lauantai 19. elokuuta 2017

Tivoli/Funfair

Tässä kuvia jostain heinäkuun alusta, kun kävimme Tivoli Seiterässä. Lapsena aina suututti, kun ei ikinä päästy minnekään eikä osannut pyytääkään, kun ei koskaan kerrottu, että tällaisiakin on olemassa ja nyt kun kävi aikuisena, tuli todettua, että ei sitten kuitenkaan missattu mitään.

Jatketaan tekosyillä miksi olen ollut niin kiireinen, etten ole jaksanut/ehtinyt/viitsinyt/voinut päivitellä blogia taas pitkään aikaan, vaikka kuvia on säilössä useampaankin postaukseen. 
1. Olin viime viikonlopun mökillä. Kesän eka kerta elokuun puolivälissä, hip hei! Keräsin kolmisen litraa mustikoita poikaystävän kanssa, paistoin samankokoisen annoksen lettuja ja sain siitä selän kipeäksi. Uitiin saunottiin, grillattiin. Yksikään ötökkä ei syönyt, vaikka keräsin mustikat minishortseissa. (Borreloosia odotellessa.)
2. Kun yritin pakastaa niitä viikonloppuna kerättyjä mustikoita, pakastin sanoi itsensä irti ja yön mekastettuaan koko jääkaappi kuoli. Onneksi saatiin lyhyellä aikataululla uusi, vaikka se on niin pieni, ettei kahden kilon kaalia meinannut saada mahtumaan koko kaappiin. Mielenkiinnolla odotellaan minne synttärikakut ja joulukinkut saa mahtumaan, kun ei ole taloyhtiössä enää kylmiötäkään. (Ei sillä, että sitä olisi ikinä käytetty.)
3. Maanantaina ehdin nähdä Paawoa pitkästä aikaa. Käytiin lettukahvilassa, jossa itseasiassa olin vasta edellisellä viikolla käynyt poikaystävän kanssa. Oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa ja siksi harmittaakin, että sunnuntaina meni ajatukset ristiin eikä nähty, vaikka olisi ollut molemmilla aikaa. Olen sitten keskittynyt vain kirjoittelemaan, joka onkin rehellisesti sanottuna töiden ohella suurin syy hiljaiseloon. Surukseni havaitsin myös, että osa suosikkiblogeistani on lopettanut. Saa siis mainostaa jotain uutta luettavaa, mielellään hyväntuulista, kevyttä huttua, asupostauksia, fiftarijuttuja, vintagetyyliä, meikkejä ym. Sellasta, johon tällainen hattarapää voi samaistua. Pun intended.
4. Jääkaapin äkkikuoleman jälkeen modeemi kuoli. Poikaystävä ajoi kaupunkiin, mutta BLC oli kiinni, ajoi Prismalle, jossa modeemeja ei myyty, koska tietokoneliikkeestä niitä ei saanut (mitä helvettiä? Miksi tietokoneliikkeestä ei saa modeemeja?) ja ajoi sitten uudestaan kaupunkiin iltapäivällä, että saatiin se modeemi. Jossa oli väärä SSID merkittynä. Oikea onneksi selvisi ja langattomaan verkkoon pääsee tarpeen mukaan. Saa nähdä loppuuko netin pätkiminen uuden modeemin myötä.
Muuten olenkin ollut vain töissä ja kotona. Paistoin mustikkapiirakkaa, mutta sen täytteestä tuli liian löysää. Sitä ennen tein kirsikkamuffinsseja, joista tuli täydellisiä. Oon jo kaks vuotta meinannut julkaista niiden ohjeen tänne blogiin siitä astin kun sen kehitin ihan alusta asti itse, mutta jotenkin niiden muffinssien kuvaaminen on aina jäänyt, ne nimittäin tulee syötyä samantien. Että jos joku miettii, että asukuvat tulee viiveellä, niin leivonnaisohjeet vielä isommalla viiveellä :D

Kirsikoita ei muuten kannata pakastaa kokonaisena. Tajusin just, että niiden käyttäminen jäisinä leivontaan voi olla vähän hankalaa, kun on ne kivet. Pitää sulattaa ensin ja siivota sitten. Kamala vaiva. (Ei ole, siivoaminen on nopeaa kotimaisten kirsikoiden kanssa.)
Top: Hell Bunny
Skirt: Vixen by Micheline Pitt
Petticoat: Banned (23")
Bag: Voodoo Vixen
Sunglasses: Collectif
Shoes: Spiritstore (old)
Belt: Gina Tricot (thrifted, very old)

Näissä kuvissa minulla on päällä vain sellaisia vaatteita, jotka on blogissa näkyneet aiemminkin. Toppi on Hell Bunnyn Melissa ja se piipahti täällä viime vuonna näissä kuvissa. Edelleen hyvä paita, ainoa mikä harmittaa on tuo pilkistysaukko, kun ei kehtaa sen takia käyttää töissä. Ostin tänä vuonna keltaisen samanlaisen, mutta se ei ole vielä päässyt päälle kuin kerran ja jäi silloin kuvaamatta. Paljon olisi kuvattavaa ja vähän aikaa.

