maanantai 15. huhtikuuta 2013

Bloggaaminen ja Sims 2

Blogini ulkoasu on pitkään ollut vähän vaiheessa, enkä suoranaisesti tykkää siitä edelleenkään, mutta päätin vähän... edistää sitä eteenpäin. Suoraan sanottuna alun perin minun mielessäni ei käynyt vaaleanpunainen hattara, mutta se blogista nyt tulee mieleen ja on tullut jo pitkään. Tarkoituksenani oli poistaa vähän vaikutelmaa, mutta... Olkoot, sopiipahan nimen kanssa yhteen.

Olen miettinyt, että tekisin Sims 2 -blogin tämän blogini ohelle, koska itse ainakin luen niitä ja tiedän, että niillä on lukijakuntaa. Sain Sims 2:n toimimaan kunnolla viime perjantaina ja siitä lähtien olen pelannut sitä 2-3 h päivässä ihan onnessani. Oikeastaan peli toimi aiemminkin, mutta jostain syystä se päätti jämähtää 800x600 resoluutiolle ja en ehkä 1920x1200 näytöllä rupea pelaamaan sellaista suttua. Pienen Graphics.cgr-tiedoston rukkaamisen jälkeen viritin saman tarkkuuden kuin näytössäni, vaikka oikeasti pelin korkein tarkkuus on 1600x1200 - eipähän enää tarvitse kärsiä  mustista palkeista sivuilla. Lopputuloksena on tarkka, ehkä reunoiltaan hieman liiankin terävä näyttö.


Minulla on Ruusulaakso-niminen täysin kustomoitu naapurusto, jossa simini kasvavat onnellisena ja nimenomaan painotan, että minun simini - naapurustossa ei ole yhtään townieta, jota en olisi itse tehnyt. Ainoastaan NPC:t ovat pelin luomia ja nekin korvaavilla kasvoilla, joten en kärsi niistä Maxisin hirvitysrumiluksista, joita muokkaamaton peli pelaajilleen suoltaisi.
Saadakseni täysin kustomoidun puhtaan naapuruston (kaikilla lisäosilla peli suoltaisi huimat 550 hahmoaan pelkässä asennuksessa riesaksesi + jatkuvasti lisääntyvät NPC:t) jouduin muokkaamaan jokaisen lisäosan Characters-kansiot tyhjäksi ja korvaamaan tiettyjä tiedostoja, sekä tietenkin minulla on hirmuinen kasa modeja, jotka estävät loputtoman NPC spawnaamisen. Tietysti ennen tätä kaikkea jouduin poistamaan kaikki Simsit lisäosineen ja asentamaan ne uudelleen, koska jos se on asennettu Program Filesiin ei noita tiedostoja voi poistaa - tai voi, mutta Windows 7 huijaa ja tekee niistä näkymättömät varmuuskopiot, jolloin se on yhtä tyhjän kanssa.

No, joka tapauksessa lopputulos on täysin puhdas naapurusto, jossa 90% on omia luomiani ja peliin syntyneitä simejä ja loput 10% pakollisia NPC:eitä, kuten myyjiä, puutarhureita jne. Naapuruston pohja on ladattu, kaikki muut rakennukset itse rakennettu paitsi muutama yhteisötontti tuossa keskikohdassa naapurustoa.

Ruusulaaksolla on kaupunkialue nimeltä Rosala, jossa asuvat pelin toistaiseksi ainoa vampyyri ja vaimonsa zombi, sekä ostosalue Nuppukylä. Ruusulaaksossa oli aloitusperheitä viisi: Ruusukunnas (massiivinen suku tätä nykyä), Ruskapihjala (yhtä massiivinen), Lummevirta, Sarakaisla ja Forte (= edellisestä naapurustostani otettu tyttö, koska oli niin kaunis, enkä tohtinut vaihtaa sukunimeä). Pian alun jälkeen tulivat myös Murtovaarat, joka on noitasuku.

