keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Essence - halpismeikit testissä

Edellisessä kosmetiikkapostauksessa puhuin huulipunista ja enimmäkseen kalliista sellaisista. Nyt käännetään kelkka ympäri ja puhutaan halpiskosmetiikasta, eikä paljon halvemmaksi taideta Suomessa päästä kuin Essencen hintaluokkaan.
Kävin pari viikkoa sitten Tokmannilla, jossa Essencen meikkihylly osui silmään. Olin lukenut toisesta blogista Essencen meikeistä ja jäinkin uteliaisuudella tutkailemaan hyllyä. Ekana silmät osui monipuoliseen valikoimaan ripsivärejä, joita oli tosiaan kaikenlaiseen lähtöön, ja sen jälkeen katse jämähti hintaan. Ripsivärit olivat hinnaltaan 2.99-5.99. Herran jestas, onko tämä edes todellista?

Itse asiassa mikään Essencen meikeistä ei maksanut kuutta euroa enempää. Useimmat maksoivat 2-4 euroa, mutta jotkin erikoisemmat maksoivat sitten maksimissaan kuutisen euroa. En muista maksaneeni mistään viittä euroa enempää.
Minulla on ollut vähän huonoa tuuria ripsivärien kanssa. Käytin pitkään jotain  L'Orealin False Lash Wings -ripsiväriä, joka oli ihan hyvä, mutta koska olen ahne paska, ajattelin että jospa löytäisin vielä paremman. Sokoksen alennuksesta tuli jo muutama kuukausi sitten ostettua Sensai 38C ripsari, jota on kovasti kehuttu, mutta joka on yksi huonoimmista ripsiväreistäni ikinä. Ainoa hyvä puoli on se, että sen voi poistaa vedellä, mutta ikävä kyllä 38 astetta iholla kesäkuumalla tuntuu tulikuumalta, eli sekään ei ole hyvä.

Töissä ollessani kokeilin myös muita tyyriimpiä ripsivärejä, koska totesin, että jos se L'orealin ripsiväri maksaa 17.90 ja merkkituotteiden (Estee Lauder ja Lancome) ripsivärejä saa alennuksessa Sensain tapaan 19.90€/kpl, niin miksi en kokeilisi. Testaamani tuotteet eivät osoittautuneet hyviksi ja koska budjetti ei anna enää periksi kalliimmille hukkaostoksille, kuulostivat Essencen 3-4 euron hinnat varsin kohtuullisilta. Vaikka en pitäisi meikeistä, niin ei ainakaan mene kohtuuttomasti rahaa hukkaan.

Yksikään näistä ripsiväreistä ei ole suoranaisesti huono - itseasiassa tuo Lash Princess, tekoripsimäisen pitkät ja mustat ripset antava ripsiväri on suuri suosikkini. Sillä saa oikeasti pitkät ja tuuheat kauniit ripset ja koska väri kuivuu hitaasti, sitä voi rauhassa vedellä useamman kerroksen ja tarpeen vaatiessa erotella ripsiharjalla. Yleensä harjaaminenkaan ei ole tarpeen, eikä Lash Princess varisekaan käytössä (en käytä alaripsiin, siellä saattaa varista), joten tämä on enemmän kuin hintansa arvoinen tuote. Ainoa miinuspuoli tulee siitä, että tämä tahraa pesuvaiheessa runsaasti ja jos haluaa poistaa kaikki meikkinsä yhdellä tuotteella niin kuin minä, niin ei onnistu tämän kanssa.

Muutkin ripsivärit tahraavat suhteellisen runsaasti pesuvaiheessa, enkä pidä niistä muutenkaan yhtä paljon kuin Lash Princessistä. Käytän tuota oikealla olevaa Forbidden Volume topcoatia, eli päällysväriä, joskus ripsivärien päällä antamaan todella tuuhean ja näyttävän lopputuloksen, mutta sen annosteleminen niin, ettei ripsistä tule paakkuisia, on vähän haastavaa. Hyvä tuote silti, koska sitä voi levittää minkä tahansa ripsivärin päälle, mutta toisaalta niin voi mitä tahansa ripsiväriäkin, joten en oikein ymmärrä funktiota. Either way, worth the money.

