perjantai 25. syyskuuta 2015

Classic Black & White

Nonni, nyt se on tässä. Mekko, jota olen kytännyt siitä saakka kun Junebugs and Georgia Peaches -kokoelma julkaistettiin Pinup Couturen nettisivuilla: upea Amanda Dress, klassisen mustavalkoisena. Onko oikeasti tyylikkäämpää ja klassisempaa väriyhdistelmää kuin mustavalkoinen?
Samaa mekkoa saa myös pinkin sävyillä yhdessä mustan kanssa ja Amerikan lipun väreissä, mutta minua tämä väriyhdistelmä puhutteli vielä enemmän kuin mekon asiallisen tyylikäs malli, joka on hieman 60-lukulaisempi kuin vaatteeni yleensä.

Kuukausia haaveiltuani tästä mekosta eksyin Alisan blogin innoittamana Lucky Lolan sivuille, joista en ollut kuullutkaan ennen kuin hän esitteli verkkokauppoja omassa blogissaan, ja törmäsin tähän mekkoon. Hyvä etten kiljunut onnesta, että kauan haikailemaani mekkoa saa Euroopasta. Palkan rapsahdettua tililleni ostin itselleni synttärilahjan ja pistin kalliin tilauksen tulemaan. Saksasta tuli niin hametta, neuletakkia kuin boleroakin ja sitten tietysti tämä mekko, eli tilauksen syy.
Totta puhuen mekko voisi istua vähän paremminkin. Odotin, että se istuisi yhtä napakasti M-kokoisena kuin Birdie-mekkoni, mutta tämä on vyötäröltä väljempi. Materiaali joustaa vain aavistuksen, joten tuskin mahtuisin pienempään kokoon, mutta tämä koko taas on vyötäröltä ja rinnastakin vähän väljä. Huomatkaa myös, että käsivarsillekin olisi ollut huomattavasti enemmän tilaa kuin tarvitsin. Vaihteeksi näinkin päin, ei verenkierto katkea :D

Mekossa on puolikellohelma, joka pääsee paremmin oikeuksiinsa alushameen kanssa, mutta joka ei kohoa niin kauniisti kuin muissa Pinup Couturen mekoissa juuri sen takia, ettei tämä ole lähelläkään täyskelloa. Vaatii silti alleen alushameen, jonka puolestaan on oltava vaaleasävyinen, koska muuten valkoinen osa näyttää harmaalta. Samasta syystä tämä vaatii kemiallisen pesun, koska paitsi valkoinen osa, myös satiinivuori (kauttaaltaan vuorattu!) saattaa värjäytyä pesussa harmaaksi. Kangaskaan ei ole puuvillasatiinia, mitä luulin sen olevan, vaan sellaista puvuntakkimaista polyesterisekoitetta, joka saattaa kerätä karvoja ja pölyä itseensä. Disappointed.

Mutta tässä on taskut! Taskuista saa aina plussaa. Ei tarvitse ottaa välttämättä laukkua mukaan, jos laittaa avaimet, puhelimen ja kortin taskuun. Toisaalta miinuksena se, ettei tätä tule käytettyä niin usein, koska on niin paskoittumisherkkää materiaalia ja hankala pestä. Mistä vetoa että ennen pitkää tämäkin lentää pesukoneeseen niin kuin Birdie-mekko, joka on myös kuivapestävä, mutta kesti hyvin 30 asteen konepesun. Se oli toisaalta puuvillasatiinia ja vuoriton, tämän materiaali on ihan erilainen.
Lucky Lolalta tarttui mukaan muutakin: vaaleansininen Hell Bunnyn Paloma-neuletakki, jota olen ehtinyt käyttää jo luvattoman paljon, koska se sopii aika pitkälti kaiken kanssa yhteen, ja uusi huulipuna, Besame Red.

Olen etsinyt hyvää punaista huulipunaa jo kauan, mutta koska olen pihi kosmetiikan suhteen, ostin aina halvalla ja senhän tietää, ettei ne kestä. Aiemmissa kuvissa viime talvesta saakka olen käyttänyt Rimmelin Apocalips-huulilakkaa, jossa on aivan upea pigmentti, mutta joka lähtee leviämään yhdestäkin hiuksen sipaisusta, joten ei siksi ole käytännöllinen.
Besamen huulipuna sen sijaan kestää, kestää ja kestää. Vähän liikaakin, koska sunnuntaina otettujen kuvien jälkeen minulla oli vielä punaiset rannut huulissa töihin mennessä, vaikka olin pessyt huuleni saippualla ja hinkannut niitä pyyhkeeseen :D
Huulipunassa on myös pigmenttiä riittämiin. Yksi kerros riittää tuomaan kuvissa näkyvän lopputuloksen ja huulipuna pysyi paikallaan, vaikka tuuli kovasti ja hiukset olivat vähän väliä suussa, mikä on ennen merkinnyt punaisia rantuja siellä täällä pitkin naamaa, mutta ei tällä kertaa. Kuvistakin näkyy kuinka latvoista siististi taivuttamani hiukset ovat suttuiset ja pörröiset kuin vuorenpeikolla tuulen takia. Vannon, että ne olivat vielä ennen ulos astumista siistit!
Kuvat otti tällä kertaa poikaystäväni sisko, joka asuu naapurissa, mutta joka on monesti töissä niin huonosti, ettemme oikein ehdi nähdä ja tehdä yhdessä asioita. Viime lauantaina kuitenkin oli aikaa, joten kuvasimme kaikessa rauhassa ja nautimme 19 asteen lämpötiloista. Milloin viimeksi on ollut näin lämmintä syyskuussa? Tietääkö tämä myös lämmintä talvea?
I hope not, koska ostin juuri uuden talvitakin. Huehuehue.


In English:
After drooling after this Pinup Couture Amanda Dress for months I finally found it in Europe. After receiving my paycheck I ordered it from Lucky Lola, which is a site I had not even heard of before I read about it in Alisa's blog. Maybe it's because I don't speak german and the site is all in german...

When the dress came I was excited as the colors are perfect! What could be more classical than a combination of black and white? 
Sadly the Amanda Dress doesn't fit as well as my Birdie Dress. It has more room in the waist area, but I don't think I'd fit into a size S, because the fabric hardly stretches. The fabric also feels a bit cheap and it seems like it'll get dirty quick, which is a bad thing as this dress is Dry Clean Only. It has a full lining though and pockets! Who wouldn't love pockets?

I also bought a new cardigan, Hell Bunny Paloma, which is such a wardrobe stable as it goes with anything. Along with it I bought a new skirt, bolero and a new lipstick. I've been looking for a perfect lipstick for ages and now I've finally found it: Besame Red by Besame Cosmetics. It has a nice pigment, stays where it's supposed to stay and lasts for a long time. Almost too long since I almost couldn't wash it away :D

All in all I'm happy with my purchases, but I don't know how much I can wear my Amanda Dress since getting dirty easily and requiring dry cleaning does not sound a good combination in Finland where dry cleaning a dress costs ~30 €.
Well, we'll see when I end up sticking this dress into a washing machine anyway.

7 kommenttia:

  1. Tosi hienoja kuvia! Poikaystäväsi sisko omaa selvästi kuvaamislahjoja. Muakin saa tulla kuvaamaan! Oma hovikuvaaja ottaa aina samanlaisia kuvia eikä liiku sen kameran kanssa :D

    Tuon mekon helma näyttää kauniilta. Ja muutenkin se näyttää istuvan tosi kauniisti, pidän tuosta yläosasta kovasti. Ei kyllä huomaa että olisi liian väljä :D Huulipunakin näyttää kivalta, ja kuulostaa siltä että munkin pitäisi hankkia moinen. Mulla kyllä toimii Maybellinen Colour Sensational, mutta ei ihan niin pitkäkestoista kuin soisi.

    Pitäisiköhän käydä vierailemassa Lucky Lolalla :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo oma hovikuvaaja myöskään liiku, siksi tulee aika samanlaisia kuvia, mutta ei se minua haittaa, Paawolta vain sain nuhteita siitä, että aina samanlaisia :D Itsehän tykkään kotokutoisista kuvista, joista saa hyvin selvää vaatteista ja seuraan mieluummin juuri tällaisia blogeja kuin high fashion-blogeja, joissa bloggaajilla on ihan oikeat oikeat valokuuvajat kameran takana tonnin järkkäreineen.
      Mutta joskus on kyllä kiva saada erilaisiakin kuvia, ja itse saa vaihtelua siinä kuka kuvaa. Miehille pitää antaa hyvin, hyvin, hyvin tarkat ohjeet ja komennella jos meinaa saaha erilaisia kuvia, mutta sitten jos komentelee liikaa, ainakin omalta ukolta palaa päreet ja jää kuvat kokonaan saamatta. -__-

      Poista
    2. Ai niin - huulipunaa voin tosiaan suositella. Tämä kesti kuvien oton ja syömisenkin, ei karannut juonteisiin eikä juuri haalistunut. Miinuspuolena se, ettei meinannut lähteä kirveelläkään pois :D

      Poista
  2. Aivan ihana mekko taas ! Ja täytynee varmaan itsekin hankkia besamen huulipuna.. ainainen ongelma e kestämättömyys

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin suositella lämpimästi, tämä kestää senkin että hiukset lentää suuhun koko ajan, eikä leviä :) Ja huomasin myös, ettei tarvitse erillistä rajaustakaan vaan kestää paikallaan ilmankin, eikä muutu varisevaksi tai painaudu juonteisiin jos laittaa kuiville huulille (= ei kosteutetuille, niin kuin minä).

      Poista
  3. Olen nähnytkin tuon saman mekon Instagramissa Miss Victory Violetin päällä (väriyhdistelmällä pinkki-musta) ja ihastellut sitä. Sopii myös sinulle ja tuokin väriyhdistelmä toimii vallan mainiosti, kauniin klassinen ja ajaton :)

    Minä käytän ilmeisesti jotain Goshin huulipunaa (piti tarkistaa, en muistanut heh :D), mutta minulle tärkein huulimeikin tekemisessä on huultenrajauskynä! Siihenkin käytän kyllä ihan markettituotetta, IsaDoraa, olen itsekin niin pihi meikkien suhteen ja tuntuu hurjalta ajatukselta uhrata huulipunaan tai huultenrajauskynään useita kymmeniä euroja :D Mutta kyllä toimii ja pysyy huulissa, vaikka olenkin syödessäni melkoinen sottapytty :D Ehkä vielä joskus voisi repäistä ja ostaa joku über hieno YSL:n huulipuna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on YSL:n legendaarinen valokynä ja vieläpä keräilijän retropilkkukuosilla kultaisella pohjalla :D
      Huultenrajauskyniäkin löytyy, Goshin on ihanan pehmeän värinen, mutta itse kynäkin on niin pehmeä, ettei se pysy terävänä, että saisi terävän rajauksen aikaan. Sillä voi toisaalta värittää koko huulet, mutta edelleen se pehmeys on ongelma, koska kynä on muovimateriaalia niin sitä on vaikea terottaa.
      Sitten löytyy Joe Blascon puoleen hintaan ostettu kallis huultenrajauskynä sävyssä Fire, joka sopii hyvin tämän Besamen huulipunan kanssa yhteen. Tämä kynä on oikein loistava ja sitä olenkin käyttänyt mm. näissä kuvissa, vaikka ei varsinaisesti olisikaan ollut tarpeen. Ostin sen juuri sitä varten, että saisi nämä halvat huulipunat pysymään huulilla, mutta eihän se auta siihen että puna karkaa tiehensä (ja huulilakka varsinkin leviää jo rajattujen huulten ylikin jos joku esine tai hius osuu huuleen).
      Besamea voin joka tapauksessa suositella, eilen oli huulilla n. kahdesta puoli kymmeneen illalla ja ei ollut haalistunut kuin murto-osan, vaikka siinä oli syöty ja juotu ja mässätty. Siihen varmaan auttaa se, että huulipuna on itsessäänkin mattapintainen ja yksi kerros riittää peittävään lopputulokseen :)

      Poista