sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Hubertine - Housut mekkoaddiktilla


Pitkän tauon jälkeen ensimmäinen asupostaus ei olekaan blogin nimen mukaisesti mekosta vaan housuista - peräti viime syksyn puolelta. Käsittelin nämä kuvat jo kuukausia sitten, mutta postausten julkaiseminen on vain jäänyt syksyn ja talven aikana vähemmälle. Eilen sitten otettiin ensimmäiset talven asukuvat, joten jotta niitä ei tarvitse sitten kesäkuussa julkaista, niin tässä nämä syksyisemmät kuvat alta pois.
Näin tämän Voodoo Vixenin neuletakin ensimmäistä kertaa Curves to kill -blogissa varmaan monta vuotta sitten ja sitten elokuussa Kuopiossa käydessä löysin tämän vahingossa Rock'n'Dotista. Vannon, että aina kun käyn siellä, tulee ostettua hirveät määrät rojua monella sadalla eurolla (viimeksi ostin kolmet kengät tämän neuleen ja muiden juttujen ohella), mutta se hyvä puoli on paikan päällä shoppailemassa, että vaikka tuotteet ovat kalliimpia kuin netissä, voi sovittaa sellaisia vaatteita, joita ei välttämättä normaalisti ostaisi, mutta jotka ovatkin oikeassa elämässä todella kauniita. Tämä neule nyt on aina ollut ihana, mutta varsinkin talvikautena runsaassa käytössä.

Rusetin saa pesua varten irti, se on napeilla kauluksessa kiinni, eli ilmankin voi käyttää, mutta minulle koko neuleen idea on tuo rusetti. Muutenhan tämä olisi vain musta neuletakki, jossa on vaaleat helmiäisnapit. Sen verran vanhaa mallia tämä on, ettei tätä enää ainakaan Voodoo Vixenin omilla sivuilla myydä ja olin itsekin jo kuvitellut, ettei tätä enää mistään löydä, mutta niin vain se kävelikin vastaan ja on vakiinnuttanut itsensä vakinaiseksi osaksi vaatekaappiani. Edellisessä postauksessa näkyneen mustan tyllihameen kanssa erityisesti on tullut tätä käytettyä.
Top: Hell Bunny
Trousers: Hubertine trousers by Hell Bunny
Shoes: Lola Ramona
Cardigan (from previous photos): Voodoo Vixen

Ostin nämä Hell Bunnyn Hubertine-housut wannabelta varmaan jo elokuussa ja kuvien kuvauspäivämäärä näyttäisi olevan 23.09.2017. Pitkään on näitä tullut säilöttyä... mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan?

Hubertine-housut ovat puuvillaiset ilmeisesti 40-luvun henkiset housut, jotka menevät kiinni noilla sivunapeilla. Elopainoa on tullut kerättyä vähän liikaa viime aikoina ja ahteria levitettyä, mutta istuvat silti mukavasti. Vyötärö ei ole ihan niin korkea kuin toivoisin, mutta tarpeeksi korkea, ettei jää ikävästi juuri sen vatsarömpän alapuolelle.
Paras puoli näissä housuissa on takapuoli, etupuolesta niin väliä, koska tuo rypytys ei ihan hirveän imarteleva ole. Enhän minä tietenkään omaa takalistoa näissä näe, mutta tietääpähän ettei ahteri näytä ihan valtavalta noiden leveiden lahkeiden ansiosta. En ole ennen käyttänyt leveälahkeisia housuja, mutta näiden jälkeen ostin kahdet muutkin leveälahkeiset housut eikä ole sen jälkeen kapeita housuja tullut käytettyä (poikaystävän harmiksi). Näihin voi salakavalasti jalkojen lämmikkeeksi sujauttaa polvien yläpuolelle ylettävät sukat eikä varmasti kinttuja palella vilakammallakaan säällä, tosin materiaalit vuoksi nämä nimenomaiset housut ovat olleet odottelemassa kevättä.

Lahkeen pituudesta sen verran, että tasapohjaisten kenkien kanssa lahkeenpituus on juuri passeli tällaiselle 172cm pitkälle ihmiselle, jonka pituus on enimmäkseen selässä, mutta korkojen kanssa lahkeet ovat liian lyhyet. Eli vähän joutuu valikoimaan mitä kenkiä käyttää, mutta eipä se ole aina pakko koroissa kulkea, vaikka varsinkin viime aikoina olenkin huomannut, että ne ovat henkilökohtaisesti paremmat jaloilleni kuin täysin tasapohjaiset kengät.
Pukeudun yleensä hyvin naisellisesti/tyttömäisesti, mutta kuten näistä kuvista huomaa, välillä tulee poikettua sen mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeiltua jotain muuta. Ei tämä ole ehkä ihan sitä ominaisinta tyyliäni, mutta pidän vaihtelusta ja eri tyyleillä leikittelystä. Varsinkin myös 40-luvun asukokonaisuudet ovat alkaneet kiinnostaa varsinkin arkikäytössä. Hiuksiahan en edelleenkään osaa/ehdi/jaksa useimmiten laittaa, mutta ainakin vaatteet ovat nättejä ja minulla on niihin pukeutuneena hyvä mieli.

Jos joku siis miettii, että olenko lopettanut koko fiftarihomman kun on tämä blogi jäänyt näin pahasti retuperälle, niin en suinkaan. Olen edelleen arkififtari (ilman sitä tukkaa), käyn töissä fiftarivaatteissa ja 90% arkipäivistä minulla on ylläni tyllihame. Meikkiä olen käyttänyt töissä viime aikoina tosi vähän, koska talvella ihoni tuppaa kuivamaan ja olen pyrkinyt saamaan leuan finniongelmat kuriin, tosin vähän huonolla menestyksellä. Laiskuuttani olen myös säästänyt aikaa työaamuisin meikkaamalla vähemmän, mutta rakastan yhä huulipunia, kissansilmärajauksia, kellohelmoja ja niitä tyllihameita ja laittautuminen on mukavaa, kunhan siihen vain olisi aikaa.

Shoppailu on kyllä jäänyt vähemmälle. Alan viimein olla siinä pisteessä, ettei ole tarvetta jatkuvasti uusille vaatteille, tai sitten vain mikään ei ole iskenyt silmään niin, että olisi pakko saada. Collectifin alennuksesta ostin eilen boleroita ja pari mekkoa ja sitten olen jo todella pitkään haaveillut heartmyclosetin mekoista. Haluaisin ihanan hempeän vaaleanpunaisen kellomekon rusetilla... ja useita muitakin. Kunnon 40-luvun pukukin kelpaisi, voisi leikkiä sitten kunnon vanhanajan toimistotätiä. Eli kyllä ostoslistalla on tavaraa, en vain ole saanut aikaiseksi näitä ostaa, kun ei sille hempeän vaaleanpunaiselle mekolle keskitalvella ihan hirveästi tarvetta ole.

Näiden syksyisten kuvien merkeissä mukavaa talven jatkoa kaikille!


In English:

First proper outfit post in a while isn't about a dress - it's about trousers. I bought these Hubertine trousers (by Hell Bunny) way back in August and these photos are from September, but better late than never?

These 40's(?) styled wide legged trousers are made from cotton and close with side buttons. The front isn't as flattering on me as I would hope, but the backside is great as it makes my bum look a little smaller than it actually is. I've never liked wide legged trousers for some reason, but I loved these so much I bought two other pairs of similar trousers (one from Hell Bunny and the other from Voodoo Vixen).

The length of these trousers is not perfect on me. It's great when I'm wearing flats but too short for wearing with heels. Well, not like I always have to wear heels, although they're better for my feet than completely flat shoes.

The cardigan is an old model by Voodoo Vixen which I've always liked, but since it was old, I thought I'd never find it... until in August I did. I don't remember the name of this cardigan, but I love the detachable bow and the pearlescent buttons. It looks so cute paired with a black skirt and tights and works with trousers as well like in these photos.

I usually dress up in girly clothes but sometimes I like to step outside of my comfort zone like in these photos. I rarely wear trousers but I like these trousers so much there was a time during autumn that I wore mostly trousers which is rare for a person like me who loves circle skirts and petticoats. And I mean I still love them although I haven't been blogging about dresses and circle skirts as much as I used to. I guess I've just been lazy, but I haven't stopped dressing in vintage inspired clothing. I'm still terrible at doing my hair, but that's something I already gave up on a long time ago. As long as I'm dressed in pretty clothing, I'm happy.

I haven't shopped as much as I used to either. Yesterday I bought some clothes from Collectif's big sale, but otherwise pretty much nothing since Black Friday. I do want to buy some dresses and maybe even a suit from heartmycloset, but I have trouble deciding with all the lovely dresses they have. All I know that I want one dress to be soft pink and have a bow, but haven't decided on yet whether I'll buy one of the models listed in their website or ask for a custom order. Hopefully they do deliver to Finland, because I'm gonna cry if they don't.

Happy winter days to everyone!

2 kommenttia:

  1. I like you in trousers, those are very nice! I know the length can be tricky for us tall ladies. Xx

    VastaaPoista
  2. Trousers really suit you - and I like the style and colour of these. I would like a pair for myself

    VastaaPoista