sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Jos metsään haluat mennä nyt, niin sieniä sieltä löytyy


Wait, wat?
"Miekin halluun pullaa ja kahvia!"
Vesipeto vauhdissa.

Lähdin ihan randomisti porukoiden ja pikkuveljen kanssa perheen kesken mökille. Siitä on varmaan lähemmäs kymmenen vuotta, kun olen viimeksi syyskuussa mökillä käynyt tai järvessä uinut, mutta nyt tuli sitten sekin tehtyä. Joimme nuotikahvia, kuuntelimme koiran haukkumista melkein koko automatkan, kävimme keräämässä marjoja ja sieniä juuri ennen kuin thaimaalaiset ehtivät seuraavana aamuna paikalle ja tulipa sitä saunottua ja uituakin - vesi oli 18 asteista, eli yllättävän lämmintä, vaikka suoraan sanottuna tuli sitä kiljuttua kun ekan kerran kastauduin. Lämpömittari näytti ulkolämpötilaksi samoja lukemia, joten ihan mukava sää ja sienestäessä varsinkin tuli kuuma.

En nukkunut mökillä kovin hyvin, koska stressasin 30 metrin päähän vessaan menoa yöllä, joten rakkoni sekin sitten stressasi ja päädyin lopulta juoksentelemaan kusella pitkin yötä taskulampun kanssa kirjaimellisesti säkkipimeässä - ei edes kahta metriä edemmäs nähnyt ilman lamppua.
Aamulla koira tyrkkäsi makkarin oven auki ja tuli nuolemaan ja jurisemaan korvan juureen ja sain jopa selkähieronnankin toissa-aamuna. Sekopäisenä Pöysti juoksenteli metsässä vapaana minun, iskän ja äitin ja veljen väliä, mutta nukkui yönsä sitten rauhassa eikä ollut livahtamassa karkuun oven raosta niin kuin oli kuulemma aiemmin tehnyt.
Ihan mukava oli olla perheen kesken mökillä, vaikka äitiltä pääseekin aina ilkeitä kommentteja niin painosta, perseestä, vatsasta kuin löllökäsivarsistakin (eikä edes itse tajua olevansa loukkaava) ja vaikka iskä murjottikin, kun saunassa meni pitkään ja vaikka mamma teki liian löysin lettutaikinan ja miehet liian paksun ja sitten vielä polttivatkin letut.
Sainpahan ison kasan suppilovahveroita ja paljon puolukoita, joten pääsee tekemään herkkuja. Namnam!


3 kommenttia:

 1. Mä en oo itse käynyt sienestämässä, joskus lapsena käytiin jollain sienestysreissulla.

  Tykkään sienistä ja mun miehen äiti tekee aivan ihanaa sienipiirakkaa. Jotenkin ei oo itselle tullut mieleen lähteä sienestämään vaikka sieniä tykkäänkin syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole koskaan ennen sienestänyt, paitsi kerran pentuna keräiltiin kaverin kanssa satunnaisia sieniä vailla tietämystä voiko niitä syödä vai ei. Nyt oli hyvä tilaisuus kerätä sieniä, niin sitä sitten kykittiin metikössä puiden lähistöllä kaivamassa sopivasti sammalikkoon maastoutuneita suppilovahveroita.

   Poista
  2. Mä tosiaan olin kersana kans jollain reissulla jossa kai opetettiin mitkä on mitäkin sieniä. Mä sitten olin ottanut lehmäntatin metsästä ja äiti ei halunnut sitä kotiin :D. Vaikka sekin on kyllä ihan ruokasieni, sitä vaan ei kai arvosteta kovinkaan paljoa :D.

   Kanttarelleista miehen äiti on ainakin tehnyt sienipiirakkaa, en tiedä onko muista. Pitäis varmaan tutustua eri sieniin ja ehkä sitä uskaltais tonne metsään lähteä niitä hakemaan.

   Poista