lauantai 11. marraskuuta 2017

Nomi - oikeasti korkeavyötäröiset farkut

Kun on pitkäselkäinen, korkeavyötäröisiä housuja on hankala löytää. Kaupat ovat pilvin pimein pullollaan "korkeavyötäröisiä" farkkuja, jotka kun vetäisee jalkaan, ei vyötärö yletä lähimainkaan napaa. Surkeimmillaan "erittäin korkea vyötärö" ylettää lantioluiden yläpuolelle. Minun kriteerinäni on, että jotta housuja voi sanoa korkeavyötäröisiksi, täytyy vyötärön ylettää edes navan kohdalle. Sitä alemmat ovat normaalivyötäröisiä ja lantiohousut tietysti erikseen.

Fiftarimuodissa onneksi useimmat korkeavyötäröiset housut myös ovat sitä mitä luvataankin, mutta silti aika monet farkut ja muut housut on saanut ostaa, että vastaan tuli ihan oikeasti erittäin korkean vyötärön omaavat farkut. Kun näin nämä Collectifin Nomi-farkut ekan kerran, tuli sellainen "OMG"-fiilis - nuohan sopivat pitkäselkäisillekin!
Top: Dolores top by Collectif
Cardigan: Paloma cardigan by Hell Bunny
Jeans: Nomi by Collectif
Flats: Giusu flats by Lulu Hun
Necklace: Collectif

Nomi-farkuissa on superleveä napeilla varustettu vyötärökaistale, joka varmaan ylettää lyhytselkäisellä lähemmäs rintojen alle, mutta tällaiselle pitkällä ruodolla varustetulle ihmiselle juuri sopiva; voi käyttää lyhyitä paitoja ilman että selkä pilkottaa alta. Mikä parasta, kangas joustaa sen verran, että housuissa mahtuu syömään ja liikkumaan eivätkä napitkaan paina mistään kohtaa. En yleensä käytä farkkuja juuri siksi, että joko kangas on huonolaatuista venyvää stretchiä ja venähtää muodottomaksi, tai ei vaihtoehtoisesta jousta tarpeeksi ja lahkeet puristavat polvista (minulla on suhteessa paksut polvet) ja vyötärökaistale uppoaa vatsamakkaroihin. Kun on tottunut siihen, ettei sukkahousut rajoita mistään kohtaa (paitsi ehkä valumalla), niin superkireät pillifarkut eivät oikein tunnu mukavilta. Paitsi nämä.

Nomi-farkuissa on suositeltu, että näistä voi ostaa pienemmän koon, koska kangas tosiaan venyy. Itse ostin samaa kokoa kuin muissakin Collectifin vaatteissa (UK10) ja housut ovat omaan makuuni sopivan mukavat, mutta silti kurveja nuolevat. Kovassa käytössä ovat olleet, mutta eivät ole venähtäneet tai pussittaneet mistään kohtaa, vaikka kangas venyy runsaasti. Uskokaa tai älkää, olen tänä syksynä kulkenut melkein puolet ajasta housuissa!
Housujen lisäksi "uutta" ovat nämä Giusi-ballerinat, jotka ovat myös Collectifilta ja heidän sivuillaan alennuksessa. Kuvat on syyskuun alusta vai oliko peräti elokuun lopusta, joten noilla vielä tarkeni kävelläkin ja olivat kesällä muutenkin käytössä. Tykkään näistä rusettiyksityiskohdista, jotka tuovat muuten simppeleihin kenkiin vähän persoonaa.
Kuluneen kevän ja kesän aikana on tullut ostettua muuten aika monet kengät. Vaatteita olen ostanut huomattavasti vähemmän, mutta silti on vielä paljon sellaista, jota en ole ehtinyt/jaksanut kuvailla. Ne, jotka on tullut kuvattua, ovat odottaneet julkaisua pitkään ja nämäkin kuvat ovat elokuun lopusta/syyskuun alusta. Töiden jälkeen ei aina ole energiaa ja nyt pari viimeistä viikkoa onkin mennyt melkoisessa koomassa. Se on tämä pimeä aika vuodesta.

Eilen meillä oli fiftaripikkujoulut ja mukavaa oli. Edellisen viikon perjantaina käytiin työporukalla keilaamassa ja parin viikon päästä olisi työpaikan pikkujoulut Kuopiossa, että hotelliviikonloppu on edessä. Niitä varten ajattelin myös vähän shoppailla Collectifilla. Tarkoituksena olisi ostaa pikkujoulumekko (ihan niin kuin minulla ei olisi mekkoja jo tarpeeksi), jonka lisäksi minun on saatava nämä Nomi-farkut mustana. Ihan oikeasti olen kokeillut vaikka minkälaisia farkkuja ja Collectifiltakin minulla on kolmet farkut: Monroet, Rebel Katet ja nämä, mutta nämä ovat ylivoimaisesti parhaimmat pöksyt ikinä. Rebel Katen vyötärö on sillä rajalla, että onko se tarpeeksi korkea ja Monroet ovat vyötäröltä nykyään turhan napakat, koska ne eivät juuri jousta. Nomeja sen sijaan suosittelen lämpimästi kaikille pitkille ihmisille.

Onko teillä riittänyt energiaa syksyn pimeinä aikoina? Joko on D-vitamiinit käytössä?


In English:

When you're a tall girl, it's fricking hard to find truly high waisted jeans. All shops sell "high waisted" jeans, but when you try them on, they barely reach my hips... So I'm really happy that fifties inspired shops sell jeans/trousers that are actually highwaisted, like these Nomi jeans by Collectif.

I hate it when jeans are restrictive and too tight, but these Nomi jeans are perfect. They are very stretchy, super comfortable and the most important of all, they have a truly high waist. Too high for short girls, but for tall gals like me, they're perfect. I can wear short tops with these without showing my back, I can eat in these without suffocating and I can sit in these without cutting my blood circulation from knees down. Perfect.

Collectif and some other shops selling these jeans recommend to order down but I'm wearing my usual UK10 and it's perfect: form fitting but not too tight. Smaller size would not fit (or maybe it would but I wouldn't wear them because it would be uncomfortable). For people who love jeans that are like another skin, sizing down will work, but for me these are great as they are. Even though the fabric is stretchy and I've worn these a lot, the fabric hasn't gotten baggy like some cheaper jeans will do with wear and the waist still sits like new. I'm going to buy these in black as well.

The Giusi flats are by Lulu Hun and I like them because the bows are very cute and give character to otherwise simple flats. They've been in sale for a long time and I bought mine from sale too. I've bought so many shoes this summer I haven't had the chance/time/energy to photograph all of them, but then again I haven't taken many outfit photos either. I have few sets of photos in stock and I'll be publishing them here at some point, but it'll probably take a while before I'll get to publish fresh photos. The weather isn't exactly co-operative this time of year.  I hope it snows again soon.

Have you already started taking some vitamin D to counter the darkness, or are you good without?

12 kommenttia:

  1. You look really great in these jeans - they fit really well and trousers suit you.

    I wear trousers a lot during the winter but I don't wear jeans as I find them too tight and restrictive but I may try this make

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm quite the opposite, I usually don't wear trousers during the winter because I feel like my legs will freeze in them. I prefer midi skirts, winter tights and boots with a long coat to keep me warm :)

      Poista
  2. I love these jeans on you, they really look good on you! Those red ballet flats are so cute to! :)

    VastaaPoista
  3. Aha, true highwaisters! They look fabulous.

    I have never really considered taking vitamin d supplements in winter. I eat eggs and oily fish but that's still not probably enough. I'll put some tablets on my shopping list! X

    VastaaPoista
  4. Todella hyvän näköiset farkut! Itsekin olen tuskastunut sopivien housujen löytämisen vaikeuteen, enkä nykyään viitsi edes yrittää. :D Osaisinhan tehdä itsekin, mutta kaavoitus-ja sovitusprosessissa on oma työnsä - ja kun on kaappi täynnä helmoja, niin ei housuissa juuri viihtyisikään. Mutta juuri tuollainen vyötärö sopisi itsellenikin upeasti.

    VastaaPoista
  5. Tiedän niin tasan tarkkaan mistä puhut.. :D Itselläkin kun on pituuttu 173 cm nii korkeavyötäröisiä farkkuja on yllättävän hankala löytää kun kaikki jää aina navan alle...
    Ps. nuo farkut näyttää kyllä ihan täydellisiltä <3 8)

    VastaaPoista
  6. Teitkö mitä black friday -löytöjä? Olisi kiva jos tekisit haalinta/sovittelu-postauksen viimeaikaisista mekoista ym., niitä on kiva lukea. Mukavaa talven odotusta!

    VastaaPoista
  7. Moi! Ootko ajatellut tilata micheline pittin uusia samettisia mekkoja tai wrap top puseroita? Kun näin siniset samettivaatteet tuli heti mieleen että ne sopisi upeasti sun vaaleisiin piirteisiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hirveän myöhässä tulee vastaus, mutta niissä samettimekoissa on vähän turhan antelias kaula-aukko ja jotenkin koen vähän hankalana sen että ns. jokapäiväisen mekon kanssa käyttäisi aina olkaimettomia liivejä. Se sininen wrap top taas on kyllä todella kaunis, mutta en just nyt tarvitse/halua muuta Micheline Pittiltä, niin en ole ainakaan vielä tilaamassa :) Eri asia jos tulisi myyntiin jonnekin, mistä on himoja hankkia jotain muutakin.

      Poista
  8. ekaa kertaa kommentoin: kirjoita taas kauniista mekoistasi! on aina kiva yllätys kun olet päivittänyt. hyvää talven jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, anteeksi on tämä tauko venähtänyt vähän liian pitkäksi, mutta en ole kuollut enkä varsinkaan kuopattu (paitsi ehkä työkuorman alle...). Päivittelen kunhan ehdin, nyt on vähän pidemmät vapaat joulunpyhien aikaan, niin löytyy varmasti aikaa blogillekin paremmin kuin arkena. Kiireistä on ollut marraskuu ja joulukuu.

      Poista
  9. Ihanat ballerinat :)

    VastaaPoista