lauantai 14. helmikuuta 2015

Hyvää ystävänpäivää!

Ympäri maailman ystävänpäivää pidetään superromanttisena juhlapyhänä, jolloin poikaystävät tuovat kukkia, käydään leffassa tai treffeillä, paskotaan sydämiä ja joka paikka on vaaleanpunaista. Jenkkilästähän tämä hössötys on kotoisin, sillä siellä Valentine's Day on romanttinen juhlapyhä, mutta Suomessa puhutaan ystävänpäivästä, joten minä pyhitän tämän postauksen ystävyydelle, en sille kuinka joka vuosi romantiikannnälkäiset naiset pettyvät ja jurottavat yksinkotona, vaikka kaupungilla sydämiä lentää päin näköä ja jokaikinen kauppa, johon olet hommannut asiakaskortin lähettää kotiin tekstiviestiä, että nyt hurja -20% haluamastasi tuotteesta, tulehan ostamaan seksikkäät alusvaatteet, joilla yllättää se ukko.

Mutta entä kaikki sinkut? Pitääkö sitä masentua, että joutuu sen sydämenmuotoisen suklaarasian syömään yksin? Tai sitten ostaa vain suosiolla Fazerin sinistä ja katsoo Disney-elokuvia.
Minulla on kyllä poikaystävä, mutta jonka romanttisuus on kiven luokkaa, niin juhlin tänä vuonna mieluummin ystävänpäivää ystävänpäivänä, en rakkauden päivänä. Eipähän tule niin paha mieli, kun muut juhlii Lunta Ilosaaressa -festareilla ja itse istut harmaassa kulahtaneessa haalarissa tietokoneella ja pohdit pitäisikö niitä mangomuffinseja paistaa vai ei.

Ystävät on parhaita, joten tässä tuleekin sopivasti katsausta minusta ja Paawosta, joka tulee taas ensi viikolla Savonlinnaan. Hyvä aika käydä läpi kaikki parin vuoden aikana tehdyt hölmöilyt ennen kuin aloitetaan vuosi 2015 uudenlaisilla hölmöilyillä. :D


Ja itseasiassa minä kyllä tykkään ystävänpäivästä myös romanttisessa mielessä, mutta on niin ison vaivan takana saada siitä mitään romanttisessa mielessä irti, että samapa tuo istua siinä harmaassa rähjäisessä haalarissa tietokoneella ja ylistää ennemmin ystävyyttä, koska hyvä ystävä kestää, mutta parisuhteista ei nykymaailmassa ikinä tiedä.
Ei kyllä sen puoleen kaikista ystävistäkään, muuten vanhat ystävät olisivat pitäneet yhteyttä, eivätkä unohtaneet ihan kokonaan.

Teini-ikäisenä koulussa saatiin aina ystävänpäivänä sydämet, joihin sitten kerättiin mahdollisimman paljon nimiä kaikilta tutuilta, puolitutuilta ja tuntemattomiltakin. Suurin jännitys liittyi siihen, kun olisi siltä ihastukselta pitänyt se nimikirjoitus käydä hakemassa ja sitten kun sinne menit kuuden muun tytön kanssa ihan paniikkipaskat housussa, niin sitten sitä nimikirjoitusta vaalittiin vielä kesälläkin sydän sängyn yllä seinällä killottamassa, vaikka se oli vain yksi sadasta tai enemmästäkin nimestä.

En tiedä mitä ystävänpäivän tienoilla kouluissa nykyään tehdään tai tehdäänkö yhtään mitään vaan onko se sitä että What's Appissa laitetaan kaverille sydän viereisestä pulpetista ja sitten hihitellään. Ystävyyttä joutaisivat vaalia, ettei se tosiaan roiku pelkästään älypuhelimen ja Facebookin varassa.

Joka tapauksessa, hyvää ystävän päivää kaikille ihmisille! Vaalikaa ystäviä, romantiikkaa, mitä hyvänsä haluattekaan. Miehistä ei aina romantiikkaa irti saa, mutta hyvä ystävä pysyy, vaikka seurustelukumppani vaihtuisi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti