sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Miss Elinor's Cupcakes

Olen pitkään halunnut välillä jonnekin kaupungin ulkopuolelle ja viime maanantaina sitten lähdettiin Kuopioon ihan vain shoppailemaan veljen, Janinan ja äipän kanssa. Aloitimme kaupunkikierroksella, mutta etsimääni kirpparia ei löytynyt, eikä edes paljasjalkainen kuopiolainen tiennyt sen olemassa olosta. Jos koko putiikkia ei enää ole olemassa, niin eikö ne nettisivut voi silloin poistaa käytöstä?

Oli meillä ihan ostettavaakin. Minä lähdin metsästämään uutta Yves Saint Laurentin valokynää entisen loputtua, ettei naapurin valvottamisesta johtuvat tummat silmänaluset erotu ihan liian selkeästi, ja Janinalle kelpasi akvaariolamppu tulevalle höyhenpeitteiselle perheenlisäykselle. Lisäksi kuolasin jälleen Chanelin huulipunia ja kun nyt kerran oltiin Kuopioon asti lähdetty, niin pitihän se sellainen ostaa. Sävy on Rouge Allure Velvet -sarjan 42 L'Eclatante ja kuten kuvista näkyy, se on ihana syvä mattapintainen pinkki, jossa riittää pigmenttiä. Katselin tätä sävyä jo talvella, mutta en osannut päättää, joten ostin sen toisen vaaleanpunaisen Chanelini silloin. Olisi säästynyt reilut neljäkymppiä, jos olisin kerralla päätynyt parempaan sävyyn, mutta on sillä toisellakin ollut käyttöä, kuten blogikuvissa onkin näkynyt.
Ostin muutakin kosmetiikkaa, mutta teen niistä myöhemmin kokonaan erillisen postauksen. Sen sijaan tämä postaus keskittyy mihinkäs muuhunkaan kuin vaatteisiin. Matkuksessa kaavailin Sunny´s-liikkeessä käymistä, koska löysin sieltä viime vuonna tosi kivan kesämekon, mutta ennen sitä törmäsinkin Cybershoppiin, joka on viime näkemästä uusinut valikoimansa parempaan suuntaan muun muassa siinä mielessä, että sieltä saa tätä nykyä Bannedin petticoateja. Olen jo pitkään halunnut testata niitä, koska ne vaikuttivat yhtä laadukkailta kuin tuplaten kalliimmat Samsin petticoatit, ja ostinkin niitä kaksinkappalein todettuani, että näissä on erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Molemmat ovat kuvissa käytössä, mutta hameen alta vilkkuu vain lohenvaaleanpunainen tyllihame, jonka alla on toinen lyhyempi persikansävyinen antamassa ekstrapöyheyttä helmaan.
Bannedin tyllihameet ovat pehmeää sifonkia, joskaan eivät aivan niin sileää/tiheää kangasta kuin Samsin alushameet, mutta yhtä sileältä ne yllä tuntuvat. Ne eivät ole myöskään yksinään aivan yhtä tuuheita, mutta kyllä näilläkin saa mukavasti pöyheyttä kellohelmojen alle, jos ei haaveile 60 jaardin tyllihameesta, kuten allekirjoittanut.

Parhaana puolena heti edullisen hinnan (n. 45€) sukkahousujen käyttäjiä ajatellen näissä tyllihameissa on erillinen kangasalushame, joka estää tyllihameen kerääntymisen eteen. Toisin sanoen, jos harkitsette tyllihameen ostamista, niin jättäkää ne Hell Bunnyn karheat, yleensä helmasta epätasaiset tyllit hyllyyn ja ostakaa samassa hintaluokassa huomattavasti laadukkaampi tuote. Suomesta näitä saa Cybershopista ja ulkomailta tilatessa mm. TopVintagelta ja Succubus Clothingilta.
Cybershopista ostin myös tämän kaupan oman merkin Miss Elinorin kellohameen. Minähän tunnetusti rakastan kuppikakkuja, joten tämä iski silmään välittömästi. Sovittelin myös monia saman merkin kellomekkoja, joissa oli ihania printtejä ja muista repro-merkeistä poikkeavia malleja, mutta ikävä kyllä ne eivät istuneet sitten ollenkaan. Jos mekko istui vyötäröltä, ei sitä saanut vedettyä rinnan kohdalta kiinni ja vaikka minä en ole mikään isorintainen, niin voin sanoa, että Miss Elinorin mekot on tehty todella, todella pienirintaisille tai vaihtoehtoisesti ihmisille, joilla on vähän suorempi vartalo kuin minulla. Omenavartaloiselle äidilleni yksi mekko istui ihan hyvin, mutta oli mamman makuun vähän liian tiukka.

