lauantai 22. marraskuuta 2014

Uusi talvitakki - Hell Bunny Coleen Coat in Burgundy

Rahanmenoa on ollut ja tulee olemaankin. Kampaajakäynnit söivät paitsi tukan kunnon myös pirusti rahaa, ja päätin lopulta minkä talvitakin hommaan: Hell Bunnyn Coleen coatin, viininpunaisena. Arvoin pitkään ostanko tämän vai sen vaaleanpunaisen, mutta totesin että punainen on väriltä käytännöllisempi. Haaveilin myös Bannedin talvitakista, mutta siinä ei ollut riittävän leveä helma tylleille, enkä tykkää leopardikuviosta, joten vaihtoehdoksi jäivät vain Hell Bunnyn takit siitäkin huolimatta, ettei niiden materiaalissa ole villaa laisinkaan.
Sen jälkeen arvoinkin vain koon kanssa, koska pidän takistani myötäileväni ja tämä osoittautui arvatenkin jokseenkin väljäksi mittojen mukaan. Menisi tällaisenaankin, mutta harkitsen kavennuttavani ompelijalla, koska pitäisi pari muutakin kesästä asti kaapissa joutilaana roikkunutta juttua kaventaa, että pääsevät käyttöön.
Google väänsi värit sinertäviksi, vaikka kuvan "parantelu" on poissa käytöstä. FML.
Halusin kirkkaanpunaisen takin, mutta kyllä viininpunainenkin menee. Kellohelman alle mahtuu hyvin tyllit ja takki on lämmin, vaikkei siinä villaa olekaan. Tosiaan kavennuttamista harkitsen, koska haluaisin tyköistuvan vyötärön, mutta toisaalta vähän (tai tässä tapauksessa paljon) ilmaa välissä pitänee minut lämpimämpänä. Toisaalta kovemmille pakkasille minulla on paksumpi talvitakki.

Luulen, että takista tulee vähemmän tätimäinen jos kavennutan sitä vähän selästä, minulla kun on hyvin kaareva selkä ja muuten tulee telttafiilis, jos vyötäröllä on yli 10cm ylimääräistä kangasta.

Mitä tulee muihin kuluneen viikon asioihin, ei hiusten vaalennus mennyt vieläkään ihan nappiin. Juuresta olen ihan blondi, välimaastosta tuo mitä kuvissa näkyy, eli jonkin sortin punertava vaaleenruskea/palanut hius ja sitten yhdessä kuvassa näkyykin kauniisti vihreä tupsuni. Tukka on rutikuiva, joten enpä taida ihan heti vaalentaa lisää, jos vaalennan ollenkaan, mutta eiköhän tähän joku shokkiväri tartu.
Mietin vaan sitä syväpuhdistavan shampoon käyttöä ja shokkivärjätessä tapahtuvaa hiusten harjaamista, että pään saa vaahtoamaan, joten voi olla melkoinen takkutukka edessä värjäysvaiheessa. Hrrr.

Alunperin halusin värjätä koko pään violetiksi, mutta nyt mietin pinkkiä ja punaista. Molemmista pääsee sitten joskus liukumaan violettiin kyllästyessä, mutta vain niin kauan kuin laitan päähäni vain "kylmän" sävyistä punaista, ettei tukka muutu oranssiksi. Ongelmana on vain se, että punaisella on tapana karata viemäriin jo parissa pesussa ja koska pohja on hyvin kellertävä, kummittelee se oranssin tukan kauhukuva viime vuodelta. :D

Harkitsin myös lätkäiseväni kuparin kestovärin pohjalle tasoittaakseni värisävyeroja, mutta vaalennettuun tukkaan siitä saattaa tulla vähintäänkin mielenkiintoisen sävyinen.

En tiedä mitä tässä pitäisi tehdä. Hoidan päätäni Goldwellin korjaavilla tuotteilla, joihin napsahti kolmisenkymppiä, kylppärissä on No Nothingin ja Goldwellin värishampoitakin ja sitten ostin myös neitsytkookosöljyä, joka on kuulemma hyvä lätkäistä vaalennuksen/kestovärin alle, että suojaa vaurioilta. Ei se mitään tietenkään korjaa, mutta öljymaskeja voi tehdä saadakseen paremmantuntuisen kuontalon ja eilisen kookosöljyllä lutraamisen jäljiltä pää tuntuu ihan hyvältä. Tukka on yhtä pehmeää pumpulia kuin Janinalla.
Tosin en tiedä johtuuko se öljystä vai shampoosta, mutta ajattelin kokeilla eri kombinaatioita ja katsoa mikä on paras shampoo+hoitoaineyhdistelmä kuivan tukan pelastukseksi. Katsotaan parin viikon päästä mitä tälle uskaltaa tehdä, mutta houkuttaisi kyllä olla blondinakin pitkästä aikaa. Edelliskerrasta on kuusi vuotta ja tottahan se olisi sitten shokkivärjätessäkin parempi, jos pohja olisi tasaisen vaalea, ettei lopputulos ole tällainen sillisalaatti kuin se nyt on.

No, pidetään pipo päässä pakkasella, pysyy tukkakin piilossa!

2 kommenttia:

  1. You look absolutely beautiful! That really is a gorgeous coat, and I love the whole look with the hat, gloves and boots. P x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you :) I need to take a bit in from the coat so it would keep it's hourglass intented shape. For now it's a bit too big for me, but I like it anyway. ^^

      Poista