Alysia ja Vivienne Murtovaara, tulevat hyvä ja paha noita.
Ruskapihjalan pääperheen 3. sukupolven suvun jatkajat Viserys (kyllä, luit oikein) ja Vanille.
Rinea Lummevirta, os. Ruusukunnas. Lummevirran matriarkka ja himomusisoija. Menee porealtaaseen poikkeuksetta alasti (menevä 10).
Valeria os. Forte, nykyään Lummevirta ja miehensä Kaiser (mielikuvituksen puutetta vai liikaa mielikuvitusta?).
Lummevirran neljännen sukupolven ensimmäinen edustaja Charlotte ja äitinsä Valeria.
Siinä missä muut pelaavat Legacy Challengea ja siinäkin on vaivaa, minä kasvatan yhden perheen sijaan koko naapurustoa. Nyt on ekat neljännen sukupolven simit syntyneet, vanhimmat ovat jo lapsia Lummevirroilla ja Ruskapihlajalla. Osa kolmannen sukupolven simeistä ja tulevista vanhemmista on yhä yliopistossa, mutta ehkä hekin saavat keskeyttää sen, kun se on niin vietävän tylsää.

Täytyy valottaa hieman, että jos joku perhe hankkii lapsia kuusi minä kyllä paritan kaikki lapset tavalla tai toisella, mutta jos en pidä simien luonteesta/ulkonäöstä/olemuksesta niin en ihan jokaista perhettä pelaa eteenpäin, lähinnä vain pääperheitä, eli niitä lapsia, jotka jäävät asumaan vanhempiensa kanssa kartanoihin (pitäähän vanhustenkin kuolla alta pois joskus). Joitakin sivuperheitä pelaan myös eteenpäin, joten niistä on tullut vähän niin kuin pääperheitä.

Yhteensä minulla on toistuvasti pelattavia perheitä yhdeksän: Ruusukunnaan pääperhe ja sivuperhe, josta pidän enemmän kuin pääperheestä, koska pääperheen perijä vaimoineen ei ole kovin kaunis, eikä persoonallinen muutenkaan (ehkä lapset sitten ovat?), Lummevirran pääperhe ja upouusi sivuperhe perijän veljestä, josta tulikin aikuisiässä komistus (ja nyt ketuttaa kun en nimennyt miestä perijäksi veljensä sijaan), Murtovaaran noitaperhe, Ruskapihlajan pääperhe ja vampyyrizombisivuperhe, sekä Fortet ja Sarakaislat, joilla en ole hankkinut niin montaa lasta, että tulisi pääperheiden ulkopuolisia sivuperheitä.

Ideana on siis parittaa pelattavia simejäni samasta sukupolvesta keskenään. Toisin sanoen neljännen sukupolven simit ovat kaikki vähintäänkin pikkuserkkuja toisilleen ja koska Sims 2:ssa ei serkut voi pariutua ilman modia keskenään joudun aika tarkkaan miettimään keitä paritan kenenkin kanssa, ettei kukaan jää yksinään, jos ovatkin liian läheistä sukua toisilleen. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun hieno suunnitelmani simien parittamisesta menee pieleen, kun Suutele-valikon alta löytyy romanttisten toimintojen sijaan perheensisäinen Pussaa-komento. Jees.
Millainenhan sukupuu tästä tulisi aikaan? :D

Muiden simittäjien Sims-blogeissa on yleensä juuri LC-haaste käynnissä, eli kasvattavat 10 sukupolvea samaa perhettä. Mietin, että toisin vähän vaihtelua massaan kasvattamalla naapurustoa - se toki aiheuttaa ongelmia seuraajille, kun eivät muista ketkä ovat keitä ja mitä sukua - ja kirjoittamalla hieman simien puuhista. En ajatellut keksiä mieltä järisyttäviä juonikuvioita, mutta vähän kerrontaa kuvien lomaan. Minulla on satoja kuvia perheistäni, mikä onkin se ongelma. Kun on pelannut näin pitkälle ja kuvia on kohtuuton määrä on hankala jaotella niistä sopivia osioita. Katsotaan nyt saisiko tämä pitkään kytenyt idea vähän tuulta purjeisiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti