torstai 26. maaliskuuta 2015

Kookos-limekuppikakut

Lime ja kookos ne yhteen soppii, huomenna pannaan pussauskoppiin ja sitä rataa. Eli tänään vuorossa limen ja kookoksen ylivoimainen harmonia kuppikakuissa. Ovat niin maukkaita, että vaikka tein vasta viime viikolla, ostin jo uuteen satsiin tarvikkeet, että pikkuvelikin pääsee herkkuapajille.

Kookos-limekuppikakut

2 munaa
1,5 dl sokeria
1 prk valkosuklaa-limerahkaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 dl kookosöljyä (tai voita)
1 limen mehu ja kuoriraaste
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
1 prk mascarpone-tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
1 rkl sokeria
1-2 limen kuoriraaste ja mehu
kookoshiutaleita

Koska tämäkin on tuunattu versio perusohjeesta, aloitetaan samalla tavalla, eli:
  • Raasta lime. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy (tai voi) valmiiksi.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka varovaisesti kaapimella sekaan.
  • Lisää limeraaste ja sen jälkeen vuoron perään kuivia aineita ja kookosöljyä + limen mehu. Taikinasta tulee hieman jähmeää, joten se on helppo lusikoida muffinssi-/kuppikakkuvuokiin.
  • Paista 175 asteisessa uunissa 25 min.
  • Tästä annoksesta tulee 12 kuppikakkua keskikokoisiin silikonivuokiin.
Nämä maistuvat hyvältä ilman kuorrutetta, koska pohjassa maistuu hyvässä tasapainossa sekä kookos että lime, mutta jos sattuu tykkäämään limen dominanssista niin kuorrutteessa sitä on riittämiin. Ja ilman kuorrutettahan näitä voi sanoa vain suosiolla muffinsseiksi :)
  • Kuorrutteeseen sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa. 
  • Sekoita mascarponen sekaan limen kuoriraaste ja mehu (tarvittaessa kahden limen mehu), 1 rkl kookoshiutaleita ja 1 rkl sokeria. Lisää sulatettu valkosuklaa ja sekoita.
  • Kuorruta kuppikakut ja koristele kookoshiutaleilla.
  • Säilyvät jääkaapissa useita päiviä.
Näiden tekoaika on aika lyhyt (n.20 min pohja + uunissa 25min), mutta ylivoimaisesti pisimpään itsellä menee limen raastamisessa. Jos haluaa tehdä itselle asian helpommaksi, niin ensinnäkin hyvä raastin auttaa paljon ja toisekseen kannattaa valita mahdollisimman kovia limejä. Pehmeät hedelmät antaa periksi raastimen alla ja joutuu käyttämään enemmän voimaa. Sama pätee sitruunoihin, jos joku tekee mangositruunakuppikakkuja tai mitä tahansa muuta, johon täytyy käyttää sitrushedelmien kuoret, kuten vaikka limejuustokakkua.

Aloitin blogini enemmän ruokaan/leivonnaisiin keskittyvänä ja siksi nimessäkin lukee millainen sottapytty olen leipoessa ja ruokaa laittaessa, mutta nykyään pidän blogia enemmän tyyliin keskittyvänä, joten olen harkinnut nimen lyhentämistä. Julkaisen kyllä vastedeskin leivos-/ruokaohjeita, mutta tässä oli hyvin pitkä tauko ilman minkäänlaista ruokaan liittyvää ohjetta (koska laihdutin, enkä paistanut mitään), joten saa nähdä lyheneekö blogin nimi sanalla tai parilla.
Kyllähän tuo nyt nimittäin on melkoinen nimihirviö, vaikka se kirjoitustaipumuksiani kuvaakin. Kommenttejani lukeneet varmasti huomanneet, että joskus minulta irtoaa melkoisia romaaneita, mutta kun on kirjailijasielu, niin sellaisena pysyy. :)

1 kommentti: