maanantai 26. elokuuta 2013

Punapäät ei pääse taivaaseen

Kävin parturissa torstaina vaalentamassa hiuksia vähän ylempää ja värjäämässä tukan juuren mustaksi uutta hienoa tukkatyyliä varten, josta ehdin jo jonkin aikaa haaveilla ennen kuin otin itseäni niskasta kiinni ja viimein toteutin sen. Sai laittaa aika paljon hoitoainetta ja hiusöljyä, ettei tukka ollut aivan korppu. Lopputulos oli kaunis vaalea, josta kaikki tuntuivat pitävän ainakin enemmän kuin aiemmasta jo kulahtaneesta tyylistä.

Lauantaina kävimme jälleen Mikkelissä etsimässä pikkuveljelle asuntoa, mutta kun samaa pientä yksiötä tulee katsomaan parikymmentä ihmistä niin aika pienet mahdollisuudet siinä on kämppään, vaikka takuuvuokrankin voisi maksaa samantien. Juvalla pissitauolla piipahtaessa syötiin jäätelöä ja otettiin ne ainoiksi jääneet asukuvat, joissa välivaiheen hiukseni näkyivät.

Poseerasin myös ihkaoikean betonipossun päällä, mutta näytin kuvassa niin omituiselta, että se jäi julkaisematta ja eiköhän näistä tullut asu selväksi. Onko sukat ja ballerinat iso paha tyylivirhe verrattavissa sukkiin ja sandaaleihin vai saanko anteeksi, vaikka varpaani näissä hikosivatkin? Jätin varmaan sinne asuntoon hienot hikiläntit lattioille, mutta siitähän saivat, kun eivät kämppää veljelleni antaneet hienoista ylimääräisistä vuokratarjouksista huolimatta.

Sunnuntaina otin osakseni värjätä tukan punaiseksi Directionsin Poppy Red-sävyllä. Ensimmäinen kertani suoravärien kanssa ja jotain meni heti pahasti pieleen, sillä lopputulos oli kaikkea muuta paitsi kirkas punainen ja ensimmäinen reaktio mieheltä olikin: "Eihän tuo ole punainen vaan oranssi ja... pinkki. Ihan kamala." :(

OMG, what have I done?!

Tänä aamuna hyökkäsin hakemaan lisää väriä wannabesta pelastaakseni hiukseni kaamealta kohtalolta. Ei ole kiva, kun värjäyksen jälkeen tukka näyttää heti siltä miltä se todennäköisesti muutaman pesun jälkeen näyttää. Mietin pääni puhki mitä tein väärin ja totesin, että joko annoin vaikuttaa liian vähän aikaa, laitoin liian vähän väriä huonokuntoiseen tukkaani tai tukkani on vain liian huonokuntoinen tai sitten huuhtelin liikaa. Minä siis blogeja lukeneena kyllä pesin tukkani ennen värjäystä Four Reasonsin syväpuhdistavalla shampoolla, ettei se ainakaan siitä kiinni ollut, että olisi ollut kemikaalijäämiä turkissa.

Tulin siihen tulokseen tämän päiväisen yrityksen jälkeen, että tein kai vähän kaiken väärin. Vaikka purnukassa lukee 15-30min vaikutusaika, on tunti lähempänä oikeaa ja on turha odottaa, ettei väriä enää irtoa päästä tai saa huuhdella tukkaa kaksi päivää putkeen, ja nyt tungin hiuksetkin hienoon suihkumyssyyn, jonka epätoivoissani Sokokselta ostin tehdäkseni kaikkeni, ettei lopputulos jää pilaantuneen marjapuuron väriseksi.

Yhdistin Poppy Red -sävyn jämät purkilliseen Vermillion Red-sävyä, jottei lopputulos ole liian pinkki. Sitten käytin vielä pienenä overkillinä kenties puolet kahdesta muusta saman sävyisestä purnukasta 50-50 sekoitussuhteella ja taisinpa ruikata vähän Pepper Colormaskiakin sinne sekaan, jos hiuslaatu onkin niin paska, ettei väri tartu ilman hoitoainetta. Käsittääkseni siis suoraväriin VOI sotkea hoitoainetta ainakin jos tahtoo pastellitukan.

Vuorasin kylppärin kauttaaltaan ammetta lukuunottamatta sanomalehtipaperilla, mutta sotkin silti värin vaahdotusvaiheessa kammatessa vessapaperirullan, alapääsuihkun, sankossa hienosti muhivat siteet, suihkuverhon ja suuvesipurkin hiusväriin. Sotkin myös taitavasti itseni, kuten näkyy, mutta pelastin itseni kynsilakan poistoaineella. Ah, sitä lemua ja varmasti ihokin tykkää kyttyrää moisista myrkyistä, joten jos joku sattuu olemaan jotenkin herkkä asetonille en ehkä suosittele kokeilemaan, vaikka asetonitonkin kyllä toimi ihan hyvin. Kylppärin pinnat kyllä pelastuivat, mutta nyt on uuden kynsilakan poistoainepurkin osto edessä.

Huomatkaa myös värjäyspaidassani hieno help!.exe -logo, jonka suunnittelin koulussa johonkin projektiin.


Paljon puhuttu Pöysti pääsi kuviin viimein, kun mies oli kiltisti kuvaamassa omalla kännykällään Samsung xCover 2:lla. Mies otti myös hienon videon kuinka Pöysti pääsi telmimään parhaan kaverinsa, suurin piirtein samanikäisen shetlanninpaimenkoiran Hillan kanssa varvikossa. Vieressä pieni musta puudeli marisee, kun tytöt eivät ota mukaan leikkeihin. Sori, mutta poikia ei haluta mukaan.

Tukkani näyttää muuten melkoisen hampulta, koska siinä ei ole hoitoainetta (en tiennyt saako siihen laittaa huuhteluvaiheessa) eikä sitä ole harjattu, koska lähdimme märkätukkana liikenteeseen mieheni mummon luo kissaa silittämään ja norkoilemaan. Kisuli oli pehmeä moottori ja ruoka oli hyvää, vaikka puusavotta missattiinkin. Tukasta on vähän mixed feelings, mutta eipähän ole marjapuuron värinen.

Loppuun bonus: kymmenen pistettä ja papukaijamerkki sille, joka huomaa mitä yhteistä näissä kuvissa on aiempaan postaukseen.

2 kommenttia:

  1. Nyt tukka näyttää paljon paljon paremmalta kuin marjapuuronvärisenä. Mui bueno. Meinasin kirkasta ku näin että oli sukat ballerinojen kanssa xP Miun mielestä se on tyylivirhe, mutta mikä minä olen sanomaan kun käytän kesäisin legginssejä(tosin mukavuussyistä). :D Tukka näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vähän mietinkin ja oli kyllä vähän liikaa olla sukat jalassa, kun oli oikeasti lämmin, mutta olkoot.

      Poista