lauantai 17. tammikuuta 2015

Huonosti istuvat pöksyt ja vähän paremmin istuva toppi

Collectifin viime viikolla saapuneesta tilauksesta esittelemättä jäivät punainen Dolores-toppi ja Monroe-farkut, jotka aiheuttavat ristiriitaisia tunteita sekä minussa että muissa. Erityisesti housuista on tullut riitakapula; poikaystävän mielestä kamalat, veljen mielestä kamalat vain reisien väljyyden vuoksi, serkun mielestä söpöt, äitin mielestä hyvät, iskän mielestä parhaat housut tähän mennessä ja minun mielestäni... No, voisivat olla söpöt, jos reidet eivät olisi ihan näin väljät.

Mitä mieltä te olette?
Ja näin kadotat vyötärösi vaatteilla, joiden pitäisi korostaa sitä.
Olisipa parempi tausta (ja parempi sää) ottaa kuvia, mutta torstaina ehti tulla jo pimeää ennen kuvien ottamista ja pikkuveli unohti lähikuvaukseen sopivan putken Mikkeliin, perjantaina tuli räntää ja tänään oli 15cm loskaa joka paikassa, joten tässä sitä taas ollaan oman digipokkarin ja rankan photoshoppauksen kanssa. Ehkä kuitenkin farkut sopii paremmin varastoa vasten kuin nätti musta kynämekko? :D
Keväällä ajattelin käyttää farkkuja tennareiden kanssa, mutta ennen sitä pitäisi tehdä päätös: kavennuttaako lahkeet vai ei? Siinä vasta pulma.

Tykkään housujen "vapaudesta", eli ei kiristä, ei nouse pyllyvakoon, eikä varsinkaan vilku mitään sopimatonta. Vyötäröön ei kuristu, mutta ei ole liian löysäkään (vielä). Ainoa miinus tosiaan tuo reisien ylenpalttinen väljyys, mikä ei haittaisi, jos kangas olisi joustamatonta ja jämäkkää niin kuin 50-luvulla, mutta koska kangas joustaa niin tulee pussimainen efekti ja vannon, että kun käytin näitä kerran ennen näitä kuvia, niin ehtivät jo löystyä.

Sama ongelma on vähän paremmin istuvan Dolores-topin kanssa. Se oli suoraan paketista otettuna jämäkkä, kurveja nuoleva ihanuus, mutta käytössä kurttaantuu heti ja kiipii ylös housujen alta. En usko olleeni niin turvoksissa näissä kuvissa, jota minun ei pitänyt julkaista, mutta jotka otin viime torstaina vaatteita kokeillessani voidakseni esitellä ostokseni etukäteen Paawolle (ja kuullakseni hänen mielipiteensä).
Jos joku miettii miksi otan kuvat ennemmin metsässä tai ulkona loskassa, niin tässä on hyvä esimerkki siitä millaisia kuvia tulee sisällä :D
Kyllähän vaatteet aina muuttuu käytössä, mutta en oikein nyt tykkää tästä venähtämisestä - käytin vaatteita kerran. Kerran.
Eihän siihen kuole, että paita on vähän rypyssä, mutta kun katsoo näitä viimeviikkoisia juostenkusten pyykkitelineen päältä ajastimella otettuja kuvia niin olisin suonut tuon topin pitävän paremmin muotonsa sen sijaan, että se kadottaa vyötäröni, vaikka pitäisi korostaa sitä ylläolevien kuvien tapaan. Housujen vyötärökin olisi saanut pysyä jämäkämpänä, mutta nyt etenkin kumartuessa saa hyvin käsivarren kyynärpäätä myöten housuihin. (Jos joku pohtii, että miksi, niin käytin litistysshortseja torstaina, ettei tullut vilu pikkupakkasella ilman sukkahousuja ja piti korjata niiden rullaantuneet lahkeet suoraksi.)

En nyt oikein tiedä mitä ajatella. Myönnän, etteivät ole tippaakaan tyyliäni, mutta keväällä tennareiden kanssa housut saattaisivat olla oikein söpöt ja paitaa voi käyttää vaikka mustien hameiden kanssa ja pituutensa puolesta sopii muidenkin housujen kanssa. Siihen se sitten jääkin, mutta tietääpähän vastaisuudessa pysyä oman tyylin rajoissa, eikä hurahtaa fiftarihömppään niin kuin poikaystävä sen ilmaisi.

Oliko hukkaostos vai saako näistä vielä nätin asukokonaisuuden aikaan esim. lahkeet kavennuttamalla? Vai meneekö muoto/tyyli pilalle, jos niin tekee?
Ehkä pesu auttaa, jos kutistaisin pöksyt kunnolla kuudessakympissä.

4 kommenttia:

 1. Those jeans are great on you, and look ace teamed with the red top. Super look x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, I was really worried about the fit and them not being my style :) They're a bit on the large side, but feel really comfortable for someone who is used to wearing dresses rather than jeans. ^^

   Poista
 2. Nuo housut istuu todella hyvin, et vaan ole tottunu tuohon housunmalliin. En myöskää usko, että ne olis ehtiny venyä YHDEN käyttökerran jälkeen. Molemmat näyttää yhä istuvan todella hyvin. Kyllä mie käyttäsin ylpeesti pää pystyssä molempia!

  VastaaPoista
 3. Eihän housuissa ole sinänsä mitään vikaa, ovat todellakin fiftarityyliset ja sopii sulle, mutta jos et ole itse tottunut tuohon malliin, niin ymmärrän kyllä. Ja oisin voinut vannoa, että äiti on juuri se, jonka mielestä on hyvät, kuulosti jotenkin tutulta :) Ärsyttävintä monissa vaatteissa on tuo löpsähtäminen!

  VastaaPoista