Tämä hame sen sijaan oli juuri oikeanlainen, täyskellohelmainen ja vaikka tämä on Hell Bunnyn Paula-hameiden tapaan ohutta helposti rypistyvää puuvillaa, niin tässä on tuettu vyötärönauha, joka pitää muotonsa. Hame istuu vyötäröltä niin napakasti, ettei tämän kanssa tarvitse vyötä ollenkaan, joten hame pääsee oikeuksiinsa ihan omana itsenään.

Aluksi ajattelin yhdistää hameeseen punaisen Dolores-topin, mutta yllättäen vaateläjien alta löytyi tämä Vivien of Hollowayn kuppikakkutoppi, joka on ollut melko vähällä käytöllä, koska minulla on hankaluuksia yhdistää alaosia noin hempeän vaaleanpunaisen kanssa. Tätä yhdistelmää en kuitenkaan voinut vastustaa ja vaikka tässä tulee mukavat kuppikakkuöverit jo valmiiksi, laitoin kuppikakkukorvakorutkin ja jos minulla olisi asun värisävyihin sopiva kuppikakkukaulakoru, niin olisin laittanut sellaisenkin. Donitsi sai tällä kertaa kelvata.

Parissa kuvassa vilahtava neuletakki on niitä samoja M.A.K:in Pinup Girl Clothingilta tilattuja neuletakkeja, joita minulta löytyy pinkkinä, keltaisena ja sinapinvärisenä. Tätä Fiesta Orange -sävyä ei taida olla vielä blogissa näkynyt, vaikka se oli talvisaikaan aika paljon käytössä. En niin välitä oranssista yleensä, mutta tämä neuletakki sopii hyvin mustan kanssa.
Sitten oli tarkoitus esitellä niitä hajonneiden Love-sukkahousujen tilalle jostain nimettömäksi jääneestä ketjuliikkeestä ostettuja Hope & Love -sukkiksia, mutta ironisesti toiveet lensivät kankkulan kaivoon näidenkin kanssa, kun kuvia selatessani huomasin tuon saumapaon. Eikö yhdetkään sukkikset voi kestää edes sitä kolmatta käyttökertaa?

Olen ollut tällä viikolla semisti reipas ja siivoillut asuntoa ukon kanssa. Tiskivuori on viimein vähentynyt, eikä sitä ole enää jäljellä kuin muutama astia, hella on pitkästä aikaa taas valkoinen ja vessakin on lattiaa lukuun ottamatta ihan siisti. Lattian pesua edesauttaisi, jos pyykit eivät olisi levinneet kopan ulkopuolelle, mutta tänään pesin kaksi koneellista pyykkiä, joten ehkä tulevalla viikolla voisi senkin hoitaa kuntoon.

Alkuviikosta laitoin talvikengät säilöön ja tänään aloitin myös sen toissavuotisen vaatekaapin kevätsiivouksen, jota ei ikinä tullut tehtyä. Neuleosastolta lähti muutama ihan hyvä vanha vaate, joille ei vaan ole ollut pitkään aikaan käyttöä ja housuhyllyä läpi käydessä kävi ilmi, että yli puolet ei enää mahtuneet jalkaan. Osa puristi koipia niin paljon, että en voi kuvitellakaan käyttäväni niitä ja muutamat sellaisetkin yksilöt oli, joissa oli 2000-luvun jämämuistona niin matala vyötärö, että nykyisestä ahterista näkyi persvako. Voi jessus, onko sellaisilla housuilla tullut käytyä ihmisten ilmoilla?

Yhdet epämukavat rock-/goottiaikakauden jäännehousut säästin, koska kuvittelen, että ehkä se kangas joustaa reisien kohdalta, jos oikein nätisti niin toivoo. (Ei jousta.) Ehkä niitä tulee joskus käytettyäkin. (Viiden minuutin ajan ennen kuin totean, että reisiä puristaa liikaa.)

Paitaosastolle saakka en vielä ehtinyt, mutta tavishameita ja -mekkoja lähtee kiertoon pari kappaletta, koska ollaan nyt rehellisiä, ja vaikka käytänkin näitä trikoomekkoja laiskoina päivinä, minulla on kuukauden jokaiselle päivälle erilainen fiftarimekko. En tarvitse kovinkaan monta arkimekkoa siihen lisäksi, koska kotona suosikkioloasuni on maailman rumimmat My Little Pony-legginssit ja (yleensä) läpinäkyvä kauhtunut trikoopaita. Kesällä ei tarvita niitäkään, kun voi istua pelkissä alushousuissa.

Onko teillä mitään kokemuksia Cybershopin Miss Elinor -tuotteista tai Bannedin tyllihameista?


In English:

I've been wanting to take a small trip for some time and on Monday it was time for that. Me, my mum and brother and his girlfriend went shopping to another city, where I bought myself a new YSL Touche Eclat highlighter pen and a new Chanel lipstipck, which I'm wearing in these photos. I also bought myself two new petticoats and this circle skirt by Miss Elinor, but let's talk about the petticoats first.

For some time now I've wanted try out Banned petticoats, which seem to be a good alternative to twice as expensive Sams petticoats. As most of you probably now, affordable petticoats aren't always the best ones as they can be very scratchy, uneven and they will almost certainly bunch up at the front. Yeah, I'm talking about Hell Bunny petticoats, which are affordable (~35-45 €), but relatively uncomfortable as they are scratchy and they will end up loosing their poofiness much sooner than the higher quality petticoats. Therefore I've mostly bought Sams petticoats, which are great, but expensive (~90-100 €).

Banned's petticoats have interested me since based on the pictures they seemed to be the same kind of soft chiffon as the Sams petticoats are, but they are in the same price range as the Hell Bunny ones. When I finally got to try one, it got even better - they've got built-in slips undernearth the chiffon, so that the fabric will not under any circumstances be itchy on your skin or bunch up at the front. The fabric isn't as fine as in my Sams petticoats, but Banned petticoats are still very soft, supercomfortable and superior to those scratchier petticoats. I can totally recommend them to everyone interested in buying a new petticoat.

I bought my new petticoats (salmon pink and peach) from Cybershop along with this circle skirt, which is their own brand called Miss Elinor. They also had very pretty dresses, but the dresses didn't fit for my bodyshape. This skirt however was perfect: a tight fit to my waist and it also has a reinforced waistband that keeps its shape much better than my other circle skirts and therefore I don't need to wear a belt with this. I love the print and even though there is a lot going on with all the cupcakes, I paired this skirt with old Vivien of Holloway cupcake halterneck top. I don't wear this top often, because I have trouble finding suitable bottoms to go with it, but this skirt works really well with it :)

The cardigan is from Pinup Girl Clothing, shoes are Lola Ramona. Those tights I bought to replace my Love tights, but they ended up meeting the same fate on a first wear, ladder. This time ironically right below the Hope text.

Most of this week I've spent cleaning and today I began arranging my wardrobe. Turned out I had a lot of trousers that don't even fit, not to talk about those that are so low cut, I wouldn't dare to wear them even if they did. Somehow it's not surprising that there's a lot more space in that apartment now, but I still have to go through my tops and probably get rid of a few more casual dresses, which I don't need or wear anymore. It's not like I won't ever buy new ones :D

Do you own any Banned petticoats?

16 kommenttia:

 1. Mitä kirpputoria etsit Kuopion keskustasta? Nykyään keskustassa isoimmat on Citypörssi ja Sesonkitori kirppis! :) Ne Gaborin avokkaat olen muuten ostanut Kuopion keskustassa olevasta Luhta outlet myymälästä, en tiedä olisiko niitä ollut vielä siellä jäljellä! Silloin oli ainakin vain isompia kokoja enää 6 ylöspäin kun omani ostin.

  Mun pitäisi tehdä/ostaa uusi tyllihame ja tuo Banned vaikutti kiinnostavalta, pitääkin käydä ehkä sovittamassa, kiitti vinkistä! Mistä muuten olet ostanut tuollaisia lyhyitä neuletakkeja? Pakko olisi omaan vaatekaappiin saada myös korkeavyötäröisten hameiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omani tilasin Pinup Girl Clothingilta Jenkkilässä, ostin alessa mahdollisimman montaa eri väriä :) Muistakin reprokaupoista saa MELKO lyhyitä neuletakkeja, mutta yleensä ne ylettää kuitenkin ihan vyötärölle, joten se riippuu ihan omasta ruumiinrakenteesta ovatko ne tarpeeksi lyhyitä. Noiden lisäksi miulla on Hell Bunnyn Paloma-neuletakkeja, jotka ylettää yleensä siihen luonnolliselle vyötärölle, lyhyemmällä ja isommissa koissa ne voivat kuitenkin olla liian pitkiä. (Ja yhden olen näemmä venyttänyt vahingossa liian pitkäksi pesussa :()

   Ja etsin siis sellaista kirparia/kauppaa, joka myisi aitoa vintagea. Charlotte's Second Hand Shopin sivut tuli ekana Googlessa vastaan, joten otaksuin että putiikki olisi vielä pystyssä kun ihan siistit sivutkin sillä oli. Pyh, ei ole tainnut olla vuosiin, joten joutaisivat nettisivunsakin poistaa siinä tapauksessa.

   Poista
 2. Hyvä että kokeilit tuota Bannedin alushametta niin mäkin uskallan ostaa :D Se näyttää kuvissa melkein täysin samanlaiselta kuin se Samsin, mutta on vaikea uskoa että sais noin halvalla kivan pehmeän alushameen. Oon jo pitkään pyöritellyt ajatusta että pitäiskö ostaa, mutta kun en tarvitse. Mutta sitten olis kyllä kiva päästä kokeilemaan ja tietäis tulevaisuudessa että niitäkin voi ostaa jos vaikka tulee tulipalo ja koko omaisuus palaa (hmm :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bannedin hameet ON melkein samanlaisia kuin Samsin, hypistelin kangasta ja läheltä tarkasteltuna ainoa ero on se, että Samsin kangas on tiheämpää ja vielä vähän sileämpää, mutta käytössä molemmat tuntuu samalta. Sillä erotuksella tietenkin, että Bannedin hameissa on vielä se aluskangas, ettei tylli pääse myttääntymään sukkahousujen kanssa, vaikka harvemmin sitä Samsinkaan kanssa tapahtuu. Bannedin tyllejä saa lyhyenä (23") ja pitkänä (25-27") ja kun ne pyörii samassa hintaluokassa kuin Hell Bunnyt, niin kyllä ne ylivoimaisesti parempia on :) Toki HB:n tyllit on aluksi muhkeampia, mutta kunhan niissä se karheus katoaa, niin katoaa kyllä muhkeuskin.

   Poista
 3. I adore the skirt and petticoat - so beautifully modelled as well! I am sorry that these tights went the same way as the previous pair - how disappointing because they were both so much fun! Kx

  VastaaPoista
 4. Love both the top and skirt on you...so cute with the cupcake print's! No I don't own a Banned Petticoat yet, maybe one day I will! :)

  VastaaPoista
 5. Oiiii! Mä olen itsekin katsellut tuota kuppikakkutoppia siinä gypsy mallissa, joka taisi olla nyt alennuksessakin... Tilausta vääntäessä :D Asu on aivan ihana, mutta pilkunviilaajagraafikkona tuo musta hame tuntuu jotenkin vievän kaiken huomion! Boleron kanssa tosin kokonaisuus sulautuu hyvin yhdeksi, äh en tiedä, makuasioita :D Kaunis asu kumminpäin tahansa! :) Ja hei! Sitä siivousintoa kaipaisi lainaan, meillä tämä intoilu ei oikeen ota tuulta siipien alle... Teraa on sen sijaan tykitetty 40 levun verran, ettei itse jaksamisesta ole puutetta :D Hyvää viikon alkua sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinhän se vähän se vie, siksi ajattelinkin aluksi ihan simppeliä punaista toppia, mutta kun tuo tuli kaapista vastaan, niin totesin, että miksipä ei. Tuo toppi on niin hempeä, ettei se oikein meinaa sopia minkään alaosan kanssa :D

   Poista
 6. Piti heti tilata yks Bannedin tyllihame, kun kehuit. En siedä enää yhtää Hell Bunny tyllejä, tekisi mieli heittää ne kankkulan kaivoon. Ja alushameesta plussaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen just kuljin lyhyemmässä Bannedin hameessa ilman sukkahousuja ja ai että oli ihanan viileä, kun oli se alushame! Ei Samseissakaan varsinaisesti kuuma tule, kun se kangas on niin sileää, mutta se alushame oli kyllä ihana plussa.

   Poista
 7. Kosmetiikkapostausta odotellessa! ^^ Kui söpö tuo hame ♡♡♡

  ♡ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Nyt on pakko sanoa, että onpa HERKULLINEN asu. ;) Ihana tuo hame ja sopii kyllä hyvin tuon topin kanssa, kiva kahden printin yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin, vaikka tuo toppi jää vähän hameen varjoon, mutta pitäisi tosiaan löytää sopivan hempeä hame, jonka kanssa se sopisi paremmin. :)

   Poista
 9. kun vielä pukeuduin lolitaan, oli kaikki herkkukuosit ihan rakkautta!! <3 Ja niin ne on nytkin vaikkeivät enää omasta tyylistä löydykään :) Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut vähän vähemmän noita herkkukuoseja, mutta mieluusti kyllä hommaisin niitä lisää kaappiin ja vielä vähän hempeämmissäkin väreissä :)

   Poista