lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kevään ensimerkit ja nahkakokonaisuus

Aurinko paistaa ja vettä sattaa, taitaa tulla kesä. Tai ainakin kevät. Vaihdoin talvikengistä rakkaisiin Guessin kenkiini, jotka ostin viime vuonna entisten tasapohjaisten kävelykenkien kuoltua, enkä ole kertaakaan katunut haksahtaneeni maksamaan kengistä ~150 euroa. Ne ovat paitsi kauniit ja sopivat flashyt tyyliini, myös äärimmäisen mukavat jalassa ja kuin tehty kapealestisille. Kova pohja kantapään alla antaa tukea, jota tavan kangaskengiltä saa vain haaveilla.

Vaihdoin myös keväthattuuni jo jonkin aikaa sitten. Sekin on villaa, mutta paljon ohuempi ja herttaisempi kuin aiemmin esittelemäni Fredriksonin lakki. Tänään oli 7 astetta lämmintä, joten vaihdoin myös villatakkini nahkarotsiin, joka oli kyllä ehkä hieman vilpoisa, kun alla oli vain lyhythihainen t-paita.

Minulla on kaksi nahkatakkia, yksi puoleen reiteen ylettävä Sipilän suoramallinen siannahkatakki ja sitten tämä Bruno Z:n nahkarotsi, jonka ostin Tampereelta. Takki sattuu olemaan selkämystä lukuunottamatta tismalleen samanlainen kuin mieheni siskolla, jolla vyö on irrotettava, eikä takapuolella ommeltu takkiin kiinni niin kuin minulla.

Jos joku on sattunut lukemaan Nahkarakkaus-postaukseni, niin minähän olen sitä mieltä, että tekonahkatakit voisi repäistä pois kauppojen hyllyltä, koska aito nahka on niin paljon parempi ja ärsyttää nämä kopioteinit tekonahkatakeissaan, kun itsellä on aito ja nyt se hukkuu massaan.
Hansikkaita ei onneksi ole tekonahkaa, mutta housut nahkaisena ovat ikävä kyllä äärettömän hintavat, eikä niitä kannata ostaa ellei käytä melkein jokapäiväisenä, koska nahkahan vaan paranee käytössä. Sen takia minulla on kahdet tekonahkahousut, joista jalassa ylläolevissa kuvissa on muutama kuukausi takaperin ostetut Vero Modan tekonahkahousut. Ne eivät tunnu oikealle nahkalle niin kuin H&M:n housut, mutta ne ovat parhaimmat pöksyt koskaan: istuvat täydellisesti, joustavat, eivätkä hiosta niin kuin tekonahkahousuista yleensä sanotaan, että kylmällä säällä ovat kylmät, kuumalla hiostavat. Nämä pökät sanoo sellaisille puheille piupaut, ei hiosta, eikä ole kylmä, eikä ahdista. Best pants ever.

Jonkin mielestä minulla on varmasti liikaa nahkaa ylläni, kun takki on lammasta, hanskatkin vissiin samaa elukkaa, pöksyt tekonahkaa ja kengissä ja laukussa on kiiltonahkaa (=pvc:tä). Huomasin muuten, että Gussaccin laukussani on melkeen samanlainen kuvio kuin kengissäni, joten ajattelin että yhdessä ovat aika söpöt. Yleensä käytän toista tekonahkaista Gussaccin laukkua, koska siinä vetoketju toimii paremmin kuin tässä (se mistä vedetään on irronnut ja jäljellä on pelkkä pikkuriikkinen metallilenkki). Gussaccin laukut ovat sopivan persoonallisia ja muistuttavat Guessin laukkuja (eivät ole siis kopioita, Gussacci on ihan oikea merkki), joihin minulla ei ole varaa. Ehkä sitten joskus...

Ottaisin mielelläni ulkosalla enemmän asukuvia, mutta ukkoa on vaikea saada houkuteltua ulos ja kuvaajaksi, kun se ei oikein tykkää, että julkaisen kuviani. Piti kuitenkin viedä pullot Liideliin ja 2 viikkoa hautunut biojäte roskiin ennen kuin se kävelee vastaan, joten mies lähti kanssani ulos ja otti pari kuvaa minusta. Maawo ez happy. Kävimme ekaa kertaa syömässä Shellillä(kö?) ja söimme hampurilaiset. En kehdannut ottaa kuvaa, mutta voin sanoa, että siinä ei ollut ihan perushamppari, ei - pihvi levisi pitkälti yli itse hampurilaisen reunojen puhumattakaan sitten välissä olevasta lautasen kokoisesta salaatinlehdestä :D Hyvää oli, nomnom.

Auringossa tukkani näyttää paljon paremman väriseltä kuin varjossa.
Pidän keväästä ja auringonpaisteesta näin sateen jälkeen ja oli kiva ulkoilla, vaikka oltiinkin mielestäni liian vähän aikaa pihalla, kun sinne Lidliin ei ole kovin pitkä matka. Mutta toisaalta olisin paleltunut siinä tuulessa, jos olisi ollut yhtään pitempi matka. Auringossa tuulelta suojassa oli kyllä lämmin, mutta varjossa ja tuulessa... HYRRR.

Sain viimein opinnäytetyöhommatkin hoidettua, joten mieli on aurinkoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti