sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Pretty Kitty

Hei taas pitkästä aikaa! Kevät on jo ovella (ainakin kaikkialla muualla paitsi Suomessa), mutta tässäpä viimeiset syksyllä otetut kuvat. Vähän on laiskanlaisesti tullut näitä julkaistua ja jäljellä on vielä parit kuvat talvelta, jotka sitten varmaan tällä tahdilla julkaisen kesällä...
Ostin tämän Vivien of Hollowayn Kitty-mekon jo syksyllä, kuten varmaan arvata saattaa näiden kuvien ympäristöstä. Ostin näitä kaksi, tämän valkopohjaisen Rose and Bow Pink-mekon ja Perfume-mekon vaaleanpunaisena. Molemmat ovat 100% joustamatonta puuvillaa, mutta vähän yllättäen tämä vaaleampi versio on paksumpaa ja karheampaa kangasta, eli sopii paremmin myös syys-talvikäyttöön siinä missä se toinen taas on huomattavasti kesäisempi sileän ja ohuehkon materiaalinsa puolesta.

Nämä Kitty-mekot ovat ns. päivämekkoja, eli näitä ei nyt ihan suoranaisesti ole tarkoitettu alushameen kanssa käytettäväksi, mutta koska näiden alle mahtuu tylli, niin minähän käytän näitä tyllin kanssa. Kaunis helma pääsee paremmin oikeuksiinsa eikä peppua palele. Isoa tylliä alle ei nätisti mahdu ilman kuppikakkuefektiä, mutta nyt on tullut myyntiin Hell Bunnyn yksikerroksisia Polly-tyllihameita, jotka ovat täydellisiä tällaisten ei-täyskellohelmaisten mekkojen alle. Varsinkin kun näissä Kitty-mekoissa on 29" pitkä helma, joka on useita tyllejä kolme tuumaa (n. 7,5cm) pitempi, tyllihame, joka ei ole täysin kolmion muotoinen vaan laskeutuu alhaalta suoraan alas, näyttää paremmalta kuin liian lyhyt ja liian pöyhkeä tylli, jonka rajat jäävät näkymään mekon päältä helman laskeutuessa reunan yli suorana. Näissä kuvissa käytän joskus kauan sitten ostettua, mutta kertaakaan käyttämätöntä Lindy Bopin tyllihametta, jonka ostin läpällä neljällä punnalla Lindy Bopin alennuksesta. Se on muita litteämpi ja pitempi petticoat, joka on niin karhea, että jos se ei olisi ollut näiden kuvien aikaan ainoa alushame, joka ei tehnyt kuppikakkuefektiä, en olisi sitä vaivautunut käyttämään.
Näissä Kitty-mekoissa on myös yksi puoli, jota luulin aina inhoavani, mutta josta itseasiassa tykkään, eli olkatoppaukset. Ei edes mitkään kevyet bleiserityyppiset toppaukset vaan ihan jykevät toppaukset, jotka huomaa, että on olemassa. Aluksi tuntuivat niin epämukavalta sovittaessa, että harkitsin jo leikkaavani ne irti, mutta sitten kun vaan lähdin tämä päällä töihin, ei niitä enää huomannut. Itseasiassa tällaiselle päärynälle olkatoppaukset toimivat hyvin koska ne tuovat ryhtiä sinne, jossa sitä ei ole ja vastaavasti vyötärö näyttää (vyön kanssa) kapeammalta, kun hartioilla on enemmän ryhtiä. Tässä tapauksessa vaan nuo olkatoppaukset on vähän hassussa paikassa eikä osu täysin yksiin oman hartialinjan kanssa, mutta tulee silti aika ryhdikäs fiilis niiden ansiosta. Muuten on pakko sanoa, että tämä mekko roikkuisi päällä.
Etutaskut ovat parhaat. Ei tarvitse etsiä sitä sivusaumaa niin kuin piilotaskujen kanssa ja tilaa on vaikka mille.

Ostin tämän Kitty-mekon samassa koossa kuin kaikki muutkin Vivien of Hollowayn mekot, eli 36-28-40, mutta tämä on huomattavasti väljempää mallia kuin tarkoituksella tiimalasivartalon kurovat halterneck-mekot ja mahtuu siis mukavalla tilavuudella päälle, vaikka olen elopainoa viime aikoina kerännytkin. Jos näiden ostosta haaveilee, kannattaa ottaa huomioon, että näiden mekkojen kuuluukin olla väljähköjä, mikä on sanottu ihan VoH:in sivuillakin. Kyseessä on kuitenkin päivämekko, joka on tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön, tai ainakin oli 1950-luvun esikuvansa mukaisesti ja siksi tässä mahtuu myös syömään. Sen takia näiden alle ei sitä tylliäkään tarvitse, jos ei nyt ihan välttämättä halua. Vyön kyllä tarvitsee, jos meinaa vyötäröä korostaa ollenkaan, mutta menisi mukavasti myös jokapäiväisenä mekkona ilman mitään asusteita. Halutessaan VoH:ilta saa tilattua huiveja samalla printillä kuin näitä mekkoja.
Dress: Kitty Rose and Bow Dress by Vivien of Holloway
Bolero: Voodoo Vixen
Belt: Hell Bunny
Petticoat: Lindy Bop
Beret: Collectif
Lipstick: Merlot by NYX
Shoes: Natura(?)

Lopuksi kaikki muut kuvissa näkyvät vaatteet/asusteet. Neuletakki/bolero on Voodoo Vixenin, ostin sen ihan tämän asukokonaisuuden takia, mutta värinsä puolesta sopii monen muunkin talvisemman asukokonaisuuden kanssa. Tuon eturusetin alla on neppari, jolla laitetaan kiinni. Helppokäyttöinen ja ihanan pehmeä päällä, jotain keinokuitua. Vyö on Hell Bunnyn, samasta syystä ostettu kuin neuletakkikin, mutta menee myös hyvin tartanmekkojen ja muiden viininpunaisten asujen kanssa. Vähän turhan leveä makuuni, mutta jousto on aina hyvä asia.

Kengät ostin syksyllä heräteostoksena. Merkki on näistä kulunut pois, mutta jos oikein muistan, niin nämä ovat Naturan nilkkurit. Aitoa nahkaa, superpehmeät jalassa. Korko on juuri täydellinen, että näillä voi kävellä vaikka kuinka pitkiä matkoja ilman, että jalat tulevat kipeäksi. Ainoa miinus siitä, että korko on ulkoa superkova ja töissä kuulee alakerrasta yläkertaan saakka missä kuljen, kun kävelen näillä. Sisäpuolelta pehmeää, lämmintä karvaa, joten vaikka ostin nämä syksykäyttöön, niin olen kyllä kulkenut näillä ympäri talven ilman villasukkia ja yhtään palelematta. Paras heräteostos ikinä.
Viimeisenä vilaus tylliä. En tästä alushameesta tosiaan maksanut kuin neljä puntaa. Ostin sen joskus kauan sitten Lindy Bopin jättialennuksesta ja sen jälkeen se on notkunut käyttämättömänä vaatekaapissa. Tylli on a-linjainen ja siinä on joku aluskangas, ettei takerru jalkoihin, mutta eihän se hirveän hyvin paikallaan pysy. Materiaali on kuin hiekkapaperia ja kaikkien muiden merkkien tylleistä (Hell Bunny, Lady Vintage, Banned, Sams) tämä on kaikista karhein. Normaalihintaan nämä ovat 29.99£ Lindy Bopin sivuilla, jota en suoraan sanottuna menisi maksamaan. Alennuksesta ostettuna ajaa asiansa.

Tässä on sellainen pieni koira haudattuna, että Lindy Bop taitaa olla ainoa (edullinen) tyllivalmistaja, joka tekee 28" ja 30" tyllejä, joten voi olla, että joku päivä joudun ostamaan heiltä vielä toisen tyllihameen jos mielin saada näiden Kittyjen alle oikeanpituisen alushameen. Tämä tyllihän on useita senttejä lyhyempi kuin mekko, mutta koska ei ole niin pöyheä kuin muut, ei näytä niin kamalalta kuin jos alla olisi jotain muhkeampaa.

Seuraavaksi olisikin sitten luvassa parit talvikuvat. Yritän julkaista ne ennen kesäkuuta ;P


In English:

I'm late again; here are some photos from October. Last autumn I bought this Rose and Bow Kitty Dress from Vivien of Holloway along with another Kitty Dress. Both are crisp 100% cotton, except that this one is made of thicker material and isn't quite as smooth as the other one. This one is better suited for autumn/winter, the other one is a summer dress (which didn't stop me from wearing it in the winter anyway).

Kitty is a day dress with a comfy fit. Compared to my halterneck dresses this dress is almost a size bigger and does not nip in my waist unless worn with a belt, which is probably only a good idea since it does not stretch at all. It's comfortable to wear all day long, doesn't require a petticoat (which didn't stop me from wearing one anyway), has nice front pockets and not so nice shoulder pads. I've never really liked shoulder pads and I initially thought I'd get rid of them, but in the end I found it it gives a rather nice figure for a pear shape woman like me. It makes my posture look a bit better.

The skirt length is 29" which makes it rather difficult to wear this dress with petticoats since your standard petticoats are around 26-27" which are too short (and too full). Also since this dress doesn't have a circle skirt you can't wear anything full underneath without looking a cupcake. Luckily Hell Bunny has been making new one layer Polly petticoats and the Lindy Bop petticoat I'm wearing in these photos isn't particularly poofy either.

This Lindy Bop petticoat has been in my wardrobe for a long time and this is like the only time I've actually worn it. I bought it just for lols, since it was only 4£ in their sale but as you can expect, the quality isn't good. It's the scratchiest petticoat ever despite having an underskirt to help with this problem. The regular price for LB petticoats is 29.99£ which is a little too high for this quality, but I might have to buy another one anyway at some point since they're like the only (cheap) manufacturers that make petticoats longer than the regular 26-27". (They sell 28" and 30" petticoats or at least have sold.)

Then the rest of the clothing. I bought that bolero by Voodoo Vixen just because I saw it would go so well with this dress and the same thing happened with that Hell Bunny belt. Both work with other winter outfits (especially my tartan dresses) and I've been wearing them a lot.

I don't quite remember if those boots are actually by Natura, but I bought them for autumn and ended wearing them all winter as well. They're super soft genuine leather, have nice warm furry inside and the perfect heel height (~5cm). I can walk all day in those and that's what I've been doing. The only problem with these shoes is that the heel is very, very hard and makes so loud noise everyone at work hears me all the way from downstairs to upstairs whenever I'm walking around.

I've been taking so long breaks between posts that the two sets of photos I actually have from winter are probably going to take some time before I'll publish them, but I'll try to post them before June. After all who wants to see snow in June? (We don't but at this point we will by the amount of snow we're still getting in March...)

3 kommenttia:

  1. This is a stunning outfit! I love it.

    It is actually warming up in the UK now so hopefully the weather will soon improve in Finland.

    VastaaPoista
  2. Better late than never!
    Really lovely dress, I do like the VOH styles, and this Kitty one looks so versatile. I never would have thought to put a petticoat under it.

    Such gorgeous Autumn light in these photos, you definitely had to share them, it would have been a shame not to!
    x

    VastaaPoista
  3. Kirjoittelehan taas :)

    VastaaPoista