lauantai 28. marraskuuta 2015

Tuulee niin että tukka lähtee

Olen marmattanut tällä viikolla paljon. Valitin siitä kun mies ei ole vieläkään tiskannut, siitä että oli liukasta kun oli lunta ja pakkasta ja nyt marmatan siitä, että kun ei ole sitä lunta ja pakkasta. Tuulee ja myrskyää niin, että puut katkeavat ja on niin kosteaa, että kiharat suoristuu ekstranopeasti - sen kuin astut ovesta ulos ja kävelet bussipysäkille, niin se on siinä.

Oli minulla kivaakin tällä viikolla. Työkaveri trollasi minua ja otti minusta hienon videon, jonka julkaisemista täällä harkitsin, mutta se jäi sisäpiirin huviksi ainakin toistaiseksi. Oli mukava päivä toimistolla eikä viikossa kokonaisuudessaankaan ollut muuta vikaa kuin se, että jäin torstaina sillan taakse ja olin töissä vasta puoli yhdeksältä. Korjasin sen menemällä eilen töihin puoli kahdeksan. En ole koskaan ollut niin aikaisin töissä!
Perjantaina oli myös puhe siitä, että sovin hyvin joukkoon, kun olen samanlainen kuin muutkin: kun ystäviä ei ole, niin on mukava tulla töihin, että on edes jotain seuraa. :D Forever alone together?

Poikaystävän sisko ja lapsuuden paras kaverini on muuttamassa tammikuussa Helsinkiin, joten ei tänne jää kovinkaan montaa ihmistä. Vähän tuntuu siltä, että lopulta muutkin muuttavat pois ja ainoaksi paikkakuntalaiseksi kaverikseni jää Pöysti. Mutta kyllähän koirat pelastavat masentavankin päivän - katsokaa nyt, miten sateinen ja tuulinen ruma saa muuttuu heti pirteämmäksi, kun kädessä on koirakuvioitu sateenvarjo! (Kissaihmiset, tätä saa myös kissaprintissä!)
Umbrella: It's Raining Dogs
On minulla aika pirteä mekkokin ja vaikka Paawo inhoaa tätä Pinup Couturen Jenny Snow White-printtiä, minusta se on niin vastustamattoman pirteä, että ostin tämän LuckyLolalta jonkin aikaa sitten samassa paketissa Rockin' Rollersien kanssa. Molemmat on olleet käytössä ja vaikka kauniit kiharani eivät säilyneetkään näihin kuviin asti, ainakin mekko näissä näkyy jotenkuten. On niin hämärää, että on vaikea saada tarkkoja kuvia ja sitten kun minä haluan, että kuvat ovat vaaleita ja väreiltään kirkkaita, vievät valoisuussäädöt viimeisenkin tarkkuuden mukanaan.

Ja sitten ihan tosissaan mokasin itse, kun unohdin kuvauttaa mekon yläosan. Ja yksityiskohdat. Se saattaisi olla hyvä idea, kun mekossa on printti pääosassa. Hupsis.
Taito Shopissa oli jo joulukoristeet ja joululauluja :)
Dress: Pinup Couture Jenny Snow White
Belt: Pinup Couture
Cardigan: Hell Bunny Paloma
Jenny-mekoissa on aika jännä rakenne. Niissä on yläosassa pehmeähköt, mutta hyvin muotonsa pitävät luut ja ohuet, säädettävät olkaimet. Luin monen monituista kertaa arvosteluja Pinup Girl Clothingin omilta sivuilta Jenny-mekoista ennen kuin uskalsin ostaa tämän. Säädettävien olkaimien ansiosta saan rintamuksen osumaan omien rintojeni kohdalle ja samalla vyötärölinjakin laskeutuu alemmas luonnolliselle vyötärölleni eikä sen yläpuolelle niin kuin monissa muissa halvemmissa fiftarimekoissa, ja tämä mekko on myös poikkeus siinä mielessä, että tämä istuu vyötäröltä niin napakasti, ettei tämän kanssa tarvitse vyötä ollenkaan (mutta käytin sellaista silti, koska tämän asukokonaisuuden olin nähnyt mielessäni jo ennen kuin tilasin tämän mekon). Hell Bunnyjen ja monien Vivien of Hollowayn mekkojen kanssa on pakko käyttää vyötä, koska vyötärölle jää tyhjää tilaa, mutta ei tässä. Helmakin laskeutuu niin nätisti, ettei se vaadi edes tylliä alleen, mutta näyttää kyllä kivemmalta tyllin kanssa.