Sen sijaan tuo I Love Extreme -ripsivärissä mikään muu ei ole extremeä kuin harjan valtava koko. Harja on isompi kuin silmäni ja sillä on mahdotonta levittää väriä järkevästi, koska se on yksinkertaisesti kolossaalinen ja tuntuu siltä että enemmän menee ohi kuin paikalleen. Ei jatkoon.
Jatkoon ei pääse myöskään tuo Essencen rajaustussi, josta tuli yksi tuhru mustaa ja sen jälkeen ei mitään. Ei yhtään mitään. Kaksi euroa roskiin.

Sen sijaan vähän randomisti ostettu Soft Touch Mousse osoittautui aika hyväksi tuotteeksi. Kun ekaa kertaa aloittelin meikkaamaan 20-vuotiaana ihoa, käytin jotain (liian tummaa) Dream Matte Moussea ja kun katselin tätä, tuli sellaiset nostalgiat, että ostin tämän samankaltaisen vaahtomaisen meikkivoiteen. Sävy on vähän liian tumma, mutta iholle levittäessä sulautuu hyvin ihon sävyyn ja kesän edetessä varmasti vielä paremmin. Pidän myös siitä, että tuote on oikeasti peittävä ja saa aikaan sellaisen ihanan virheettömän lopputuloksen, joka normaalisti vaatisi paljon meikkivoidetta ja peiteväriä. Toivoisin vähän vaaleampaa sävyä ja jotain logiikkaa tuohon numerointiin, koska sävy 01 oli tummempi kuin tämä 04 Matt Ivory, joka oli silmämääräisesti valikoiman vaalein vaahtomainen väri.

Viimeisenä ostin luomivärin ja väriksi valikoitui erittäin vaalea nude, joka on lähempänä kermanvalkoista. En osaa käyttää luomiväriä, vaikka se oli eka meikki, jota koskaan käytin, joten otin tällaisen mahdollisimman huomaamattoman sävyn, jolla luomen saa tasaväriseksi ja katseen kirkkaammaksi. Tähän mennessä tuote on osoittautunut hyväksi, vaikka sitä pitää kerrostaa aika paljon, että saan helposti läpi paistavat verisuoneni piiloon.

Testasin tässä kuvassa miltä meikkipohja näyttää salamalla, koska jokainenhan on nähnyt niitä julkkisten jauhonaamoja salamalla otetuissa valokuvissa ja pelkäsin, että käytän liikaa puuteria ihmisten ilmoilla, joten halusin nähdä millainen meikkini oikeasti on. Minähän meikkaan aika hämärässä, joten määritelmäni "virheettömästä" ihosta voi olla hyvin virheellinen, mutta tässä täysin käsittelemättömässä kuvassa näkyy miten ihon pienet virheet on jääneet kauniisti ihan puhtaasti tuon Essencen Soft Touch Moussen alle. Käytän toki muitakin meikkejä, kuten puuteria ja poskipunaa, mutta meikkivoiteen ohella käytössä on Essencen I love Nude -luomiväriä ja ripsissä sekä Lash Princessiä että Forbidden Volumea.
Essencellä oli myös ihan mukava valikoima melko mattaisia, geelimäisen pinnan antavia kynsilakkoja, joista valitsin punaisen, koska punaisia kynsilakkoja ei voi koskaan olla liikaa ja keltaisen, koska en ikinä maksaisi keltaisesta kynsilakasta kahta euroa enempää. Keltaista olen testannut ja se oli mukava, vaikka sävy ei ehkä kellertävälle iholleni sovikaan, mutta punainen on vielä avaamattomana purkissa. Silti pohdiskelen pitäisiköhän käydä hakemassa näitä myös vaaleanpunaisena/pinkkinä, koska ei tosiaan ole hinnalla pilattu ja ihan täysin hyviä lakkoja, vaikkakaan ei aivan Essien kaltaisia, mutta kyllä tämä keltainen parit tiskit kesti ennen kuin molemmat peukalot alkoivat halkeilla. Muissa kynsissä lakka pysyi kunnossa pitkään, kunnes aloin repiä sitä lastuina irti (liian koukuttavaa, vaikka haitallista).

Jotten ihan tuhoaisi kynsiäni tuolla lastuittain repimisellä, ostin myös tuollaisen kynsilakanpoistosienen. En tykkää raapia kynsiä vanulapuilla, joten ajattelin että parilla eurolla pyyhin kynteni vaikka vessapaperiin, jos tuo sieni ei toimi, mutta sillä lähti lakka niin hyvin, että jäin pohtimaan, että miksi tätä ei mainosteta enemmän. Minäkin olen aina ostanut kaiken maailman muita kynsilakan poistoaineita ja vasta ostin pari kuukautta sitten apteekista Acon kynsilakan poistoainetta kahdella eurolla, kun paljon halvemmalla olisin saanut paljon helpomman vaihtoehdon. Ketuttaa.

