sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Malja(ton) Suomelle

Kuulin viikolla Malja Suomelle -päivästä mistäs muualtakaan kuin Tallikahvila Kinskistä, jossa käytiin torstaina herkuttelemassa laskiaispullilla ja Runebergin tortulla. Ideana on kippistää alkoholilla, mehulla, kahvilla, teellä, kuka milläkin Suomen ravintola-alan yrittäjille tänään sunnuntaina ja pitihän sitä itsekin osallistua tukemaan paikallisia yrittäjiä. Käytiin siis tänäänkin veljen ja äidin kanssa Kinskissä kahvilla, mutta feilasin, koska otatin kuvan itsestäni ilman tilaamaani cafe lattea. #fail

Tuin tällä viikolla myös muita paikallisia yrittäjiä. Ostin maanantaina wannabelta mekon ja lyhyen mustan tyllihameen kuppikakkumekkoani varten, koska se pinkki on edelleen liian pitkä, ja torstaina kipaisin myös vaaleanpunaisen patellivyön. Minulla on rusettivyöni, mutta vähän arkisempaan käyttöön peruspatellavyö on parempi.

Eilen käytiin kuvaamassa ja mutustamassa ruokaa Caperossa. Muistin, että pizzat ovat pienempiä, joten kun ahdoin pikkupizzani, oli kyllä sellainen ähky, että en tiennyt repeääkö vatsa vai mekko ensin.

Lauantai-illan kruunasi The Revenant, joka käytiin katsomassa elokuvissa. Olen harmitellut sitä, etten ehtinyt katsomaan The Hateful Eightia elokuvissa, koska kukaan ei lähtenyt kaveriksi (ja liian myöhään arkena, kun on pitkä matka kävellä kotiin), mutta ainakaan en missannut kaikkia paljon hehkutettuja elokuvia. The Revenant on yksi niistä. Se ei ole suosikkielokuvani DiCaprion pääosittamista elokuvista, mutta varsin hyvä ennalta-arvattavuudestaan huolimatta. Loppua kohden meno alkoi mennä vähän yksitoikkoiseksi, eikä elokuva paini ihan samassa sarjassa kuin esim. Suljettu Saari ja Inception.

The Revenant on mielestäni enemmän taiteellinen leffa kuin toimintaelokuva, vaikka oli siinä omat toiminnalliset kohtauksensakin.  Ymmärrän vertaukset New Worldiin, mutta pakko sanoa, että New Worldissa oli enemmän ulottuvuutta varsinkin hahmoissa. Osa The Revenantin sivuhahmoista oli varsin teennäisiä - juuri sellaisia, jotka on kirjoitettu elokuvaan vain siksi, että tapahtumat voivat edetä tietyllä tavalla, eikä siksi että heillä olisi muuten minkään sortin merkitystä.

Kyseessä on ihan hyvä leffa, joka ei tarjoa mieltä mullistavaa juonta tai toimintaa, mutta ei se kai ole tarkoituskaan. The Revenant on yhden miehen näytelmä (ja Dicaprio hoitaa osansa hyvin), joka keskittyy tunteisiin ja erityisesti kärsimykseen, jolle on löydetty puitteet 1800-luvun alun Amerikan erämaasta. En minisi sanomaan yhtä hyväksi kuin Inception ja Suljettu saari, mutta ehkä minä vain pidän enemmän älyllisesti haastavasta kuin taiteellisesta materiaalista.
Ylläni näissä tämän päivän asukuvissa on Collectifin mega-alesta tilattu Dolores-toppi. Jännä juttu näiden kanssa on se, että en oikein välitä niistä ryppyhihoista, koska ne puristavat käsivarsia, mutta silti näitä tulee ostettua joka vuosi. Tämä on jo neljäs punaisen, valkoisen ja vaaleansinisen pallokuvioisen topin lisäksi. Haaveilen myös yhä siitä sinipunatartankuvioisesta Dolores-mekosta, jonka tilasin, mutta joka oli loppunut sillä aikaa, kun täytin ostoskoriani muilla aletuotteilla. (Enkä ollutkaan odotellut ennen tätä kivaa pikkuilmoitusta kuin puolitoista viikkoa.) Collectif palautti mekosta maksetut rahat tililleni ja pisti paketin matkaan, joka saapui tiistaina reilu kaksi viikkoa tilaamisen jälkeen.
Paketissa oli Dolores-topin ohella kolme bengaliinimekkoa, neuletakki, kaksi Elizabeth-boleroa, ne kauan kaivatut ja halvalla ostetut navynväriset Hayworth-housut ja yhtä lailla navynsininen Annie-neule kirsikkakuvioilla. Jostain syystä ostin kaksi kirkkaanpinkkiä mekkoa, koska oletin niiden olevan eri materiaalia, mutta nope, molemmat ovat bengaliinia. Tempest-mekon ostin myös aivopierusta violettina parilla kympillä, vaikka en edes pidä violetista. Täytyy kai opetella pitämään?

Collectifilla on vähän jännä juttu bengaliinin kanssa. Minulla on Regina-kynämekkoja nyt kolme kappaletta ja kaikissa on erilainen materiaali, vaikka kaikki ovat bengaliinia. Ensimmäinen punainen Regina-mekkoni on paksuhkoa, napakkaa bengaliinia - samaa kuin Regina Doll-mekko, mutta toinen navynvärinen on huomattavasti ohuempaa materiaalia, josta uhkaa näkyä läpi. Hayworth-housut on tätä samaa todella ohutta ja sileää bengaliinia, mutta ei haittaa kun ehdin jo tottua siihen, että pienet apuvälineet (lue: litistävät/saumattomat alushousut) ovat tarpeen.

Sitten on nämä uusimmat bengaliini-mekot. Ne ovat kaikki paksua ja yllättävän karheaa kangasta. Kangas joustaa hyvin, mutta erityisesti Tempest-mekkojen kangas on huomattavan karhea ja vähän epämukavakin. En tiedä onko tämä vain pääkoppani mielleyhtymä, mutta pinkin Regina-mekon kangas on himpun pehmeämpää (tai sitten se pehmittyi käytössä) ja laadukkaampaa. Jos kangas kuitenkin on luuloistani huolimatta samaa, en tiedä miksi toinen mekko maksoi uutena 35£ ja toinen 55£, vaikka halvemmassa on enemmän kangasta.

Ostan välillä kalliitakin mekkoja, mutta arvatkaapa mikä oli hauskaa tämän paketin kanssa?
Mekot olivat halvempia kuin muut vaatteet!
Kallein tuote oli tuo viininpunainen neuletakki ja hyvänä kakkosena tuli Annie-neulepaita, jota ette kuvasta erota, mutta jonka kuvautan kunhan ehdin. Dolores-toppi ja Elizabeth-bolerot hiihtelivät samassa parinkympin hintaluokassa violetin Tempest-mekon kanssa ja hinnaltaan alimmat olivat pinkki Regina 16€ ja Tempest, joka irtosi 10€ hintaan samaten kuin Hayworth-housut. Tuli säästettyä useita kymppejä tuotteista, jotka olisin voinut ostaa normaalihintaisenakin (Regina-mekko ja Hayworth-housut), joten voisin sanoa onnistuneeksi tilaukseksi siitäkin huolimatta, että nyt se tartankuvioinen Dolores-mekko pitää ostaa jostain tuplahintaan.

Oletteko tuhlanneet joulun jälkeisiin alennuksiin? Osallistuitteko Malja Suomelle -päivään vai menikö kokonaan ohi?

This time not in English, sorry!

10 kommenttia:

  1. Ihana toi Collectifin paketti <3 Niin paljon kaikkea :3 Mä en oo pitkään aikaan ( kahteen kuukauteen :D) ostanut oikeen mitään, "vaan" ne kaks takkia. Ja joo no kyllä mäkin ne Hayworth housut ostin oikeessa koossa, kun mulla ne oli liian isoina. Olen köyhäillyt vieläkin sen PUGin tilauksen jälkeen mutta mulla on sellainen pieni kutina että voisin saada töitä yhdestä paikasta, ah sitä tuhlausta mitä odotan <3 Mutta toivotaan nyt ensin että tärppäis sieltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkäsin, kun tuli jättipaketti täynnä tavaraa. Kunhan vielä saisi kaiken kuvattua, mutta kuvausaikaa on toistaiseksi vain viikonloput, kun ei valo riitä ja ukko ei nosta persettään tuolista, kun se kerran siihen töiden jälkeen istuu. Ruokakin saa jäähtyä kaikessa rauhassa :D Pitäisi varmaan ostaa kolmijalka ja harrastaa itsensä kuvaamista?