Hame on Micheline Pittin Vixen mallistoa ja se oli päällä näissä kuvissa. En ihan hirveästi hameesta silloin puhunut, mutta se on tosiaan vakiokäytössä. Hame on joustavaa hyvälaatuista puuvillasatiinia, siinä on paksuhko vyötärönauha, joka istuu napakasti mutta joustaa useita senttejä, että tässä mahtuu syömään. Ei roiku eikä kiristä, eli täydellinen. Taskuihin mahtuu kädet melkein kyynärpäätä myöten. Käytössä jatkuvasti erilaisten yläosien kanssa, tähän kun on helppo yhdistellä vaikka mitä tuon printin ansiosta. Alle mahtuu kolmen mallista tylliä, kuvissa on Bannedin vissiin 23" tylli, mutta olen käyttänyt 25" Samsin organza-alushametta ja toista vähän lyhennettyä Samsin sifonkitylliä. Pituutta hameella on 26", että ehkä vähän lyhyemmät tyllit on kuitenkin parempia tämän kanssa, tai sitten menee ilman, jos ei kiinnosta, onhan tässä tuo rypytys, joka pitää helman koholla kivasti.
Hame on useilla eri sivustoilla alennuksessan, mm. Micheline Pittin omilla sivuilla TopVintagella, jos jota kiinnostaa. Huomasin vain itse tässä aiemmin alennuksia selatessa, mutta mitään ei ole vaihteeksi tullut ostettua.

Laukku käväisi talvella näissä kuvissa ja on tosiaan ollut kovassa käytössä, koska tänne mahtuu kaikki tarpeellinen: järjestelmäkamera blogikuvia varten, harja, meikit ja neuletakkia, takkia, mitä nyt tässä kesän vaihtelevassa säässä tarvitseekaan. Kestää vaikka kuinka paljon painoa.
Mitä tuli taas otsikossa ja alussa mainittuun tivoliin, niin ainoa laite, jossa kävin oli karuselli :D Vatsa ei enää nykyään kestä muuta. Nimimerkillä: Minusta on tullut vanha.


In English:

Here are some photos from over a month ago, when we went a funfair. Text isn't related into it in anyway, just decided to post these photos now. The only thing I did go to at the funfair after all was the carousel, my stomach can't handle anything else anymore.

Sometimes it feels like I can't handle anything else either. I've been lazy at blogging but for once I actually have excuses.

1. We went to our summer cottage last weekend where I spent my time harvesting blueberries and breaking my back while we were at it. I also baked like 3 litres of finnish flat pancakes. That took a long time. Of course we went to a sauna and swam a lot, so it was nice despite some small backaches.

2. When I tried to freeze those blueberries, our freezer broke and the day after our fridge quit on us. (The freezer was inside the fridge so it was obvious it was going to happen, but I kinda hoped I could use power glue to fix the freezer...) 
We got a new fridge on the same day, but it's so small I could barely fit a 2kg cabbage in. How am I supposed to make cabbage casserole now? Or bake cakes? Or bake some Christmas ham? (More likely I can bake/make/cook everything, but it's a totally different thing is where am I going to fit them.)

3. On Monday I met my cousin, but we didn't get to do much stuff together. I missed meeting on her Sunday because of communication mishaps (both were available, but we thought the other one will contact when they're ready and neither never did), but at least we got to see on Monday.

4. The day after our fridge broke , our modem died. Had to buy a new one, but the only store that sells them where I live was closed, another store didn't sell them (not even a freaking computer store, like WTF?!) and my boyfriend spent a lot of time running around in search of one. Eventually the only store selling them opened and we got one, but it had a wrong SSID for wi-fi listed in the box. Found the real one and now it's working fine. For now.

In other news I've just been working and writing like for the last few months now. I baked some blueberry pie and failed the filling, it was too wet, but at least it tasted great. I also baked some cherry cupcakes before, they were perfect like always.

All of the clothes and accessories I'm wearing in these photos are something that you have seen before, Melissa top by Hell Bunny and Make-up skirt by Vixen. The top is very nice light cotton, but not really work appropriate (I also have it in yellow, but haven't worn it much) and the skirt is superb. It has a very well fitting waistline that will look good in every hour of the day, because it fits tightly but stretches enough to keep you comfortable even after a big meal. The material is very high quality, the skirt doesn't become wrinkly and it looks good with and without a petticoat, but as always I prefer to wear it with one. Here I'm wearing it with a 23" Banned petticoat. Thanks to the gathering even a short petticoat will look with this skirt and probably even better than those longer ones. The skirt is 26" long and has huge hidden pockets.

The Voodoo Vixen bag has become a favorite of mine, since it literally fits everything, even my camera. It's large and easy to carry. Still going strong after some heavy strain. All the other accessories are old, but still usable. I've had that belt for years and it's like the best thing I ever purchased, goes with almost anything and fits even after gaining weight (mainly because I bought it when I was heavier).

Have a nice weekend everyone!

4 kommenttia:

 1. I love a carousel! These are lovely photos. I'd be interested to hear your cabbage casserole recipe x

  VastaaPoista
 2. Such fun photos at the funfair! I love this skirt and I love how you have styled it with that black handbag and top! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan sokerisia kuvia :) huvipuistot on parasta! Mä kävin hiljattain Särkänniemessä. Kestän höykytystä vielä tosi hyvin, mutta X oli mulle liikaa. :D

  VastaaPoista
 4. Onpa kivannäköisiä kuvia!

  Itsekin oon niin laiskistunut blogihommissa, pitäis syksyllä saada taas aikaseksi ruveta kirjoittelemaan aktiivisemmin :)

  VastaaPoista