainen on punainen silloin, kun se ei taita ruskeaan, joten en arvatenkaan ollut ilahtunut värisävystä. Kestoväripunaisilla on tapana karata shokkivärejäkin nopeammin viemäriin ja muuttua ruskeaksi ja tarkoituksena olikin kirkastaa väriä shokkivärillä, mutta niitä ei ole vielä tullut wannabelle, joten odotellessa koitin taittaa sävyä punaisempaan Color Maskeilla, noilla hiusvärin pelastajilla. Havittelin kylmää punaista sävyä ja koska pohjasävy oli tosi lämmin, lätkäisin Color Mask Plumia (jota suositellaan violettien ohella kylmänsävyisille punaisille hiuksille) Pepperin sekaan ja toivoin parasta.
Lopputulos on mitä ylläolevissa kuvissa näkyykin, eli riittävän punainen. Vähän epätasainen tosin, mutta kyllä se siitä kunhan sitä shokkiväriä tulee ja pääsee värjäämään. Täytyy ensi viikon alussa käydä kyselemässä, koska viikonloppuna onkin jo juhlat.

Välillä tuntuu siltä, että olisi pitänyt vain lätkäistä koko pää mustaksi vaalentamisen sijaan. Edelleen ketuttaa kuinka parturi voi kusta niin pahasti ja laskuttaa asiakasta omista virheistään. Menee vielä ikuisuus ennen kuin tukka kasvaa sen verran, etteivät rajat näy. Todella tuskastuttavaa, mutta kun halusin punaisen tukan niin nyt ollaan punaisella tukalla vaikka hampaat irvessä.
Jos musta vaihtuu vaatteissa punaisiin, niin miksi ei tukkakin?

4 kommenttia:

 1. Oo, ihana mekkonen! Momo on ehdottomasti ollut mun ostoslistalla jo pitkään, mutta en oikein tiedä siitä väristä. Ensin halusin sitä vihreää koska mut on sokeasti pienestä pitäen opetettu uskomaan "punatukkaisille sopii vihreä" -mantraan (:D) mutta jotenkin se vihreän sävy ei vakuuta. Sitten halusin tummempaa punaista mutta mistään ei oikein löydy enää. Surullinen tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei burgundyn värissä oikein löydy. Stuntmanilla taitaa olla Momoa vielä punaisena vai olikohan Blackgroupilla, mutta muita värejä ei ole. Itsehän ostin aikanaan omani Ruotsista, kun ei Suomessa ollut. Tykkäsin mallista kovasti, varsinkin siitä että on hihat, vaikka välillä ne onkin vähän murheenkryyni ollut ja kiristäneet ikävästi.

   Poista
  2. Jaahas, uusi syy miksen tilaa D: Mulla tuppaa aina kaikki paikat kiristämään.. Mä tilaan aina muualta kuin Suomesta, tosi ylihinnoiteltuja täälläpäin :(

   Poista
 2. Stunning dress on you, red is one of my favourite colours! Your hair is looking great. I think I need to try and go a bit more red with the hair, mine has gone darker with age!!
  x

  VastaaPoista