      Poista
  2. Voi miten kauniilta näytät tuossa ensimmäisessä kuvassa. :) Ja hyviä löytöjäkin olet tehnyt. Minä olen tehnyt ehkä vähän turhankin paljon löytöjä tammialeista...muutama paketti on jo tullut ja pari vielä matkalla. Todella edullisia kyllä kaikki, mutta jotenkin vähän nolottaa ostaa niin paljon uutta kerralla. :D No, nyt helmikuussa kiristän taas kukkaronnyörejä, että rahaa jää vähän maaliskuun alun reissulle Englantiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin hävettää yleensä ostaa paljon kerralla, mutta nyt sain tosiaan niin paljon tavaraa edullisesti, että enemmän olisi hävettänyt, jos olisin maksanut puolesta määrästä tavaraa tuplahinnan :D Been there, done that, mutta toisaalta niistä tuotteista ei yksikään tuottanut pettymystä. Näissä nuo Tempest-mekot oli vähän pettymyksiä, kun niin karheaa materiaalia ja istuvuus harteista on vähintäänkin kummallinen. Violetti mekko ei myöskään kestä kiinni vaan vetoketju rullautuu auki, eikä siinä tietenkään ole sitä hakasta, joka pitäisi vetskarin kiinni. Pitää kai virittää siihen joku hakaneula, jos mielin käyttää sitä :D pinkissä samanlaisessa ei ole samaa ongelmaa onneksi, mutta mietin vieläkin mitä teen kahdella pinkillä mekolla, kun yksikin olisi riittänyt.

      Poista
  3. Oooh, paljon uusia vaatteita! Minä tilasin viime viikonloppuna stuntmanilta -40% alennuksesta yhden mekon ja legginsit. Olisin tilannut myös toisen mekon, mutta joku muu ehti tilata sen ensin, kun oli varmaan viimeisiä kappaleita. Sitten tilasin vielä Lindy Bopilta alesta yhden mekon. En malta odottaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti vielä sanoa, että noissa Dolores topeissa on ärsyttävät ne hihat. Ne kiristää, puristaa ja joskus tuntuu, että jopa hankaa ihoa. Tilasin joskus aiemmin mustan ja leopardin, niin se leopardi tuntui melkein kokoa isommalle, kuin musta, joka oli todella nafti. Pienensin sen leoparditopin itselle sopivaksi.

      Poista
    2. Minuakin hiertää ne hihat, mutta itseasiassa dusky blue Doloresissa ei ole sitä ongelmaa (niin pahana). Kokoeroja niissä myös on, punainen on kaikista naftein, valkoinen on väljä, dusky blue istuu ihan ok mutta joustaa huomattavasti enemmän ja sitten tämä uusin istuu myös ihan ok, mutta ei kuitenkaan niin napakasti kuin se punainen, eli on siis väljyysasteeltaan vaaleansinisen kanssa :D Jännä miten on eroja.

      Poista
  4. Mitä kokoa suosittelisit mulle tuossa Dolores-topissa? Rinnanympärys mulla menee jopa xs koon alapuolelle (sentillä = 85cm), mutta vyötärö taas sentillä xs-koon mittojen yli, eli on 67cm. Punaisesta topista haaveilen eniten. Oon yleensä 36 kokoa ja sitten Englannin koossa 8 tai 10. Vaikeaa on valita :/

    -Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. UK 8, eli XS on varmasti hyvä koko, koska tuossa on jonkin verran elastaania, joka antaa mukavan jouston ja tuonhan kuuluukin istua nätin myötäilevästi. Rintamuksella ei ole niin väliä, koska rypytys on armelias sekä isolle että pienelle rinnalle. Se punainen toppi on itsellä ainakin hieman napakampaa kokoa, mutta istuu nätisti jouston takia. Itse käytän kokoa UK10, jossa vyötärö on 28"/72cm ja oma vaihtelee turpoamistilanteen mukaan siinä 72-76cm. Nämä pallokuvioiset Doloresit on vähän väljempiä ja samoin se valkoinen, mutta punanen vastaa kyllä parhaiten kokoaan. Jonkin verran näissä on siis heittoa koossa, mutta yleensä isompaan suuntaan, joten suosittelisin kyllä ottamaan koossa XS.

      Olkaimet kestää itsellä ylhäällä, mutta siihen kannattaa varautua, että koska ne ovat melko napakat, niin saattavat pitkässä käytössä painaa käsivarsia. Rintaliivien olkaimet yleensä ottaen näkyvät jonkin verran, ellei sitten saa siirrettyä niitä piiloon, joten olkaimettomat liivit voi olla paras vaihtoehto, jos ei halua olkapäitään peittää bolerolla tai neuletakilla.

      Poista
  5. Ai niin, vielä sellainen kysymys tuli mieleen, että voiko tuon Dolores-topin kanssa käyttää olkaimellisia rintsikoita vai näkyykö olkaimet väistämättä takaa tai edestä? Niin ja pysyykö topin hihat kunnolla ylhäällä, jos niitä ei halua käyttää olkapäät paljastaen? Olen melko kapeaharteinen. Kiitos, jos jaksat vastata! :)

    -Maria

    VastaaPoista