Kesällä tätä voisi käyttää ilman tylliä, mutta vastaan tulee se ongelma, että Pinup Couturen mekot ovat Dry Clean-pesumerkinnällä varustettuja. Vaikka Birdie-mekon pystyi pesemään ihan hyvin pesukoneessa 30 asteessa, oli siinä se ero, ettei siinä ollut luita. Luut tekevät aina mekkojen pesemisestä ongelmallista ja siksi en ole käyttänyt navynsinistä Vivieniäni sitten syyskuisen postauksen, koska se olisi pesun tarpeessa, mutta ei huvita maksaa 30 euroa kemiallisesta pesusta ja vähän aristelen käsinpesua, jos tummaan kankaaseen jää valumajälkiä. Samaa ongelmaa ei ole vaaleissa kankaissa, joten otaksuisin, ettei tämä pilalle mene käsinpesussakaan, mutta ei silti passaa mennä pudottamaan ruokaa helmoille eikä hikoilemaan niin, ettei tuuletus riitä.

Earrings & Necklace: Collectif
Lipstick: Besame Red by Besame Cosmetics
Minun piti jo viime viikolla käydä ostoksilla, mutta odottelin sitten Black Fridayta, joka osoittautui vähän pettymykseksi nettikauppojen osalta. Collectifilla on vain -25% ale, eikä oikein mitään mitä haluaisin ja Lindy Bopin neuleet eivät tulleet alennukseen ollenkaan, koska siellä on oma yli 500 tuotteen superaleosasto jo valmiina. Harkitsin kantavani rahani Amerikkaan Pinup Couturelle ja tilaavani neuleita ja muuta kivaa -30% alesta, mutta sekin suunnitelma valui kankkulan kaivoon, kun kaikki muut haluamani vaatteet olivat loppu koostani paitsi ne neuleet, enkä ihan sen takia viitsi Amerikasta saakka tilata.

Ostin sitten 90 eurolla The Sims 4:n lisäosia kokonaista kuusi kappaletta, joista kolme on varsinaisia lisäosia ja kolme kamapakettia. Yhdestä sain jopa Black Fridayn kunniaksi alennustakin.
En ole vielä ehtinyt testaamaan muuta kuin luomalla uuden perheen ja rykäisemällä sen vahingossa vanhalle tallennukselle (onneksi on Galleria, jonne perhe toivon mukaan tallentui, että voin laittaa sen omalle tallennukselleen) ja niilläkin on kaikilla ladatut hiukset. Oli muuten vaikea löytää Sims 4:n omaan tyyliin tehtyjä esineitä, kun kaikki ovat sellaista fancympaa ja realistisempaa settiä, jollaista Sims 2:ni latauskansio on täynnä, mutta jollainen ei sovi Sims 4:en yleiseen tyyliin. Jos niitä jokaisen haituvan erikseen kuvaavia hiuksia alkaisia käyttää, pitäisi ladata korvaavat realistiset ihot, korvaavat silmät, realistisia vaatteita ja sitten Sims 4:n latauskansio olisi sekin 10gt. No thanks on my 250gb hard drive.
Taas oli tarvetta trenssille, vaikka harkitsin jo laittavani sen talviteloille.
Ihan ilman vaateostoksia en Black Fridaysta selvinnyt. Käytiin poikaystävän siskon kanssa ostoksilla ollessa Inga Shopissa, joka oli sen verran piilossa, etten edes tiennyt sen olemassaolosta. Vanhasta puutalosta löytyi herttainen ranskalaisia vaatteita myyvä putiikki, jossa laatua sai edullisella hinnalla - varsinkin, kun siellä oli Black Fridayn kunniaksi vielä lauantainakin -40% kaikesta. Aletuotteistakin sai lisäalennusta -25%.

Minullahan on aina ollut jo kauan ennen nykytyyliä sellainen vimma, että ranskalaiset vaatteet tuppaa kotiutumaan, jos budjetti antaa periksi. Sama homma italialaisilla; molemmat ovat sen verran tyylikkäitä, että vaikka ne eivät pinup-/fiftarityyliin sovikaan, niin ostan niitä silti, koska ne sopivat omaan henkilökohtaiseen tyyliini. Nyt repsahdin ja ostin kolme poolokauluksista neuletta - enkä minä edes tykkää poolokauluksesta :'D
Tulee mieleen pistaasijäätelöepisodi heinäkuulta, jolloin oli muuten myös päällä ranskalaista (vai oliko italialaista?) vaatetta.

Poolokaulukset tosiaan aiheuttaa minussa sellaisen kuristumisreaktion ja samasta syystä en käytä mitään tiukka- ja korkeakauluksisia vaatteita, mutta Ingasta ostamissani neuleissa ei sitä ongelmaa tullut, koska poolokaulus oli sopivan väljä. Mutta miksi hitossa sitten ostin kolme mustaa, lähes samanlaista paitaa, joiden ainoat erot ovat se, että yksi on lyhyt ja kaksi pitkää erottaa toisistaan siitä, että toinen on paksumpaa materiaalia, jossa on edessä palmikkokuvio?
Varmaan siksi, että se 60% merinovillaa ja 30% kashmiria (loput elastaania) kuulostaa niin houkuttelevalta kolmenkympin hintaan, että ehkä sen takia voi uhrautua ja käyttää housujakin, tai ehkä vielä ostaa sellaiset. Ostin nimittäin Vero Modalta bengaliinipöksyt ihan näitä neuleita varten, koska ohuemmasta neuleesta näkyy läpi esim. farkun vyötärönauha ja taskut ja sehän ei näytä kivalta. I want a sleek silhouette! 

Jos minulla ei olisi niin pitkä selkä, voisin kahta pitempää neuletta käyttää mekkoina paksujen sukkahousujen kanssa, johon ne varmaan on tarkoitettukin, mutta tosiaan siinä vaiheessa, kun takalisto vilkkuu helman alta, voi olla parempi käyttää vaikka paksuja legginssejä. Ehkä minäkin voin joskus tehdä lady Gagat ja järkyttää työyhteisöä näyttämällä normaalilta.

Kävin myös varaamassa ajan Sokoksen kampaamoon, koska minulla on sinne -15% alekuponki S-ryhmään liittymisen jäljiltä. Leikkautan lobin (eikö ole ärsyttävä muotisana?) eli kuivat latvat pois ja vaalennutan kuontaloa lisää, jos pääsisi tästä keltaisuudesta (ja niskavillojen vihreydestä) eroon. Ajatus siitä, että kun tukan saa kerran sievän väriseksi, niin sitä ei tarvitse enää latvoista värjätä, kuulostaa huojentavalta.

Tutustutin myös poikaystävän siskon Kinskiin, jossa herkuttelin lohiwrapilla ja vohvelilla, joka voitti kakun tahtojen taistossa nipin napin. Kotiin toin kahden ostamani tuulihatun sijaan neljä. <3 Tämä pikkuylläri ilahdutti kovasti myös poikaystävää, joka nälissään tappeli sotkemansa BIOS:in kanssa, kun kone ei enää käynnistynyt, bootannut eikä korjannutkaan itseään. Eikä näppäimistökään toiminut cd-asemasta puhumattakaan. Kumma kun sekin ratkasi vaihtamalla yhden ainoan osa-alueen toiseen. Miksi kaverille kilauttaminen käy mielessä vasta sitten kun on ensin raivottu puolitoista tuntia ja resetoitu BIOS kolmesti?

10 kommenttia:

  1. Ihanan pirtsakka asukokonaisuus! Minä tuhlasin Black Fridayna niin että tukka lähti.. Nyt täytyy taas olla ostolakossa (ainakin) joulukuu :D Mäkin otin taas Dietrichini käyttöön koska ilmat lämpenivät. Ja se oli jo poissa odottamassa kevättä. Hyvä toisaalta, koska Coleenistani lähti nappi irti ja niitä ei saa tavallisella neulalla takaisin. Tilasin uusia nappeja jotta saan sellaiset ettei tarvitse huolehtia poksahtelemisesta. Niitä odotellessa postilakon aikana..

    Minä muuten pesin juuri yhden Jenny-hameeni, kolmessakympissä ja kaikki meni hyvin. Vähän jännitti kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että luuttomat puuvillasatiiniset mekot ja hameet voi pestä ihan hyvin pesukoneessa, jos niissä ei ole helposti värjäytyviä osia, tai eivät ole sellaisia, että väri liukenee pesukoneeseen.

      Minä jo selvisin Black Fridaysta kun hurahdinkin Cyber Mondayhin, jolloin PUG:illa oli vielä perjantaista isompi -35% ale. Eikös ne rahat menneet Amerikkaan :D Sitä ootellessa ehtiikö tulli lätkäistä joululahjaksi satasen tullit vai meneekö tammikuulle ennen kuin paketti on ovella. Mutta nyt ei ainakaan puutu neuleita!

      Poista
  2. Ihana asu, tykkään erityisesti tuosta punaisesta vyöstä ja koruista! Minullekin Black Friday oli vähän pettymys; varsinkin plussmallistojen vaatteita oli yleensä käyttämissäni nettikaupoissa aika vähän alennuksessa. Yhden mekon ja yhden peplum-topin tilasin Forever21:lta. Toisaalta postilakon takia ei muutenkaan tee nyt hirveästi mieli tilata mitään, mikä toimitetaan postin kautta...tiedä milloin niitä vaatteita pääsee käyttämään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin minäkin, kun juuri otin ja tilasin Amerikasta tavaraa. Black Friday meni, mutta tuli Cyber Monday ja se siitä sitten :D

      Suomessa nuo Black Friday alennukset oli kyllä aivan onnettomia. Meinaako kaupat, että ihmiset lähtee ostoksille jos alennusta saa -25% maksimissaan? Inga Shopissa oli -40% ale, joka oli jo sen verran iso houkutin paikallisen myyjän tukemiseen ja Pinup Girl Clothingin Cyber Mondayn -35% ale toinen, koska siellä on niin kallista normaalisti.

      Poista
  3. Ihanan värinen mekko! Tykkään tuollaisesta kirkkaansinisestä väristä ihan hurjasti. Mulla onkin tuo yksi musta mekko, jossa on aika lailla tuon väriset hörhelöt, mutta tekisi mieli tehdä toinen jossa sininen on pohjaväri. Kuulun näihin kiivaisiin black friday-hullutuksen periaatteellisiin vastustajiin (siis samassa mittakaavassa kun jossain briteissä jossa ihmiset tappavat toisiaan telkkareiden takia), mutta onhan se varmasti kiva päivä jos tykkää shoppailla paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään kirkkaansinisestä yllättävän paljon nykyään, vaikka onhan tuo aika räikeä sävy, mutta samaan aikaan sen verran pirteä, että kyllä se menee. Erityisesti kesällä on varmasti paljon käytössä :)

      Poista
  4. I really love that dress on you, it's so fun and colourful! Seeing pictures of that Christmas tree makes me want to put some Christmas decorations up, I'm really excited this year for a festive season full of fun! x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'd love to put up some Christmas decorations as well, but sadly I love in a too small apartment for that. However I'll still be putting up a Christmas tree with all of it's decorations even though it's plastic and old and looks a bit ragged, but it's better than nothing. I love Christmas and I want to feel it :) I was so happy when I heard Christmas carols in that shop.

      Poista
  5. Et ole ainoa, joka on marmattanut... Minä olen ollut ihmeen positiivinen, mutta kyllä tämä marraskuun pimmeys nakertaa jokaisen mieltä.

    Mekko on ihana ja ihan taas huudahdin ihastuksesta, kun sen näin. En tosiaankaan tee niin kaikkien maailman mekkojen kohdalla :). Mekon yksityiskohdista olisi kiva saada kuvia ja myös yläosasta :).

    Mun mielestä Black Friday ei ole mikään iso juttu, mua ei hetkauta 20 % alennukset. Tai no, riippuu tietysti siitä, mitä ostaa. Kalliissa tuotteessa pienempikin aleprosentti tuntuu, mut jossain halvassa vaatteessa ei niinkään.

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana varjo. Mä joskus haaveilin samanlaisesta, mutta viiksillä. Ainakin Tigerissa oli sellaisia aiemmin, mutta enää en ole niitä nähnyt :(.

    VastaaPoista