Onko teillä kokemusta Essencen meikeistä tai muista halpamerkeistä?


In English:
Last time I spoke about cosmetics I was all about lipsticks and especially the more expensive ones. Today we're gonna take a peek into something totally else, super cheap cosmetics by Essence.

I came to know Essence from another blog so when I found them in our local market, I was very curious. At first I thought I should try out something, but when I noticed none of the products cost more than 6 euros, I had to try multiple products!

So first, let's talk about mascaras. I've bought many expensive mascaras (Estee Lauder, Lancome, Sensai), but I actually didn't love any of them, so I didn't have very high expectations for mascaras that cost around 4 euros. Surprisingly enough all of them are decent and the Lash Princess false lash effect mascara became my new favorite! It gives beautiful, long lashes that look almost unreal - just as the product promises. It doesn't fall off and it's easy to put multiple layers, but for that reason I bought the Forbidden Volume topcoat.

I had never heard that there are mascara topcoats, so I thought it would be very fun to try out fun. The Forbidden Volume topcoat is easy to apply, but I don't quite get why I'd need a mascara specifically to put on others when I can put almost any mascara on top of another. Sure, the end result isn't always beautiful, but it isn't perfect with this either. (Very close though.)

The third and the one of the left, the I love Extreme mascara was my least favorite mainly because the brush is HUGE. And when I say huge, I mean humongous. It was larger than my eye, which made it impossible to apply the mascara, so I have to say thumbs down for this one.

I also tried out the eyeliner, but it didn't work at all. It just dried out immediately after opening, so I threw it away and decided to stick with my old one.

I'm not good at using eyeshadows so I bought a nude one, very close to a creamy color. It's very subtle but covers veins in my eyelids, so I've been using it a lot. It also stays in place well enough for me.

The Soft Touch Mousse was a relatively random pick since I bought quite a few foundations already, but ended up staying with my old favorite anyway. This one is a touch too dark for my skin in 04 Matt Ivory, but it was the lightest one available (01 Sand was darker, the numbering wasn't consistent at all) and it blends into my skin really well. It has very high coverage so it can grant that "flawless" skin which many of us vintage/repro enthusiastics are after. It's not the best foundation to use in the summer, but for me, it's a new favorite and I've been using it a lot (blending it with other foundations).

Last but not least I tried out a couple of gel finish nail polishes. Both cost only 1.99€, so I had to pick a red (because a girl can never have too many red nail polishes and/or lipsticks!) and a yellow, because it was cheap enough to buy a color so random as that. The nail polishes are opaque, won't need a lot of layering like some other super cheap nail polishes and the yellow one also lasted decently with proper base coat (Essie) and top coat (Dermosil).

Since I bought nail polish, I figured I could buy a remover as well. You know, so I won't just rip off the color which I usually do... And the Quick & Easy Sponge remover turned out to be just the thing for the job! I love wearing nail polishes, but I hate removing them with cottons pads so I mostly just rip them off and then don't wear anything for several weeks, but with this sponge it's much easier to remove the color and get ready to wear another one. I hope it doesn't dry out, because I really this product and how easy it makes removing nail polish.

Do you have any experience of Essence's products?

5 kommenttia:

 1. Essence on kyllä oikeesti hyvä merkki! :D Oon käyttänyt sitä jostain 2000-luvun alusta asti, kun oon aina reissuilta rontannut sitä. Hinta-laatusuhde on kohdillaan, kun tuotteet on ollut vielä hyviä käytössä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa lisäyksenä vielä,että NYCistä ronttasin ELFiä, joka oli sielä ns " dollarimeikki", mutta on Suomessa apteekissa myytävä merkki. Tykkään siitä ihan simona! <3

   Poista
  2. ELFistäkin oon kuullut monesta blogista, pitäisi katsoa löytyykö sitä meiän apteekeista. Vähän veikkaan, että ei näin pienellä paikkakunnalla :)

   Poista
 2. I think I've tried Essence eyeliner before and like yours after a couple of uses it dried out!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine dried out right after opening, I couldn't use it even once :O

   Poista