perjantai 18. lokakuuta 2013

Laiskamadon paluu

Ensialkuun pahoittelut pitkästä tauosta taas jälleen. Olen ollut kiinnostunut kaikesta muusta paitsi bloggaamisesta, enkä ole jaksanut ottaa kuvia niin en ole viitsinyt tehdä postausta vailla sisältöä. En kyllä voi kutsua tätäkään postausta mitenkään sisältörikkaaksi, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Hömm hömm. Ensimmäisenä voisin laittaa ainoan järkevän asukuvan, jonka olen viime aikoina itsestäni ottanut, koska valtaosan ajasta olen viihtynyt sisällä kollareissa laiskottelemassa, koska ulkona on kylmää, märkää ja pimeää ja kaikinpuolin vastenmielistä. Kauniillakin säällä kynnys ulos raahautumiseen on vaikeaa, vaikka tunnustin vasta vähän aikaa sitten itselleni rakastavani syksyä - pidän syksynväreistä ja kirpeästä (kuivasta) syysilmasta.
Ostin yllä näkyvän neuletakin wannabesta, koska olin jo pitkään kaivannut tuonmallista neuletakkia, vaikka vasta vähän aikaa sitten ostin sen harmaankin. Se on kuitenkin liian paksu syksysäähän toisen takin alle, mutta tämä ajaa hyvin asian. Ainoa iso miinus tulee käsinpesusta (napit varmaan irtoaa pesukoneessa). Tukka on hienosti haalistunut kuvissa, mutta itseasiassa pidän hyvinkin paljon myös haalistuneesta väristä.

Ostin myös Kingdom Hearts 1.5 HD REMixin. Niille, jotka eivät tiedä mikä on Kingdom Hearts, googlatkaa. Niille, jotka tietävät sanon sen verran, että minulla on myös alkuperäinen Kingdom Hearts PS2:lle, mutta ostin sen PS3:lle parempien kontrollien takia (jälleen kerran alkuperäistä peliä pelanneet tietävät mitä tarkoitan tällä - R1 ja L1 eivät ole päteviä kameran kääntelyyn) ja siksi, että RE: Chain of Memories tuli mukana. Minulla on GBA-emulaattorilla Kingdom Hearts: Chain of Memories, mutta olen aina halunnut pelata sitä pleikkarilla ja tottahan toki, kun sen saa KH:n HD-version mukana samaan hintaan niin pakkohan se on ostaa, varsinkin kun sitä ei ole ennen ollut mahdollista Japanin ulkopuolella saada.
Aikani on siis kulunut pääasiassa serkun kanssa kirjoitteluun ja Kingdom Heartsin pelaamiseen. Olen mättänyt peliä melkein joka päivä sellaiset 4-5 tuntia, kiljunut innosta Atlanticassa, repinyt perseeni Wonderlandin pomon kanssa ja ihmetellyt miksi ihmeessä joistain bosseista on tehty vaaleanpunaisia hd-versiota varten, tai ylipäänsä vaihdettu värejä. Odotin myös, että HD-versiossa olisi ehkä vähän animoitu joitain naamoja uudestaan, mutta pikkuveljeni oli sitä mieltä, että olisihan se ollut liian vaivalloista, kun olisi pitänyt itse peliä muuttaa.

Toisin sanoen, turha ostaa Final Fantasy X, jos se tulee joskus HD-versiona, koska animoimattomat naamat ovat yhtä yhä surkeita kuin PS2-versiossa. Vain ne, jotka näyttivät hienolta jo alkuperäisessä versiossa, ovat hienoja uudessakin versiossa.
(Edit 2016: Ostin tämän ja ne hienotkin naamat oli rakennettu uudestaan ja pilattu. Alkuperäinen peli on paljon hienompi.)

Kingdom Hearts 2.5 HD REmixin sen sijaan aion ostaa, koska vaikka olen pelannut PS2-version läpi, en omista itse peliä ja muistelin, että se oli oikein viihdyttävä. Jospa vain ne loput kuusi pelisarjan osaa eivät olisi kaikki eri pelikonsoleille niin voisi harkita niiden ostamista, mutta minkäs teet.

Sitten loppuun pitänee mainita, että olen juoksennellut vähän väliä evakossa porukoilla putkisaneerauksen takia. Ukot kävivät meillä eilen ja vaikka olemme viimeinen kämppä, ne puuhaavat jotain ilmeisesti vielä tiistainakin. Ensi viikolla ei ole yrittäjyysvalmennusta, mutta tällä viikolla sitä oli ma-ti. Minusta siellä on muuten ihan kivaa, mutta iso takapakki tuli, kun minua alettiin painostaa liittymään Facebookiin. Olin jo etukäteen varautunut siihen ja kiekaisin heti suorilta käsiltä "en ole, enkä tule". Lisäkseni kahdeksasta ihmisestä oli vain yksi, joka ei ollut Facebookissa, mutta tämä henkilö myöntyi heti sanomaan: "voin liittyä, jos on pakko."

Minulle ehdotettiin, että liittyisin feikkinimellä anonyymina, mutta kun ongelma ei ole se, että haluaisin pysyä anonyymina vaan se, että Facebook edustaa minulle enimmäkseen sellaisia asioita, joihin en halua ottaa osaa enkä arpaa. Se on periaatekysymys ja ennemmin lopetan koko kurssin kuin liityn fäsäriin. Se on sama asia kuin kasvissyöjälle sanoisi, että jos et syö lihaa tämän kurssin ajan, syrjimme sinua. Minulle asia on samalla tasolla, enkä voi arvostaa itseäni ihmisenä, jos myönnyn painostuksen alla perumaan omat ideologiani. Internetissä on paljon muitakin tapoja pitää yhteyttä kuin joku hiton FB. Rakennan vaikka itse projektia varten foorumin, jos on ihan pakko tai tosiaan lopetan kurssin heti alkuunsa - se, kun ei ole työkkärin kurssi, niin en menetä mitään siinä.
(Edit 2016: Näin kävi pari kuukautta myöhemmin.)

Ihmiset, jotka käyttävät Facebookia eivät varmaan ymmärrä niitä, jotka eivät käytä, mutta ne ihmiset, jotka on oikeasti ystäviä, pitävät kyllä yhteyttä jollain muulla tavalla kuin yhdellä ainoalla nettisivulla. Jos yhteydenpito rajoittuu pelkästään Facebookiin, niin ennemmin olen erakko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti