perjantai 31. lokakuuta 2014

Nautical autumn & puhetta isänpäivästä

Nautical colors today, eli merellisissä sävyissä liikenteissä tänään. Jotenkin olen kovasti mieltynyt punaiseen niin mekoissa, housuissa, hameissa kuin laukuissakin. Metsästin jo pari viikkoa punaista laukkua ja päädyin tänään tilaamaan Lux de Villen punaisen laukun jostain päin Brittilää. Kylkiäisenä mukaan tarttui alemekko. Kyllä, mekko. Taas. Oikeutan sen oston halvalla hinnalla. Alehinnalla ja -10% lisäalennuksella maksoi 28€ ja risat.
Olisi ollut tyhmää maksaa 9£ postikuluista pelkän laukun takia.

Muiden ostosten ohella kävin eilen kirpparilla haahuilemassa. En ostanut mitään, mutta löysin Retro-kirpparilta aidon Lagerfeldin laukun, joka maksoi 65€. Harkitsin ostavani, mutta laukku oli painava ja teksti luki vähän turhan isolla minun makuuni, joten sinne se jäi odottamaan jotakuta muuta.
Uteliaana googlasin laukun ja löysin, että sitä myydään parhaimmillaan 150$ hintaan netissä. Sillähän olisi melkein voinut tienata. Melkein siksi, että suomalaiset harvemmin kyttäävät vanhoja klassikkomerkkejä ja ulkomaille myyminen tulisi kalliiksi.
Oli siellä toinen sievä pikku vintagenyssäkkä, mutta se taas oli vähän liian pieni, kun ei lompakko mahtunut sinne. Ainoa asia, jonka olisin voinut ottaa kotiin, oli toisella kirpparilla ollut tanskandoggi, joka oli oppinut pentuna sylivauvaksi.
Shirt H&M, cardigan Hell Bunny, trousers Collectif Bonnie, belt VOH, scarf From Paris with love!
Tänään kävimme veljen kanssa etsimässä isänpäivälahjaa, mutta jotenkin yli kuusikymppiselle miehelle (tai miehelle ylipäänsä) on vaikea ostaa mitään. Ehdotin trollina Jallun historia -kirjaa ja Jallu-pulloa. Ei napannut.

Kun mitään ei meinannut löytyä, kävimme Alegriassa kahvilla Taito Shopissa piipahtamisen jälkeen. Jos en löydä muille mitään, löydän kyllä itselleni ja ostinkin yhteensä kolmea erilaista teetä. Winter is coming.

Minttulatte, nam.
Penskoina ja teineinä emme juuri koskaan ostaneet vanhemmille lahjoja. Se taas johtui siitä, että ei ollut maksukorttia, eikä sen puoleen rahaa muutenkaan. Kavereiden joululahjatkin ostettiin mamman rahoilla.

Nykyään ostamme äitienpäivä-, isänpäivä- ja joululahjat vanhemmille veljen kanssa yhdessä, mutta isälle on aina ollut vaikea ostaa lahjoja.
Muutama vuosi sitten ostimme veljen kanssa porukoille muumipaidat, isälle Muumipappa ja pontikkapannu ja äidille Muumimamma torkkumassa puun alla, kun äidillä on tapana torkkua nojatuolissaan. Itselläni oli ihana Haisuli-paita, joka katosi mystisesti. Jäi varmaan eksälle. Nyyh.

Talvitakista puuttuu nappi ja viime vuonna äiti ompeli toisen taskun umpeen :D
Vuosien varrella isä on saanut lahjaksi Reinot, konjakkilasin ja alkoholia erillisinä juhlapyhinä. Kallein pullo konjakkia maksoi tyylikkäät 150€ (ostimme kolmestaan, minä, veli ja äiti), eikä kukaan vieraista uskaltanut tarjottunakaan juoda sitä. Isä onneksi uskalsi. Äidillä on tapana säilyttää kaikki kalliimpi "parempana", eli ei koskaan pääse käyttöön. Ei sillä, että hän alkoholia joisi muutenkaan.

Tänä vuonna ajattelimme, että ei alkoholia, tai ei ainakaan sitä samaa jälkiruokaviiniä taas, vaikka se olisi kuinka hyvää. Kaupat on täynnä niitä peruspyjama-, Axe-, bokseripaketteja, mutta yritäpä löytää jotain oikeasti hyödyllistä miehelle, jolla on kaikkea.

Joidenkin mielestä nämä päivät on kulutushysteriaa, eikä isäkään välttämättä tarvitse mitään, mutta jotenkin sitä haluaa välillä antaa jotain muutakin takaisin kuin kiusallisen halin. Isällä ei ole ihan vielä sitä haliominaisuutta, joka oli isoisällä ja mummolla. Äitiä sen sijaan pitää halia aina.

Vanhemmiten sitä osaa arvostaa vanhempia, vaikka teininä on saattanut muutamat kerrat vituttaa. Nykyään silti arvostaa sitä mikä on joskus saattanut tuntua turhalta rajoitteelta/nalkuttamiselta. Hyvää ne vanhemmat vain tarkoittaa. Meistä molemmista kasvoi veljen kanssa kunnon ihmisiä.

Ostatteko isän/äitienpäivälahjoja tai muistatteko isää jollain tapaa ensi viikonloppuna?

2 kommenttia:

 1. You look great in those trousers, they suit you! Also, those boots - wonderful! P x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you!
   Those boots were such a find at a cheap price in a local supermarket :)

   Poista